Şimdi Ara

Sizce Memur ve Memur emeklileri ne kadar zam alacak (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
2
Favori
5.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu memur konusuna 10 yillik bir memur, bu hafta istifa etmis bir memur olarak aciklik getireyim.. 6500 civarlari cok memur var.. benim gibi teknik kadroda olup 3 kati alan memur da cok (bizde 2 ayda bir cift maas oldugu icin, benim vergimle muhabbeti yapmayin kimsnein vergisi ile degil tam tersine kazandirdigimiz parayi devlete daha dogrusu malum partinin uyeleri yersin diye muhtemelen devlete gonderiyorlardi).. ( memur deyince masabasi dusunmeyin, universitedeki hoca da memur, doktor da memur kamu calisani yani ).


    ama arkadasin 4. ayda 15k almasi imkansiz.


    edit: arkadas mesaj atti. tam tahmin ettigim gibi 9k maas aliyor. mesaj atip bir de cevap alimina kapatmis kendini.. kendisi enflasyon farki alinca herkes, hersey sabit kaliyor saniyor..


    neyse. memurluk tembel insan isidir.. kendini gelistirmek isteyen memur olmaz.. 10 yil boyunca bunu gordum 10 boyunca da bunu soyledim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voodoo child -- 24 Haziran 2022; 14:55:38 >
  • voodoo child kullanıcısına yanıt

    Mesajımı okuyun, temmuzdaki yüzde 40 zamdan sonra bu rakama ulaşacak dedim zaten.


    İnanmıyorsunuz diye size özelden hem bordromu, hem hesaba yatan miktarı, hem de SETCARD miktarını attım.


    Doçent hocalar kadrosu devlette ise zaten hali hazırda 12 civarı bir şeyler alıyor diye biliyorum. Bu hocanın maaşı da temmuzda 17 bin tlye yakınsar.


    Bir kusura bakmayın dersiniz umarım.


    Teşekkürler.

  • Sonra battıkları zaman niye battık.
    O kadar insanın ahını alırsan batarsında, geberirsinde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DHF_Viper kullanıcısına yanıt

    hocam 2 katin alan 1 haftalik eski bir memur olarak bu kadar gurur duymadim duymam ( benim meslegin haklari(sofor, luks hotel vs... ) sizde olsaydi herhalde abd baskanligindan iyi derdiniz da ozur dileyecek bir sey de yok. siz zam alinca diger herkes her sey ayni kaliyor saniyorsunuz.. ozel sektorde bir cok arkadasim 50 60k ya paraya para demiyor.. temmuzde onlar da %40 ekleyin.

    tamamen cevrenizle ilgili.. asgari ucreti az ama 9k yi cok gorup harika demeniz de bu nedenle muhtemelen..


    tembelligi sevenler icin guzel bir meslek memurluk.

  • voodoo child kullanıcısına yanıt

    Asıl siz burnu büyük davranıyorsunuz. Özel sektörün %90'ı sizin bu bahsettiğiniz ballı kaymak seviyesinde değil. Benim gururlanacağım bir şey yok ki benden istemişsiniz ben de gönderdim hepsi bu. Maaşım yüksekte demedim. Zaten 20k maaş bile bir şey yapmıyor ki bu devirde.


    Benim anlatmaya çalıştığım olay başından beri net. Konuyu başından sonuna kadar okuyun lütfen. Hiç çizgimi bozmadım bundan sonrada bozmam. "Özel sektörün çok büyük bir kısmı, asgari ücrete çalışıyor maalesef" Bunu anlamıyorsanız diyecek bir şey yok. Tabi ki özelde de 40-50 alanlar vardır ama bir elin parmağını geçmez. Sürüsüne bereket insan ise 4-5 bin lira maaşla kıvranır.


    Ben kendimi üstün falan görmüyorum o ne münasebet. Başından beri yazdığım şu, "özelde sürünürsün, devlette daha iyisindir." Bu kadar.


    Konuyu daha fazla uzatmanın da alemi yok.





  • ben de onu diyorum, tembellik sevenler icin guzel meslek memurluk.. ama para kazanayim, kendimi gelistireyim diyenler icin bir tuzak kamu..

  • DHF_Viper kullanıcısına yanıt

    Özel sektörde maaşlar düşündüğünüz gibi ama tam olarak değil. Özel sektörde, özellikle İstanbul için yönetici olmamasına rağmen o maaşları alanlar var.

  • Hazine ve Maliye bakanı bu sabah açıkladı en az %40 zam öngörülüyor.

  • DHF_Viper kullanıcısına yanıt

    Ev kredisi için dediğiniz fırsat 2 sene önce idi. Şuan imkansız. O treni malesef ben de kaçırdım. Özel sektörde o maaşları alanlar var ama İstanbul ve çevresi kurumsal firmalarda çalışan mühendis ve benzeri kadrodakiler alıyor.

  • Akbaba89 kullanıcısına yanıt

    %40 da olsa yinede olan memura emekliye olacak gibi görünüyor ,ha TL ile borçlanıp ödeyenler için bal kaymak gibi olur orası ayrı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizce Memur ve Memur emeklileri ne kadar zam alacak
    Sizce Memur ve Memur emeklileri ne kadar zam alacakwww.hurriyet.com.tr
    Son dakika... Bakan Bilgin'den önemli açıklama
    https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/son-dakika-bakan-bilginden-onemli-aciklama-42090181
  • İşçiyede yapacağız diyor.

    Sanırım gerçekten asgariyede harbi harbi %40 civarı zam yapacaklar.

  • asau kullanıcısına yanıt

    sende mi memur oldun yoksa... eskiden farklı yazıyordun sanki


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gayet yerinde ve doğru bir karar. Birileri de gelmiş yine memuru eziklemeye kalkışmış. Çok kolaysa girin sınava geçin görelim.

    Kamudaki maaşları hiçbir firma ödeyemiyor şu an. Özel sektör bu ülkenin üvey evladı. Pandemi zamanında herkes özel sektörün gerçek yüzünü gösterdi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DHF_Viper kullanıcısına yanıt

    Yazdığını bile anlamadan cevap vermişler (temmuzda muhtemelen %40 zamdan sonra yazmışsın sanki şimdi almışsın gibi cevaplar gelmiş ) fakat ocakta 20 bin olsa bile satın alma gücün artmayacaktır çünkü verilen zamlar gerçek enflasyonun altında olacaktır

    ama kredi konusunda haklısın borçlar buharlaşıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • voodoo child kullanıcısına yanıt

    Ülke tam dip noktaya gelmedi henüz 1000 dolar maaş alan memurların maaşı 600 dolara düştü ama hala 50 milyar cari açık vermekteyiz . üretim ekonomisine henüz geçemedik belki birkaç sene sonra özel sektörde çalışanların geliri daha fazla olabilir . Tabii

    memurun geliri dolar bazında %40 düşse de özel sektördekilerin de maaşı düştüğü için satın alma gücü %40 değilde belki %25 düşmüştür. (10 sene önce dünyada en pahalı et en pahalı benzin Türkiyedeyken şimdi ortalarda mesela)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

    memur maasi ya da ozel sektor ile cari acik arasinda iliskiyi nasil kurdunuz bilmiyorum ama turkiye uretim olarak fena yerde degil, ama tabi ki o uretim yuksek degerli urunlerde degil. yurt disinda al birlestir sat.. dusundugunuz gibi bir uretim olmasi icin beyinlerin degismesi, dinden uzaklasmak gerekiyor... orta dogu ulkeyiz, o da zor. dunyanina hangi ulkesine giderseniz gidin orada da turklere bakin, kurtlere bakin, orta dogulara bakin.. donerci acmistir, market acmistir, bakkal acmistir, mafya olmustur, hirsiz olmustur... zeka olarak her zaman kisa yoldan para kazanma ilk motivasyon olmustur.. ( bati ulkelerine gitmis ve orta dogulular tarafindan da telefonu calinmis biri olarak soyluyorum )


    o yuzden uretime gecelim demek kolay.. zaten bu ulkeden uretime gecelim demeyin seviyorlar.. ama sen ne yaptin da gectin deseler hepimiz susariz... o yuzden ulke olarak hic bir zaman almanya, guney kore, japonya olmadik, olmayacagiz... kabul edelim.


    ete gelince, ortalarda degiliz.. gitigim butun ulkelerde et en ucuz gida idi.. bilmiyorum neye dayaniyor bu istatistikiniz...





  • Akbaba89 kullanıcısına yanıt
    Anadoluda küçük bir ilçede yaşıyorum aynı şekilde ben de o treni kaçıranlardanım. Kafamı taşlara vuruyorum, 2 sene önce 190 bin tl ye beğenmediğim 3+1 evler burada bile 700 bin bandını aştı üstelik 2+1. Artık ev araba hayal oldu. Yeni evlenecekler yandı vallahi.

    Böyle giderse Çin deki evlerden yapacaklar burada da.
    Sizce Memur ve Memur emeklileri ne kadar zam alacak Sizce Memur ve Memur emeklileri ne kadar zam alacak Sizce Memur ve Memur emeklileri ne kadar zam alacak Sizce Memur ve Memur emeklileri ne kadar zam alacak

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Asgari ücrete zam geleceği kesinleşti. Ama asgari ücret üzerinde ücret alanlar elbette yine o oranda zam alamayacak. Mesela asgari ücret % 40 artarsa üzerinde alan özel sektör emekçileri en fazla % 10 veya % 20 alır.

    Son 3 yılda asgari ücret yüksek oranlarda arttı (keşke daha fazla artsa) ama beyaz yakalılar aynı oranda alamayınca sanırım en sonunda ücretler birleşmiş olacak. Executive personel dışında tüm özel sektör çalışanları asgari ücret alacaklar.

  • por favor kullanıcısına yanıt

    Asgari ücrete zam gelmesini doğru bulmuyorum ben 25 yıllık memurlar 4 5 bin TL emekli maaşı alıyor vasıfsız elemanlar da aynısını alıyor memurlara haksızlık ediliyor bence


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.