Şimdi Ara

sizce nasıl bir notebook seçmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorum perşembe gününe kadar fakat nasıl bir bilgisayar almalıyım kararsızım. Konuya şöyle açıklık getiriyim üniversiteye gideceğim için bir notebook ihtiyacım olucak şöyle bir 1250-1750TL arasında bir notebook alıyım diye düşünüyorum. sizce nasıl bir notebook almalıyım?
    Almak istediğim özellikler en az ddr3 4gb ram 1333mhz olsun ayrıca ekran kartı 1-2 gb hard disk 500gb-1tb anakart en az 5.1-7.1 ses çıkışına sahip olsun ve hd ses, usb 3.0 bunlar tahmini kafamdaki özellikler işlemcide i5 olsun ama işlemcilerde i5 modellerinin hangisi iyi kötü bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla turbo olması iyi o yüzden tercihim turbo olması. Ayrıca eğer bilen varsa özellikle ve özellikle dokunmatik ekran tercihimdir. Yardımlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Escobar -- 27 Temmuz 2011; 17:16:43 >

• up
  • İmzamdaki laptopu 1870 liraya aldım önceden çok araştırdım ve bu paraya alınabilecek en iyi notebooklardan biri bu olduğunu düşünüyorum i7 2630Q işlemci mevcut, ekran kartı hd6770m ki 2000lirayı geçmeyecek notebooklarda bulabileceğin en iyi ekran kartı bu sanırım

Isınma sorunu var diyorlardı ama şu an hiç alakası yok benim ACER notebook'um da var o daha fazla ısınıyor kesinlikle ( bendeki model için konuşuyorum 5740g idi)

Sonuç olarak tavsiye ederim Ama 1750 civarlarında olması için indirimleri beklemen gerekebilir

edit: vatanda lenovo 550y mi ne vardı kampanlı fiyatı 2000den 1500e düşmüş gösteriyordu güzeldi o da baya ki ben ne zaman baksam öyleydi fiyatı yani. Şimdi baktım onu önereyim diye fiyatı 2000olmuş tekrar şansına küs valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwr -- 27 Temmuz 2011; 19:02:07 >

• kardeş aynı durumdayız bende çok kararsızım :D

http://www.netsiparis.com/detay/11201020274/ASUS-K52JT-SX148V-LAPTOP-I5-460-4GB-500GB
    bi arkadaş bana bunu önerdi fiyatıda fena değil bi bak istersen

Orijinalden alıntı: yalıçapknı

kardeş aynı durumdayız bende çok kararsızım :D

http://www.netsiparis.com/detay/11201020274/ASUS-K52JT-SX148V-LAPTOP-I5-460-4GB-500GB

Ekran karti ciddi anlamda zayif

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

BU LAPTOPTAN YAKINDA BENDE ALICAM SENİN YAZDIĞIN ÖZELLİKLERDE OLANINDAN 1 AYDIR ARAŞTIRIYORUM ÇOK YÜKSEK PERFORMANS İSTEYENLERE BİREBİR 2010 DA DÜNyaniN EN HIZLI LAPTOP ÖDÜLÜNÜ ALMIŞ VE BUNA BENZER BİR KAÇ ÖDÜL DAHA BEN BU LAPTOP U ALMAK İSTEYEN KİŞİNİN ALMADAN ÖNCE BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ ALMIŞ OLMASI NI GÖZ ÖNÜN DE BULUN DURMASINI İSTİYORUM.BEN KULLANAN KİŞİ LERİN YORUMLARINI OKUDUM HİÇ ŞİKAYET YOK BİR ŞEY DIŞIN DA OYUN OYNARKEN TURBO FAN İSTEE BALI AÇILI O BU FAN VE BU FANIN SESİ BİRAZ ÇIKIO AMA BU SESİ LAPTOP ÜSTÜNDEKİ 2+1 SES SİSTEMİNDEN DUYMAK MÜMKÜN DEİL YANİ OKADAR ÖNEMİ KALMI NORMAL KULLANINMDA HİÇ SES YOK FANDA GELELİM AÇTII
    OYUNLARA CRYSİS 2 ŞUANDA DÜNYANIN EN İYİ OYUNU VE 1920*1080 DE ULTRA ÇÖZÜNÜRLÜKTE KASMA DİE BİŞEY YOK DİER OYUNLARI HİÇSÖYLEMİYORUM ÇÜNKÜ ONLARI MARİO GİBİ OYNATIO YANİ AÇMADI OYUN YOK GELELİM SİSTEM ÖZELLİKLERİNE İŞLEMCİSİ 4 ÇEKİRDEK
    NORMAL OLARAK 2.0 DA ÇALIŞI TURBODA 2,90 GİBİ BİR CANAVAR. + OLARAK İŞLEMCİ GERÇEK TE 4 ÇEKİRDEK AMA ÇALIŞIRKEN 8 ÇEKİRDEK OLARAK ÇALIŞIO YANİ SANALDA 8 ÇEKİRDEK BU ÖZELLİ KİMSE BİLMEZ HERKEZ 4 ÇEKİRDEK ZANNEDER AMA 8 ÇEKİERDEK BU LAPTOP A ÖZGÜ BİŞEY RAM 12GB 1333MHZ İŞLEMCİ İLE MÜKEMMEL UYUM HIZA HIZ KATAR EKRAN KARTI TEK KELİME İLE MÜKEMMEL BİR LAPTOP İÇİN FZLA BİLE HARDDİSK 128SSD + 750GB GİBİ BİR GÜÇ (128 SSD NORMAL BİR HDD DEN 10 İLE 20 KAT DAHA HIZLIDIR VE BU HIZ A HIZ KATAR İŞLETİM SİSTEMİ 128GB SDD YE KURULU GELELİR VE BAZI PROGRAMLARLA PC NİN ÇILIŞINI 10SN ALTINDA BİRSÜREYE DÜŞÜRÜR) 750GB BİR HDD DE YETER YANİ BİDE 7200RPM ÇOK İYİ
    ŞARJ SÜRESİ ŞÖYLE NORMAL KULLANIM DA 3,5 SAAT OYUN OYNARKEN 1,5 SAAT İLE 1 SAAT araSI GİDİO GAYET İYİ BAŞKADA GÖRÜNÜM SÜPER
    SES MÜKEMMEL WEB KAMERASI HD KALİTEDE YANIN DA SIRT ÇANTA HEDİYELİ ÇÜNKÜ 3,5 KG + OYUNCU MOUSE U + OYUN LARA CROFT BAŞKA NE OLSUN
    FİYAT BİRAZ PAHALI GİBİ AMA ÖZELLİKLER DE YANİ DÜNYA ŞAMPİYONU KESİNLİKLE ÖNERİRİM.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

quote:

Orijinalden alıntı: yalıçapknı

kardeş aynı durumdayız bende çok kararsızım :D

Ekran karti ciddi anlamda zayif

@cwr
    öncelikle şu koca forumda yardım eden bir kişi olduğunu görmek güzel
    doğrusu imzandaki bilgisayarın özelliklerini okurken cidden etkilendiğimi söyleyebilirim fakat ufak bir sorunumuz var
    bilgisayarı Gold bilgisayardan almak zorundayım yaklaşık ortalama ürüne göre 800-1200 tl hediye çekim var ve sizin ürüne bakıp yeter artık alıyorum diyip onaylıcaktım ki ne yazık ki o model ellerinde yok

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=92312&ad=HP-DV6-3025ET-i5-450M-3GB-320GB-W7HB-Tasinabilir-Bilgisayar bu var ama bunu alıp da rafa koymaya niyetim yok i5 düşünüyordum çünkü ısınmada i5 olan notebook bilgisayarlar için az ısınıyor çok farkediyor gibi söylentiler var ama deneyip görme fırsatım olmadı olmuşken çok iyi birşey olsun diyorum ama karar veremedim
    http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=100707&ad=DELL-iNS-5110-B41H43-i5-2410-4GB-320GB-W7HB-Tasinabilir-Bilgisayar
    Dell bilgisayarlardan bu ve bunun i7 özellikte olanı var tercih etme nedenim yerinde garanti servisi veriliyor ve %70 kullanıcı memnuniyeti var diyebilirim ama i5 işlemci bana yetmeyeceğini düşünüyorum i7 side sorunluymuş ve vazgeçtim.
    Asus bilgisayarlara gelincede @yalıçapknı
    Asus bilgisayarı garantisi yüzünden düşünmüyorum anakartı vardı bende ve kendinden soğuttu ama notebook için iyi olduğu söyleniyor ama bir kere takıntı oldu ya o yüzden Asus düşünmüyorum yinede ilgin için teşekkür ederim
    @yasdef arkadaşım bugün msi gt680 ürününe baktım ve kurcalama fırsatım oldu ve gerçekten harika bir cihaz ama parasınını abartılı buldum 3.500 tl
    onun yerine Sony harika bir ürün yapmış resmen ağzım açık kaldı diyebilirim. 3D ürün fiyatı 4000 tl gözlük yanında hediye ve özelliklerinde blu-ray usb 3.0, i7 işlemci falan yok yok zaten parasının hakkınıda cidden veren bir cihaz ve hayatımda ilk defa bu kadar kaliteli 3D görüntü gördüm buna yoğunlaşabilirim gold bilgisayara gelirse ki o ilk tercihim arasında yinede bir bilgisayar için okadar para vermek uçuk ama onu alırsam 1200 tl hediye çekim olucak o yüzden sorun yok

edit: Sony Vaio 3D bahsettiğim cihaz mutlaka herkesin bakması gereken bir üründür
    http://www.donanimhaber.com/notebook/haberleri/Sonyden-3D-destekli-yeni-dizustu-bilgisayar-16inc-VAO-F.htm

Ayrıca yanında 2 gözlük veriliyormuş bunu almak lazım birader

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Escobar -- 28 Temmuz 2011; 19:22:35 >

• _____________________________

• @sahkartal öncelikle teşekkür ederim ilgin için fakat bunlar arasında ilk tercihim tabiki dell olucaktır ama dell hakkında sorunlu olduğu yada ısınma olduğu gibi söylentiler kafamı kurcalıyor onun dışında diğerleri benim için biraz düşük mesela samsung 1066 mhz ram sahip olması gibi yada asus ile aram iyi olmaması sorun benim için ama düşünücem yinede fakat dediğim gibi ilk tercihim i7 ler olucaktır tabi ki ısınma sorunu olmayan i7..
  • illede i5 diyorsun ama isteğini doğru belirt elektronikte garanti yoktur donanım uyumlu olmaz ısınma olur frklı nedenlerde buna dahil bu arada rf510 kullanıyorum ben ram 1333 sen ordaki özelliğe bakma öylesine yazmışlar ısınma sorunu yaşamıyorum 5 saat zorlaım onu oyunda ful ayarda 70C görmedi bilgin olsun.samsungun i7 2630q lü rf511 modeli var onu 540m ekran kartı onu öneririm ama biraz en makbülü 2200tl -2600tl fiyatı var.ısınma sorunun olmasını istemiyorsan ben ilk leptopumdan beri samsun g kullanıcısıyım servis görmedim sadece batarya değişimi için götürdüm okadar.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.