Şimdi Ara

sizce dinozorlar nasıl yok oldu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
3.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ayrıca anlayamadığın pek çok şey daha var.atom bombasının 6 milyar katı etki ne demek düşünebiliyor musun dostum. bir düşün sonra artık yazını mı siler kafanı duvarlara mı vurursun nelere inanıyorum diye

etusch, birincisi kretase devri jeolojik bir devir olup tebeşir devri demektir. Bu dönemin özelliği ve periyodu jeolojik kanıtlar ile kesin olarak bellidir. İkincisi yukarıdaki paragraftaki kafayı duvarlara vurma hikayesi şahsi bir yorum olup kanıtlayabileceğin bir şey değil. Dolayısıyla kültür ve bilim bölümüne uygun bir tarz değil. Üçüncüsü bilimadamlarını ve bilimi yadsımamak ve yok saymamak lazım.
  • İnsanların bir konuda tartışabilmesi için o konunun temelinde hemfikir olmaları lazım. Mesela şimdi burada dinozorların nasıl yokolduğunu tartışırken temelde hepimiz dinozor denen canlıların eskiden varolduğuna ve kretase denen jeolijik devirde yokolduklarını kabul ediyoruz. @etusch arkadaşımız kretase denen bir devrin, hatta dinozor denen canlıların bile olduğuna tam inanmıyor ki tartışmaya katılabilsin.
    Böyle alakasız bir konunun bile kişiler polemiğe sebep olması ayrı bir konu.
  • ben hala dinazorlar gerçekten var mıydı diye düşünüyorum..
  • sayın arkadaşım eutsch sen bana %100 doğru herhangi bir önerme getirebilirmisin. üzerinde ondan sonra tartışırız (NE İRONİ DEĞİL Mİ) ,
    ben senin ve hiç kimsenin %100 doğru bir önerme getirebileceğine inanmıyorum buyur bakalım.
  • bence dünya degiştikçe onların beslendikleribesinler kalmadı türmemeye basladı sonra açlıktan öldüler
    biraz saçma ama olabilir
  • dasdasq... o duvarda bana da yer ayır lütfen
  • Meksika körfezindeki o malum krater zaten bilim adamı denen heriflerin teorisini destekliyor arkadaşım.
    Körü körüne inanan varsa o insan değil başka bir cins hayvan türüdür, bu tür doğal seleksiyonla oluşmuş olabilir.
  • o zaman kendimi bir an amerikalıların yerine koyup felaket senaryosu yazayım. bakalım neleri yok edebileceğiz.tabiki biriniz bruce wills olacak ve beni durduracaksınız.

Saatte on km hızla esen bir rüzgarın dahi dünya zeminin de bir hareketlenmeye yol açtığı ölçülmüştür.Zaten çevremizdeki kamyon vs otoların tumseklerden geçerken zemini sarstığına hepimiz şahidiz.Dünya bize göre çok sert bir şeymiş gibi gelsede kendisi aslında o kadar da sert değildir.Bunun sebebide bildiğiniz üzre mağmadır.
    Dünya tıpkı iç kısmı pişmemiş yumurta gibidir.Bilirsiniz bu yumurta neresinden hafif bir baskı uygulasanız oradan basılıverir.Ayrıca bu dünyanın şeklinin tam yuvarlak olmadığını kutuplar ve ekvator bölgelerinde yerçekimi farkları olduğunuda iyi biliyoruz.Bu farklar birbiri ile bağlantılı biribirini dengede tutan farklar.

Şimdi dünyaya bu 10 km buyukluğunde taşın çarptığını hayal ediyoruz. Etkisi 6 milyar atom bombasının yapacağı etkiye eşdeğer.Herşey bu devasa taşın atmosfere girmesi ile başlıyor. Buyuk bir yanma.Ama durun bakalım bu buyuklukte bir yanmayı karşılayacak oksijen nerede.İşte bu noktada taşa doğru öyle büyük bir oksijen akımı başlıyorki bu görülmemiş kasırgalara yol açıyor.Bu kasırgalar denizlerde dev dalgalara yol açıyor. Bu oksijen akımı nedeni ile dünyanın diğer bölgelerinde buyuk bir oksijen düşüklüğü bir anda uzaktaki canlıları hayati tehlikeye sokuyor.Hem inanılmaz bir fırtına olmakta hemde oksijen fırtına hızında çekilmekte nefes almak imkansız.Aynı zamanda artık güneş ışınları değişik bir etki yapmaya başlamış dünya üzerinde.
    Bu esnada taşımız atmosferdeki yolculuğunu tamamlayıp dünyaya çarpıyor. Bu durumda aslında dünyanın bir beyzboll eldiveni şeklini almasını beklemek lazım. Biraz önceki yumurta örneğinden ama biz öyle düşünmeyelim.Bu çarpma 6 milyar atom bombası kuvvetiinde 10 km hızında esen bir rüzgar değil. Ve üstelik on km alana sıkışmış bu devasa kuvvet.Bunun sonucunda mağmaya öyle büyük bir basınç uygulanırki hayalimize bile sığmayacak bir deprem bununla tetiklenmiş olur. Ama hiç bir deprem bu buyuklukte bir çarpmanın oluşturacağı basıncı atmaya yetmez.Muhakkak mağmada yerin daha zayıf yerlerinden dışarıya tahliye olmaya başlayacaktır. Bu tahliye bulunduğu yerde buyuk ısı oluşumlarına sebebiyet verecektir. taştan ve güneşten kaynaklaanan ısılarla birlikte tsunaminin yanında hiç kalacağı dalgaların yanında öyle büyük bir buharlaşma olurki karada nefes almaya çalışan bir yaratık ciğerlerinde bu buharın suya dönüşmesinden bile boğulabilir. Artık ne denizde yaşam imkanı var ne karada. Zaten artık denizde belli değil karada. Bütün dünya çapında oluşacak bu buyuklukte bir dalga hareketin oluşturacağı sarsıcı etki belkide gök taşınınkinden bile büyük olacaktır. Normalde sudan hafif olan benzini taşıyan tankerlerde bile bir kaç böylme yapılırki. yakıtın bir miktarı satıldığında kalan miktar çalkalanıp aracı devirmesin diye. Yinede bölmelerin yarım birakıldığında devrilen araçlar duyuyoruz. ama burada bir bir kaç bin litreden bahsetmiyoruz. Dünyanın büyük bölüümünü oluşturan ölçüsüz tartısız bir sudan bahsediyoruz.

Ben bütün bunlardan sonra her nasılsa bir kurbağa ile bir yılan balığı sağ kalmış. artık hertaraf su.. uzun süre birlikte yaşayıp artık biribirilerini sevmişler. bir gün yılan balığı kurbağayı öpmüş ve birden kurbağa yakışıklı bir prense yılan balığıda bir prensese dönüşmüş. suda sürekli aksini görmeye alışmış olan kurbağa önce yeni şeklini sevmemiş ama bir birilerinin vucutları üzerinde yaptıkları kriterler sonunda kendindeki potansiyeli farkeden kurbağa bunu kabullenmekte zorlanmamış.Ve neticede bırak kelimesinden kendine binlerce dil türetecek bugunkü insan neslinin oluşumu için mesaiye başlamışlar.
    Evet doğru tahmin ettiniz halen kullandığımız klasik yöntemle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 9 Temmuz 2006; 8:32:42 >

• quote:

Bu durumda aslında dünyanın bir beyzboll eldiveni şeklini almasını beklemek lazım.

Arkadaşım hasta filansındır. Dışarıya çık hava al biraz..
  • 65 milyon yıl öncesinden bahsediyoruz taş 10 km çapında atom bombasının 6 milyar katı olacağını pek zannetmiyorum yazım hatası olabilir fakat bu taş taş değil demirden oluşuyordu dünyaya çarpan taş zengin bir iridyum yatağı şeklindeydi ve bildiğim kadarıyla taş bir okyanusa çarptı ve deniz suyu o krateri doldurdu yada karaya çarptı diyorsanız çarpmanın etkisiyle belki taşda parçalandı dünyaya yayıldı illa 10 km çapında taş yerinde kalacak yada tüm dünyayı kasıp kavuracak diye bir şey yoktur heralde 65 milyon yılda rüzgar-su gibi çeşitli etkenler taşı aşındırdı mı deniz üzerindeki bir adacık olarak kaldı mı onu bilemem

ve etusch f1 topiclerine geri dön hiç olmazsa orda daha az saçmalıyordun
  • quote:

Orjinalden alıntı: Phoneix TUR

65 milyon yıl öncesinden bahsediyoruz taş 10 km çapında atom bombasının 6 milyar katı olacağını pek zannetmiyorum yazım hatası olabilir fakat bu taş taş değil demirden oluşuyordu dünyaya çarpan taş zengin bir iridyum yatağı şeklindeydi ve bildiğim kadarıyla taş bir okyanusa çarptı ve deniz suyu o krateri doldurdu yada karaya çarptı diyorsanız çarpmanın etkisiyle belki taşda parçalandı dünyaya yayıldı illa 10 km çapında taş yerinde kalacak yada tüm dünyayı kasıp kavuracak diye bir şey yoktur heralde 65 milyon yılda rüzgar-su gibi çeşitli etkenler taşı aşındırdı mı deniz üzerindeki bir adacık olarak kaldı mı onu bilemem

quote:

ve etusch f1 topiclerine geri dön hiç olmazsa orda daha az saçmalıyordun

• arkadaşlar ben düzeyli bir tartışma çıkartmak istiyordum. lütfen birbirimizin görüşlerine saygı duyalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: :mert:

arkadaşlar ben düzeyli bir tartışma çıkartmak istiyordum. lütfen birbirimizin görüşlerine saygı duyalım

yahu bunun üzerine rartışma mı olur??
  • quote:

65 milyon yıl öncesinden bahsediyoruz taş 10 km çapında atom bombasının 6 milyar katı olacağını pek zannetmiyorum yazım hatası olabilir fakat bu taş taş değil demirden oluşuyordu dünyaya çarpan taş zengin bir iridyum yatağı şeklindeydi ve bildiğim kadarıyla taş bir okyanusa çarptı ve deniz suyu o krateri doldurdu yada karaya çarptı diyorsanız çarpmanın etkisiyle belki taşda parçalandı dünyaya yayıldı illa 10 km çapında taş yerinde kalacak yada tüm dünyayı kasıp kavuracak diye bir şey yoktur heralde 65 milyon yılda rüzgar-su gibi çeşitli etkenler taşı aşındırdı mı deniz üzerindeki bir adacık olarak kaldı mı onu bilemem

benim yukarıda alıntıladığım yazıyı okuyabirsen iyi olur.

tabi bunların hepsi teori. 65 milyon yıl öncesinden bahsederken sadece iddialar atarsınız ve bazı bulgular bunu destekliyordur en fazla. ondan ötesi senin paşa gönlüne kalmış ister inan ister inanma.

• quote:

Orjinalden alıntı: dasdasq

benim yukarıda alıntıladığım yazıyı okuyabirsen iyi olur.

tabi bunların hepsi teori. 65 milyon yıl öncesinden bahsederken sadece iddialar atarsınız ve bazı bulgular bunu destekliyordur en fazla. ondan ötesi senin paşa gönlüne kalmış ister inan ister inanma.

işte budur. bahsederkende bunu bilmek ger ekir. ona göre anlatmak gerekir. ben açıkcası inanmıyorum bana çok saçma geliyor. günümüzde de yok olmak üzere olan bir sürü hayvan var. gördüğünüz gibi bir sürü gerçekçi neden varken sen tut kocaman göktaşını getir okyanusun bilmem neresine düşür .

ben inanmıyorum işte bu kadar.
  • etusch, söylediklerinde haklılık payı yok değil. Diğer sürüngen türlerinden hayatta kalan oluyor da Neden "dinozor" denen sürüngen cinsinden bir tür dahi hayatta kalmıyor. Bugün dinozorların akrabası olduğu söylenen türlerin hiçbiri dinozor değil. Dinozorun kendine has bir iskelet yapısı vardır. Mesela dinozorun akrabası olduğu söylenen komodo ejderi tam bir kertenkeledir. Yani bacaları yanlara doğru açılır ve gövdesini uzun süre yukarıda tutamaz. Tıpkı timsah gibi. Oysa dinozorların bacak yapıları tıpkı kara memelileri gibidir. Uzun süre ayakta kalırlar ve hızlı koşarlar.
     sizce dinozorlar nasıl yok oldu?

• Benim kafama başka birşey takılıyor hatta hergün bunu düşünüyorum. Niye Kur'an da dinazorlar geçmiyor ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

etusch, söylediklerinde haklılık payı yok değil. Diğer sürüngen türlerinden hayatta kalan oluyor da Neden "dinozor" denen sürüngen cinsinden bir tür dahi hayatta kalmıyor. Bugün dinozorların akrabası olduğu söylenen türlerin hiçbiri dinozor değil. Dinozorun kendine has bir iskelet yapısı vardır. Mesela dinozorun akrabası olduğu söylenen komodo ejderi tam bir kertenkeledir. Yani bacaları yanlara doğru açılır ve gövdesini uzun süre yukarıda tutamaz. Tıpkı timsah gibi. Oysa dinozorların bacak yapıları tıpkı kara memelileri gibidir. Uzun süre ayakta kalırlar ve hızlı koşarlar.

zamanında bende çok düşündüm dinazorların zamanla küçülüp şu andaki kertenkelelere filan dönüştüğünü ama çocuktum o zmanlar. köyümüzde normalden büyük kertenkeleler görmek beni heyecanlandırırdı. ama bazen gözlem insanı yanıltabiliyor. yada gerçekten bir bilgiye sahip değilsen şeyleri yanlılş yorumlayabiliyorsun. geçmişteki bulgularıda teorilerle açıklamaya kalkmak ne kadar doğru olabilir. bence bir fantaziden öteye geçmez. hiç motordan anlamayan bir adamın önüne bir agzantrik mili koyup bu ne deyin ve yorumlamasını isteyin. bu adam ne kadar doğru yorumlayabilirki bunu.

elbette tutar yanları olacaktır. doğru da kabul edebilirsin. ama bilmelisinki gerçekle alakası yoktur. gerçek bile olsa gerçekle alakası yoktur. çünkü bilmiyorsun sadece sanıyorsun. ve zan aslında bir hiçtir.

• Peki ya olasılıklar? Göktaşı çarptı diyorlar, şu ana kadar en mantıklı teori. Sürüngenler ufak ve belli yerde topluca yaşıyorlar ama dinazorların toplu olarak yaşadığını bilemeyiz büyük türlerin yokoluşunu göktaşı açıklasada küçük tür dinazorların yok oluşunu açıklamıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuzbing

Benim kafama başka birşey takılıyor hatta hergün bunu düşünüyorum. Niye Kur'an da dinazorlar geçmiyor ?

niye geçsin?

yani ne amaçla geçmesini bekliyorsun ki?

Araplara , dinazor diye böyle bi hayvan vardı tabi dinazor ismini de gavurun biri koymuştur, arapça bi kelime olacak burada helak ettik mi deseydi?

Sonra Peygambere Cebrail gelip dinazor ney anlatırdı, O da sahabe ye anlatırdı.

iyi de ne işe yaradı, araplara muhtemelen anlayamayacakları eski bir hayvandan bahsetmek, kuranın amacıyla ne alakası var?

Kuran ın ilahi olduğunu mu ispatlasın?
    onun için dinazora filan gerek yok ki, gökyüzüne Times New Roman , 5 milyon punto "La ilahe illallah" yazsın Allah olur biter, tüm dünya müslüman olur.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.