Şimdi Ara

Sizce Avrupa mı yoksa Amerika mı daha iyi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Sizce Avrupa mı yoksa Amerika mı daha iyi ?

(En Son Oy Tarihi: 19.8.2021)
Giriş
  • Avrupa tabiki. özellikle de İsveç. Avrupa insanı insani gelişmişlikde daha ileridedir, daha kültürlü ve bilgilidir. sanattan anlar edebiyattan müzikten anlar. amerika insanı daha bilgisiz daha vasıfsız insanlardır. kesinlikle Avrupa diyorum 🇪🇺🇸🇪

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Holy Templar

tabiki amerika, bu konuya avrupa avrupa diyen gibiler zaten avrupaya akın akın gittikleri için, özellikle son 10 yılda avrupalı kimliği yok oldu. bunun baş mimarı ise merkel, almanca ve avrupaya ne kadar mülteci varsa topladı sırf eski nazici ezikliğini bahane eden popülist yaklaşımıyla. amerikada da bu durum var ama en azından amerikad bu duruma karşı duran patriot yani vatansever bir kesim var, trump buna oynadı ve kazandı. çoğu kişi avrupaya ya da amerikaya beleş ayrıcalıklara konmak için gittiğinden trump'ı sevmez. mesela amerikadaki siyah ve meksikalı popülasyonu azalsa 10 numara ülke olacaktır.
    Hocam son cumlen irkcilik kokuyor.

• O eyaletlere dışında Amerika.

• quote:

Orijinalden alıntı: mghfreud

Hocam son cumlen irkcilik kokuyor.

Alıntıları Göster
    alakası bile yok, zaten senin gibi düşünenler olduğu için durum böyle. amerikada %13 siyahi popülasyon ülkedeki suçların %50'sini oluşturuyor. aman ırkçı görünmeyeyim diye üç maymunu oynamaya gerek yok, yanlışa yanlış demek gerek.
  • Holy Templar kullanıcısına yanıt
    Hocam o siyahilerin sucu degil. Olayin tarihi karisik. Netflixde “the racial wealth gap” diye “explained” serisinin bolumu var. Onu izlemeni tavsiye ederim. Adamlarin finansal sisteme girmesine engel olmuslar o kadar yildir. Sonucunun oyle olmasi cok dogal degil mi?
    Adamlara esit kosullarda yarisma sansi vermeyip, neden yenildiler diye sorgulamak cok mantiksiz degil mi?
    Siyahi arkadaslar amerikanin amerika olmasini saglayan insanlar. O kadar emekleri var, senin benim gibi disardan amerikaya gelenden cok daha fazla haklari var amerikada.

• sırf sağlık sistemi için bile avrupa denir
  • zaten Balkanlarda makedonya ve kosova tarafıyla ailemden ötürü ilişkim var ama buralar Avrupa ülkesi değiller. Amerika'da gerçek manada bulunabilmek için de parasal problemleri çözmüş olmak gerekir yoksa hayatın bir bölümü para aramakla geçiyor. Amerikada işi gücü olmayanlara ızdırap oluyor. Work travel ile bilmem ne işlerine bulaşmak gibi tecrübesiz macera bana hiç hoş değil. Benim cevabım, üniversitemi okuyayım biraz da İstanbulda amelelik yapayım sonra pasaportumu ve not defterimi alıp biraz amerikayı gezeyim biraz da not alayım sonrasına bir kenara çekip oturduğum taburemden karar veririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mghfreud

Hocam o siyahilerin sucu degil. Olayin tarihi karisik. Netflixde “the racial wealth gap” diye “explained” serisinin bolumu var. Onu izlemeni tavsiye ederim. Adamlarin finansal sisteme girmesine engel olmuslar o kadar yildir. Sonucunun oyle olmasi cok dogal degil mi?
    Adamlara esit kosullarda yarisma sansi vermeyip, neden yenildiler diye sorgulamak cok mantiksiz degil mi?
    Siyahi arkadaslar amerikanin amerika olmasini saglayan insanlar. O kadar emekleri var, senin benim gibi disardan amerikaya gelenden cok daha fazla haklari var amerikada.
    oho ona bakarsan sen şimdi '' race card '' ya da '' affirmative action '' olaylarınıda mantıklı bulup savunursun. affirmative action sayesinde üniversiteye puanı yettiği halde gidemeyen kişiller var, bir tanesi tıp için 3 defa giren bir beyaz öğrenciydi puanları her defasında yetmesine rağmen, sırf bu affirmative action ve racial quota zımbırtısı olduğu için daha düşük puan yapmasına rağmen siyah öğrencileri almıştı üniversite. bu kişi elinde belgelerde dava açtı ve hem üniversiteye kabul gördü hemde tazminat ödemesi aldı.

netflix'ten örnek verdiğine göre az çok ingilizce bildiğini düşünüyorum.
    Ben Shapiroyoutube
    FULL DEBATE: Ben Shapiro VS Black Lives Matter
    https://www.youtube.com/watch?v=G3t-fPitszI&t=2209s
    şu videoyu aç ve 36.26 saniyeden itibaren 37.15'e kadar izle. oradaki iki siyahinin bu argümana diyeecği bir cevap yok ve 3 maymun oynuyorlar, senin gibi düşünenler de böyle. merak ediyorum sen izledikten sonra ne yazacaksın bu adamın dediklerine.

postmodernism şu an global olarak en büyük zararı vermektedir, bunun etkisi şu andan bile görülmeye başlamıştır ama karşı çıkanlar bastırılmaya çalışılıyor, belli bir süre sonra haklı olduklarını herkes görecek.

• Avrupa tabii

Amerika rezil bir yer

• Param varsa Amerika yoksa Avrupa

• Abd'nin hiçbir özelliği yok. Sadece savaş ve silah gücü var. Bir de fakir ülkeleri sömürdüğü için zengin kesimi çok zengin olduğu için ekonomisi iyi çoğu ülkeye göre. Ama bir ülkenin ekonomisinin iyi olması, o ülkenin sosyal refaha sahip olduğunu göstermez. Abd'de ekonomik refah 0 seviyelerine yakındır. Sosyal devlet anlayışı hiç yok. Sağlık hizmetleri, eğitim hizmetleri hep paralı. Paranız yoksa Abd'de bir hiçsiniz demektir. Tedavi bile olamazsınız. Serbest piyasa ekonomisinin olduğu bir ülkedir Amerika. Amerika halkı dünyanın en cahil halkına sahiptir. İngilizcesi olan biri açıp youtubedan bununla alakalı videolara bakabilir. Daha İsrail'in nerede olduğunu, hangi dine sahip oldukları vs gibi basit soruları bile bilmeyen yüz binlerce insana sahipler. Türk halkı bile Abd halkından daha zekidir. Abd çok dinci ve cahil bir ülkedir. Dinin egemen olduğu hiçbir ülke gelişemez. Bana üstüne para verseler yine de Abd'de yaşamak istemem.

Tabi ki Avrupa derim.

• Kuzey Amerika yani Kanada

• Amerika hakkındaki bilgileri youtube videolarından ibaret olanlar, amerikayı sadece silah üretip savaşan devlet olarak görüyor. Komik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Holy Templar

oho ona bakarsan sen şimdi '' race card '' ya da '' affirmative action '' olaylarınıda mantıklı bulup savunursun. affirmative action sayesinde üniversiteye puanı yettiği halde gidemeyen kişiller var, bir tanesi tıp için 3 defa giren bir beyaz öğrenciydi puanları her defasında yetmesine rağmen, sırf bu affirmative action ve racial quota zımbırtısı olduğu için daha düşük puan yapmasına rağmen siyah öğrencileri almıştı üniversite. bu kişi elinde belgelerde dava açtı ve hem üniversiteye kabul gördü hemde tazminat ödemesi aldı.

netflix'ten örnek verdiğine göre az çok ingilizce bildiğini düşünüyorum.https://www.youtube.com/watch?v=G3t-fPitszI&t=2209s şu videoyu aç ve 36.26 saniyeden itibaren 37.15'e kadar izle. oradaki iki siyahinin bu argümana diyeecği bir cevap yok ve 3 maymun oynuyorlar, senin gibi düşünenler de böyle. merak ediyorum sen izledikten sonra ne yazacaksın bu adamın dediklerine.

postmodernism şu an global olarak en büyük zararı vermektedir, bunun etkisi şu andan bile görülmeye başlamıştır ama karşı çıkanlar bastırılmaya çalışılıyor, belli bir süre sonra haklı olduklarını herkes görecek.

Alıntıları Göster
    1. oho ona bakarsan sen şimdi '' race card '' ya da '' affirmative action '' olaylarınıda mantıklı bulup savunursun. affirmative action sayesinde üniversiteye puanı yettiği halde gidemeyen kişiller var, bir tanesi tıp için 3 defa giren bir beyaz öğrenciydi puanları her defasında yetmesine rağmen, sırf bu affirmative action ve racial quota zımbırtısı olduğu için daha düşük puan yapmasına rağmen siyah öğrencileri almıştı üniversite. bu kişi elinde belgelerde dava açtı ve hem üniversiteye kabul gördü hemde tazminat ödemesi aldı.

-- Hocam olayı kisilestirmeden, fikirler uzerinden götürürsek, daha saglikli konuşabiliriz sanırım.
    -- Buradaki ilk cümle tam bir Whataboutism ornegi. (https://en.wikipedia.org/wiki/Whataboutism). 1-2 ornek vererek, genel geçer sonuc çıkmaz (Her konuda oldugu gibi, bu konuda da, farklı fikirleri destekleyecek onlarca ornek bulabilir, onları sırasıyla birbirimize vererek hiçbiryere varamayiz.). Sistematik olarak bakmak lazım. Sistematik olarak istatistiklere bakarsan, tam tersinin, yani siyahi arkadaşların daha dezavantajlı oldugunu gorursun. Zaten belirttiğim Netflix belgeselinde de istatistiklerle acikliyorlar. Netflix belgeseli bunu iyi yaptigindan, kotu bir tercümesini burda yapmak istemiyorum.

2. netflix'ten örnek verdiğine göre az çok ingilizce bildiğini düşünüyorum.https://www.youtube.com/watch?v=G3t-fPitszI&t=2209s şu videoyu aç ve 36.26 saniyeden itibaren 37.15'e kadar izle. oradaki iki siyahinin bu argümana diyeecği bir cevap yok ve 3 maymun oynuyorlar, senin gibi düşünenler de böyle. merak ediyorum sen izledikten sonra ne yazacaksın bu adamın dediklerine.

-- Hocam orda sonradan bir cevap vermişler. Zaten bu belirttiğin nokta, senin bir önceki mesajında söylediğin ( %13 nüfus nasıl suçların %50sini isliyor?) soruyu soruyor, ek bir bilgi vermemiş. Ama söylediğim gibi, Netflix belgeseli cok iyi sekilde bunu cevaplıyor. Bu sorunun ilk mesajımda da mantıksız oldugunu söyledim zaten. Adamlar jenerasyonlardan beri kotu durumdalar. "Neden simdi beyazlar kadar iyi degiller?" sorusu gecmisi gozardi edince bence cok mantıklı olmuyor.
    -- Ben de 10+ senedir amerikada yaşıyorum. Burada siyahilere karşı yapilan irkcilik hakkında, birinci elden tecrübelerim bile mevcut. Buradaki irkcilar da, ayni fikirleri söyleyip duruyorlar. Ama hiç, siyahilerle benzer sosyoekonomik durumdaki beyazlarla karsilastirmiyorlar suc oranini. (Karsilastiramiyorlar bile, çünkü, beyazların en kotu %13 u bile, siyahilerden daha iyi durumda sosyo-ekonomik olarak).

3. postmodernism şu an global olarak en büyük zararı vermektedir, bunun etkisi şu andan bile görülmeye başlamıştır ama karşı çıkanlar bastırılmaya çalışılıyor, belli bir süre sonra haklı olduklarını herkes görecek.
    -- Postmodernism ile irkciligin (yuzyillardir irkcilik yuzunden geri kalan siyahileri, oyunda ayni seviyeye getirme cabalarinin) baglantisini kuramadım. Aciklarsan sevinirim.

4. Eklemek istediğim birsey var. 60-70lere kadar adamların doğru dürüst ev almasına bile izin verilmiyormuş. Amerikada en büyük miras ev ile oluyor. (diger turlu seylerde de gerideler, çünkü daha 1960lara kadar beyazlarla esit sartlarda üniversitelere girme şansı verilmiyor bu arkadaslara). Beyazlar jenerasyondan jenerasyona zenginliklerini aktarırken, siyahiler aktaramıyor.

Oyun sahasını dengelemek icin, üniversite alımlarında ayrıcalık yapmak yetmiyor. (Ki yapılması lazim, büyük üniversiteler yapıyor bunu, ben mastera başvururken, doldurduğum formlardan birinde 'azınlık mensubu musun?' diye bir soru vardi 10+ sene once). Bu arkadaşlar zaten fakir oldugundan, liseyi bile doğru düzgün bitiremiyor.
    Daha kökten, daha büyük bir degisiklik lazım sistemde, bu sorunu çözmek icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghfreud -- 26 Ocak 2020; 23:35:2 >

• amerika tabiki

tüm kıta tek dil

çölünden buzuluna kadar her türlü doğal olay var

kendi adıma en büyük hayalim sanırım alaskaya gidip the magic busta 30 45 gün konaklamak
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    One olm gel ankaraya bizim balkonda saga geciyorsun soguk sola geciyorsun sicak cayda koyarim bide acariz kas adami osura osura izleriz cay icerek ha bide hoslandigim avrat var knka ankara da onu cok seviyorum lanet sehirden kurtulaydim rahatlicam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Orta doğu pisliğinden daha uzak olduğu için Amerika diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kas adam

One olm gel ankaraya bizim balkonda saga geciyorsun soguk sola geciyorsun sicak cayda koyarim bide acariz kas adami osura osura izleriz cay icerek ha bide hoslandigim avrat var knka ankara da onu cok seviyorum lanet sehirden kurtulaydim rahatlicam
    asdasldkasdka

KAAAĞSS ADAAAĞMMM

her mesajını görünce sen olduğunu anlıyorum ve nicke bakıp KAAAĞSS ADAAAĞMMM diye bağırıyorum

asdjaskjdasd

olm 2 yıl önce tanışsak takılırdık ankarada ya ama çok uzağım artık davet için teşekkürler
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Np

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.