Şimdi Ara

####Sizce hangi anfiyi yapmalıyım?####

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bende 500wattlık bir anfi var. 240lık 2 kolon kafa kafaya calısıyorlar.sesleride gayet iyi.

ben ses kartımın woofer cıkısına anfi yapıo onada bir 25 lik bass baglamak istiyorum.
    tahminen 500 yada 250 wattlık bulucam.

benim daha ilk anfi devrem olucak.ama okulda dijital ve analog devreler yaptık.
    bunları göz önune alakarak ustalar koyucagım 2 devreden hangisi kolay hangisi bana uyar?.

bide çalışırmı oda var

http://img187.imageshack.us/img187/4231/amfi11giyb6.jpg

275watt bu

http://img265.imageshack.us/img265/2821/5290500wmjl21193211941ro4.jpg

buda 500 wattlık

yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
    şimdiden teşekkur ederim.

bide böyle baskasının devresini yapıorz kendi tasarımlı devremi yapabilmek içn nasıl kaynaklardan bilgi alabilirim?

• merhaba.
    2. devre yani 500W olan daha kaliteli bir devre ama çıkış transistörleri epey pahalıya gelecektir. Ayrıca trafo ve beslemeyi de yabana atmamak lazım.
    250W olan ise daha basit bir devre. ikisi de çalışır gibi görünüyor. bariz bir hata göremedim devrelerde.
    Bir de piyasadan alacağınız 250W veya 500W denen hoparlörleri bu cihazlar dağıtır.500W alıp , 250W devreyi yapmalısınız. Tabii ki forumda aratırsanız karşınıza çıkacak olan bir de sub-woofer filtresi yapmanız gerekecek. Şayet sisteminizin bir sub çıkışı yoksa.
    Saygılar.
  • hmm yardımın için çok teşekkurler.
    ses kartının woofer cıkısı filtreli tek bass veriyor.
    yani anfinin girişine tek bass ses giricek sadece onu yukselticek araya bir ses kısıp açma devresi yapıcam okdr

ses kısıp açmak içn kart cıkısından kablo ile tek potasyometre taksam olurmu?

bide 80v diyor 500 wattlık devre tahminen 4 amper olsa gucu 320 wattlık bir transormatör bulmam gerekicek galiba

275 wattlık devrede kac v dememiş girişe siz kaç uygun gorursnuzt tahminen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgacem -- 2 Eylül 2007; 11:43:23 >
  • arkadaşım bass istiyorsan ve de ucuza mal olup az yer kaplasın devrem bangır bangır yanmasın, ısınmasın diyorsan sana tek tavsiyem var

STK 4048 II yada 4050 II biri 150 watt, biri 200 watt ama ölçümlerime göre bu anfiye sağlam besleme girerek ( 500wattlık bi trafo vede 2x45 volt AC yani 70 volt DC ) 350 watt rmse akdar alabilirsin 4050de ise 400 watt alabilirsin güven bana pm at msnyi vereyim sana hop geciktirmeli ares pcbsini atayım msnden yada mail olarak

kolay gelsin, güven bana
  • bir devreden 500W almak istiyorsanız , minimum 550-600W trafo kullanmanız gerekir. 320W trafo , 500W veremez ki... anlık olarak verebilir ama bunu sürekli tutarsanız yanacaktır.
    Tahminen 55-65VDC arası , gereken gücü sağlayacaktır 250 w için.
    Ses ayarı pc den yapılabileceği gibi , cihazı bir şasenin içerisine koyacaksanız , oradan da kontrol edilebilir. Tek yapacağınız , jakın canlı ucunu bir kondansatör ile bir pota bağlayıp , orta ucu da yine bir C ile çıkmak. Tabii ki ses kartınızın çıkışı , bu ampliyi sürmeye yetiyorsa... Aksi durumda ise basit bir buffer/kuvvetlendirici gerekecektir.
    Saygılar.
  • hmm peki audigy 2 plantinum un cıkısı yetmeme gibi bi durum varmıdır?

kuvvetlendirici devresi nasıl bişey?
  • şimdi arkadaşlar

opamplarda besledigimiz gerilim kadar cıkıs alıorz die biliorm yani devre nasıl olursa olsun 500wattlık trafo koymassak 500watt vermez yani?

daha dusuk bir devreyede 500 watt koyarsak 500 watt gibi calısabilir ozmn?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi Saati Alayım Sizce?
    2 yıl önce açıldı
    hangi laptop sizce
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sizin güç kavramınızı hesaba katmayan düşüncenize göre de 10 tane şarjlı pil ile , bir arabayı çalıştırabilmemiz gerekmezmiydi... bir şişeye 0.5 litre su koyup , 1litre su almak istememiz gibi bir durum.
    Bu hesaba göre , 1W lık bir amliye 1000W trafo bağlayıp , 100W alalım , ya da 10W hoparlöre 500W ampli bağlayıp , 500W alalım. Mantıklı mı sizce... Ya da 10 tonluk kamyona bir benzin deposu daha ekleyip 20 ton taşıtalım. ya da 2W lık bir telsize 10 batarya daha ilave edip 20W çıkış alalım. vs. vs. vs.
    Untmayın : enerji doğurmaz... 100W alacaksanız mesela %10 kayıplı bir sistemde , 110W ın altında bir güç uygulayamazsınız.
    Opamp larda besleme voltajı kadar çıkışı teorik olarak ve de peak olarak alabilirsiniz ( çıkışı boşta veya çok küçük bir yükte ise ). Ancak AB sınıfı bir amplide ( çok ekstrem bazı tasarımlar hariç tabii ki !!! ) verdiğiniz +-besleme voltajının nümerik toplamının 4 de birini ( tam yükte iken !!! , boşta tabii ki daha yüksek voltaj alınır ! ) alırsınız çıkştan. mesela +-60VDC ile çalışıyorsa , 30VRMS çıkış alırsınız. Bu da 4 Ohm yükte : 30x30/4=225 Watt eder...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi untayk -- 2 Eylül 2007; 14:53:22 >

• anladım extrem anfiler hariç 100 wattlık aniyi tam beslemek içn kayıbı göze alarak 100 watt biraz daha beslemek gerekiyor.
    saol ustad sende olmasan

peki 275 watlık anfiye 280 300 wattlık trafo lazım olucak heralde nekadardır fiyatı tahminen_
  • üstteki darlington amfiyi yapmanı önermem ısısı çok fazla ve tr ler çabuk arızalanıyor bence daha basit sistemlere yönel
  • 100w ab sınıfı amfi için kafadan 150w gerekir.275w için en azından 400-450w gerekirki sağlıklı besleme için
  • quote:

Orjinalden alıntı: mtelektro

arkadaşım bass istiyorsan ve de ucuza mal olup az yer kaplasın devrem bangır bangır yanmasın, ısınmasın diyorsan sana tek tavsiyem var

STK 4048 II yada 4050 II biri 150 watt, biri 200 watt ama ölçümlerime göre bu anfiye sağlam besleme girerek ( 500wattlık bi trafo vede 2x45 volt AC yani 70 volt DC ) 350 watt rmse akdar alabilirsin 4050de ise 400 watt alabilirsin güven bana pm at msnyi vereyim sana hop geciktirmeli ares pcbsini atayım msnden yada mail olarak

kolay gelsin, güven bana

bu bahsettiğiniz entegreler çıkışıu kısa devre olunca yanmıyo mu demek istiyosunuz. tam anlamadımda genelde stklar küçük bi kısa devrede gidio mesela stk4221II den baya yaptım ama hoparlör çıkışının küçük bi kısa devresinde direk entegre gidio

• quote:

Orjinalden alıntı: amfi_46

quote:

arkadaşım bass istiyorsan ve de ucuza mal olup az yer kaplasın devrem bangır bangır yanmasın, ısınmasın diyorsan sana tek tavsiyem var

kolay gelsin, güven bana

bu bahsettiğiniz entegreler çıkışıu kısa devre olunca yanmıyo mu demek istiyosunuz. tam anlamadımda genelde stklar küçük bi kısa devrede gidio mesela stk4221II den baya yaptım ama hoparlör çıkışının küçük bi kısa devresinde direk entegre gidio

orda öyle bişey YAZIYOMU?

hayır, tam tersine en dandik entegre stkdır yani kısa devreleri hatta simetrik besleme farkı 2 yada 3 voltu geçsin direk dcye biner alırsın eline stknıda hopunuda trafonuda hatta evini bile

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: amfi_46

quote:

kolay gelsin, güven bana

orda öyle bişey YAZIYOMU?

hayır, tam tersine en dandik entegre stkdır yani kısa devreleri hatta simetrik besleme farkı 2 yada 3 voltu geçsin direk dcye biner alırsın eline stknıda hopunuda trafonuda hatta evini bile

yanmasın ısınmasın lafını beni yanmaz anladım kusura bakmayın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.