Geçen sene yaz ayında 50.000 TL civarı teklif aldım ancak mesafe çok uzaktı. 2 Yıllık mezunu bilgisayar teknikeriyim. 4 sene civarı tecrübem var. Yaza doğru yavaş yavaş işten çıkıp daha iyi bir iş aramayı planlıyorum ancak ola ki planlar pek tutmadı bir süre daha mevcut işimde çalışabilirim ancak fazla kalmak istemiyorum. IT tarafında sistem uzmanı veya benzer kısımlara yükselmeyi hedefliyorum veya arge olabilir. |
Sizce 60K Maaş Teklifi Yapmam Mantıklı Mı?

-
-
Sana 60k vermezler brom
-
50k Teklif aldım ama? Biraz daha zorlasam belki 55-60 olabilir diye düşünüyorum. 50k Vermeyi teklif eden şirket baya sağlam bir şirketti. Mesafe çok uzak olmasa giderdim.
-
2 yıllık mezunu olup 60k almak için 4 sene tecrübe çok az bence o yüzden vermezler dedim. Gerçi 2025den sonra 60k da yüksek falan değil veredebilirler bilmiyorum.
-
Bence verirler. Stajlarımda kötü yerlerde değildi. Aslında network alanına da geçebilirim. TR'nin öncü ISS'lerinden birinde staj yaptım.
Alman devlerinden birisinde de staj yaptım IT teknisyeni olarak.
Şu an büyük global bir şirkette çalışıyorum da burası artık gazı kaçmış gazoz tadı veriyor. Evden çalışma durumu kalksa anında istifa veririm. Sırf o yüzden ses çıkarmıyorum kirada kalan 50.000 TL maaş alandan daha fazla cebimde para kalıyor.
Askerlik başıma bela olursa gidip bedelli yapıp gelesim var. Bilmiyorum hocam durumlar çok karışık, yormayacak zevkli bir iş lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3ACCB94EC -- 27 Ocak 2025; 21:38:23 > -
Kirada kalmıyorsan evden çalışıyorsan maaşın da min 40k falansa 60k veren yer de olsa iş değiştirilmez bence.
-
Şu an 30k civarı hocam.
Aile evindeyim kira derdim yokta, kendi evime çıkmak falan istiyorum fakat öncelik maaş yükseltmek. Mevcut iş yerimin politikalarını çok beğenmiyorum.
1 Ay bonus prim çıkarıyorlar şöyle devam edecek böyle devam edecek diye gaz veriyorlar ertesi ay kaldırmışlar. Çocuk mu kandırıyorsunuz diye soruyorum?
Saçmalık kısacası.
-
teklif et bunda anormal birşey yok. vermezse pazarlık yaparsın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Şuan 30 bin cok az
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O nedenle yükseltmek istiyorum. Artık tecrübem var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
8-5 çalışmak çok kötü dünyanın düzeni cok saçmaaaa
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne bulursan başvur, teklif aşamasına kadar gelirsen düşünürsün. Şirketinde de kimseyle konuşma, paylaşma.
Geçene sene 50 veren, bu sene en az 30% zam yapar. Olur sana 65.
Bu bir süreç. Sen başvur önce.
-
Evden çalışmak ne güzeldir be. Ben de evimin altına klinik açarım ilerde.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
maaş iş değiştirirken arttırılır. şirkette çalışırken maaş artmaz ünvan artar. hiçbir çalışan kolay kolay çalışanının maaşını iyileştirme yapmaz. ama yeni çalışan ararken IK'cılar hep: "senin tecrübede kimse o maaşı almıyo" gibi şeyler söylerler, sen de dicen ki benim istediğim maaş bu, size uymuyosa kolay gelsin. bu kadar.
IK'cı eğer seni maaş iyileştirmesi yapmadan şirket değiştirmeye ikna ederse bu IK'cı için başarı olur, senin için ise gereksiz boş bi hamle olur. çünkü iş değiştirirken ünvan verilmez. hem ünvan alamıyorsun hem maaş iyileştirme alamıyorsun eee eski şirketinden şikayetçi değilsen neden iş değiştirecen. anca eski şirketinde network yapacak yer kalmadıysa ondan değiştirilir. onun dışında sen IK'cıya bakma iste gitsin.
ben çok biliyorum böyle istediği maaşı alamayıp iş değiştirmeyi reddeden. mesela adam 150 istiyo IK 100 veriyo. arkadaş diyo ki tamam size kolay gelsin bitti. senin elinde işin var büyük koz.
eğer işsiz olursan, başvurduğun şirket sana insanlık tarihinin en çöp insanı muamelesi yapar. sen kendi isteğinle kafa dinlemek için istifa etsen bile sonra başvurduğun şirketin IK'cısı sana çöp muamelesi yapar. bu sebeple senin elinde iş olması büyük kozdur ve şuanki maaşın yüksek değilse gayet %33 fazlasını istersin yani 2025'te mesela 40 alacaksan senin zaten kafadan 53 istemen lazım görüştüğün şirketten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 27 Ocak 2025; 22:16:40 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X