Şimdi Ara

Sizce 17 inch mi almalıyım 15 inch mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
7.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu sonbaharda yani eylül ekim gibi macbook pro almayı düşünüyorum sorularım var sizlere
    1.si 2012 serisi olcak mı bunların olcaksa eğer beklemeye değer mi ?
    2.si ve asıl önemlisi ben macbook u TRAKTOR SCRATCH PRO 2 programı, LOGIC STUDIO programı, dışarda evimde orda burda internete girmek için uzun pil ömrü ve stabil calısması için alıyorum yani ne çizim programları gibi büyük bişi kullanıcam nede oyun derdim var ama oyunda oynamam değil arada oynarım buna yükleyebildiklerimi :) :) ama karar veremiyorum 17 inch mi 15.4 inch mi almalıyım ? boyut olarak cok fark var mı ? 17 inch in 1920 x 1200 cok çekici geliyor ama diyorum ki sırf bunun için 800 küsür lira verilir mi ? yani bütün özellikleri aynı sadece boyutu farklı doğal olarakta çözünürlüğü sizce paraya biraz daha mı kıymalıyım yoksa 15.4 inch liği mi almalıyım ? ve boyut büyüdükçe taşıması bi sığdırması ne kadar zor olur ? bu isteklerini diğer alt serilerde yapabilir diyecek olan arkadaşlara şimdiden ben sadece bu 2 si arasında ya da 2012 serisi arasında secim yapmak istediğimi belirteyim.

+ soru olarak vatandan aldığımız macler türkçe işletim sistemli mi ? ve klavyesi türkçe mi ?

17 inchhttp://www.vatanbilgisayar.com/apple-z0m3q-macbookpro-core-i7-2.2ghz-4gb-750gb-17-1024mb-hd6750m-dvdrw-cam-bt-snowleopar/productdetails.aspx?I_ID=54130
    15 inchhttp://www.vatanbilgisayar.com/apple-z0m1q-macbookpro-core-i7-2.2ghz-4gb-750gb-15.4-1024mb-hd6750m-dvdrw-cam-bt-snowleopar/productdetails.aspx?I_ID=54548

teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zyf50 -- 6 Temmuz 2011; 17:32:09 >

• 15 inçlik modellerin de yüksek çözünürlüklü olanları mevcut, yalnız sipariş verdikten sonra 1-2 ay kadar gelmesini beklersiniz, özel üretim diye geçiyorlar çünkü. tabi fiyat farkı da olur. (200-300 lira kadar) bunun haricinde 17inçlik bilgisayarı taşıması tabi ki daha zordur çünkü daha büyük dışarıda kullanacağım diyorsunuz, bence 15 inçlik modelin yüksek çözünürlüklü olanını tercih edin(1680X1050 olanını). eğer taşıması hiç problem değil diyorsanız o da sizin tercihinizdir. mesela ben bölüm yüzünden (mimarlık) her gün bilgisayarı okula taşıyan biriyim ve 17 inçliği sırt çantama sığdıramayacağımdan tercih etmedim. vatan'da büyük ihtimalle türkçe klavye olması lazım, yine de bilen birisi cevaplarsa daha iyi olur.

2012 kısmına gelirsek son seri bana yeterince tatmin edici geldi, şubata kadar da yeni serinin tanıtılması zordur bence, hatta bu ara apple'ın yazılıma yüklendiğini düşünürsek iphone gibi belki bu süre uzayabilir de, japonya felaketini de hesaba katarsak durum ne olur şimdiden kestirmek zor. 2012 serisinde tabi ki gelişmeler olacaktır; ama dvd sürücüsünün kalkması da gündemde mesela, sağ gösterip sol vurabiliyor her zaman için apple.

verdiğiniz linkteki seçeneklerden 15 inçlik olanı geçen hafta kanyon'dan aldım ben de, ama çözünürlük konusunda eğer direk alabilecek olsam yüksek çözünürlüğü tercih ederdim, o kadar beklemek istemediğimden direk dükkanda olana yöneldim. benden bu kadar, umarım yardımcı olabilmişimdir.

• 17.
  • @ bomert

ilk önce teşekkür ederim.biliyorum 15 inchliklerin yüksek çözünürlükleride oldugunu ama onu beklemek işime gelmiyor açıkçası ve bende aslında 17 istiyorum ama o kadar para farkı vermeye değer mi ona karar veremiyorum yazdıkların yardımcı oldu gerçekten fakat vatandaki maclerin işletim sistemleri türkçe mi o konuda cevap alamadım bnm bu konuda pek bilgim yok, her yerde ingilizce biz sonra mı türkçe yapıoruz ?

@O.Beverly

biraz baştan savma olmus neden 17 ?
  • Bende 15 inch olanin yuksek cozunurluklu olani var. Cok memnunum. Bekleme suresini bilemicem tabi sana kalmis. 17 inch olani Kanyon troy magazasinda inceledim. Yuksek cozunurluklu 15 inch ile aralarinda pek goruntu kalitesi farki yok. Onundeki iki secenek ya tasima kolayligindan odun vereceksin ya da macbook prona kavusma suresinden :) Sonbaharda yeni konfigurasyonlu yeni seri cikacagini ben de pek sanmiyorum cunku son seri bundan oncekine gore oldukca gelistirilmis durumda. Ozellikle ekran karti ve islemci konusunda. Belki de bu yil baska guncelleme olmayacagi icin boyle buyuk bir yenileme yaptilar. Ama tam olarak Appleín bu konuda politikasini bilmiyorum.
  • 1. normal 15'' pc boyutunda 17'' bir mac almış oluyorsunuz çünkü boyutları oldukça minimal, zaten piyasadaki en ince 17'' dizüstü MacBook Proydu hatırladığım kadarıyla.
    2. çözünürlük... Her ne kadar 15'' Pro fazlasıyla yeterli olsa da, Photoshop gibi programlarlarda çok işinize yarar, keza Logic Studio...Daha fazla çözünürlük daha fazla çalışma alanı sağlar.
    3. Madem logic studio sizin için önemli bilgisayarın hoparlörleri de iyi olmalı, 17'' MacBook Pro diğer bir çok dizüstü (özel olarak bilmem kim speakerlarıyla donatılmış laptoplar dahil) ve maclerden çok çok daha iyi ses veriyor bizzat şahidim.
    Ve şu da var mac mactir, her türlüsü işinizi görür Vatandan alınan maclerin klavyeleri Türkçe,şimdilik işletim sistemleri İngilizce olarak geliyor fakat Lion ile Türkçe resmi olarak bulunduğu için artık Türkçe geleceğini düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.Beverly -- 7 Temmuz 2011; 10:42:17 >

• En iyisi 3 mac bir arada olan yerden gör. Bende hastalıktır küçük ekran saçma ve gereksiz gelir oyun video tasarım için oldukça büyük ekran istiyordum.

Bana kalırsa 17 inç

Kaç tane makinayla karşılaştırdım aynı çözünürlük yok başka makinada en fazla 1920*1080 yani sana diyeceğim sınıfının en iyisi gayette hızlı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • herkese çok çok teşekkür ediyorum galiba kararım 17 olacak :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zyf50

herkese çok çok teşekkür ediyorum galiba kararım 17 olacak :)

• quote:

herkese çok çok teşekkür ediyorum galiba kararım 17 olacak :)

şimdiden hayırlı olsun diyelim o zaman :)
  • Biraz vakit geçmiş üzerinden ama yine de belirteyim.

Sadece Traktor ve Logic için kullanacaksan, 17" e ihtiyacın yok. Neden dersen Traktor'un ana ekran içerikleri zaten belirli. Ekstradan yüksek çözünürlük ile ilave olarak sıkıştıracağın şeyler olmayacak yani. Gelelim LOGIC gibi DAW'larda asıl rahatlığı ekran çözünürülüğünün 1440'dan 1920'ye çıkması değil ekran sayısının 2ye çıkması sağlar. Dikkatini elbet çekmiştir, stüdyolarda çift monitör kullanıldığı. Atıyorum arrange ekranı üzerindeyken mixer'i farklı ekranda kullanmak mı yoksa ekran çözünürlüğü arttı diye sığdırmaya ÇALIŞMAK mı?

Evet 17" çok büyük bir nimet ama sana ekstradan +800tl gibi bir masraf çıkartacak, taşınılabilirliği düşecek... Dersen ki ekstradan o parayı verebilirim, taşınılabilirliği bana çok sorun yaratmaz. Yüksek çözünürlük her zaman daha iyidir, o yüzden senin için de teşkil etmez alırsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xonar -- 18 Temmuz 2011; 14:49:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Xonar

Biraz vakit geçmiş üzerinden ama yine de belirteyim.

Sadece Traktor ve Logic için kullanacaksan, 17" e ihtiyacın yok. Neden dersen Traktor'un ana ekran içerikleri zaten belirli. Ekstradan yüksek çözünürlük ile ilave olarak sıkıştıracağın şeyler olmayacak yani. Gelelim LOGIC gibi DAW'larda asıl rahatlığı ekran çözünürülüğünün 1440'dan 1920'ye çıkması değil ekran sayısının 2ye çıkması sağlar. Dikkatini elbet çekmiştir, stüdyolarda çift monitör kullanıldığı. Atıyorum arrange ekranı üzerindeyken mixer'i farklı ekranda kullanmak mı yoksa ekran çözünürlüğü arttı diye sığdırmaya ÇALIŞMAK mı?

Evet 17" çok büyük bir nimet ama sana ekstradan +800tl gibi bir masraf çıkartacak, taşınılabilirliği düşecek... Dersen ki ekstradan o parayı verebilirim, taşınılabilirliği bana çok sorun yaratmaz. Yüksek çözünürlük her zaman daha iyidir, o yüzden senin için de teşkil etmez alırsın...

ilk öncelikler yorumun için teşşekkür ederim.

vatanda %25 indirimler oluyor o zaman 5.900 lerdeki şey 4.000 küsürlere düşüyor geçen gördüm daha bu fırsat varken sanırım 17 alırım zaten kilo olarak 0.50 kg bile farketmiyor sanırım işte hafif boyuttan :) taşırken sorun değilde canlı traktorden calarken laptop ı dj kabinlerine sığdırabilirmiyim onu düşünüyorum açıkçası :) 2 monitörle daha rahattır her zaman fakat seyahatlerde ya da sezonluk iş anlaşmalarında 2 tanede monitör götüremiceğimize göre yanımızda 1920 x 1200 çözünürlüklü laptop şuan daha mantıklı zaten traktor için bu cozunurlugu secmıyorum hem logic hem benım göz keyfim bide edindiğim bilgilere göre 17"liğin ses cıkıslarıda iyiymiş ondan 17 vs vs vs :)

• 17 İle 15 arasında pek batarya problem olmaz ama daha geniş oldugu için 15 ekranina göre biraz daha az süre kullanacaksiniz. Almışken 17 almak cok daha iyi ama aradaki fark az değil. Ama bir kere veriyorsunuz bu parayi ve satın almışken 17 daha iyi! :) 17 ses sistemi 15'e göre farkli olacaktir çünkü sesi makina içinden değil direkt size yönlendirilmiş olacaktir. Ses cıkışlari klavyenin yan tarafında..

Şimdiden hayırlı olmasi ve uzun ömürlü olmasi dileğimle 17 inc
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Xonar

Biraz vakit geçmiş üzerinden ama yine de belirteyim.

ilk öncelikler yorumun için teşşekkür ederim.

vatanda %25 indirimler oluyor o zaman 5.900 lerdeki şey 4.000 küsürlere düşüyor geçen gördüm daha bu fırsat varken sanırım 17 alırım zaten kilo olarak 0.50 kg bile farketmiyor sanırım işte hafif boyuttan :) taşırken sorun değilde canlı traktorden calarken laptop ı dj kabinlerine sığdırabilirmiyim onu düşünüyorum açıkçası :) 2 monitörle daha rahattır her zaman fakat seyahatlerde ya da sezonluk iş anlaşmalarında 2 tanede monitör götüremiceğimize göre yanımızda 1920 x 1200 çözünürlüklü laptop şuan daha mantıklı zaten traktor için bu cozunurlugu secmıyorum hem logic hem benım göz keyfim bide edindiğim bilgilere göre 17"liğin ses cıkıslarıda iyiymiş ondan 17 vs vs vs :)

Hayırlı olsun şimdiden

• quote:

Orijinalden alıntı: johonwayni

17 İle 15 arasında pek batarya problem olmaz ama daha geniş oldugu için 15 ekranina göre biraz daha az süre kullanacaksiniz. Almışken 17 almak cok daha iyi ama aradaki fark az değil. Ama bir kere veriyorsunuz bu parayi ve satın almışken 17 daha iyi! :) 17 ses sistemi 15'e göre farkli olacaktir çünkü sesi makina içinden değil direkt size yönlendirilmiş olacaktir. Ses cıkışlari klavyenin yan tarafında..

Şimdiden hayırlı olmasi ve uzun ömürlü olmasi dileğimle 17 inc

teşekkür ederim bilgilendirme için bencede 17 iyidir :)

@Xonar

teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zyf50 -- 20 Temmuz 2011; 15:39:08 >

• boyutlarından dert ediyorum 2 sini yan yana karşılaştırmamıstım hiç ama boyutlarını öğrendim şimdi o kadar büyük fark yokmuş 17 ye biraz daha ısındım :D

17 inch

Boyutlar ve ağırlık:

Yükseklik: 2.50cm
    Genişlik: 39.3 cm

Derinlik: 26.7cm

Ağırlık: 2.99kg

15 inch

Boyutlar ve ağırlık:

Yükseklik: 2.41cm
    Genişlik: 36.4 cm

Derinlik: 24.9cm

Ağırlık: 2.54kg

tek aşamadığım konu ağırlık ve bi yerlere sığdıramamaktı sizce hala 15 mi almalıyım :)
  • 18
  • Ben 13 kullanıyorum ikinci bilgisayarımda ve ekran boyutu kucuk gelmiyormu bazen geliyor fakat kullanacağiniz alan çok önemli ve genişlik ihtiyacınızı bir harici LCD ekran alarak giderebilirsiniz. Ama yanınızda sürekli taşıaycak iseniz 15 daha iyi gibi.. Ama almışken 17 almak daha iyi olabilir.

(kafanız karma karışık oldu sanırım)
  • harbiden karma karışık oldu eheheh sanırım benim gibi ikileme düşen çok :)
  • @zyf50 hem de nasıl :D ben de o ikilemden yeni çıkanlardanım aynı senin gibi durumumda Ableton Live , Logic Studio , Traktor vs. kullanacağım ama bunun yanı sıra grafik ve 3D model çalışmalarım da var işim neticesiyle 17"lik Z0M3Q alacağım sanırım ;) Bir de aldıysam bilgi paylaşımı yapar mısın ve geç olsa da belirteyim 17 inch olanda film izlemek çok keyifli geldi bana 15 e kıyasla :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.