çıkmaz. sigortada görünen aracın fiyatının yüzde 35'i kadar hasar olursa araç perte çıkıyor. airbag filan önemli değil, hasar miktarı önemli. aracın değeri 150.000 tl ise 50-55 bin hasarı varsa pert olur. ama bu araçta olacağını sanmıyorum, o kadar hasar görünmüyor. |
Sizce bu otomobil perte çıkar mı ? Resimli (3. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ankaferd16Evet hocam icon, perte çıkarmak için rakam isteyin derken ?
Alıntıları GösterEksperle konuşun pert için teklif versin.Verilen teklifle hasar miktarının toplamı siz aracı yaptırdıktan sonra aracın değerinden yüksekse veya az farkla zararınız olursa perte çıkarın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icemy -- 11 Nisan 2021; 11:2:51 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İki araca da yazık olmuş. 2021 şampiyonlar ligi.
-
Temiz 40-50 bini var, %70 Hasar oranı için yetersiz. Faizler yüksek muhtemelen tamir edilip verilir.
Sıfır almışsınız,imm poliçenizden dolayı karşı tarafı öder size ekstra birşey çıkmaz gibi.
Şu durumda zararınız, aracınızın değer kaybı gibi gözüküyor.
Geçmiş olsun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aracın perte çıkma ihtimali yüksek bence. Ozellikledirekte yamulma varsa.
Eğer 2 yolda sokak niteliğinde ise diğer araca hızdan dolayı kusur verilmesi lazım.
Bizim Türk insanı anlamıyor da bu tarz yerlerden durarak geçilir. Sizin yaptığınız kazada piyango size çıkmış. Soldan gelse ona çıkacakmış. Böyle rastgele araç kullanılmaz.
Ara sokaklarda iyice durun, yolda araç olmadığını anlayınca geçin.
Ayben öyle hocam 2 saatte 2araba geçen yer ve yasağın olduğu gün, karşı taraf telefonla konuşup yola bakmıyordu bence bile çünkü fren dahi yapmadı aracımız 90 derece döndü, karşı araç daha 1800 kmde,
Hocam pert olup olmayacağı hakkında fikrim yok ama kusuru %100 size verirler. Geçen yaz buna benzer kaza geçirdim. Sağdan hızla gelen araç burnumu aldı götürdü. Araç o kadar hızlıydı ki kavşaktan çıkmadan önce görüş açıma girmediği halde yolun ortasında benimle karşılaşabildi. Hatta duramayıp, park halindeki araca da çarptı. Ondan kaynaklı kusuru dahi bana yazdılar yani park halindeki araca çarptığı için bile ona kusur yazmadılar. Kimse de onun hızını sormadı. Şehir içinde 150 km/saat hızla gidiyor olsa bile kusur bana yazılırmış. Onun hız sınırı dışında olduğunu kanıtlasam bile en fazla hız cezası alırmış. Ne ala memleket...
Bunun memleketle değil, asli - tali kusur ayrımıyla ilgisi var.
-
Geçmiş olsun, aracın b sütununda ezilme varsa deforme olduysa yetkili servisin onarım yapacağını sanmıyorum, olursa bu sebepten pert olur. çarpan aracın hızının da düşük olmadığını düşünüyorum.
-
hocam aracın perte çıkacağını sanmıyorum aynı araçla bir arkadaşım kaza yapmıştı 60 bin tl hasar çıktı ama pert'e çıkartmadılar.
ayrıca sanayi aklınızın ucundan bile geçmesin parasını siz ödemeyeceksiniz orada herşeyi delme çatma yapacaklardır iki kat fazla tramer olsun yetkili servis olsun bütün parçaları değiştiriyor tamir diye birşey yok tertemiz çıkıyor bizim insanlardaki boya ve değişen takıntısını anlamıyorum değişmesi şahsen daha iyi kaza yapa yapa poşet gibi olmuş şase'yi napayım ben orjinali ile değişmesi varken
ayrıca renk konusunda bir hocam uyarmış ben de uyarayım götürebileceğiniz en iyi servise götürmeye çalışın ve uyarın adam gibi yapsınlar.
araç pert'e çıkmasa bile daha yeni araba olduğu için değer kaybı ücretini alabilirsiniz kaskodan
-
Yani bu çok değişkenli bir denklem. Karşı taraf marka model nedir bilmiyorum, Volkswagen benziyor ama bilmiyorum, karşı tarafın zararını sizin trafik ve kasko sigortanız karşılayacak, limitler yetiyor gibiyse korkacak birşey yok.
Scoda octavia 2021 engelli aracı olarak almışlar
Öncelikle çok geçmiş olsun.
400 binin üstüne 40 küsür bin trafik sigortanız vardır, totalde yetiyor gözüküyor.
Fakat size bir öneri, artık 750 binin altında İMM yaptırmayın. Örnek vermek gerekirse, aracım yeni 508. Benzer kaza olsa ve aracım pert olsa limitiniz yetmeyecek ve cepten para çıkacaktı.
Ben uzun yıllardır İMM yi sınırsız yaptırıyorum, 40-50 lira yıllık fazla ama kafam rahat..
-
Engelli aracı olması birşey ifade etmiyor olabilir(adam aracı yeni almış sigortanın ödemesi ile 5 yıl dolmadığı için yeniden ötv indirimli alamayacak), Octavia galiba 320/400 aralığında bir fiyata sahip, elite paket ise 320 octaviaya ödeseler, sizin araç perte çıkmayıp tamir olsa, limitler kurtarır gibi görünüyor. Siz yine de sigortacınız ile detaylı olarak konuşun, eksper ile ondan sonra konuşmaya başlayın. Teminat limitlerini iyice öğrenip, hakim olmakta fayda var.
Yani en kötü ihtimali düşünerek limitlerinizden octavianın ödendiğini düşünün, eğer kalan tutar sizin aracınızın satınalma bedelini karşılıyorsa eksper ile sizin aracı da perte çıkarması için pazarlık edersiniz, yok yetmiyorsa o zamanda sizin aracınızın tamirinin kaliteli olması için pazarlık edersiniz. İpler elinizde olur, eksperin sizi yanlış yönlendirmesine müsade etmemiş olursunuz.
Önce sigortacınızla görüşün ve onunla birlikte kaza sonrasındaki durumunuza teşhis koyun. Ona göre stratejinizi belirlersiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi godoro -- 11 Nisan 2021; 12:37:0 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ankaferd16Orta direğin yamulması birşey değiştirir mi peki hocam ?
Karşı taraf sağdan geldiği için bizi hatalı buldu polis hocam
Normalde sağdaki aracın önceliği var hocam. Ama diğer araç sizin kapınıza çarpmış bu da sizin o araç kavşağa gelmeden siz kavşakta olduğunuzu gösterir. Kavşağa çıktığınızda durup geri gidip sağdaki araca yol mu vereceğiz anlamış değilim.
kazanın kavşakta olduğunu varsayarak yorum yaptım. Farklı yerde olduysa belirtirseniz ona göre yorum yapabiliriz hocam. Sigortacınız ne diyor hocam.
Çıkmaz gibi geldi. En az 20 25 bin tramer çıkar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sene 2021 araçta perde hava yastığı yok. Yan tarafta oturanı Allah korumuş. Avrupaya gani gani dolu modelleri gönder, Türkiye'de hava yastığından çal. Bravo Reno.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X