Şimdi Ara

Sizce Hangi GTX 980 Kararsızlık İçindeyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Haftaya çarşamba yada perşembe günü ekran kartı alcam ve 980'de karar kıldım .
    Bir önceki ekran kartım Gigabyte Gtx 970 G1 Gaming'di ve onu sattım şimdi 980 alcam ve bütçem 2400 TL .

1. Sizce hangi markaya yönelmeliyim ?
    2. 980 serisinde CW Mevcutmudur ?
    3. Gigabyte Gtx 980 Gaming G1 mi ? Yoksa Evgamı almalıyım ?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim karar veremedim

Şimdiden teşekkürler ,
    İyi forumlar Arkadaşlar ,

• Ben olsam GALAX NVIDIA GeForce GTX 980 HOF alırdım. Backplate felanda var. 980ların içerisinde en iyisi bu bence.

En son hepsiburada.com da görmüştüm yaklaşık 2400 tl idi.
  • nothingtodeclare kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Öncelikle sisteminizi iyi günlerde kullanınız.Ekran kartı almak için herhangi bir aciliyetiniz var mı yoksa bir süre daha beklemek sizi zor durumda bırakır mı ?

Bunu neden sordum çünkü kart için ayırdığınız bütçe az bir mebla değil ve almışkende haklı olarak mümkün olan en iyi ayarlarda bir deneyim yaşamak istersiniz zaten sistemin geriye kalan parçalarıda bunun için toplanıldığının bir göstergesi.

980 her ne kadar güçlü bir kart olsada fiyatı olması gereken değerden biraz fazla ayrıca rekabet koşullarıda 980 adına oluşmadığı için çıktığı günden bu yana fiyatında herhangi bir değişme olmadı hatta kurun etkisiyle dahada yükseldi.Üstelik haberleri takip ediyorsanız gerek Amd gereksede Nvidia tarafında gelecek olan kartlar hakkında çok sayıda gelişme duyuyoruz.Bunlardan en ciddi ve net olarak dile getirilen Nvidia tarafında adı muhtemelen 980 Tİ olacak olan GM200 gpusunu barındıran kart olmakta ve fiyatınında yine Titan X e göre daha uygun olup benzer yada daha iyi performans vereceği söyleniyor.Bunlar her ne kadar şu an için söylentiden ibaret olsada bu kartın çıkmasına kesin gözüyle bakılabilir haliyle şu aşamada Gtx 980 ne +2000 TL verip almak size yakın dönemde keşke dedirtebilir.Bu nedenle eğer aciliyetiniz yoksa yeni gelecek olan kart yada kartları bekleyip görmeniz ve ona göre seçim yapmanızı öneririm.En azından 980 Tİ almasanız bile 980 de olabilecek bir indirim sayesinde +2000 den daha uyguna 980 sahibide olabilirsiniz.

Belirli bir süredir Gigabyte Gtx 980 G1 Gamıng kullanıyorum ve optimizasyon açısından pek iyi olmayan AC Unıty gibi oyunlar dışında geriye kalanları Nvidia DSR ile 2k çözünürlükte akıcı bir şekilde oynadığımı söyleyebilirim yani Gtx 980 gerekli ayarlamaları yaptığınız takdirde gerek 1080p gereksede 2k da yeterli performansı verebilecek bir kart ancak dediğim gibi benim gözümde kendi kullandığım kart olmasına rağmen 980 +2000 e değecek bir kart değil.Fiyatının yüksek olmasındaki temel sebepleri az çok tahmin edebileceğinizden dolayı diğer sorularınızı yanıtlamaya çalışırsam ;

CW sadece 970 e özgü bir durum değildir,Coil Whine denilen bu illet şu ana kadar çıkmış kartlarda olduğu gibi çıkacak olan kartlardada ne yazıkki görülme ihtimali olan bir durum bu nedenle olur/olmazını gerek markaya gereksede piyasaki 980 lere indirgemek pek doğru bir yaklaşım olmayacaktır,tabi bazı üreticiler daha kaliteli bileşenlere yer verdiği için kullanıcının gözünde güvenilirlikleri artıyor ve tercih sebebi oluyor ama bir kartta cw olduğunda nasıl ki onu markanın tamamına yansıtamazsak aynı şekilde bir markanın kartında cw varsa onuda markanın geneline yansıtamayız.Mesela kendi kullandığım kartta cw mevcut değil ama bunu tüm Gigabyte 980 lerde böyledir şeklinde diye yazamam benzer şekilde mevcut olsaydı yine tümünde vardır diyede yazmam doğru olmayacaktı.Bu nedenlede cw açısından eğer marka önerisi talep ediyorsanız buradan yola çıkarak "şu markayı tercih edin onda cw daha az var" şeklinde bir yaklaşımda bulunamam.Hangi 980 alırsanız alın kesin olarak cw yoktur denilemez ,cw durumunu ne yazıkki kartı çalıştırmadan önce test etme imkanımız olmadığı için kullandıktan sonra mevcut durumu gözlemlemekten başka bir seçeneğiniz kalmıyor.

Performans ve diğer etmenlere gelirsem gerek Gigabyte gereksede Evga'nın 980 serisinde çeşitli alternatifleri bulunuyor.Bunlardan tercihi sizin gereksinimleriniz belirler mesela Gigabyte 980 G1 serisi oc açısından daha iyi olan gpulardan oluşuyor aynı şekilde Evga'dada Acx 2.0,Ftw,Classy,Kıngpın gibi çok sayıda alternatif mevcut.Bütün saydıklarım soğutma anlamında başarılıdır,birbirlerinden ayrılmalarındaki temel etkenler fabrika çıkışlı hız aşırtılmış olmaları,oc başarımı,görsellik gibi etmenlerdir.

Toparlarsam(evet biraz uzun oldu ama kendim bu meblayı ödeyecekken nasıl kafa patlatıyorsam aynısını başlarıda içinde yapmak isterim çünkü nasıl kazanıldığını iyi bilirim) eğer oc yapmayı düşünüyor ama bunu sıvı vs. değilde hava soğutma altında gittiği yere kadar yapmak istiyorsanız Gigabyte Gtx 980 G1 yada Evga ACX 2.0-FTW önerebilirim eğer sıvı soğutma ile kullanıp hız aşırtmanın limitlerini zorlayacaksanız bu seferde evga classy yada bütçenizi epey aşacaktır ama kıngpın tam aradığınız model olacaktır.Tabi sadece Gigabyte ve Evga arasında tercih talep ettiğiniz için bu kartları yazdım yoksa diğer firmalarında bu kartlarla eşdeğer çözümleri mevcuttur.

İyi forumlar dilerim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 7 Mayıs 2015; 23:58:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben olsam evga alırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Code T-800

Merhaba,

Öncelikle sisteminizi iyi günlerde kullanınız.Ekran kartı almak için herhangi bir aciliyetiniz var mı yoksa bir süre daha beklemek sizi zor durumda bırakır mı ?

Bunu neden sordum çünkü kart için ayırdığınız bütçe az bir mebla değil ve almışkende haklı olarak mümkün olan en iyi ayarlarda bir deneyim yaşamak istersiniz zaten sistemin geriye kalan parçalarıda bunun için toplanıldığının bir göstergesi.

980 her ne kadar güçlü bir kart olsada fiyatı olması gereken değerden biraz fazla ayrıca rekabet koşullarıda 980 adına oluşmadığı için çıktığı günden bu yana fiyatında herhangi bir değişme olmadı hatta kurun etkisiyle dahada yükseldi.Üstelik haberleri takip ediyorsanız gerek Amd gereksede Nvidia tarafında gelecek olan kartlar hakkında çok sayıda gelişme duyuyoruz.Bunlardan en ciddi ve net olarak dile getirilen Nvidia tarafında adı muhtemelen 980 Tİ olacak olan GM200 gpusunu barındıran kart olmakta ve fiyatınında yine Titan X e göre daha uygun olup benzer yada daha iyi performans vereceği söyleniyor.Bunlar her ne kadar şu an için söylentiden ibaret olsada bu kartın çıkmasına kesin gözüyle bakılabilir haliyle şu aşamada Gtx 980 ne +2000 TL verip almak size yakın dönemde keşke dedirtebilir.Bu nedenle eğer aciliyetiniz yoksa yeni gelecek olan kart yada kartları bekleyip görmeniz ve ona göre seçim yapmanızı öneririm.En azından 980 Tİ almasanız bile 980 de olabilecek bir indirim sayesinde +2000 den daha uyguna 980 sahibide olabilirsiniz.

Belirli bir süredir Gigabyte Gtx 980 G1 Gamıng kullanıyorum ve optimizasyon açısından pek iyi olmayan AC Unıty gibi oyunlar dışında geriye kalanları Nvidia DSR ile 2k çözünürlükte akıcı bir şekilde oynadığımı söyleyebilirim yani Gtx 980 gerekli ayarlamaları yaptığınız takdirde gerek 1080p gereksede 2k da yeterli performansı verebilecek bir kart ancak dediğim gibi benim gözümde kendi kullandığım kart olmasına rağmen 980 +2000 e değecek bir kart değil.Fiyatının yüksek olmasındaki temel sebepleri az çok tahmin edebileceğinizden dolayı diğer sorularınızı yanıtlamaya çalışırsam ;

CW sadece 970 e özgü bir durum değildir,Coil Whine denilen bu illet şu ana kadar çıkmış kartlarda olduğu gibi çıkacak olan kartlardada ne yazıkki görülme ihtimali olan bir durum bu nedenle olur/olmazını gerek markaya gereksede piyasaki 980 lere indirgemek pek doğru bir yaklaşım olmayacaktır,tabi bazı üreticiler daha kaliteli bileşenlere yer verdiği için kullanıcının gözünde güvenilirlikleri artıyor ve tercih sebebi oluyor ama bir kartta cw olduğunda nasıl ki onu markanın tamamına yansıtamazsak aynı şekilde bir markanın kartında cw varsa onuda markanın geneline yansıtamayız.Mesela kendi kullandığım kartta cw mevcut değil ama bunu tüm Gigabyte 980 lerde böyledir şeklinde diye yazamam benzer şekilde mevcut olsaydı yine tümünde vardır diyede yazmam doğru olmayacaktı.Bu nedenlede cw açısından eğer marka önerisi talep ediyorsanız buradan yola çıkarak "şu markayı tercih edin onda cw daha az var" şeklinde bir yaklaşımda bulunamam.Hangi 980 alırsanız alın kesin olarak cw yoktur denilemez ,cw durumunu ne yazıkki kartı çalıştırmadan önce test etme imkanımız olmadığı için kullandıktan sonra mevcut durumu gözlemlemekten başka bir seçeneğiniz kalmıyor.

Performans ve diğer etmenlere gelirsem gerek Gigabyte gereksede Evga'nın 980 serisinde çeşitli alternatifleri bulunuyor.Bunlardan tercihi sizin gereksinimleriniz belirler mesela Gigabyte 980 G1 serisi oc açısından daha iyi olan gpulardan oluşuyor aynı şekilde Evga'dada Acx 2.0,Ftw,Classy,Kıngpın gibi çok sayıda alternatif mevcut.Bütün saydıklarım soğutma anlamında başarılıdır,birbirlerinden ayrılmalarındaki temel etkenler fabrika çıkışlı hız aşırtılmış olmaları,oc başarımı,görsellik gibi etmenlerdir.

Toparlarsam(evet biraz uzun oldu ama kendim bu meblayı ödeyecekken nasıl kafa patlatıyorsam aynısını başlarıda içinde yapmak isterim çünkü nasıl kazanıldığını iyi bilirim) eğer oc yapmayı düşünüyor ama bunu sıvı vs. değilde hava soğutma altında gittiği yere kadar yapmak istiyorsanız Gigabyte Gtx 980 G1 yada Evga ACX 2.0-FTW önerebilirim eğer sıvı soğutma ile kullanıp hız aşırtmanın limitlerini zorlayacaksanız bu seferde evga classy yada bütçenizi epey aşacaktır ama kıngpın tam aradığınız model olacaktır.Tabi sadece Gigabyte ve Evga arasında tercih talep ettiğiniz için bu kartları yazdım yoksa diğer firmalarında bu kartlarla eşdeğer çözümleri mevcuttur.

İyi forumlar dilerim :)

Çok güzel yazmış arkadaş bende gtx 980 rog matrix almaya heveslenmiştim ki bugün gtx 980 Ti 'nin mayıs ayında çıkacağı ile ilgili bazı yazılar okudum hatta gtx 980 ti nin bazı özellikleri ni yazmışlar 6gb 3000 küsür cuda core u fln olduğu GM200 gpu su olduğu fln gibi bende beklemedeyim gtx 770 kullanıyorum bu sırada para toparlıyorum aynı zamanda dolar kurunun da azalması ümidiyle beklemekteyim inşallah dolarda düşer yani yeter artık bu hükümette geldi geleli orası ayrı bir konu oralara girmeyelim =)

dip not : geçen hafta 3 sene önce almış olduğum sistemdeki i5 3570k işlemci ile asus p8 z77vlx ianakartı geçen hafta 2. el olarak totalde 3 yıl önce aldığım fiyata sattım doların nasıl yükseldiğini bu örnekten tahmin edin artık 1.3 1.4 flndı ben aldğımda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysftnr333 -- 8 Mayıs 2015; 0:43:51 >

• Bence MSI 980 al 1900 liralara, ek para cebine kalsın, bu ek parayı hakedecek fark olacağını asla düşünmüyorum.
  • Bekleme sansiniz varsa, butcenizde yuksek gibi duruyor 980ti bekleyin. Haziran ortasinda olacak computex fuarinda tanitilmasi ve satisa cikmasi bekleniyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 460 Mı Yoksa GTX 950 Mi ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam yazı için teşekkürler çok güzel bir yazı
    Peki 980ti be zaman çıkar tahmini türkiyeye 2 ayı bulurmu ?
  • nothingtodeclare kullanıcısına yanıt
    ben evga kullanıyorum ve de memnunum

amazondan alırsan 980classified 2250 tl civarına geliyor /vatan fiyatı buyur:http://www.vatanbilgisayar.com/evga-gtx980-classified-acx-20-gddr5-4gb-256bit-dx12-nvidia-geforce-ekran-karti.html
    20£ ile +2yıl garanti toplamda 5 yıl garanti aldım

yeni kartlar çıkacak deniliyor,tercih senin

edit:amazondan alırsanız 1.corsair 2.evga bunlar küresel garanti verir,digerleri vermez(amazon sattığı ürüne 3 yıl garanti verir,geçenlerde amazondan laptop alan bi arkadaş bios güncellerken pc yi çöktürmüş TR garantisi olmayınca amazon ile irtibata geçip pc yi değiştirmek için göndermişti )
    fiyat olarak bilgin olsun buyur:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snop02 -- 8 Mayıs 2015; 10:11:23 >

• Ya Evga 980 Classified ya da Galax 980 Hof. İkisi de çok iyi kartlar.
    Cw konusunda gelince 980 lerde de Cw var. Maxwell serisinin kaderi.
    980 lerde daha az rastlanıyor. Ama sıfır cw olan kart görmedim ben.
    Bazı kişiler bekle şu çıkacak , az daha bekle daha uçacaksın gibi cümleler kurabilir.
    Teknolojide bekleme olmaz. Yarın bir başka ürün diğer gün bir başka ürün derken yaşlanıp gidersin.
    Ne oyun oynayacak hevesin kalır ne de zamanın...
    Zevkin ertelemesi olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berdush42 -- 8 Mayıs 2015; 11:13:47 >
  • Asus matrix platiunyum kullanıyorum tavsiye ederim.

• az bekle amazondan 980ti alırsın 980den %50daha performanslı (teknik olarak)
  • herkese fikirleri için teşekkür ederim hazirana kadar 980ti beklicem bakalım ne zaman çıkıcam

5820k için 980ti de sıkıntı yaşamam heralde olmadı oc yaparım biraz
  • Gtx 980 ti bekle ama ülke satış fiyatı beklediğinden fazla olabilir.

Hele özel soğutmalı modelini alayım dersen 3000 tl civarı bir fiyatı gözden çıkart.
  • # Ace # kullanıcısına yanıt
    Zaten 2400 gözden çıkardım hocam 3 e kadar yolu var

• İyi o zaman bekle derim ben Gtx 980 sahibide olsam fiyatını haketmiyor.

Gtx 980 ti en azından 6 gb vram ile size uzun süre yeter. Zaten satış fiyatı az çok belli 600-650 dolar.

Tabi ülkemizde ki kazıkçı firmaların insafına kalıyoruz. TL bazlı kaça satılır çıkınca anlarız.
  • bence tek mantıklı öneri eksilenmiş
  • Aslında suan ekran kartım yok :( gt 730 var ama beklicez mecburen arkadaşların dediği gibi 980 ti beklemek daha akıllıca

• ben olsam beklerim

980 ti yasa r9 390x çıkar alırsın birini
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.