Şimdi Ara

Sizce Memur ve Memur emeklileri ne kadar zam alacak (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
2
Favori
5.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Açıklandı ama sadece enflasyon farkını değil refah payını da vereceğiz demişti çalışma bakanı. Şimdilik ses yok. Düz yüzde 50 yapsınlar emeklileri. En çok onlar sıkıntıda.

  • enflasyon farkı ne zamandan beri zam oldu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kangaetemo kullanıcısına yanıt

    Maaş artışına neden olan her şey zamdır. Kim kafanızı bu safsata ile doldurdu.

  • enflasyon 0 olsa olacak zam %8 idi sadece. ne yapsın memur ve emekliler taş mı kemirsin oluşan yüksek enflasyonda? zaten yalan enflasyona göre fark veriliyor bir de o verilmesin tam olsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maaş artışına neden olan herşey zamdır ama piyasada oluşan zamdır,

    Bu zamlara neden olan şey; yanlış ekonomi yönetimi sonucu oluşan enflasyondur.

    Enflasyon sonucu fiyatı artan şeyleri, aynı değerdeki maaşla tekrar alabilmek için maaşlarda yapılan bu artışın adı da enflasyon farkı ödemesidir sizin piyasadaki ürünlere gelen zamlardaki ifadenizle söyleyeyim, maaşların güncellemesidir. Zam değildir.

    Bunun üzerine hükümet bir refah payı verirlerse, işte o zaman o farkın adı zamdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 4 Temmuz 2022; 14:33:17 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kangaetemo kullanıcısına yanıt
    biat ettiği parti, elektrik-doğalgaza geçirince, "güncelleme" diyenlerle zaman kaybetmeye değmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yolcum kullanıcısına yanıt

    Madem zam değil o halde ileride enflasyon düşerse bu verdikleri enflasyon farklarının hepsini geri alsınlar nasıl olsa zam değil ya.

  • enflasyon düşünce her şeye indirim gelecek zaten  enflasyonun ne olduğundan haberiniz var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kangaetemo kullanıcısına yanıt

    Yahu zamma zam değil diyen sizsiniz maaşınız artıyor zam değil diyorsunuz. Bu da son zamanlarda peydah oldu enflasyon farkı zam değilmiş.  

  • evet enflasyon farkı olduğunun üstüne basıyoruz çünkü iktidar bunu kendi cebinden keyfi olarak veriyormuş gibi lanse ediyor. memur ve emeklinin zam oranı %8dir geri kalanı kötü yönetim sonucunda oluşan enflasyondan dolayı verilen farktır. buna ister zam deyin ister mehmet deyin önemli değil ama bunu seçim propagandası yapıyorlar tepkimiz ona


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enflasyon şu an sıfıra düşse bile piyasadaki ürünlerin değerin düşmeyeceğini sadece fiyat artışı olmayacağını bilmeyen ve bu yorumu ile ekonomi, faiz, enflasyon tanımlarını bile bilmediğini düşündüren birine ne anlatabilirim ki...

    Sanırım sizde bu kafayla ekonominin kitabını yeniden yazarsınız…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Devlet bu kadar parayı nerden buluyor paso herkesin maaşına zam yapıyor, neyle ödüyor %42 zam farkını? Tüm vergilere %42 zam geldi de bizim mi haberimiz yok?

  • Benim sistem hemşire 11k ya yakın alacak peder memur emeklisi 6k alacak
    Ekmek 8 TL h.o

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğretmen: 4 sene üniversite okuyup kpssden 90 puan almak kolaysa üniversite sınavlarını kazanmak kolay olarak d

    üşünüyorsanız gidin lisedeyken tanesi 100-200 lira arasında değişen çalışma kitapları alarak çalışmaya başlayıp.Bir asgari ücretten fazla alım gücüyle 4 sene okumaya çalışın essaydi stajdı projeydi sınavdı kırtasiye parasıyıdı falan bunlara paranızı harcayıp okuyun üniversiteyi bitirin sonra kpssden 90 alıpta mülakatttan elenipte senelerce atanma bekleyip atandıktan sonra aldığın ek derssiz maaşın asgari ücret seviyesinde olduğunu görürsen buyur oku.


    Elektrik/Makina/İnşaat/Ziraat mühendisliği okuyup onlarca program yabancı dil bilip asgari ücretle çalışan Bu ülkede çok insan var.Bu insanlar Normal insanlar gibi iş hemen bulamıyorlar.Mühendis kontenjanı az her sektörde.


    Özel sektörde hammal Hurdacı temizlikçi bile bir çok yerde öğretmenden memurdan doktordan daha fazla maaş alıyor.Ben elektrikçiyim ölüm riski olan işte hergün yeni birşeyler öğrendiğin bu meslekte öğrenip uyguladığın bu meslekte bile vasıfsız adamlar benden fazla yada yakın maaş alıyor.


    Memur Doktor Öğretmen Mühendis Bu insanlar temiz takım kıyafetler yada temiz bir ortam bir statü için okuyorlar.Ama öğretmeni dayak yer doktoru dayak yer aldığı maaş asgari ücrete yakın Maaş alan bir çok Eğitimci yada doktor var.


    Peki İç işleri bakanlığı Milli eğitim bakanlığı adalet bakanlığı bunlar bu insanları yönetip idare etmekten yönlendirmekten çalışma kalitelerini eğitim hizmet kalitelerini arttırmaktan bütçe göndermekten sorumlu.Yükseklere sesiniz ulaşamayacağı için aşağıda gözünüzün önündeki insanlara laf söylemek kolay.Yapboz sistemine dönmüş eğitim sistemi eskiden dershane vardı şimdi özel okul.Eskiden devlette giderdik şimdi yer yok diye özel hastane gidip devlet hastanesi muamelesi görüyorsunuz.Suçlusu çalışanlar onları oraya getirenler onları seçenleri yargılayın Sizin için kolayı çalışanları suçlamak.


    Neden kolay oda senin gibi basit bir insan sabah sana hizmet verip akşam evine giden çocuğuna ailesine bakan insanlar.Bire bir gözünle görüp muhattap olduğun insanlar.



    İster kamu ister özel sektör sizlerin kafa yapısı değişmesi lazım bundan 4 sene önce memur maaşı asgari ücretin 3 katıydı zaten şimdi 1.buçuk katı bunun içinde yol yemek düşüldüğü zaman zaten asgari ücretliyle aynı para olarak geçelim.


    Bu ülkede Okuyupta akıllı adam olmazsa İyi bir yönetici iyi bir doktor iyi bir müdür iyi bir mühendis bulamazsanız. Bu da insanların ölümlü kazalarına haksız suçlanmalarına haksız işten çıkarılmalarına masum insanların hapse girmesine iyi bir doktor olmadığı zaman insanların ölümüyle sonuçlanmasına durduk yere yıkılıp bina altında kalan insanların ölüömüne sebep olur. Nasıl Elektrik olmayınca hayat duruyorsa Öğretmen olmayıncada Bu yukarıda saydığım pozisyonda çalışan insanların hiçbiri olmaz. Bu yaşadıklarınız başınıza gelir sizler memur maaşı tartışmaya devam ettikçe.





  • 41.85 mi zam vermişler şimdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.