Tavsiyeniz için çok teşekkürler hocam, eğer pert çıkmaz ise aklımda olacak < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sizce bu otomobil perte çıkar mı ? Resimli (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: veycelldmr45
25-30 arası bir kayıt çıkar aracınız pert olmaz...
Pert içi airbag açması gibi bir durum yok... Sigorta karını düşünüp perte çıkarır ... Örnek ile anlatıyorum okuyunuz.
Aracınız kazasında servis 50 bin tl fiyat çekti... Ve aracınızın değeri diyelim 150 bin tl
Eksper için gönderilen sigortacınjn hesabı şudur.
Ben sana 150 vereyim bu halde 125 e satarım ve sigorta şirketi ssdece 25 bin zarara girer o zaman pert yapar arabayı ve size kasko değerini veriri.
Veya diyelim
Aracınız 150 bin tl ve servis 60 lira para istedi... Eksper baktı aracınıza ve ben bunu en fazla 80 e satarım bu halde dedi. 80 e satarsa ne olacak sigorta şirketi 70 bin lira zarara ugruyacak bu sebeple aracınız perte çıkmaz ve 60 bin hasar kaydı işlenir. Yani aynı hasar geçmişine sahip (maddi olarak) iki araç düşünün biri agır hasarlı yazarken birinde tutar yazabilir sorgulamada. Bu demek olur ki ; agır hasarlı olanı sigorta almış sahibine para ödemiş aracı trafikten men edip birine satmış o alan aracı toparlamış muayeneye sokup satıyor.
Tutar yazan ise aracı özel ve yetkili servis toplamış sonrasında sahibine teslim edilmiş. Yani aslında agır hassrlı yazan bir araç tutar yazan bir araçtan daha saglam olabilir.
Ve eksik bilgi şudur airbag açan araba perte çıkar şehir efsanesidir. Sadece airbag açınca airbag değişimi konsol vs. değişimi kemer airbagler patladıysa bunların değişimi olacağı için fiyat artıyor bu sebeple perte çıkma ihtimali çok daha fazla artıyor ama airbag açık araç onarılıp açılmayan aracın perte çıktığı çok fazla örnek var.
Durum bu.
Eğer karşı taraf hatalıysa hata oranı ölçüsünde aracınız için değer kaybı talep edebilirsiniz bu sayede zararınız olmaz ...25-30bin çok az dediniz hocam bence
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Siz kendi aracınızın pert mi değil mi / masraf ne olur / şu kloz işe yarar mı? Sorularını bir kenara bırakıp diğer aracın hasarının ne çıkacağına bir bakın bence, diğer aracın pert olma durumu/ masrafı nasıl, bu maliyetleri sizin trafik ve kasko sigortalarınızın teminatları karşılamaya yetecek mi? Asıl soru bu. Kaskonuzun Imm teminatı ne kadar?
Karşı taraftaki otomobilin tüm airbagleri açılmış ise muhtemelen perte çıkacak. Otomobil bedelinin bir kısmını sizin trafik sigortanız kalan kısmını da kaskonuz öder ama bedel yüksek kaskonuzun Imm limitide düşük ise cebinizden ödersiniz.
Geçmiş olsun, inşallah başınız çok ağrımadan herşey hallolur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam yanlış anlama ben resimde gördüğümğ söylüyorum ama şu var adam zart zurt bir sigorta ile vs anlaşmalı diyelim veya kaskonuz yine bu zart zurt dediklerimden olsun ben size olacagı söyleyim.
Sag arka kapı işlem boya
Sag ön çamurluk işlem boya
Saf ön kapı çıkma değişen
Orta direk düzeltme boya
Yetkili servise giderse
Bunların hepsi değişen olur
Yani hasar kaydı 20 de çıkabilir 40 da ama benim tahminim tekrar söylüyorum fotograf üzerinden görüyoruz biz pert olmaz.
Belki kemer airbag patladı belki iç döşemeler zarar gördü belki içerden kırılan plastikler var bunları bilemeyiz ve ne fiyat çıkarır servis onuda bu yüzden bilemeyiz ama şunu düşünün en büyük kazanız bu olsun siz iyiseniz boşverin geçmiş olsun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Geçmiş olsun hep derim sağdan gelene oncelik verilmeli en azindan bir yavaşlayıp bakmak lazım gelen var mı diye. Cana bir şey olmadıysa en mühimi bu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Güzel bakış açısı aracımız kasko ve sigortasını 2 ay önce yaptım. Sigorta poliçesi 42 bine kadar karşılıyor kasko ise sormasak 100 bin tl kasko yapacaklardı ki aracım 250 bin tl ...olabilecek bir kazada karşı masrafıda düşünerek bedeli 750 bin tl ye çıkardık yaklaşık 250 tl fazla bir ödemem oldu.
Umarım bu kaza yapan arkadaşta en ucuzu neyse onu yapalım diye düşünmemiştir.
Hocam diğer taraf 2021 model octavia %100 perte çıkar airbaglerin tamamını açtı ama motor kısmında vs bir hasar olduğunu düşünmüyorum. Perte çıkartıp yaptırıp satarlar muhtemelen. Kasko poliçemde ihtiyari mali mesuliyet kısmı bu şekilde.
Hava yastiklari patlamis pert.
quote:
Hocam yanlış anlama ben resimde gördüğümğ söylüyorum ama şu var adam zart zurt bir sigorta ile vs anlaşmalı diyelim veya kaskonuz yine bu zart zurt dediklerimden olsun ben size olacagı söyleyim.
Sag arka kapı işlem boya
Sag ön çamurluk işlem boya
Saf ön kapı çıkma değişen
Orta direk düzeltme boya
Yetkili servise giderse
Bunların hepsi değişen olur
Yani hasar kaydı 20 de çıkabilir 40 da ama benim tahminim tekrar söylüyorum fotograf üzerinden görüyoruz biz pert olmaz.
Belki kemer airbag patladı belki iç döşemeler zarar gördü belki içerden kırılan plastikler var bunları bilemeyiz ve ne fiyat çıkarır servis onuda bu yüzden bilemeyiz ama şunu düşünün en büyük kazanız bu olsun siz iyiseniz boşverin geçmiş olsun.Yetkili servise gitti hocam araç, yetkili servis orta direği düzeltir mi ki ? Biz iyiyiz hocam da insanın canı sıkılıyor daha sonrasında bir de pek anladığım bir alan değil
-
Hocam resim yüklemişsin yeni koltuk airbag patlamış kemer tokalarıda patlamıştır sizin araç büyük olasılıkla pert şimdi olay poliçenin arabaları karşılayacak miktarda yetecek mi
Bu arada şimdiden kasko şirketi ile pazarlıkta allah sabır versin sinir krizi geçirmeye hazır olun 😁
quote:
Hocam resim yüklemişsin yeni koltuk airbag patlamış kemer tokalarıda patlamıştır sizin araç büyük olasılıkla pert şimdi olay poliçenin arabaları karşılayacak miktarda yetecek mi
Bu arada şimdiden kasko şirketi ile pazarlıkta allah sabır versin sinir krizi geçirmeye hazır olun 😁Son birkaç ayda başımıza gelmeyen kalmadı ya, çok teşekkürler bakalım ne olacak anladığım bir alan değil pazarlık aşamasında bir öneriniz var mıdır hocam?
Baz manuel araç olsa direk pert derdim galiba icon .Hasarın 50 bin tl den aşağı olduğunu düşünmüyorum.
Perte çıkabilir,çıkmazsa siz perte çıkarmak için rakam isteyin.Çünkü bir değer kaybı olacaktır.
quote:
Orijinalden alıntı: icemy
Baz manuel araç olsa direk pert derdim galiba icon .Hasarın 50 bin tl den aşağı olduğunu düşünmüyorum.
Perte çıkabilir,çıkmazsa siz perte çıkarmak için rakam isteyin.Çünkü bir değer kaybı olacaktır.Evet hocam icon, perte çıkarmak için rakam isteyin derken ?
Var ... İlk teklifi asla kabul etmeyin 3-4 farklı satış sitesinde aracınız özellikleri ile aynı yıl vs. Bütün fotografları alın emsal gösterirsiniz yine örnek vereyim size.
Örnek sizin aracı şuan 2. El almak istesek değeri 200 bin ise kasko size 165 der (ufak çapta bir kalp krizi geçirirsiniz) siz kabul etmeyin emsal fiyatlardan bahsedin yeni teklif sunacaklar. Biraz yükseltip 180 derler yine işinize gelmez ise bu rakam emsal araç fiyatlaro ile mahkeme yoluna gideceğinizi beyan edersiniz büyük ihtimal bir teklif daha yaparlar.
Ama ne olursa olsun 200 alamazsınız ... O yüzden kafanıza yatan rakamı alın geçin iş ne kadar uzarsa zararınıza olur her geçen gün araba fiyatları artıyor yeni araba alamazsınız
Perte cikartabilirsiniz, sigortacinizla gorusun. Bu haliyle ilaneden cikacak deger + tamir bedeli aracin rayicini gecerse direkt perte cikartilir. Sigortaci da arac sahibi de karli cikar.
quote:
Var ... İlk teklifi asla kabul etmeyin 3-4 farklı satış sitesinde aracınız özellikleri ile aynı yıl vs. Bütün fotografları alın emsal gösterirsiniz yine örnek vereyim size.
Örnek sizin aracı şuan 2. El almak istesek değeri 200 bin ise kasko size 165 der (ufak çapta bir kalp krizi geçirirsiniz) siz kabul etmeyin emsal fiyatlardan bahsedin yeni teklif sunacaklar. Biraz yükseltip 180 derler yine işinize gelmez ise bu rakam emsal araç fiyatlaro ile mahkeme yoluna gideceğinizi beyan edersiniz büyük ihtimal bir teklif daha yaparlar.
Ama ne olursa olsun 200 alamazsınız ... O yüzden kafanıza yatan rakamı alın geçin iş ne kadar uzarsa zararınıza olur her geçen gün araba fiyatları artıyor yeni araba alamazsınızBurada yeni araç klozunun herhangi bir etkisi olmuyor mu ?
-
İş bu aşamalara gelince sadece sizin sabrınız etkili oluyor herşeyi unutun yani. Adamlar bu işten en az zararla çıkma derdinde olacak (kasko)
quote:
Orijinalden alıntı: godoroSiz kendi aracınızın pert mi değil mi / masraf ne olur / şu kloz işe yarar mı? Sorularını bir kenara bırakıp diğer aracın hasarının ne çıkacağına bir bakın bence, diğer aracın pert olma durumu/ masrafı nasıl, bu maliyetleri sizin trafik ve kasko sigortalarınızın teminatları karşılamaya yetecek mi? Asıl soru bu. Kaskonuzun Imm teminatı ne kadar?
Karşı taraftaki otomobilin tüm airbagleri açılmış ise muhtemelen perte çıkacak. Otomobil bedelinin bir kısmını sizin trafik sigortanız kalan kısmını da kaskonuz öder ama bedel yüksek kaskonuzun Imm limitide düşük ise cebinizden ödersiniz.
Geçmiş olsun, inşallah başınız çok ağrımadan herşey hallolur.
Hocam sizce yeterli olur mu bu fiyat ?
Dostum direk yamuldu ise o arabadan hayır gelmez her zaman eğri gider çünkü muhtemelen şesade yamulmuştur sen yetkili serviste yaptırırsan rakamdan dolayı pert diyecekler diyelim ki sanayide servis olmayan bir yerde yaptırırsın maliyet yarıya iner kasko şirketinin işine gelir şu durumda sen paranı al yeni araç bak derim illa serviste yaptıracaksın diye bir kaide yok fakat araç satılırken değer düşer neticede servis gibi orjinal parça takılmaz vs bide hesap yapman gerekiyor sana araç bedeli ne verecekler sıfır 165 binden başlıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanbey86 -- 11 Nisan 2021; 10:36:34 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X