Şimdi Ara

Sizce kapitalizmi ortadan kaldırmak için neler yapmalıyız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
5
Favori
2.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Değerli dh ahalisinin görüşlerini duymak isterim

• amerikayı ortadan kaldırmak
  • Bilinçli tüketici + Bilinçli Yerli Üretici
  • ortadan kaldırmaya gücünüz yetmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürettiğimiz tükettiğimizden ne Zaman fazla olursa

• %100 olarak kaldırılamaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hiç bir zaman tek başına saf halleriyle kapitalizm ya da sosyalizm var olmamıştır ve maalesef olamayacak. En basitinden sosyalizmin var olabilmesi için herkes aynı ücrete çalışmayı kabul etmesi gerekiyor. Yani bir bilgisayar mühendisi de 800 Türk lirasına he demesi gerekiyor, bir amele de. Diğer ütopik şartlara girmiyorum bile
  • Ama kapitalizm baya güzel birşey.

Valla HTC One telefonumu baya beğeniyorum, Beyerdynamic kulaklığımı baya beğeniyorum, birşey almak isterken özgür seçim olmasını baya beğeniyorum açıkçası.
    Devletin tüketicilerin isteklerini gidermek için yüksek kalite mal mı üretmesini bekliyorsun
  • Düşünmek

• Işide destek verebilirsin. En son Amerika'yı fethetmeyi planlıyorlardı.
  • Sen sus fakir.
  • Onu bilmiyorum ama kapitalizm artik ortadan kaldirilamaz.Hele su gunlerde.Ancak insanligin kokunu kazimaniz lazim.

• Devrim

• Kapitalizm olmasa bankalar olmaz bankalar olmasa internetten nasıl alış veriş yapacan.
  • Sırtımıza alarak kaldırabiliriz

• hidrojen bombalaryny dünyanyn her tarafyna ya?dyrmady?ynyz sürece yani insanly?y bitirmedi?iniz sürece yok edemezsiniz. Ticaret, ihtiyaç oldu?u sürece devam eder. Hatta hayvanlarda, böceklerde de kapitalizm var. Üremeleri, büyümeleri, geli?meleri syrasynda onlarda bile bizdekine benzer bir sistem i?liyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IG

Ama kapitalizm baya güzel birşey.

Valla HTC One telefonumu baya beğeniyorum, Beyerdynamic kulaklığımı baya beğeniyorum, birşey almak isterken özgür seçim olmasını baya beğeniyorum açıkçası.
    Devletin tüketicilerin isteklerini gidermek için yüksek kalite mal mı üretmesini bekliyorsun

Iste o dev insanlarin basardiklarinin kanitisin sadece kapitalist rejimin kolesisin ama bilmiyorsun o elindeki htc nin yapiminin belkide satisina oraninin 1/10 oldugu ama bilmiyorsunki onun ham maddesinin yapiminda calisan amelelerin belkide 30 dolar aldigini sadece nefsinin kolesi olmussun biraz parayla herseyi elde ettigini saniyorsun mutlu oldugunu saniyorsun ama sadece dusunmeden yasayan bir kolesin insanlarin buyuk emellerine ulasmasini saglayan bir kolesin icinde yasadigin ,sadece buyuk baliklarin hayatta kaldigi rejimi yasatan bir kolesin ama dusunmedikce bir kisinin bir milyon insanin aclik giderini karsilayacak parayi bir gecede harcayacagini bilmeyeceksin ve bilmeceksin bu duzen degismedikce parnasist insanlarin dunyayi yonetecegini

• burda koyunların arasında abuk sabuk sesler çıkarıyorsun sadece. bilmeyi geçtim anlamazlar bile
  • Maaşlar ayni olmasa bile birbirine cok yakin olsa uretim cok fazlalaşsa ve bundan sebep urunler ucuzlasa bu sistemde disardan mal alinmasa ama satilsa mesela benzin alinmasa doğal gaz alinmasa bor işlense askeri yonden cok gelişilse amerika gibi mega guclerin bile ses cikaramayacak hale gelse mafya tarzi kotu kisiler ortadan kalksa inanc artsa disiplin asiri yukselse egitim yukselse kisaca Ataturk un hedefledigi seyler yapilsa Turkiye de bu sistem %100 olmaz belki ama yuksek seviyede azaltilabilinir.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.