Şimdi Ara

Sizce Karateci mi yoksa Boksör mü alır? [ KAVGA VAR BEYLER ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
0
Favori
22.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki

Sizce Karateci mi yoksa Boksör mü alır? [ KAVGA VAR BEYLER )

(En Son Oy Tarihi: 9.3.2021)
Giriş
  • Valla zevkli dovus olabilir bence cekismeli. Kondusyonu saglam, tecrubesi fazla olan alacaktir bence.

Ama benim icin ibre karateci tarafinda. Daha once salonda dostluk maci tarzi biseyde boyu posu gayet yerinde olan kick bokscuyu asiri caba harcamadan madara etmisti kahverengi kusak. Ama ne yalan soyleyeyim baya yorulmustu 3-4 kez yikmasina ragmen kick bokscu nakavt olmadi sure ile bitti mac.

Karateci belli bir seviyeyi asmissa karsisindakinin isi zor.
  • Biri de cikip "aga hangi siklet" dememis.

Digeri de cikip "sokak & ciplak veya ring mi?" dememis.

Yerli kafa?

Kangal alir...

Evet, yerli kafa? Cuval; bidon....

Her iki sporcuyu da es deger tecrubede, es deger siklette sayalim...

Ilk kimin vurdugu, dovus icin ayrilan alan ve karatecinin tekme agirlikli olup olmadigi ve boksorun ortodoks vs. onemli etkenler.

Dar alanda karateci uzun tekme atamayacagi gibi, boksor "close quarter" dedigimiz yakin mesafeli dovustu yumruklarini konusturur, maci alir...

Eger her iki taraf "mind games" dedigimiz mantik oyunu oynamak isterse akilli olan, tecrubeli olan degil; cirkin olan alir. Sahte, goz boyama ile baslayip, havadan sudan yumruk sallayip ansizin yakalamak...

Karateci cirkin oynamayi basaramazsa boksor her gun, her gece, her turlu, yirtmadan, yirtilmadan, yipranmadan, ter atmadan alir...

Konu dovus sanati ise ceviklik, kondisyon ve yer tutma olayin dibidir. Bunlar boksorde...

Tekrardan; Yerli kafa?

Cuval; bidon...

• Şimdi karateciden karateciye fark var ama kahverengi kuşak olduğu için sıkıntı olmaz karateci her türlü alır ama boksör de vurursa sağlam vurur ama karateci buna izin vermez yani kolay kolay yumruk yemez bir de tekmelerini iyi kullanıyorsa boksörün hiç şansı yok zaten kahverengi kuşak hafife alınacak bir kuşak değildir.
  • Boksör e oy verdim
  • Boksör daha dayanlıklıdır ve darbeleri daha ölümcüldür.Ağır siklet bir boksör ile herhangi bir karateci kıyaslamanaz .Ağır siklet boksör ezer geçer.Bu boksörler,yumruğuyla ortalama 500-700 kiloluk basınç uyguluyor ki bu basınç kareteci gibi zayıf fiziğe sahip birine gelecek olursa anında iç kanama ve kemik kırılmasına sebebiyet verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asil Türk Kanı -- 26 Eylül 2012; 1:25:30 >
  • Ohoo çocuklar birbirine girdi tabi anca sanalda kalır
  • ryu vs abel (street fighter 4)

http://www.youtube.com/watch?v=1mnq3JinVxA
  • Koyun karetecinin karşısına bir ağır siklet. Kareteci de kara kuşak olsun hadi. Bilmem kaç kilometre hızla bilmem kaç kilo basınçla gelecek bir ağır sikletin yumruğunu durduramassın.
  • Uzun süre kickboks yaptım. Karateci rahat alır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apalapucia

quote:

Orijinalden alıntı: DARTS

Çok saçma bir hal aldı.Eğer cevabı çok merak ediyorsanız dışarıda bir yerde buluşun halledin sorununuzu.

kardeşim neyi halledicem 98 dogumlu bebeyle yarın annesının babasının yanındayım ordan bunun yanına geçiçem bakalım bu soyledıklerını karsımda soylıyebılıcekmı
    şuna baksana
    http://www.facebook.com/berkay.cetiner.96
    allah askına ben buna ne yapım gidip agzını burnunu kırsam ben kötü olcam yaş dolayısıyla
    gelmiş bana karşıma gel dövuselım kım iyi görelim diyo böyle bi mantık varmı

• eğer dövüş sanatı uyuşmuyorsa olay sokak kavgasına döner
  • ANLAMADIGIM KARETECİ VE BOKSÖR KAÇ YAŞINDA
  • Sağlam bi boksör karetecinin beyninin pekmezini akıtır. O kadar

• Boksör.

• Lyoto Machida vs Shogun Rua 2 maçını seyredin. Lyoto Machida bilmem kaçıncı dan karatecidir. Benim en beğendiğim UFC dövüşcüsüdür. Shogun Rua Muay Thai yapar ancak bu maçta yumruklarını kullanmıştır. seyredin bir fikre sahip olabilirsiniz.

Kahve rengi kuşak var, kahve rengi kuşak var... Kimileri kuşakları kızılay dağıtır gibi dağıtır, kimileri ise gerçekten zor verir. 1,5 senede kahve rengi kuşak almış adamı boksör fena dağıtır. Ama 1 sene boks yapmış adamın 3 senede filan hakkıyla kahve rengi kuşak olmuş adama karşı işi zor. Millet ağır sikletmboksör demiş ancak ağır siklet boksör ne kadar güçlüyse karate yapan insan da bir o kadar hızlıdır. Gel gelelim eğer bir kick boksör yada karateciden tekme yediyseniz nasıl bir his olduğunu bilirsiniz. Adamlar bizim topa vurduğumuz gibi kafaya tekme çıkıyor kolaylıkla.

Tecrübe ve düzgün eğitim alır diyorum ben. Kıyasıya bir dövüş olacağı kesin. Öyle beyninşn pekmezini dağıtır filan kolay iş değil onlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: _CHARLOTTE_

Lyoto Machida vs Shogun Rua 2 maçını seyredin. Lyoto Machida bilmem kaçıncı dan karatecidir. Benim en beğendiğim UFC dövüşcüsüdür. Shogun Rua Muay Thai yapar ancak bu maçta yumruklarını kullanmıştır. seyredin bir fikre sahip olabilirsiniz.

Kahve rengi kuşak var, kahve rengi kuşak var... Kimileri kuşakları kızılay dağıtır gibi dağıtır, kimileri ise gerçekten zor verir. 1,5 senede kahve rengi kuşak almış adamı boksör fena dağıtır. Ama 1 sene boks yapmış adamın 3 senede filan hakkıyla kahve rengi kuşak olmuş adama karşı işi zor. Millet ağır sikletmboksör demiş ancak ağır siklet boksör ne kadar güçlüyse karate yapan insan da bir o kadar hızlıdır. Gel gelelim eğer bir kick boksör yada karateciden tekme yediyseniz nasıl bir his olduğunu bilirsiniz. Adamlar bizim topa vurduğumuz gibi kafaya tekme çıkıyor kolaylıkla.

Tecrübe ve düzgün eğitim alır diyorum ben. Kıyasıya bir dövüş olacağı kesin. Öyle beyninşn pekmezini dağıtır filan kolay iş değil onlar.

Ağır siklet boksörler 500-700 kiloluk basınca bile karşılık koyabiliyor fiziki yapılarından dolayı.Gel gelelim en iyi karateciler bile 250 kilo üzerinde basınç uygulayamaz çünkü eğitimleri buna müsaade etmiyor.Bana hızlılıktan bahsetme.Bu ağır sikletler sumo güreşçisi değil,yumrukları çok seri .En kral karatecinin vuracağı güç bellidir ve bu ağır siklet bir boksöre sinek vızıltısı gibi gelir.Hızlılık mutlak avantaj sağlar ancak boksörden bir hamle yemesi karatecenin maçı bitirmesi demek olur ki karatede uygulanan darbelerin basıncı vs ağır siklet bir boksöre etki etmez.Zamanının Mike Tyson'u ile en kral karateciyi getirin arenaya.Mike Tyson'ın o karateciyi yıkması 1 dakka bile sürmezdi.

Saçmalamayın lütfen ağır siklet iyi bir profesyonel boksörün karşısında hiçbir karateci dayanamaz.Orta siklet dersen bir nevi anlarım ama ağır siklette mümkünatı yok.Demiri yamultan boksörler mevcuttur şu anda.Bu seviyedeki boksörler herhangi bir insana sağlam yumruk geçirirse ayağa kalkamazsın bir daha.1000 kilo basınç yapan boksörler var bu boksörler insanların neresine vurursa orayı parçalar,yok eder.Bu yüzden bu boksörler karşısnda bir dövüş sporunun galip geleceğini düşünmüyorum.

Wladimir Klitschko bunun en büyük örneğidir şu zamanlarda.Araştırın bu ismi ne demek istediğimi anlarsınız .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asil Türk Kanı -- 26 Eylül 2012; 5:51:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

Uzun süre kickboks yaptım. Karateci rahat alır.

Kickboks nedir ki ?Boks çakması olarak ortaya çıkmış bir spor.Bu sporun gerçeğini yapmanı öneririm.Gerçek bir boksör ile kick boksçuyu karşılaştırırsan kickboksçunun yere yığılması 5 dakikayı almaz.
  • Kondisyonu iyi savunması iyi seri bir boksör için saniyelik iş ama seri olması mecbur ağırdan alırsa Karateci alttan girer üsten çıkar.

• Kahverengi kuşak neredeyse 1.5 yılda alınıyor anca eğer boksör önce vurmazsa karateci alır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pharko

burada ki karateciler tırt be olum
    beyaz kuşak karateci tabi dayak yer
    adam daha kendi attığı tekmeden dengesi bozuluyor
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.