Şimdi Ara

SİZCE ASUS SES KARTINI ALMALI MIYIM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese merhaba kullandığım ses kartım creative x-fi tıtanıum fatalitiy pro ses kartı pcı-ex kullanmaktayım :)
    http://www.sanalmarketim.com/urun/28d626d3f457a3d32e7fa694a68a33ce/CREATIVE-X-FI-TITANIUM-FATAL1TY-PRO-SES-KARTI-PCI-EX

ama ASUS XONAR HDAV 1.3 DELUXE PCI-EX1 Ses Kartı almayı düşünüyorum alamak istememdeki neden ise db farkı için alamak istiyorum creative x-fi tıtanıum fatalitiy pro ses kartı pcı-ex 109 db ses veriyor ASUS XONAR HDAV 1.3 DELUXE PCI-EX1 Ses Kartı ise 120 db ses veriyor evde kullandığım ses sistemim logitech z5500 genelde müzik dinliyorum ve senede 1 kere oyun oynuyorum sizce creative yeterli mi? yoksa asusu almalı mıyım? asus ne kadar iyi ne kadar kötü onu bilmiyorum ama creativeden çok memnunum ama ses gürültü oranı için asusu denemek istiyorum ve kullananların yorumunu bekliorum özellikle z5500 ile beraber kullanlar yardımcı olursa asus ses kartı hakkında memnun olurum sevgi ve saygılar :)

buda almak istediğim asus ses kartı yanlız buna optik giriş bağlaya biliyor muyuz? bağlayamıyor muyuz? o konuda hiç bir bilgim yok yardıımcı olursanız eğer sevinirim :)
    http://www.incehesap.com/asus_xonar_hdav_asus-518-14000.html

• z5500 ün Signal to noise ratio değeri 100 dB olup her iki ses kartı arasındaki gürültü farkını (109 vs 120) z5500 ile algılamanız pek mümkün değildir. bu farkı algılamak için snr değeri bu değerlere eşit yada yüksek ses sistemi ve bir dinleme ortamı sağlamalısınız. Zaten sıradan kullanıcılar (dinleme için özel ortam yaratmayanlar) snr değeri mesela 95 =< db üstünde olan ses kartına ait gürültüleri pek algılayamazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 17 Eylül 2011; 21:29:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: keleminabi

z5500 ün Signal to noise ratio değeri 100 dB olup her iki ses kartı arasındaki gürültü farkını (109 vs 120) z5500 ile algılamanız pek mümkün değildir. bu farkı algılamak için snr değeri bu değerlere eşit yada yüksek ses sistemi ve bir dinleme ortamı sağlamalısınız. Zaten sıradan kullanıcılar (dinleme için özel ortam yaratmayanlar) snr değeri mesela 95 =< db üstünde olan ses kartına ait gürültüleri pek algılayamazlar.

yardımın için teşekkürler dostum yanlız bu 2 ses kartı hakkındada bilgin varsa bu konudada yardımcı olursan eğer sevinirim :)
  • z5500 ün multimedya öncelikli bir ses sistemi olduğu dikkate alınırsa mevcut kartınızla devam etmeniz yerinde bir karar olur. Üstelik bu devam için harcama yapmanız gerekmiyor.

ancak üst sınıf bir 5.1 anfi ve yüksek hacimli front kabinler ile hem müzik hem de multimedya birlikte olursa belki asusa kaymak gerekebilir.

2.0 sistemler için zaten ikiside alınmayıp via ensemble cipli kartlara yönelmek gerekir.

Bu yazdıklarım göreli olup; birazdan konuya 5.1 sistemler ve z5500 ile de müzik dinlenir sen ne biçim görüş yazıyorsun diye saldırılar olabilir kendinize mevzi bir yer seçin, ben şuan mevzideyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keleminabi

Bu yazdıklarım göreli olup; birazdan konuya 5.1 sistemler ve z5500 ile de müzik dinlenir sen ne biçim görüş yazıyorsun diye saldırılar olabilir kendinize mevzi bir yer seçin, ben şuan mevzideyim.

Alemsin varya abi...

Her neyse Sn. Emin Abi' minde dediği gibi arada pek fark göremezsin. Z5500 ve alınmak istenen ses kartını kullanmış biri olarak tavsiye etmem ve yapılacak paraya yazıktır derim. Asus ses kartları sese çok fazla müdahale şansı vermiyor bundan dolayı tiz performansınız düşecektir. Sinyal oranıyla ilgili zaten çok yetkili bir kişi söyleyeceğini söylemiş, başka söze gerek yok. Sen devam et o kartla...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.