Şimdi Ara

Sizce Karateci mi yoksa Boksör mü alır? [ KAVGA VAR BEYLER ) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
143
Cevap
0
Favori
22.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki

Sizce Karateci mi yoksa Boksör mü alır? [ KAVGA VAR BEYLER )

(En Son Oy Tarihi: 9.3.2021)
Giriş
  • Kişiye göre değişir genelleme yapmak yanlış..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok saçma bir soru. Forvet oyuncusuyla defans oyuncusunu karşılaştırma gibi bişe oluyor ikisinin konumları farklı. Hee sokakta normal hayatta hangisi döver dersen sokak kavgasının asla teknikle alakası yoktur. Tabiki de bir boksor sokakta daha iyi kavga edebilir ama öyle insanlar vardır ki hiç bir spora gitmeden adam çok fena dövüşür. Sokak dövüşü çok tecrübe isteyen bir durum. Bunu 7 yıllık boksör olan amcam söylemiştir ve gerçekten haklı. Sokaktaki kavgada iş teknikten çıkıyor tecrübeye dönüşüyor öyle adamlar var ki tipine baksan pire gibi görünür ama 3-4 kişiyle dövüşür çıkar. Ondan net bişe söylemek mantıksız olur. Hem bu dövüşlerde bir maçta birisi dövüyor diğer maç karşı taraf yeniyor yani hep birisinin dövme yargısı ilk okuldan kalma bir durum. Yoksa bir gün dayak yiyen başka bir zaman aynı kişiyi dövebilir o ana ve hamlelere bağlı bir durum. Uzun oldu ama iş sokak kavgasına dönüşünce iş çok farklı oluyor. Rocky 5 teki adamın sözüyle kapatayım. Rockye sokakta meydan okuyan adama manager i diyor ki bununla ringte dövüşmelisin. Bunlar sokak dövüşçüsü bunlara sokakta bulaşmamalısın tarzında birşey söylüyor

• Karateci diyince zayıf fazla dayanıklı olmayan ama ölümcül vuruşlar yapan biri geliyo aklıma
    Boksör diyincede Dayanıklı yıkılmayan kas torbası birisi geliyo o yüzden karateci diyorum :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asil Türk Kanı

quote:

Orijinalden alıntı: _CHARLOTTE_

Lyoto Machida vs Shogun Rua 2 maçını seyredin. Lyoto Machida bilmem kaçıncı dan karatecidir. Benim en beğendiğim UFC dövüşcüsüdür. Shogun Rua Muay Thai yapar ancak bu maçta yumruklarını kullanmıştır. seyredin bir fikre sahip olabilirsiniz.

Kahve rengi kuşak var, kahve rengi kuşak var... Kimileri kuşakları kızılay dağıtır gibi dağıtır, kimileri ise gerçekten zor verir. 1,5 senede kahve rengi kuşak almış adamı boksör fena dağıtır. Ama 1 sene boks yapmış adamın 3 senede filan hakkıyla kahve rengi kuşak olmuş adama karşı işi zor. Millet ağır sikletmboksör demiş ancak ağır siklet boksör ne kadar güçlüyse karate yapan insan da bir o kadar hızlıdır. Gel gelelim eğer bir kick boksör yada karateciden tekme yediyseniz nasıl bir his olduğunu bilirsiniz. Adamlar bizim topa vurduğumuz gibi kafaya tekme çıkıyor kolaylıkla.

Tecrübe ve düzgün eğitim alır diyorum ben. Kıyasıya bir dövüş olacağı kesin. Öyle beyninşn pekmezini dağıtır filan kolay iş değil onlar.

Ağır siklet boksörler 500-700 kiloluk basınca bile karşılık koyabiliyor fiziki yapılarından dolayı.Gel gelelim en iyi karateciler bile 250 kilo üzerinde basınç uygulayamaz çünkü eğitimleri buna müsaade etmiyor.Bana hızlılıktan bahsetme.Bu ağır sikletler sumo güreşçisi değil,yumrukları çok seri .En kral karatecinin vuracağı güç bellidir ve bu ağır siklet bir boksöre sinek vızıltısı gibi gelir.Hızlılık mutlak avantaj sağlar ancak boksörden bir hamle yemesi karatecenin maçı bitirmesi demek olur ki karatede uygulanan darbelerin basıncı vs ağır siklet bir boksöre etki etmez.Zamanının Mike Tyson'u ile en kral karateciyi getirin arenaya.Mike Tyson'ın o karateciyi yıkması 1 dakka bile sürmezdi.

Saçmalamayın lütfen ağır siklet iyi bir profesyonel boksörün karşısında hiçbir karateci dayanamaz.Orta siklet dersen bir nevi anlarım ama ağır siklette mümkünatı yok.Demiri yamultan boksörler mevcuttur şu anda.Bu seviyedeki boksörler herhangi bir insana sağlam yumruk geçirirse ayağa kalkamazsın bir daha.1000 kilo basınç yapan boksörler var bu boksörler insanların neresine vurursa orayı parçalar,yok eder.Bu yüzden bu boksörler karşısnda bir dövüş sporunun galip geleceğini düşünmüyorum.

Wladimir Klitschko bunun en büyük örneğidir şu zamanlarda.Araştırın bu ismi ne demek istediğimi anlarsınız .

Yeterince dövüş sporu bilgim var üstad, yine de atladığın bir nokta var. 3 adet K.O noktası vardır insan vücudunda. Çene,kulak ve şakak... Ve noktaların üzerinde öyle kolumuzda bacağımızdaki gibi bir koruma kalkanı gibi bir kas yığını mevcut değildir. Dolayısıyla belli bir güçte darbeye maruz kaldıkları anda sistemi kapatırlar.250 kilo basınç bahsettiğim 3 noktaya denk gelirse zaten reset atmaya yeterli olur. Yani senin dediği ağır siklet boksörü hiç bir karateci deviremez olayı biraz hurafe. Hızlı olan ağır siklet boksörler mevcuttur ancak bu hızı bir karatecinin hızıyla aynı kefeye koyamazsın. Zaten ben karateci alır da demiyorum, tecrübe alır diyorum, iyi eğitim alır diyorum. Biraz Mixed Martial Arts seyrederseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız. Siz hemen en üst düzey dövüşcülere bakıyorsunuz, burada bahsedilen 1 senelik boksör ve kahve rengi kuşak karateci. Yoksa Vladimir'in boksuna karate ile karşılık verebilecek birini tanımıyorum bende. Aslında biliyorum Lyoto Machida... Açıkcası seyretmek isterdim. Zira her ne kadar Vladimir iyi bir boksör olsa da, low kick-lere karşı dayanabileceğini sanmıyorum. Bu benim fikrim tabi.

Bana kalırsa güreş yada BJJ alayını alır diyorum. Tabi ki ringde ve teke tek. Ki bunun örneğini James Tony vs Randy Couture maçında da gördük. Ağır siklet şampiyonu, yılların boksörü James Toney bir güreşci karşısında madara oldu. Hemde bu güreşci 47 yaşında bir güreşçiydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

Büyük konuşmayayım ama ben 5 yıldır boks ile uğraşan biri olarak bir karateci beni dövemez diyorum

Senin daha eski değil miydi usta
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrcay

quote:

Orijinalden alıntı: _KadirşinaS_

quote:

Orijinalden alıntı: mrcay

quote:

Orijinalden alıntı: _KadirşinaS_

Bir dönem karate ve kısa bir aradan sonra da az bir süre boks yapmış biri olarak şunu söyleyebilirim.
    Yaşıt, kilo ve boy olarak denk, kondisyon olarak denk noktada bir karateci ve bir boksörü baz alırsak.

1 yıllık karateci ve 1 yıllık boksör kapışsa: Boksör alır
    2 yıllık karateci ve 2 yıllık boksör kapışsa: Boksör alır
    3 yıllık karateci ve 3 yıllık boksör kapışsa: Boksör biraz zorlanır ama alır.
    4 yıllık karateci ve 4 yıllık boksör kapışsa: Boksör çok zorlansa da alma ihtimali yüksek.
    5 yıllık karateci ve 5 yıllık boksör kapışsa: Karateci her türlü alır.
    5 yıldan fazla karateyle uğraşmış ve devam eden her karateci, baştaki şartları da sabit tutmak kaydıyla her türlü boksörü alır.

Ama gerçek hayatta, yani pratikte iyi bir karateci mi boksör mü olmak istersin diye sorsalar boksör derdim. Çünkü sağlam bir boksör sokakta yapacağı bir kavgada çok can yakar. 1 yıllık bir boksör bile çok adamı indirir.

5 yaşında karateye başlamış birisi, vücudun en sağlam olduğu 30 yaşına gelmiş diyelim. Yani 25 senelik karateci, şu herifi alabilir diyorsun yani.

Adamın lakabı zaten "Iron Mike Tyson", tanktan farkı yok resmen.

Hadi yukarıdaki ağır siklet diyelim, aşağıdaki ağır siklet değil mesela.

Şimdi her türlü boksörü alır dedin, Mike Tyson'ı geçtik hadi onu istisna sayalım, bu adamı alabilir mi? Video'nun sonunda adamların düştüğü hallere dikkatli bakın.

Bence yazdıklarımı tekrar oku.

Senin kendi yazdığından haberin yok, 2 taraf da 5 senelik üstüyse karateci her türlü boksörü alır demişsin. Mike Tyson bu video'da 20 yaşında, ben de diyorum ki karşısına 25 yıllık karateci çıksın. Boksör eldivenle dalmasına rağmen hiç şansı yok karatecinin.

Tekrar oku diyecegim ama nerenle okudugun konusunda ciddi tereddutlerim oldugu icin cesaret edemiyorum.

Bak ben en basta ne.yazmisim.

Yasit, kilo ve boy olarak birbirine denk, kondisyon olarak ayni seviyelerde.olan bir boksor ve karateci icin konusmusum. ANLADIN?? Yoksa tekrar yazayaim mi?? Hayir anlamamis.olabilirsin, dikkatinden.kacmis.olabilir de, bu neyin ukalaligi?!?

• Kısa ve net bir cümle kurayım.

kareteci 50 vurur boksör 1
  • İp manı bile bir boksor o kadar zorladıysa boksör alır diyorum.
  • 1 yıllık boksör demişinizde sanmıyorum o bir yılda pek bir gelişme olacağını karete alır gibi geliyor

3 yıldır boks yapıyorum diyen birini dövmüştüm incecik çöp gibiydi
  • quote:

Orijinalden alıntı: RæmireZ

nasıl bir karateci ?
    shito ryu var
    shotokan var
    asihar var
    goju ryu var
    varda var

Bilirkişi de gelmiş, bakınız: Avatar İmza uyumu.

Adam haklı beyler kareteci var kareteci var, boksör bar boksör var.

• ben şahsen teakwondocuyum daha beyaz kuşagım kolayca boksörleri veya karatecileri döversin (siyah kuşaklara bulaşma ) 6 yumruk atacagına bir tekme at

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1B9CEBC50 -- 29 Eylül 2012; 8:19:49 >
  • Şimdi arkadaşlar ben Kaju Kenpo Karate yapıyorum yaklasık 10 aydır.Arada bir Boks a da sokuyor hoca beni yani açıkçası şöyle söyliyeyim kimin refleksi iyiyse o alır.
  • 2 yıl karate yaptım sana şunu söyliyim eğer hakkını vererek yaptıysa hızı falan yerindeyse ne olduğunu anlamazsın diyaframına çaktımı nefesin kesilir direk
  • Evet beyler aranan cevabı söylüyorum. Dövüş tamamen tecrübe işidir. 1 senelik boksör 1 senelik karateciyi döver. Ama 10 yıllık bir boksör 10 yıllık bir karateci karşısında hiçbir şansı yoktur. Çünkü boks belli bir seviyeye kadar gider ama karatede sürekli olarak kendini geliştirebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hachi-kyu-san

quote:

Orijinalden alıntı: RæmireZ

nasıl bir karateci ?
    shito ryu var
    shotokan var
    asihar var
    goju ryu var
    varda var

Bilirkişi de gelmiş, bakınız: Avatar İmza uyumu.

Adam haklı beyler kareteci var kareteci var, boksör bar boksör var.

saygılar genç çekirge

• yorumlara baktımda herkes kuşakta kuşak tutturmuş.
    Burda kimse ipman değil, Ağır siklet bi boksörü bırak bi kareteci,2 kareteci gelse alamaz.
  • Karate diyenlere gülüyorum

Karate para tuzağıdır. Çıkar iki hiyaho yapar saçma saçma teknikler yaparlar tamam. Karate şampiyonası izledim adamın bi eli çene hızasında bir eli karından sırta doğru uzanıyor. Ee nerde savunma? Kick boks yapan biri bir low kick bi middle kick ile direk nakavt eder.

Bide boksa bakın, gard alınışına yumruk atılışına. En basiti bi boksör eldivenine bak bide karate eldivenine :D

Profesyonel boksörün üzerine 1 değil 5 tane profesyonel karateci salsınlar 5inide yer.
  • Açık alanda ve kavga geceyse ninjutsu alır eğer normal bir mekan ise boks yapan adam alayını yer

• Boxer ağırdır karateci hızlı. Boxer bi yumruk atana kadar karateci 2 yumruğu çoktan yerleştirmiştir bile

• Biraz geç olacak ama yine de yazamadan edemem. bu 2 kıyaslamada boksör tartışmasız alır. Lakin bazı arkadaşlar muay tai falan hepsini alır demiş. Sokakta hiç şüphesiz tüm spor dallarını paket edecek tek dal güreştir =) kendinizi sokakta savunmak istiyorsanız güreşe gidin. gerisi hikaye
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.