Şimdi Ara

Sizce Memur ve Memur emeklileri ne kadar zam alacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
2
Favori
5.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zam almıyoruz adı üstünde eflasyon farkı. İşe ilk girdiğimde 890 dolar alıyorken şu an yarısını alamıyorum. Memurlar zam almaz enflasyon farkı alır. ama gazeteler tv ler en düşük memur maaşı diye bilmem kaç senelik 2 çocuklu eşi çalışmayan memurun maaşını paylaşır. Ben enflasyon farkını değil daha çok 1 temmuz da nelere zam gelecek onu merak ediyorum. dedikodulara göre elektrik %30 diyorlar.


    Akademideyim 14k maaş alıyorum diyen arkadaş normal memur maaşı kaç para haber versin. Belli ki senin özel sektörde pek tanıdığın yok. Senin gibiler herkesi kendi gibi sanıyor. 6000 lira alan memur büyük şehirde nasıl geçinsin anlat bakalım? Özel sektörde herhangi bir sorumluluğu ve vasfı olmayan bir ton insan var. Bir zahmet onlarla aynı parayı almayalım. Memura maaş vermezsen bu rüşvet ve yolsuzluk olarak geri döner.


    Bu ülkede memur ve altındaki kimse tek maaşla rahat geçinemez. Memur dediğin insan asgari ücretliden hallicedir. 5000-6000 maaş alıp 2500 lira kira veren birine denk gelirsen daha iyi anlarsın. saçma sapan karşılaştırmalarınızı kendinize saklayın. Şu an maaşlı olup rahat geçiniyorum diyen bariz yalan söylüyordur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 23 Haziran 2022; 16:22:12 >




  • %38.5 ila %40 arasında zam alacaklar.

  • sadtneverdie kullanıcısına yanıt

    5 bin lira alan memur mu kaldı ?

  • por favor kullanıcısına yanıt

    Kaç memur tanıyorsun kardeşim?

  • İşine gelmeyince anca inek de hakaret et. yazının neresinde çelişki var? Özel sektör rezalettir diyorum bunuda sonuna kadar savunuyorum, devlet kadroları özelden bin kat iyidir diyorum hem çalışma şartları hem de maaş konusunda. Bu yazının neresinde çelişiyor? Susup kalmışsın anca hakaret etmişsin. Ayrıca akademisyenler de devlet kadrolarının özlük haklarına tabidir, sınav sonucu atamayla kadroya girerler ve göreve başlarlar, memuriyet diye genel olarak adlandırdım ayrıca akademisyenliği demiyorum en basit en düşük memurluk bile özel sektörden Daha iyidir… Bana daha 26 yaşını geçmemiş hatta bırakın onu 30 yaşına gelmemiş, maaşı (temmuz ayı itibariyle) 10 bin tl olan Türkiye’de bin tane özel sektör çalışanı gösterin, alnınızdan öpeyim. Diyeyim ki bu adam haklıymış özel sektör cok güzel paralar veriyormuş. Yok, bulamazsınız çünkü. Yeni mezun veya 30 yaş altı yüzde 90 özel sektör çalışanı -o da iş bulabilirse- maksimum 5 bin tlye çalışır. Daha asgari ücretlileri veya asgari ücret alıp 1000 tlsini elden geri veren veya asgarin altında alanlarıda saymadım (özel okul öğretmenleri)

    Özel sektörde çalışmak rezilliktir. Çok ufak, kaymak bir azınlıkta değilseniz kuş parasına it gibi çalıştırırlar. Bana bir daha özel sektör övmeyin daha fazla da kalp kırmayalım. Biliyorsanız konuşun bilmiyorsanız da susun.

    Yazıda nerede çelişki olduğunu da açıklayın lütfen




  • sadtneverdie kullanıcısına yanıt

    Soruya soruyla karşılık vermeyin.

    5 bin tl alan memur kaldı mı ?

  • Arkadaşın dediği gibi bu TL zammı TL ile borçlanan kişilere yarar sadece
  • por favor kullanıcısına yanıt

    Yok tabi ki hocam meydanı boş bulmuş sallıyor arkadaş aklınca kendini acındıracak bu arkadaş en düşük seviyeli memur olsa (ki öyle değildir muhtemelen) 2 hafta sonra maaşı 9 bin tlyi geçecek. Böyle tiplerden bıktım bunlara hakettiği cevabı verin millet özel sektörde aç kalıyor be aç, 4250 tlye ay geçindirmeye çalışıyor, bunlarda aldığı parayı beğenmiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHF_Viper -- 23 Haziran 2022; 17:27:59 >
  • DHF_Viper kullanıcısına yanıt
    içinde bulunduğumuz aciz durumun tek sorumlusu partinin şakşakçısına cevap yazdığınızı biliyor muydunuz?
  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt

    Biliyorum ve farketmez. Ben inandığımı ve doğru olanı savunurum, o adam da doğru söylüyorsa gerisi benim umrumda değil. Arkadaş memuriyeti küçümsemiş, özel sektörün daha iyi olduğundan dem vurmuş. Buna kargalar bile güler. İki taraftada çalışmış birisi olarak doğruları söylemek benim boynumun borcu, göz göre göre insanları manipüle etmeye çalışıyorlar. Gencecik çocuklar işsizlikten ağlıyor evlerinde, kpss çalışıyor atanabilmek için. Özel sektöre girseler nice mühendisler 4500 tl maaşa şükrediyor. Bu mudur müthiş özel sektör?

  • DHF_Viper kullanıcısına yanıt
    size yanlış demedim. bu durumun sebebi olanları gözü kapalı savunanların bir zerre bile ilginize layık olmadıklarını belirttim. bunlar yüzünden çöküşe geçtik.
  • DHF_Viper kullanıcısına yanıt

    Herkesi kendisi gibi bilgisiz sanıyorlar ve boş atıyorlar.

    Eskiden memur olmak küçümsenirdi ama artık günümüzde özel sektöre göre maaşları daha iyi. Sosyal güvenceleri full. Tatil hakları asla yok edilemez. Hele karı koca çalışıyorlarsa lüks hayat yaşamazlar ama gayet güzel geçinirler.

    Özel sektörde sıradan bir emekçiyseniz, hele yeni başladıysanız asgari ücrete tabi olursunuz. Tecrübeli veya nitelikli idari personel en fazla 2-3 bin tl farklı alır. Üst düzey ve fark yaratan müdür vs personel memur ile karşılaştırılamayacak şekilde iyi ücret alır.

  • Rahmetli Ara Güler'in yaptığı hareketten alacaklar özetle. Tuik yalan attığı ve bankalardaki mevduata eksi faiz işlediği sürece ne alırlarsa alsınlar fakirleşiyorlar.

  • En düşük memur maaşı 15 bin, en düşük memur emekli maaşı 5 bin lira olmalı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 23 Haziran 2022; 20:28:49 >
  • Bugün devlet kurumlarında 10 bin TL maaş alan adamlar vatandaşın suratına bakmaya alem çekiyor. Memurların yarısını işten atsalar kalan yarısı özel sektördeki gibi çalışsa hiç bir fark olmaz.
  • por favor kullanıcısına yanıt
    4 yıllık katip şuan bekar 6300 tl maaş alıyor, bende 15 yıllık memurum eş yardımı , çocuk yardımı ile 7400 tl maaş alıyorum bes yok, akademide çalışan 14 bin alıyorsa iyi maaş alıyor sınıfı nedir açıklamamış mühendis filan galiba yada kamu işçisi, bizde müdürler 8600 tl civarı maaş alıyor şuan, maaşımıza gelecek olanda zam değil tüikin belirlediği eflasyon oranı şimdiden %35 oldu zaten mayıs da eflasyon 2.98 gösterildi inanırsan gerçek eflasyon açıklananın 4 katı malesef, zam değil gerçek eflasyon açıklanıp maaşımıza yansıtılsa kafi o bile verilmiyor alım gücü hep düşüyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevzat.Yildiz -- 23 Haziran 2022; 21:4:58 >
  • V2 kullanıcısına yanıt

    Memur maaşı ile özel sektör maaşı arasında uçurum oluyor bu yüzden .İzleyin Asgari ücret 6000 civarına gelecek özel sektör orta kademeye max 6500 verecek bilemedin 7000 . Böylece gelir dağılımı iyice sarpa saracak maaş zamlarının etkisi ile enflasyon tekrar patlayacak yarardan çok zarar olacak.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.