Şimdi Ara

Sizce sinek öldürmek günah mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
13.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: scary.

sana zarar veriyosa no problem

Sana katılıyorum, sana zarar veriyorsa öldürmende bir sorun yok
  • benim anlamadığım şey İslamiyet'e göre 'kurban etmek' adı altında inekler vahşice veya acı çektirmeden öldürülürken,senin boyut olarak küçük olsa da yine bir canlı için İslamiyet'e göre öldürülüp öldürülmemesini caiz mi değil mi diye sorman geldi doğrusu
  • desenize yatacak yerim yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: AurorAbeam

Dün gece sivrisnek uyutmadı beni 1 saat uğraştım vınn vınn kulağımın dibinde Bari sok bir yerden aha kolumu çıkarıyorum dışar sok ordan git vınlama kulağımda uykum var. Anlamıyor ki. Yoğun çabalarımız sonucunda gürültüye uyanan kardeşimle beraber yakaladık. Ölmek üzereydi, can çekişiyordu. Kalemlikte gözüme çarpan sulu boya fırçasının üzerine sivrisineği koydum ve yan kapağı açık olan kasanın 3000 devirde dönen fanına doğru yönelterek... Birden ortadan kayboldu! Işınlanmıştır diye düşünüp uyumaya karar verdim ve gerçekten ışınlandığını farkettim. Çünkü mışıl mışıl uyumuştum

• quote:

Orjinalden alıntı: simonac

benim anlamadığım şey İslamiyet'e göre 'kurban etmek' adı altında inekler vahşice veya acı çektirmeden öldürülürken,senin boyut olarak küçük olsa da yine bir canlı için İslamiyet'e göre öldürülüp öldürülmemesini caiz mi değil mi diye sorman geldi doğrusu

İslamiyette amaç o inekleri vahşice kesip kanlarını akıtıp onlara acı çektirmek değildir.Senin bunu söylemen için hayatında bir kez olsun et ve et ürünü kıyma sucuk salam pastırma vb. yememiş olman lazım ki insanlar zaten bunları yiyorlar yani zaten o inekler öyle veya böyle kesiliyorlar kurban bayramında ki amaç o ineklerden çıkan etle fakirlerin karnını doyurmaktır yoksa biz zevk almıyoruz ya da hayvanları kesip nihahaha yapmıyoruz

• Başlık sakat.

İslamiyette bence sizce bana göre diye bir olay yoktur bunu lütfen göz önünde bulunduralım.

Soruna gelince haşere cinsinden sayılan hayvanı öldürmek caiz dinimizde.
  • 3 - 5 milyon verip şu raid'in sinek kovan ürünlerinden alabiliriz

biz de küresel ısınmaya neden olduk kutup ayılarının da bizi öldürmeye hakkı var o zaman
  • Valla beni rahatsız ediyorsa hiç acımam. Gerçi bu sene çözümü buldum, pencereye cıbınlık taktım oldu bitti.
  • ben bizim balkonda katliam yapıyorum acıkcası.Gebertmeyipte ne yapalım ya ulan ? ne kadar sacma dusunceli insanlarsınız.Ozaman öldürmeyin soksun oranızı buranızı delik deşik olun sonrada : ohhhmmgggg öldürmedim sevaba girdim diyin.vaalla ben bi koyuyorum hayvanın boku dışarıya cıkıyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Raven -- 17 Temmuz 2009; 12:35:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bedo20

sivrisinek mi,karasinek mi?

• size 1 tavsiye off sivrisinek spreyi kenelere karsı da etkili surun yatın sivri sinekler yanınıza bıle gelemez
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fâti

3 - 5 milyon verip şu raid'in sinek kovan ürünlerinden alabiliriz

biz de küresel ısınmaya neden olduk kutup ayılarının da bizi öldürmeye hakkı var o zaman

we are super hadji . evet benim...

ya öldürüyorum bende hiç düşünmedim şimdiye kadar günah mı değilmi öldürürümde hem bir arkadaş demiş haşere cinsinden olan hayvanı öldürmek caiz diye hem beni sokuyo öle aklıma takıldı sorarasım geldi
  • ölenleri yemek haram mı peki?
  • en iyi çözüm kısasa kısas.

yani sinek senin kolunu mu ısırdı? sen de onun kolunu ısır
  • quote:

Orjinalden alıntı: cLk

en iyi çözüm kısasa kısas.

yani sinek senin kolunu mu ısırdı? sen de onun kolunu ısır

• Keyfe hayvan öldürmek günahtır.Eğer imkan varsa dışarı çıkartılır,mesela ben sabah uyandığımda sineklikteki 20-30 sivri sineği dışarı atarım,öldürmem.ABD'de bir eyalette sinekler öldürülemiyor,yasak,aynı zamanda halk çok iyi benimsemiş,sadece sinekkovarlar kullanılıyor

Keyifle öldürülen bir sineğin,karıncanın günahı bir insan öldürmekle eşittir
  • Bildiğim kadarıyla pis böcek sinek vs türü hayvanları öldürmek günah değildi
  • quote:

Orjinalden alıntı: bakidoruk

Zarar veriyorsa nefsi müdafaya girer, bence dünah değildir. Kısa vadeli psikolojik travmalar geçirmeme sebep olabilir.

bence de dünah değildir ama günah mı değil mi tartışılır
  • Şöyle birşey:Sana zarar veren bir canlıyı öldürmek günah değil,Ama zararsız olan canlıyı öldürmek günahBu konuyu İmama sormuştum bu cevabı verdi
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.