Şimdi Ara

Sizce davulcu aldığı parayı hak ediyormu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuyu gecenin bu saatinde yazıyorum çünkü şimdi davulcunun sesini duydum. Hani bi muhabbet vardır ya ben Ramazan boyunca davulcuyu duymadım saat uyandırdı beni ne para verecem kapıya gelen davulcuya. Bence verilmeli üç beş bişeyler sonuçta adamlar kalkıo 1 buçuk saat falan önceden mahalle mahalle geziolar. Belki bu konuda objektif olmayabilirim çünkü geçen sene her gece sahura kadar dışarda kalırdım davulcular gelirdi arabayla 10 - 15 dk davulculara oyun havası falan çaldırır biraz eğlenip bizim mahallenin davulcusuyla beraber mahalleye inerdim yoldada bana bu aysonu para alamadıklarını falan anlatırdı. Sonuç olarak bence verilmeli ama sistem doğru olmalıdavulcuların izni olmalı herkesin kendi mahallesi olmalı ve benim kapıma iki farklı davulcu gelmemeli. Sizin fikriniz nedir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Davulcular Ramazan Ayında Aldıkları Parayı Hak Ediyorlar mı?

Ramazan ayı yaklaşırken, davulcuların aldığı maaşlar sıkça tartışılan bir konu haline geliyor. Kimi insanlar davulcuların aldığı parayı fazla bulurken, kimileri de hak ettiklerine inanıyor.

Ramazan davulcularının maaşı, bulundukları bölgeye, deneyimine ve davul çalma süresine bağlı olarak değişebilir. Ancak genel olarak, bir ramazan davulcusunun maaşı 1.000? ile 3.000? arasında değişmektedir.

Davulcuların aldığı para hak edilip edilmediği konusunda farklı görüşler mevcuttur. Bazıları, davulcuların Ramazan ayında çok önemli bir rol oynadıklarını ve aldıkları paranın hakları olduğunu savunmaktadır. Davulcular, oruç tutanları sahura kaldırır ve iftar vaktinin geldiğini haber verir. Bu, özellikle uzun yaz günlerinde oruç tutanlar için büyük bir kolaylık sağlar.

Öte yandan, bazıları davulcuların aldığı paranın fazla olduğunu ve bu paranın daha ihtiyaç sahibi kişilere verilmesi gerektiğini düşünmektedir. Davul çalmanın özel bir beceri gerektirmediğini ve herkesin yapabileceği bir iş olduğunu savunurlar.

Sonuç olarak, davulcuların Ramazan ayında aldıkları para hak edilip edilmediği konusunda bir fikir birliği yoktur. Davulcuların aldığı maaşlar bölgeye ve deneyime göre değişmekle birlikte, genellikle 1.000? ile 3.000? arasında değişmektedir. Bazıları davulcuların aldığı paranın haklı olduğuna inanırken, bazıları da daha fazla ihtiyaç sahibi kişilere verilmesi gerektiğini düşünmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Biz verdiğimiz 5 lirayla fakir düşmeyiz ama o adam 1 aylık ekmek parasını kazanır.
  • Sonuçta adamlar davulu keyif için çalmıyor. Ekmek parası kazanmak için çalıyor. Gereği yapılmalı.
  • kesinlikle hayır, para oakdar kolay kazınılan birşey değil.
  • Herseyden once bu bir gelenektir . Davulsuz ramazan dusnemiyorum .

Kucukken korkardim davul sesinden

• 1TL bile vermem. banane kardeşim zaten maaş alıyorlar. eğer para vermiyorlarsa da gitsinler başka işte çalışsınlar.
  • İyi abi çalıyosun da biraz düzgün çal bari özen göster, o parayı hak et. Düz çalıyor herif kulaklarımı tırmalıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence verilmeli herkes hak ettiği parayı kazanmalı ve ben hak ettiklerini düşünüyorum. sonuçta cebinden çıkacak para seni öldürmez ya.

• zaten belediyelerden para almıyorlar mı ev ev dolaşmalarına ne gerek var ? bizim burda hiç davul çalan olmaz ama iş para toplamaya gelince 4-5 farklı davulcu kapıya dayanır hepsinede diyorum ben seni bir kere bile davul çalarken görmedim neden para vereyim ? adamlar yapmadıkları iş için para isteyicne utanmıyorlarda be nvermeyince mi ayıp olacak ?
    bizde çalışıyoruz para kolay kazanılmıyor diğer arkadaşın dediği gibi
  • çalmasa daha çok hak edecek. yine de geleneklerimiz devam etmeli. her yere her zaman para veriyoruz birde davulvuya para verince fakirleşmeyiz.
  • Konuya tam girdim davul calmaya basladi :O

• 5-10 lirayla batmazsin ki. Ama tabii ki tercih meselesi.

• maksat adet yerini bulsun. yoksa bir işe yaradıkları yok. zaten dümdüz çalıyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

5-10 lirayla batmazsin ki. Ama tabii ki tercih meselesi.

hocam emin ol türkiye de çoğu kişi onlarla aynı maaşı alıyor. kalkıp neden para verelim ki?

zaten bir şey yaptıkları yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hatasız Cool -- 11 Temmuz 2013; 1:56:51 >
  • Bence az da olsa verilmeli batmazsınız :)
    Fakat hayatımda hiç bir zaman tv lerdeki gibi bir davulcu görmedim.Sözle beraber kafiyeli çalan :D Bizim burdaki dümdüz vuruyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hatasız Cool

quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

5-10 lirayla batmazsin ki. Ama tabii ki tercih meselesi.

hocam emin ol türkiye de çoğu kişi onlarla aynı maaşı alıyor. kalkıp neden para verelim ki?

zaten bir şey yaptıkları yok

Haklı olabilirsin ama bir fark var; geri kalanlar 12 ay boyunca x kadar para kazanıyor, davulcular ise sadece 1 ay boyunca o parayı alıyor. ben olsam veririm ve veriyorum ama dedigim gibi tercih meselesi, saygı duymak lazım.

• Her ramazan güncellenecek :D

• Ramazan davulcusu ile ilgili bütün konular yöneticiler tarafından kaldırılmış. Bu davulun dinle ne alakası pat pat pat kafa şişirmekten başka. Bir tane konu kalmış sitemle hortlatayım dedim 1.30 saattir çalıyorlar 4 e kadar yolu var. Gelenekse nerde bunun manisi zurnası diye sorarlar adama.

Gündüz vakti bahşis istemeye geldiklerinde gösterecem davul nasıl çalınır..
    https://www.youtube.com/watch?v=tcBT2wG1xfM

Davulcu dediğin böyle olmalı helali var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-71C700AC1 -- 16 Haziran 2017; 2:58:45 >
  • Ahenkle de çalmıyorlar ki pata küte vuruyor adam ben de çalarım öyle.

• Dum dum dum dum , 5tl

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.