Şimdi Ara

Sizce öğretmenlik nasıl bir meslek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
7.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında şu anda okuduğum okulda okuyor olmasaydım böyle bir topic açmazdım ama hayat işte

2 sene önce 8'i bitirip öğretmen lisesini kazanmadan önce kafamda hiç öğretmenlikle ilgili bir düşüncem yoktu. Ama lise 1 bitip de tarih dışında diğer tüm derslerim berbat ingilizcem ise mükemmel olduğu için yabancı dil bölümünü seçince hergün bu soru kafama takılmaya başladı.

Şimdi Lise 2'deyim.

Ya öğretmen olacaksın diyor hocalar,
    ya mütercim/tercüman
    ya da ingiliz dili edebiyatı okuyacaksın.

Sonuncusunu kazanmak çok zor olmasa bile sonuçta yapacak iş pek yok.
    İkincisini kazanmak içinse gerçekten çok kasmak lazım (ilk aşamada 60 sözelde 57-58, yds'de 100 dilde 90 civarı) ama ben o hakkı kaybettim lise 1 ortalamam 4.00 Ortaöğretim düşük yani. Sistem de değişince çok yönlü olup da dil seçenler önümüzü kapayacak sınavda benim matematiğim fiziğim batık

Karşımda tek seçenek öğretmenlik kalıyor öğretmen liselerine ek puanların 8'e düşmesine rağmen öğretmenlikleri kazanabileceğımı umuyorum.

Aslında hiç öğretmen olmayı düşünmemiştim şimdiye kadar ama galiba öğretmen olacağım bu gidişle.
    Pek öğretmenlik mesleğine uygun birisi olduğumu zannetmiyorum. Alsında genel kültürüm oldukça iyidir ama bildiğim şeyleri insanlara aktarmakta sorun yaşıyorum. Benden öğretmen olur mu adam gibi insanlar yetiştirebilir miyim emin değilim pek iyi örnek de sayılmam yaşantım yüzünden.

Sizce İngilizce öğretmenliği nasıl bir meslek görüşlerinizi yazarsanız baya iyi olacak çok şaşkın durumdayım.

• Bu sorunu yine Eğitimci kimliğimle yanıtlayayım Dj_Slayer.
    Branşı ne olursa olsun, öğretmenlik sevmeden yapılabilecek bir meslek değildir. Karşında her daim "İnsan" olacak. Onlara olan sorumluluğun inanılmaz boyutlarda... Konuşman, giyimin-kuşamın, yaşam tarzın, eğitim kaliten, ailen, mesleki yeterliliğin vs... Sürekli denetlenir, izlenirsin. Hele Lise de filan görev alırsan benim gibi, işin daha da zorlaşır. Karşında ergenlik çağında gençler. Senle her konuda aşık atıp, kendilerini ıspatlama çabasındadırlar. Onları anlamazsan, dinlemezsen, kendini ispatlayıp sevdiremezsen; 40 dakikalık her bir dersi sana cehennem ederler, bilesin...

Öğrenci herşeyi bilir, anlar. Bilmedediğini de, sevmediğini de anlar. Başlangıçta gırgır yapan öğretmen "hoş" görünse de, fazla geçmeden gerçeği yüzüne çarpıverirler.

Sen de genç olduğuna göre, öğrenci psikolojisini yaşıyorsun demektir.

Ama istemeden, sevmeden, zorla öğretmen olma. Çünkü öğretmenlik "mış gibi"liği kaldırmaz. üzülürsün, yıpranırsın.

• quote:

Orjinalden alıntı: riza_fb

/>

ne demek bu şimdi adam gibi bişey sorduk şurda
  • sana tavsiyem ne kadar espirli biri olsanda asıl kimliğini gizle öğrencilere karşı çok sert görün ,psikopata bağla kendini sonradan yavaş yavaş alıştıktan sonra onlarla iyi geçineceksin zaten,ama ilk başta yumuşsarsan seni kolay çözerler ve bundan sonra sert olsanda farketmez öğretmenlik ızdırap olur ,tecrübeyle sabittir
  • walla türkiyede iyi öğretmenlerin çok fazla olmadığına inanıyorum. kendilerini geliştirememişler bir çok konuda

ama saygın bir meslek . maddi anlamda ise ortalama bir hayat
  • ama emin ol öğretmen değeri verilmiyo ne öğrenciler ne veliler şu an a
    özellikle söleyim üniyi kasan bide kpss telaşını gör
    devlet bile örtmeni önemsemiyo

ama çok zevkli bir iş manen tatmin olursun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • öğretmenliğe daha başlamadım 2 yıl daha var okulun bitmesine, ama arkadaşların dediği gibi sevmeden yapılmaz bu iş,çok güzel bir meslek ama bir o kadarda zor
  • başka görüşü olan yok mu?
  • Öğretmelik güzel meslek güzel !
  • Zannedildiğinden daha zor. Ayrıca branşa göre de değişir.

Bilemiyorum sanırım istifa etmek üzereyim.Öğretmenliği sevdim ama MEB 'in yapmaya çalıştıklarını anlamaya çalışmaktan yoruldum ve artık sınırdayımmmmmmmm..
  • Ben çok severek yapıyorum şahsen. Zaten lisede iken bile istiyordum olmak. Ama istemiyorsan ve öğretmen olduktan sonra her gün "yok şöyle zor, yok böyle zor" diye sızlanıp etrafındakileri de bunaltacaksan hiç olma. Öğrenciler için de diğer öğretmenler için de çekilmez biri olursun.

Gerçi öğretmen için tek lazım olan şey çalışkan öğrenci. Öyle öğrenci bulduktan sonra dadından yenmez kesin ama bu 8 yıllık eğitimin zorunlu olması ilköğretimdeki kaliteyi yerlere serdi. Okuldan nefret eden ve zorla okula gelen öğrencilerle severek ve isteyerek gelen, öğrenme amaçlı okulda bulunan kişiler aynı sınıfta ders alıyorlar. O gereksiz şahıslar yüzünden ders işlenemiyor. Bunun cezasını dersi öğrenmeye gelen zavallı öğrenciler çekiyor. Dersin her 2 dakikasında bir "KONUŞMAYIN" der mi bir öğretmen? Eğer diyorsa bu sınıfta bir çok gereksiz öğrenci vardır. Dersten atsan bir türlü atmasan başka türlü. Sonra düşük eğitimden öğretmeni sorumlu tutarlar.

Öğrenmeye gelmiş, derste şebeklik etmeyecek 30 tane öğrenci ile bir sürü şebeğin bulunduğu aile terbiyesinden yoksun, velilerinin ilgilenmediği gidin okula ne haliniz varsa görün diyerek okula gönderdiği 50 kişilik sınıfları bir tutarlar ve seni dersane öğretmeni ile kıyaslarlar, "niye sen beceremiyorsun?" derler... Derler de derler. Hiç bir yaptırımın olmayan öğrencilere karşı elinden neler geliyor demezler ama... Bir tokat yiyince "neden benim çocuğuma vurdun?" diye okul basmaya gelirler o güne kadar hiç bir veli toplantısında göremediğimiz veli(!)ler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mewluth -- 3 Aralık 2005, 1:49:16 >

• öğretmen okulundan mezunum ama ögretmenlik secmedim çünkü bana göre değil benle mezun olup üniversiteyi kazanan nerdeyse butun arkadaslarım ögretmenliği secti.bazıları nie seçtim diyip dert yanıyo.demek istedğim istiyosan ol başkalarının yönlendirmesine izin verme çünkü bu senin hayatın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mewluth

Ben çok severek yapıyorum şahsen. Zaten lisede iken bile istiyordum olmak. Ama istemiyorsan ve öğretmen olduktan sonra her gün "yok şöyle zor, yok böyle zor" diye sızlanıp etrafındakileri de bunaltacaksan hiç olma. Öğrenciler için de diğer öğretmenler için de çekilmez biri olursun.

Gerçi öğretmen için tek lazım olan şey çalışkan öğrenci. Öyle öğrenci bulduktan sonra dadından yenmez kesin ama bu 8 yıllık eğitimin zorunlu olması ilköğretimdeki kaliteyi yerlere serdi. Okuldan nefret eden ve zorla okula gelen öğrencilerle severek ve isteyerek gelen, öğrenme amaçlı okulda bulunan kişiler aynı sınıfta ders alıyorlar. O gereksiz şahıslar yüzünden ders işlenemiyor. Bunun cezasını dersi öğrenmeye gelen zavallı öğrenciler çekiyor. Dersin her 2 dakikasında bir "KONUŞMAYIN" der mi bir öğretmen? Eğer diyorsa bu sınıfta bir çok gereksiz öğrenci vardır. Dersten atsan bir türlü atmasan başka türlü. Sonra düşük eğitimden öğretmeni sorumlu tutarlar.

Öğrenmeye gelmiş, derste şebeklik etmeyecek 30 tane öğrenci ile bir sürü şebeğin bulunduğu aile terbiyesinden yoksun, velilerinin ilgilenmediği gidin okula ne haliniz varsa görün diyerek okula gönderdiği 50 kişilik sınıfları bir tutarlar ve seni dersane öğretmeni ile kıyaslarlar, "niye sen beceremiyorsun?" derler... Derler de derler. Hiç bir yaptırımın olmayan öğrencilere karşı elinden neler geliyor demezler ama... Bir tokat yiyince "neden benim çocuğuma vurdun?" diye okul basmaya gelirler o güne kadar hiç bir veli toplantısında göremediğimiz veli(!)ler.

saymakla bitmez hocam bunlar..

http://forum.memurlar.net/topic.aspx?id=62739

• kim ugraşır o kadar çocukla yaw!...
  • Bu sene kpss yi aşabilirsem bizzat görme şansına sahip olacağım öğretmenliğin nasıl bir şey olduğunu. Gerçi stajlarda görüyorum, zevkli görünüyor.
  • yaa bırak usta bı suru veletle ugrasıcan gercı saglam para kaldrırsn derıne gore ozel ders fln fılan paraya para demzsn hem tatılerı fazla en kıyak meslek gıbı gorunuo ama ogrencılerle ugrasılmaz
  • Öğrenciden ziyade, eğitim sistemindeki ve müfredatlardaki saçmalıklar, idareciler, ve bazı öğretmenlerle uğraşmak daha zor.
  • öncelikle herkeşe selam bu konuda bende çok dertliyim.çünkü tam olarak köprüden önceki son çıkıştayım başka çaresi kalmıyo o yolu seçtikden sonra direk o yolu kullanıp yoluma dewam edeceğim mecburen.ben marmara üni.de elektronik haberleşme okuyorum 2 yıllık bu yıl dgs snavına girecem.2 yıllığada sırf bu dgs snawı için başladım öss den daha kolay geldi gözüme tabi bide anadolu meslek lisesi çıkışlıyım buda ayrı bir problem türkiyede maalesef buna hiç girmiyim çünkü girersem bidaha hiç çıkamam neyse normalde dgs planım olursa iyi bir üni.de mühendislik olmazsa fark etmeyen bir üni.de öğretmenlik okumaktı ama bu yıl stajda fark ettim ki üni. nin ismi pek bir işine yaramıyor özel sektörde devlette zaten torpilsiz olmuyo yani çok iyi bir üni. kazanıp kendimi orda harap edip sonra karakara düşünsem mi yoksa öğretmenlik okuyup atamasının geçen yıl 40 kişi olduğu önümüzdeki 3 yıl içinde inşaallah 3 kişi atama olur temennisinde bulun makmı?siz ne dersiniz hangisini seçeyim gerçekdende zor bi karar değil mi hani
    bi laf wardır 2 ucu b...lu değnek diye yada aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık misali
    ha tabi bide şöle bi problem war ben öğretmen olmnayı zaten istiyodum en başından beri hatta bu konuda bazı projelerimde war öğrenciler üzerinde denemek için ama beni düşündüren kısmı meslek öğretmeni olmak bu konuda korkularım war ben hep matematik öğrt.flan olmak istemişimdir... yaa işte böle herkes dertli bişeylerden.. siz ne dersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rejjep -- 3 Aralık 2005, 3:02:14 >

• çoğu öğretmeni sevmiyorum. genelleme yapmak istemiyorum ama genelde polise karşı nasıl bir önyargım varsa öğretmenlere karşıda var. bana laf etmeyin. sevdirmeyenler utansın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.