Şimdi Ara

Sizce Berserk'i uyarlayabilecek en iyi stüdyo hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Berserk bildiğiniz üzere gelmiş geçmiş en iyi mangalardan kabul ediliyor ve aynı zamanda MAL'da birinci sırada.Böyle büyük bir manganın adam akıllı uyarlamasının olmaması bir çok benim gibi Berserk severin üzülmesine sebep oluyor.Soruma gelirsek eğer sizce en iyi Berserk uyarlamasını hangi stüdyo tarafından yapabilir?Kafama bir kaç stüdyo gelse de Berserk'in çok sağlam bir ekip ve sağlam bir maliyet gerektirmesi yüzünden hiçbirinden emin olamıyorum.Sizce en iyi Berserk uyarlaması hangi stüdyodan çıkar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urasawa Gen -- 25 Ekim 2015; 21:43:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Son zamanların gözde stüdyosu Madhouse bu işi gayet iyi yapabilir bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkratoss

Son zamanların gözde stüdyosu Madhouse bu işi gayet iyi yapabilir bence.

Mad House aslında bu işe en uygunlardan biri ama maalesef ki ikinci sezon getirmeme gibi bir alışkanlıkları var.Ve Berserk dediğimız yapımda 80-90 arası bölüm gerektiriyor.Ve açıkçası bu dönemlerde tek sezonda 80-90 arası bölüm olup ve sağlam çizim ve animasyona sahip seri pek mümkün gelmiyor bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: Urasawa Gen

quote:

Mad House aslında bu işe en uygunlardan biri ama maalesef ki ikinci sezon getirmeme gibi bir alışkanlıkları var.Ve Berserk dediğimız yapımda 80-90 arası bölüm gerektiriyor.Ve açıkçası bu dönemlerde tek sezonda 80-90 arası bölüm olup ve sağlam çizim ve animasyona sahip seri pek mümkün gelmiyor bana.

148 bölümlük HxH örneği var karşımızda.Her bir bölümü de birbirinden kaliteliydi aynı zamanda. Uzun soluklu bir seride kaliteyi koruyabildiklerini kanıtladılar zaten,yine yapabilirler yani.

• Şuan manga, anime serisi (eski ve yeni) gayet iyi. Film yada dizi olmasına gerek yok. Beklemek ve özlem güzeldir. Bazı şeyler olduğu gibi kalmalı. Berserki güzel kılan kendi çizgisini bozmaması.
  • Berserk 1989 yılında ilk cildini yayımlanmış bir manga ve hala devam ediyor.Yani 80-90 bölüme sığması imkansız.Geçen yıllarda üç yeni filmi çıkardılar ama bana kalırsa gerçek hikayenin yanından bile geçemez.Madhouse bile olsa bu kadar bütçeyi bulup yapamaz.Kaldı ki Berserk'in Japonya daki manga satışlarının düşük olduğunu bir ay önce duymuştum ve inanamadım.Ancak Japonya daki bu moe popülerliğini göz önüne alınca olmayacak bir şey de değildi.Dediğin gibi keşke öyle bir şey olabilse ve bizde Game of Thrones tadında bir başyapıt izleyebilsek.Çok büyük bir bütçe gerektiriyor ama o bütçeye değecek hikayeye sahip tek manga bana göre.
  • Bende bir ara anime manga başlayacaktım ama adam kafasına göre yazıyordu o zamanlar yılda 2 chapter falan , adam sürekli devam etseydi satışı olurdu ama mangaya 1989 da başlayan adam ne yapsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KanameSama

Berserk 1989 yılında ilk cildini yayımlanmış bir manga ve hala devam ediyor.Yani 80-90 bölüme sığması imkansız.Geçen yıllarda üç yeni filmi çıkardılar ama bana kalırsa gerçek hikayenin yanından bile geçemez.Madhouse bile olsa bu kadar bütçeyi bulup yapamaz.Kaldı ki Berserk'in Japonya daki manga satışlarının düşük olduğunu bir ay önce duymuştum ve inanamadım.Ancak Japonya daki bu moe popülerliğini göz önüne alınca olmayacak bir şey de değildi.Dediğin gibi keşke öyle bir şey olabilse ve bizde Game of Thrones tadında bir başyapıt izleyebilsek.Çok büyük bir bütçe gerektiriyor ama o bütçeye değecek hikayeye sahip tek manga bana göre.

110 artı 50 küsur bölümlük LOGH animesi varsa Berserk için de gayet bütçe bulunabilri istenirse. Para olayalrını bu kadar gözünüzde büyütmeyin, tüm olay arz talepte bitiyor. Eğer bir animeye belli oranda ilgi varsa 100 bölüm de yapılır 200 de hiç merak etmeyin. Manganın popülerliğine gelince shounen demografiikli mangaların satışlarının seinen demografiğine sahip fazla olması şaşırtıcı ya da yeni bir durum değil. Olayı moe merakına indirgemek saçma ve gerçeği yansıtmıyor. Hatta hatırladığım kadarıyla One Piece orta yaş üstü okuyucular arasında en çok okunan manga çıkmıştı. Sonuçta shounen mangaları hem genci , hem yaşlısı okuyor. Manga seinen olunca haliyle okuyucu kitlesi de sınırlanıyor, aynı mantıktan dolayı Holywood'da da filmleri mümkün olduğunca r-rated yapmamaya çalışıyorlar ki seyirci sayısı fazla olsun. Olay bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metroid -- 27 Ekim 2015; 19:50:52 >

• quote:

Madhouse çok uzun zamandan beridir gözde bir stüdyo, sadece son zamanlarda değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metroid

quote:

Madhouse çok uzun zamandan beridir gözde bir stüdyo, sadece son zamanlarda değil.

Doğrudur hocam.Ben HxH sayesinde Madhouse ile tanıştım.HxH ile gönlümü aldılar,sonrasında da Parasyte ve One Punch Man falan derken acayip derecede saygımı kazandılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkratoss -- 27 Ekim 2015; 20:05:31 >

• metroid kullanıcısına yanıt
    Anime sektörü ile Holywood olayı çok farklı yalnız.Holywood'da birinci sınıf bir film yıldızına milyonlar ödenirken Japonya'da animatörlerin bazıları okuduğuma göre oradaki asgari ücretin sadece biraz üzeri bir rakamla maaş alıyorlarmış.Hideki Anno ve Miyazaki de sektörün son 15 yılda başka ülkelere kayacağını hep söylerler.Anlatmak istediğim az bir bütçeyle de yapılabilir elbet ancak ne kadar kaliteli bir iş ortaya çıkar sence? Şahsen animasyonu hentailer gibi olursa anında bırakırdum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KanameSama

Anime sektörü ile Holywood olayı çok farklı yalnız.Holywood'da birinci sınıf bir film yıldızına milyonlar ödenirken Japonya'da animatörlerin bazıları okuduğuma göre oradaki asgari ücretin sadece biraz üzeri bir rakamla maaş alıyorlarmış.Hideki Anno ve Miyazaki de sektörün son 15 yılda başka ülkelere kayacağını hep söylerler.Anlatmak istediğim az bir bütçeyle de yapılabilir elbet ancak ne kadar kaliteli bir iş ortaya çıkar sence? Şahsen animasyonu hentailer gibi olursa anında bırakırdum.

Sen 90 lı yıllar öncesinde yapılmış animeleri de izlemiyorsundur animasyon kalitesi kötüdür diye söylediğine bakılacak olursa. Sanırım bu biraz da yaşla alakalı bir şey neyse. Kaldı ki LOGH'un bütçesinin de öyle çok fazla olduğunu sanmıyorum ama adamların çıkardığı iş ortada . Ayrıca ben orada Hollywood filmlerini gişe hasılatından bahsettim ve onun manga satıışlarıyla olan benzerliğinden , aktörlere ödenen paradan filan bahsetmedim. Kaldı ki anime de değil manga sektörüyle kıyasladım. Bir mangakanın kazandığı parayla bir animatörün kazandığı bir değil zaten. Eğer mesajımı dikkatli okursan yanlış şekilde yorumlamazsın belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metroid -- 30 Ekim 2015; 6:18:46 >

• Mangaka'nın okuyucuları ile dalga geçer gibi triplere girmesi ve bir ara deadline'ini gerçekten çok uzun aralıklara çekmeleri Berserk'in kendi popülaritesini kendi baltalamasına sebep oldu. Hepimiz biliyoruz ki Manga'sı bitmeyen uyarlamalar elbet bir noktada ya kesilmek ya orijinal sona bağlanmak zorunda. Eğer bu ikisi de istenmiyorsa Berserk'in bitmesi beklenmeli bana göre. Hangi stüdyo yapmalı derseniz her arc'a ayrı seri mantığıyla Anime yapmaları, en itibarlı seiyuu ajanslarıyla bağlantıları olması ve bütçe/animasyon kalitesi açısından Sunrise ile aşık atabilecek nadir stüdyolardan olması sebebiyle XEBEC'i tercih ederdim.
  • Önemli olan berserk'i hakkını vererek uyarlamak. +18 yapacaklar ne varsa animeye uyarlayacaklar!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

Önemli olan berserk'i hakkını vererek uyarlamak. +18 yapacaklar ne varsa animeye uyarlayacaklar!

Oldu, başka?
  • Berserki izledim izlemesinede -kız arakdasım zorla başlatmıştı- yani iyi ki başlamışım demiştim müzik olsun çizimler olsun konu olsun işleyiş olsun süperdi herşey çok bağlanmıştım taaaa ki 23e kadar o canavarlar falan çıktı ya bozuldu herşy birden hepsinin tadı kaçtı bozuldu birden anime benim için.benimki tam manyagı mangada bölüm falan bırakmamış yani.spoiler ver diyorum vermiyor sadece
    Griffith gutsa aşık oldu
    dedi.Sizden ricam şu animenin devamını özetleyin bana çıldırıcam manga okuyamıyorum sarmıyor yardım ulan yardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cleveland Cavaliers

Berserki izledim izlemesinede -kız arakdasım zorla başlatmıştı- yani iyi ki başlamışım demiştim müzik olsun çizimler olsun konu olsun işleyiş olsun süperdi herşey çok bağlanmıştım taaaa ki 23e kadar o canavarlar falan çıktı ya bozuldu herşy birden hepsinin tadı kaçtı bozuldu birden anime benim için.benimki tam manyagı mangada bölüm falan bırakmamış yani.spoiler ver diyorum vermiyor sadece
    Griffith gutsa aşık oldu
    dedi.Sizden ricam şu animenin devamını özetleyin bana çıldırıcam manga okuyamıyorum sarmıyor yardım ulan yardım

Bir kaç gündür dolu olduğumdan kimseyle doğru düzgün internet üzerinden konuşamıyorum.Ama eğer sabrederseniz bir kaç gün size detaylıca bir şekilde mangasında güncel biri olarak anlatabilirim.Fakat yine de size özet tarzı bir şekilde okuyarak Berserk'i hiç etmenizdense zaten animesini izleyerek yaptığınız büyük hatayı okuyarak telafi etmenizi öneririm.Sorunuzun cevabına gelirsek.

-Griffith kesinlikle Guts'a aşık felan değil.İnsanlar yakın dostluğu eşcinsellik olarak görmeyi bırakmalı ki manganın ilerleyen bölümlerinde böyle bir şey olmadığı az çok belli ediyor kendini.Öte yandan yaratıkları sevmeyişinizi garipsedim.Ana karakter zaten ilk iki ciltte bir çok iblisle savaşıyor.Son bölümlerdekş niye rahatsız etti anlam veremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urasawa Gen -- 4 Kasım 2015; 23:49:37 >

• Son 2 bölümdeki o kasvetli cehennem atmosfer kimi rahatsız etmez ki? Animedeki müzikler,konu işlenişi bence çok iyiydi yani izlenmeye değer buluyorum.Sadece sonunun birden kestirilip atılmış olması dışında kötü bir yan göremedim.Griffith biseksüel bir karakter ancak Guts'a aşık falan değil.Öyle olmasaydı son bölümde Casca'ya tecavüz etmezdi zaten.Yaratıkları görmeye alış çünkü Behelith'in yaptığı o etkiden sonra artık hep yaratıklar,büyü,karanlık atmosfer ve fantazi olacak.Mangayı da başyapıt eden unsurlar bunlar ki mangasını kesinlikle okumalısın.
  • Bir de Toei falan yapıyormuş

• quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking

Bir de Toei falan yapıyormuş

Şakası bile korkunç.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.