Şimdi Ara

sizce dinozorlar nasıl yok oldu? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
3.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burada dünyaya bir meteor çarpıyor. 10km den buyuk ama olsun fikir verir.Tabiki oda benimki gibi bir senaryo. Kadının söyledikleri anlaşılmıyor ama sanki yaşıyor gibi anlatıyor vesselam

http://www.youtube.com/watch?v=QlYmO4S_Dkk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewDay -- 21 Temmuz 2006; 18:35:03 >
  • Dünya da meydana gelen ufak değişiklikler örneğin ozon tabakasının delinmesi birçok canlı türünü tehdit ediyor.

Bazı canlı türleri bizim bildiğimiz geçen 300 yıl içinde yokoldular ve soyları tükendi. Ama diğer canlılar hala hayatta.

Dinazorların yokolmasıda öyle büyük bir afet gerektirmeyen birşey bence. yani elbette göktaşı çarpmaları olmuş ancak illa o zman yok olmaları gerekmiyor daha küçük dengesizliklerde de yokolmaları gayet mümkün.

inazorların başka canlı türlerine dönüştüğünü düşünüyordum önceleri ama 3500 yıl gibi bi akam verilmiş ki buda bence evrim için çok kısa bir zaman. Bu sebeple belki birkaç tür dinazorun evrimi dışında genel olarak çevresel nedenlerle yokoldukları kesin gibi.

Bide bu dinazorlar neden bu kadar büyümüş onu anlayamıyorum.

• ölerek yok oldular...
  • Dinazorların bu kadar büyük olmasının sebebi insanların olmamasıdır... Düşünsene miss gibi temiz hava, bol yiyecek, hormon yok. Arabalardan cıkan ekzos dumanı, fabrikaların sanayi atıkları yok. Neden bu kadar büyük olduklarının nedeni de bu. Bol oksijen hücrelerin ileri boyutlarda gelişmesini sağlayarak gelişimine sebep olur. bu olayı okyanuslardaki balıkların irice olması fakat halicteki balıkların zırt pırt ölmesi gibi...(hayat yok ya ondan ölüyolar,gelişemiyolar)
  • ne konu olmuş bee hakikaten bu dinazor muhabbetini insanlar nerden biliyorlar o zaman insan yoktu ki olabilir büyük canlı fosili farkedip adını dinazor koymuş olabilirler hadi onu farkedip adını koydular öldüklerini de bişeye dayandırdılar peki nasıl yaşadıklarını nerden biliyorlar bence bu muhabbet hep gizemli bir olay olarak kalacaktır açıkçası pek inanasım gelmiyor bi yandan inanmak istiyorum ilgimi çekiyor
  • göktaşı bir yere mi düşmüş...ve hepsi mi ölmüş...bu görüşün bir geçerliliği yok...Ya birbirlerini yediler ya da dünyadaki görevlerini tamamlayıp yaratıcı tarafından yok edildiler...Tabi dinazor varsa ...
  • dinozor diye bişey yok! bu görüş batılı güçlerin müslümanların imanlarını zayıflatmak için uydurduğu bir komplodan başka bişey değil...paleontologların da hepsi sahtekar
  • quote:

Orjinalden alıntı: seasoul

göktaşı bir yere mi düşmüş...ve hepsi mi ölmüş...bu görüşün bir geçerliliği yok...Ya birbirlerini yediler ya da dünyadaki görevlerini tamamlayıp yaratıcı tarafından yok edildiler...Tabi dinazor varsa ...

ben ilk şıkka katılıyorum. hepsi birbirini yemiş. son kalan da açlıktan ölmüş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_rion80

dinozor diye bişey yok! bu görüş batılı güçlerin müslümanların imanlarını zayıflatmak için uydurduğu bir komplodan başka bişey değil...paleontologların da hepsi sahtekar

şaka mı yapıyorsun. dinazor-iman ne alaka.
  • geçmişte yaşaysan türleri tespit için bilim , tarihsel kalıntıları delilleri inceler bunlardan yola çıkarak fikirler ileri sürülür.
    dinazor diye bişey yok kardeşim, ne göktaşısı be gibi tezler bilimsel platformlarda veri olarak pek ele alınmaz. bunlar temenni olabileceği gibi, fazla "iddaa" oynamaktan sebeplenmiş olabilir,

dinazor fosilleri diye aratınca çıkan bikaç link var merak edenler bakabilir.

http://www.ucmp.berkeley.edu/pin/largecarnosaurs.gif

http://www.hws.edu/alumni/alumnews/showwebclip.asp?webclipid=329

http://www.muc.edu/media/image_folder/holidays_at_mount_union/dinosaur

• Ahanda bu da ilk bulunan fosilin sahibi İguanodon

sizce dinozorlar nasıl yok oldu?

Aslında aklıma geldi bir topik açılsa ve herkes bulduğu dinozor resimlerini koysa iyi bir koleksiyon olur. (özellikleriyle birlikte)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Target Human -- 26 Temmuz 2006; 19:59:33 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Target Human

Eğer dinozorlar yokolmasaydı günümüzde insanın yerinin alacağı iddia edilen Velociraptor.

sizce dinozorlar nasıl yok oldu?

Nasıl yani o kadar zeki olabilirlermi

Sosyal düzene geçecek kadar
  • Bu spekülatif bir iddia. Velociraptorlar sürüler halinde dolaşarak avlanan, aile kavramı ve zeka seviyesi diğer dinozorlara oranla gelişmiş canlılardı. Vücut yapısı da alet kullanmaya elverişliydi. Tabi ki Jurassic Park taki gibi abartılı değil.
    Ama 140 milyon yıl dünyada yaşayan dinozorların neden zeki formlar oluşturamadıkları da araştırmaya değer bir konu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dasdasq

quote:

Orjinalden alıntı: the_rion80

dinozor diye bişey yok! bu görüş batılı güçlerin müslümanların imanlarını zayıflatmak için uydurduğu bir komplodan başka bişey değil...paleontologların da hepsi sahtekar

şaka mı yapıyorsun. dinazor-iman ne alaka.

tabi ki şaka yapıyorum dostum, konu başlığını baştan sona okursan 2 kişinin dinozorlar hakkında şüphesi olduğunu görürsün. onlara gönderme yapmıştım yanlış anlaşılabileceğimi düşünmemiştim

• Dünayay çarpan meteor sadece meksikadaki yucatana değil hindistanın oluşturduğu çıkıntının doğusuna da çarpmış benim görüşüm bu iki dev meteorun dünyanın eğik olmasına sebep olduğu ve böylece mevsimlerin oluşmaya başlaması çünki coğrafyayala biraz ilgileneler bilir dünyanın ekseni biras eğiktir iki meteorun da ekvatorun kuzeye bakan tarafına çarptığı düşünülürse gayetr mantıklı geliyor dinozarlar sadece sıcak iklimlere uyum sağlayabilecek yapıda oldukları için memeliler yaşarken çünki kürkleri ver ve toprak altına girebiliolar dinozorarın soyu tükendi
  • Ayrıca tamam ne kadar batılı bilim adamlar özellikle 1800-1900 araları sırf keşif yapmış omak ve maksat sadevce ün ve para kazanmak olduğu için bi sürü şaklabanlık yapmış olabilirler ama dinozorların bir gerçek olduğunu unutmayalım ayrıca harun yahya nını bir kitabında 325 milyon yıllık bir çömlekten bahsediliyor dinozorların soyu 65 milyon yıl önce tükendi yorumu size bırakiyorum tamam bende Adem ve Havva dan geldiğimize ve kan ile topraktan yaratıldğımıza inaniorum ama bizde Müslümanız be abi dinozorları da hiçe saymayalım abicim onlar gerçek everimin olmadığını bizde bilioruz dinozorların da ne kuş ne de sürüngen olmadığını ayrıca bir tür oalrak yaşayıp soyularının tükendiğini de ben size yollicam abi beniim okul dergimdeki yazımı bi göz gezdirin İnşallah bende bi gün paleontolog olucam ama du bakalım

• DİNOZORLAR KUŞ MU SÜRÜNGEN Mİ ?

65 Milyon yıl önce nesilleri tükenen muhteşem yaratıklar 19.yüzyıl başında ilk keşfedildiklerinde yunanca dino (korkunç) ve sauria (kertenkele) kelimelerinden türetilen dinosauria(korkunç kertenkele) adını almıştır.Dinozorlar o zamanki bilim adamları için birer sürüngen olarak düşünülmüşlerdir çünkü çok büyük yapıda olmaları nedeniyle vücut ısısını korumak için soğukkanlı olmaları gerektiği düşünülmüştür.O dönemde çizilen resimlerde de hep dinozorlar sürüngen biçiminde tasvip edilmişlerdir.Anatomi bilminin gelişmemiş olması nedeniyle pek çok dinozor yerde sürünür biçimde tasvip edilmişlerdir hatta iguandonun elindeki üçgen biçimli tırnaklar hayvanın başparmaklarıydı ve kendini savunmasını sağlıyordu ama ilk bulunduğunda bunların boynuz olduğu düşünülmüştü.O dönem bulunan dinozorlar sadece Superador ve Apotasaurus ve Theradon familyasına dahildiler ve bunların çok büyük yapıları vardı. 20.yüzyılın ortalarında ise anatomi biliminin ilerlemesi ile dinozorların iskelet yapılarının kuşları andırdığı keşfedilmişti Archaeopteryx gibi kanatlı dinozorlar ve Procompsognathus gibi tavuk büyüklüğünde dinozorların bulunması bilim dünyasını çok şaşırtmıştı çünkü dinozorlar ölmemişti ve kuşların evrimleşmemiş atalarıydılar.Bunun en büyük kanıtı da Archaeopteryx’ti. Paleontoloji dalının gelişmesi ve dinozorların aile yapıları,beslenmeleri,avlanmaları,sürü olarak mı yoksa tek olarak mı yaşadıkları konusundaki teoriler dinozorların kuşların atası olduğunu düşündürmüştü.Ama son zamanlarda yapılan çalışmalar dinozorların farklı bir tür olduğunu ortaya koydu.İskelet yapıları kuşlara ne kadar benzese de Diplodocus,Branchisaurus ve Argentinosaurus gibi bazı büyük Apotasaurus familyasına dahil dinozorların sıcakkanlı olmaları durumunda vücutlarını taşıyamayacaklarını kanıtlandı.Gelmiş geçmiş en büyük kara hayvanlarından Argentinosaurus’un baştan kuyruğa 39 m olması bu hayvanın sıcak kanlı olması durumunda başını tam olarak kaldırabilmesi için 50 cmden kalın bir çeper oluşturan altı tonluk kaslarla en az 1 metre çapında bir kalbi olması gerektiğini yaptığı bir araştırma sonucu zoolog Dennis Claussen buldu.Jurassic Park filmindeki bir sahnede olduğu gibi T-Rex’in bir jiple yarışabilmesi için sıcakkanlı olması gerekir ama bunu için de T-Rex’in yaklaşık bir otobüs büyüklüğünde bacak kaslarına sahip olması gerekir.Velociraptor gibi 2 m boyundaki küçük yırtıcıların ise 6m zıplama kabiliyetlerinin olduğu ve saatte 100 km hızla koşabildikleri bulunmuştu bu da soğukkanlı olmaları durumunda sahip oldukları anatominin hiçbir işe yaramayacağını ve çok yavaş hareket etmeleri gerektiğini gösteriyordu. Bu bulgu dinozorların daha farklı bir kan çeşidine sahip olup olmadıkları konusunda bir soru ortaya çıkarıyordu. Dinozorlar konusundaki kuş mu sürüngen mi gizemi bir türlü çözülemese de şu an için dinozorların ne kuş ne de sürüngen olmadığı ve özgün bir tür olduğunu düşünenler eldeki bilgilere dayanarak önde görünüyorlar.

• dinozorlarin yarisi belirli bir zaman icinde öldü ve tükendi. bunu sadece göktasina baglamak ne kadar dogrudur bilemiyecegim. asiri sekilde volkanlarin aktif oldugu da öne sürülür, bu da göktasin etkisine benzeyebilir. büyük dinozorlardan hicbirisi kalmadi, neden acaba? aligator mesela o devirin bir sahididir ve halan "turp gibi" yasamini sürdürüyor. bu durumda en güclü olan degil, ortama en iyi uyum saglayan yaratiklarin bir yasama sansi var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lacrima

quote:

göktaşı bir yere mi düşmüş...ve hepsi mi ölmüş...bu görüşün bir geçerliliği yok...Ya birbirlerini yediler ya da dünyadaki görevlerini tamamlayıp yaratıcı tarafından yok edildiler...Tabi dinazor varsa ...

bencede... cok mantıklı

• quote:

Orjinalden alıntı: Jasmin88

quote:

Orjinalden alıntı: Lacrima

quote:

bencede... cok mantıklı

gariban yaratıklar

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.