Şimdi Ara

Sizce Memur ve Memur emeklileri ne kadar zam alacak (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
2
Favori
5.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • voodoo child kullanıcısına yanıt
    Yandaş kerimcem diye bir üye vardı bütün akrabaları yüksek maaşla çalışıyordu senin özel sektör harika görüşünü kerimcem'in görüşünde olduğu gibi değiştirmek imkansız görünüyordu ama fikrimi yazmak istedim sadece

    Senin memurluk kavramın gelişmiş sanayileşmiş ülke için geçerli hatta Akp öncesi içinde öyleydi ama Akp döneminde iş farklılaştı. Bütün özelleştirme geliri devletin elinden emekliye memura ve yanadaşlara aktarıldı. Tabii ordan gelen özel sektöre sanayiye de geçti ama suyunun suyu bu. Son zamanlarda bu sistem çöktü artık satacak şeyler azaldı ucuz krediler bitti. Devlet ve belediyeler %10-11le döviz faiziyle borç aliyor vatandaş ithal ürün alamasin diye yüksek vergi uyguluyor. Bu nedenle üretene ithal ürünlere döviz vermeyi engelleyecek işletmelere değer vermek zorunda kalacak yakında. İşte o zaman özel sektör değer kazanacak ordaki çalışanların maaşı daha çok olacak. Ama daha vakit var ona

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nevzat.Yildiz N kullanıcısına yanıt

    Akademik personel yani yeni başlayanı araştırma görevlisi demek oluyor. Maaşları şu an 10 bin, temmuzda 40 artış olunca 14 bin olacak diyor.


    En düşük memur maaşı da 6500 liradan 9000 liraya çıkar.


    Memurluk 10 sene önce güzeldi, 3-4 asgari ücret alırdı memur, bin dolara yakın maaş. Şimdi 400 dolar, bir buçuk asgari ücret. Sürekli geriye gidiyor çünkü asgari ücrete memur maaşından fazla zam geliyor.

    Yakında üniversite okumuş kpss de yüzde bire girip memur olmuş adamla lisede esrar içip bi mal olamayan vasıfsız adamın maaşı eşit olacak! Hatta o mal kamuda işçi olacak torpili bulursa memurdan fazla maaş alacak çünkü maaşım bazen 6 bazen 7 bin diyorlar ama üç dört kere ek ödeme alıyorlar yılda. Toplamda memurdan fazla alıyor sözleşmeli işçi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • por favor kullanıcısına yanıt

    5900 alan var.

  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    İsmini vermeyeceğim bir kurumdaki kamu işçisi (temizlik işleri yapar) extralar ile aylık maaşı 13.000₺ civarında, abartma veya kulaktan dolma bilgi değil, bizzat ilk ağızdan alınma bir bilgi, ve burası çok önemli kpss ile yerleştirilme gibi bir durumu da yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilhan_28 kullanıcısına yanıt

    Ondan sonra memurun masasının altına dökülen biriken toz kir üç ay yerinde kalıyor, temizlik görevlisi kapının önünü süpürüp kaçıyor. Sohbet ederken adam memura ben sizden fazla maaş alıyorum diye eziyor.

    Böyle iş mi olur? Bu nasıl sistem aw!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilhan_28 kullanıcısına yanıt
    Ben bu tarz konuşanlara göster bordronu diyorum çünkü inanmıyorum. Bence sizde inanmayın, bordronu isteyin.

    Birinci ağızdan duymanız çok bişey ifade etmez.
    Bende saklarım 15 bin alıyorum diye bak birinci ağız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 yıllık öğretmen olarak 7700 tl alıyorum. yüzde 45 zam geleceğini farzediyorum. 11 bin civarı olur gibi.

  • mnrs891 M kullanıcısına yanıt

    5000 alan kalmamış demek ki.

    O yazdığınız rakam bir sonraki maaşda en az 8500 tl olacak. Yılbaşından sonra enflasyon farkı ve 3600 ek gösterge ile min maaş 12-13 bin tl olur.

  • ilhan_28 kullanıcısına yanıt

    taşerondan kadroya geçen işçiler var kpss olmadan.bizde de var bir tane onlar daha fazla alıyor bizim hizmetliler de şikayetçi durumdan ama onlar yazın 2.5 ay maaş almıyor çıkarılıyorlar yani.KHK ile verilen değişik bir kadro onlarınki normal kadrolu personel gibi değil.13 bin anca ve anca maaşı çok veren bir bakanlıksa olabilir.

  • por favor kullanıcısına yanıt

    önemli olan alım gücü şuan bana yada herhangi birine 15 bin ver fiyatlar aynı kalsın 2 yıl önceki hayatıma dönerim. o zamanda memurdum. bu arada haftasonu bile işe giden biriyim. yani yata yata kazanmıyorum. tabi özel sektör daha zor sonuçta nolursa olsun bana ayın 15 inde paramı kuruşu kuruşuna veriyorlar.

  • mnrs891 M kullanıcısına yanıt

    Size kesinlikle katılıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DHF_Viper kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam. Hangi bölüme ve kadroya atandınız acaba? Torpil meselelerinden dolayı hiç uğraşmak istemiyorum bu işlerle ama torpilsiz atanma şansımız varsa her türlü sınavdan en yüksek notu alacağımdan eminim. Atanma sürecinizi anlatabilir misiniz rica etsem?

    Size mesaj atmak istedim ama mesajları kapatmışsınız sanırım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • memuru geç, işçi emeklisine kuş kadar zam yapıyorlar. enflasyonu düşük gösterip, emekliyi açlığa mahkum ediyorlar. yılın başında 40 lira olan peynir, olmuş 120 lira. ama sorsan enflasyon 79. yatacak yeri yok bunların. eğer ahiret gerçek ise, bunlar epey mesai harcar orada. full cehennem.

    not: odun olarak da, kendilerine sürekli yabancı dilden mahlas seçen ak şakşakçıları kullanırlar, cehennemde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 25 Haziran 2022; 23:17:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanımda bir öğretmen arkadaşım hizmetlinin maaş hesabına yatan paraları inceliyordu hizmetiyle beraber. Sanırım maaş konusunda iddalaşmışlar. Arkadaş merak edip aylık ortalama ne kazandığını hesapladı. Ortalama 10 bin liranın üstünde çıktı. Dandik bir okulda hizmetli olarak çalışan bir adam bunu alıyorsa diğer kurumlarda kim bilir neler oluyordur. Belediyeden geçmiş bu hizmetli bu arada. Daha o yatanlar dışında ek bir sürü ödenekten bahsediyordu. İşçi kadrosundan geçenler bayağı bir ek ücret alıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brktmr B kullanıcısına yanıt

    Mesaj isteğini açtım. Özel mesajdan yazabilirsiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özelde asgari ucretten fazlasini alamazsiniz diyenler var. fabrikada isci olarak calisip 7500-8000 net alan cok insan var. Birde mesai yaparlarsa 10 bini buluyo maaslari. Hangi fabrikalar demeyin arastirin cogu fabrika veriyo bu maaslari


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dark Territory kullanıcısına yanıt

    Forum milletin maaşını çekemeyenlerle dolu , savunma sanayide çalışıyorum , normal işçiler bile 8 10 bin alıyor, ki 3 ayda bir çift maaş alıyor herkes .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne zammından bahsediyoruz ki? Bu enflasyon ortamında zaten sözleşme gereği verilecek olan artış enflasyonu bile karşılamıyor ki, gerçek zam olsun.

  • Getir götür de arkadaş aylık 12.000 alıyor. Bazen de zorlar ise geceye kadar ayda 15.000 yapıyor. Şuan Datça da tatilde 2 günlük herşey dahil otelde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BeylerBeyi35 kullanıcısına yanıt
    demek ki, ülkedeki bütün işçiler 8-10 bin alıyor, iki ayda bir çift maaş alıyor, he mi? açıklamalı cevap yazınız. gaydırı guppak şeyler yazmayın. soruma cevap verin. aksi takdirde gizli ajandası olan, belli bir partiyi savunan biri muamelesi yapacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 26 Haziran 2022; 13:7:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.