Şimdi Ara

siz olsaniz ne tercih ederdiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bilkent yuzde 50 burslu bilgisayar muh./ 14bin
    Odtu insaat muhendisligi/15bin
    Hacettepe universitesi bilgisayar muhendisligi/16bin
    Hacettepe universitesi endusturi muh./15bin

2.grup
    bilkent yuzde 50 burslu makina muhendisligi/ 20bin
    Odtu petrol dogalgaz muhendisligi/ 19bin
    Istanbul teknik universitesi makina muh/ 18bin
    Istanbul teknik universitesi/18bin
    Gazi insaat muhendisligi/25bin

3.grup
    Odtu makine muhendislgi/8bin
    Odtu havacilik uzay muhendisligi/8bin
    Bilkent yuzde 50 endustru muhendiligi/9bin
    Istanbul teknik universitesi bilgisayar muh./ 9bin

Suanki calismam ile 1.grup ilk 12bine girebilcegimi biliyorum, eger gevsersem 2.gruptaki 18bine girebilicem gibi, kasarsamda 3.grup olur artik.

Herkes simdiden kendinden niye bu kadar eminsin filan demesin, 0 calisma(ders dinleme var tabi) ile 7bin kisi arasinda ilk 300e giriyorum, zaman denemeleride turkiye geneli oluyor ondada 25bin kisi arasinda ilk 500e giriyorum. Artik 1-2saat calismaya basladim netlerim filan yukselir konunun amaci bu degil ama bunu diyen olucagindan simdiden yazdim.

Konuda sormak istedigim ankara disi tercih pek dusunmuyorum, siz olsaniz gruplardaki universitelerden hangilerini dusunursunuz, her grup icin ayri yazarsaniz sevinirim, eger o siralamaya dusundunuz baska bolum varsa onuda yazarsaniz sevinirim. Bilkente yuzde yuz burslu gitmek, yurt disi ve yurt ici icin avantajli ama yuzde 50 burslu o kadar avantajlimi kafama takiliyor. Bide siz olsaniz bilkent yuzde 50 burslu bolumemi giderseniz yoksa odtu yemi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 5 Aralık 2010; 22:30:54 >

• Siralamalarin dogru olduguna emin misin?
  • tam net rakamlari yazmadim odtu havacalik 18bin 500 civari ama ben 18bin yazdim yaklasik degerleri
  • ne istediğini bilmiyorsun anlaşılan.

bölümüne göre fikrim değişirdi benim.
    tercihlerin arasında yok ama ODTÜ de moleküler biyoloji ve genetik okuyacağıma Bilkent'te ücretli mbg okurdum. Bu bölümde okuyan arkdaşlarımın dediğine göre ODTÜ de mbg ile biyoloji bölümleri birbirine çok yakınmış.
    Öte yandan makine müh. tutuyorsa şu an için ODTÜ makinede okumayı tercih ederdim. Bilkent ciddi yatırımlar yapıyor makine müh. bölümüne ama şahsi tercihim bu yıl için ODTÜ makine olurdu. Yine şahsi görüşüm ODTÜ makine yerine Bilkent yarı burslu endüstri okuyabilirdim.

makine müh. için İTÜ de yazardım. bilgisayar müh. için Bilkent yazardım.
    söylediğin diğer bölümlerde ODTÜ veya İTÜ yazardım.
    iş imkanları sebebiyle ODTÜ veya İTÜ de metalurji de yazardım.

biraz senin isteğine bağlı. sen illa makine müh. olacağım dersen ODTÜ olmuyorsa Bilkent yarı burslu okumaya bence değer.

• sallama recep odtü havacılık ve uzay 8 bin - 11 bin arası bişey
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPETNAS
    ne istediğini bilmiyorsun anlaşılan.

bölümüne göre fikrim değişirdi benim.
    tercihlerin arasında yok ama ODTÜ de moleküler biyoloji ve genetik okuyacağıma Bilkent'te ücretli mbg okurdum. Bu bölümde okuyan arkdaşlarımın dediğine göre ODTÜ de mbg ile biyoloji bölümleri birbirine çok yakınmış.
    Öte yandan makine müh. tutuyorsa şu an için ODTÜ makinede okumayı tercih ederdim. Bilkent ciddi yatırımlar yapıyor makine müh. bölümüne ama şahsi tercihim bu yıl için ODTÜ makine olurdu. Yine şahsi görüşüm ODTÜ makine yerine Bilkent yarı burslu endüstri okuyabilirdim.

makine müh. için İTÜ de yazardım. bilgisayar müh. için Bilkent yazardım.
    söylediğin diğer bölümlerde ODTÜ veya İTÜ yazardım.
    iş imkanları sebebiyle ODTÜ veya İTÜ de metalurji de yazardım.

biraz senin isteğine bağlı. sen illa makine müh. olacağım dersen ODTÜ olmuyorsa Bilkent yarı burslu okumaya bence değer.

asil istedigim bilgisayar muhendisligi ama o kadar puani alip endustru muhendisliginde okumak var, herkes bilgisayar muhendislinde az kazanirsin, bisey olamazsin diyiyor o yuzden, makine ve endusturu aklima geldi, neye gore geldi dersen oda yok, makineyi aselsana filan giderim diye dusundum, endusturuyude is imkani fazla diye ama hep bilgisayar muhendisi olmak istedim
    Devoure
    8bin-11bin kisi arasi diyosun 3bin kisi ne yaptin dostum, tam puani telefondan girdigimden bulamiyorum eve gidince tam puani yazarim 8bin kusur puani dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: __koleksiyoncu__

asil istedigim bilgisayar muhendisligi ama o kadar puani alip endustru muhendisliginde okumak var, herkes bilgisayar muhendislinde az kazanirsin, bisey olamazsin diyiyor o yuzden, makine ve endusturu aklima geldi, neye gore geldi dersen oda yok, makineyi aselsana filan giderim diye dusundum, endusturuyude is imkani fazla diye ama hep bilgisayar muhendisi olmak istedim

Benim bir arkadaşım daha okurken 4.5 ayda yaptığı bir projeyle 150bin$ kazanmıştı. Her diplomayı alan böyle işler yapamadığı için de bilgisayar müh. kazançlı bir iş görünmüyor.
    Bilgisayar sektöründe iyi bir yazılımcı olmak kazançlıdır ama hiçbir iş yapamayan birinin diplomasında ne yazarsa yazsın iyi para kazanamaz. Yapabildiğin işe göre kazanırsın. Yazılım sektöründe ihtiyaç var ama diplomaya değil nitelikli diploma sahiplerine.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Siz Olsanız Ne Alırdınız?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle şunu ifade edeyim, "bilgisayar muhendislinde az kazanirsin, bisey olamazsin" mantalitesi baştan çok kaybeder. Hem yarı zamanlı hem tam zamanlı, yeni mezunların ve deneyimlilerin en rahat iş bulabildiği, değiştirdiği, nezih ortamlarda özellikle Ankara ve İstanbul'un merkezlerinde güzel paralara çalışabildiği çok güzel bir meslektir. Sabırla çalışmayı, problemlere çözüm getirmeyi, üretmeyi seviyorsan hem çok kazanırsın hem de mesleki tatmini fazla fazla yaşarsın. Ayrıca erkekler için askerlik sorununun en az yaşandığı mesleklerden birisidir (askerlik sorununu tanıdıklarınıza sorabilirsiniz). Sektör deneyiminden sonra (hatta önce, mezun olurken) kendi işini de kurabilirsin, Sanayi Bakanlığı ve Kosgeb'in çeşitli destekleri var.

Gelelim tavsiyelerime,önerilerimdeki ölçütlerimde en dikkat ettiğim konular; üniversitelerin eğitim kaliteleri, hoca kadroları/referansları ve öğrenciye sundukları imkanlar olacak.

1. Grup için; Bilkent Bilgisayarı kesinlikle önermekle birlikte, ODTÜ İnşaat'ı eğer sevebileceğin bir meslekse tavsiye ederim. Hacettepe'nin Endüstri bölümü olduğunu dahi bilmiyordum, kadrosu çok dar şu an, 5 tane tam zamanlı ve doktoralı hoca var. Mühendislik eğitimi için kesinlikle yetmez bu sayı. Hacettepe End. yerine TOBB ETÜ End. Müh. bölümünü düşünebilirsin.

2. Grup için; İTÜ Makina ilk olacaktır. Makine bölümleri arasında İTÜ zaten marka, tartışmaya gerek yok. Bilkent Makina'yı incelersek, kadrosunda 4 tane tam zamanlı ve doktoralı hoca var. Bu sayı mühendislik eğitimi için yeterli değil fakat Bilkent belli ki işin akademik tarafına ağırlık veriyor. Hoca sayısı zamanla artar, belli ki seçiciler oldukça. Şu da var, ilk 3-5 sene seçmeli dersler olsun, müfredat olsun, sorunlar yaşanacak bu bölümde. Sonrası iyi olacaktır tabi. Akademik düşünüyorsan Bilkent Makina, piyasada çalışmak istiyorsan İTÜ Makina derim. Petrol ve İnşaat hakkında çok bilgim yok, Gazi'yi de genel olarak önermiyorum.

3. Grup için; İTÜ Bilgisayar ilk önerim olacaktır. Bilgisayar Müh. için kesinlikle İstanbul'u öneririm. Çoğu finans, telekom, bilişim kuruluşları İstanbul bölgesinde. İş imkanlaır gayet iyi. İTÜ de Maslak'ta olduğu için çok güzel bir üniversite ortamı sunacaktır bundan emin ol. Bilkent Endüstri de Türkiye'nin en iyi Endüstri bölümü (hoca kadrosu, abet akreditasyonu vb.) Onu da es geçmeyelim.

Ben olsam bölümüne göre tabi, ODTÜ yerine Bilkent %50 burslu tercih ederim.

• sizin verdigin bilgiler sayesinde, kafamda bazi seyler sekilleniyor, odtu insaat muh. bilerek yazmadim cunku kafam cok karisirsa, onu yazmayi dusunuyorum. Ailemin o konuda cevreside genis, babam insaat muh. Okuda senle isede girelim diyo ama benim istedigim meslek turu, bi sorun hakkinda kafa yorucak, o sorun icin ugrasicak ve biseyler ureticek. Bi nevi ARGE yatirimi fazla olan muhendislik istiyorum. Olmadi insaat muhendisligi okuyacagim
  • 0 ders çalışarak dediğiniz rakamı biraz genişletirsek 700.000 kişide ilk 30 bine giriyorsunuz , bu tür sınava giren kişileirn çoğu iyi ve normal düzeydeki öğrenciler , tebrikler.

0 ders çalışarak bunu nasıl yapıyorsunuz peki ?
  • Problemlerin analizi, çözümün tasarımı, gerçeklenmesi ve test süreçleri; genel mühendislik problemlerinin kabaca çözüm aşamalarıdır. Eğer cidden birşeyler üretmek istiyorsan EE, Bilgisayar veya Makina Müh. düşünmelisin. Tabi çok genel oluyor ama hangisine ilgi duyuyorsan artık. Ben Bilgisayar Mühendisiyim, üstte dediğin ifadelere uyuyor genellikle. Ar-ge mantığı Türkiye'de genel olarak var mı yok mu tartışılır ama kaliteli işler çıkaran Telekom ve Bilişim şirketlerinin haklarını da yemeyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KanzleR
    0 ders çalışarak dediğiniz rakamı biraz genişletirsek 700.000 kişide ilk 30 bine giriyorsunuz , bu tür sınava giren kişileirn çoğu iyi ve normal düzeydeki öğrenciler , tebrikler.

0 ders çalışarak bunu nasıl yapıyorsunuz peki ?

kucuklugumden beri astronomiye, ilgi duydugumdan fizik kitaplari okuyordum,temel saglam oldugundan lise1-2-3 zevk icin soru cozuyodum, su an fizik calismiyorum(su an okulumu 2yildir olimpiyatlarda temsil ediyorum), kimyayi hocam iyi oldugundan ders dinliyerek yapabildigimi yapiyorum, mantigi oturasiya kadar konuyu calisiyorum, biyolojiyide ogrendigim her seyi gercek yasamda uygulamaya calistim, hastaliklari filan tahmin etmeye calistim, sebeblerini arastirdim. Benim sorunum geometri(hic bilmiyorum) ve turkce(dil bilgisini bilsemde yapamiyorum). 0 calisma degil tam, herkes eve gelir tw izler ben arastirma yaparim, fen bilgilerimin cogu genel kultur bu yil geometri turkceyi halledersem birazda matematik ins istedigim yer olur. Ailem bile bu yil 1saat calistimi gorunce sasiriyor

Aslan 26
    Hocam hangi universitesin seni tercih doneminde baya rahatsiz edicem gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 7 Aralık 2010; 20:46:20 >

• TOBB ETÜ Bilg. Müh. mezunuyum, sorun varsa sorabilirsin. Yalnız tercih dönemi burada olur muyum onu bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslan26
    TOBB ETÜ Bilg. Müh. mezunuyum, sorun varsa sorabilirsin. Yalnız tercih dönemi burada olur muyum onu bilmiyorum.

TOBB etü bizim okula geldi, verdikleri bilgiler gercekten güzeldi, en onemliside staj olayı, TOBB staja çok önem veriyor sence, makina bilgisayar endüstri ve elektrik elektronik mühendisliklerini tek tek ODTÜ Bilkent ve TOBB üniversitede daha iyi oldunu söylersen sevinirim, genel bı soru oldu ama yuzeyselde olsa bı cevap verirsen süper olucak
  • Daha iyi ya da kötü şeklinde yorum yapmak başlı başına yüzeysellik olacak tabi :). Bu 4 bölümde sıralama yapacak olursam şu aşamada;

EE: Bilkent, ODTÜ, TOBB ETÜ
    Bilg. Müh: Bilkent, ODTÜ, TOBB ETÜ
    Mak. Müh: ODTÜ, TOBB ETÜ, Bilkent
    End. Müh: Bilkent, ODTÜ, TOBB ETÜ

şeklinde sıralarım.

EE bölümünde Bilkent, özellikle de Nanoteknoloji tarafında 1 numara. Genel olarak da çok sayıda akademisyen yetiştiren bir bölümdür, çok değerli hocaları vardır. Özellikle de ABD, Kanada veya Avrupa'nın önde gelen üniversitelerinde akademik kariyer düşünüyorsan, tabi düşünmek yetmiyor hakikaten çalışma azmi ve sabrı olması lazım, Bilkent EE'yi öneririm.

Bilg. Müh. bölümlerinde ise yine Bilkent çok üst düzey. Kadrosu zengin, referansları kuvvetli. ODTÜ de oldukça iyidir tabi. TOBB ETÜ hoca sayısı bakımından zenginleşti, sürekli de hoca alınıyor. Araştırma ve öğretim anlamında işler rayına oturuyor; hocaların dış destekli projeleri olsun, açılan seçmeli dersler olsun vb. Daha da iyi olacağını düşünüyorum.

Makina'da üstte durumu özetledim aslında, ODTÜ her türlü en iyi. Bilkent bölümü yeni açtı, hoca kadrosu (tek tek incelediğinde çok üst düzey hocalar tabi ki, lafım yok) ama 4 tane hoca var. Seçmeli dersler, alttan-üstten ders alma, farklı alanlara yönlendirme açısından sıkıntı olacaktır illa ki ilk 3-5 sene. Ayrıca müfredatına yönelik eleştiriler var. TOBB ETÜ Mak. Müh. kadrosunu ve lablarını incelersen, hatta bir bilene inceletirsen, gayet iyi durumda olduğunu göreceksin.

Endüstri'ye gelecek olursak Bilkent'in ABET akreditasyonu var, Endüstri bölümü bildiğim kadarı ile dünyanın önde gelen Endüstri Müh. bölümlerinden. ODTÜ de oldukça iyidir tabi. TOBB ETÜ End. Müh. bölümü de iyidir, her dönem ödev, proje, sunum vb. uygulamalar olur, mesleki anlamda çok şey katar. Çok değerli hocaları var, referansları kuvvetlidir.

Sıralama yaptık ama bu üniversitelerden ODTÜ'nün 1950'lerde kurulduğunu, Bilkent'in 25 yıllık bir geçmişi olduğunu ve ilk vakıf üniversitesi olmanın avantajlarını çok iyi kullandığını, TOBB ETÜ'nün ise 2004'te ilk öğrencilerini aldığını ve yeni yeni mezun vermeye başladığını unutma derim Yani çok iyi bir üniversitenin yeni kurulan bir bölümde bile çeşitli aksaklıklar olurken, yeni kurulan bir üniversitenin mezun vermesi, tanınması, referanslarının oluşması vb. haliyle zaman alıyor.

Bir de sıralamaya göre iş bulma durumu vb. aklına gelmesin hemen. İnsanımızın gözünde en iyi üniversite = en kolay iş bulduran üniversite şeklinde bir anlayış var. Bu yanlış, örneğin kendi mezun arkadaşlarımdan örnek verecek olursam; ABD'nin önemli bir üniversitesinden burslu doktora kabulü alan Bilkent EE mezunu arkadaşım olduğu gibi, aylarca iş bulamayan Bilkent EE mezunu arkadaşım da oldu. Kendi okulumda da benzer durumlar oldu. Genel olarak bu üniversite ve bölümlerden mezun olursan, işsiz kalma gibi bir durumun, çok istisna durumlar harici olmaz zaten, herkes bir şekilde bir yerlere geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: aslan26
    Daha iyi ya da kötü şeklinde yorum yapmak başlı başına yüzeysellik olacak tabi :). Bu 4 bölümde sıralama yapacak olursam şu aşamada;

EE: Bilkent, ODTÜ, TOBB ETÜ
    Bilg. Müh: Bilkent, ODTÜ, TOBB ETÜ
    Mak. Müh: ODTÜ, TOBB ETÜ, Bilkent
    End. Müh: Bilkent, ODTÜ, TOBB ETÜ

şeklinde sıralarım.

EE bölümünde Bilkent, özellikle de Nanoteknoloji tarafında 1 numara. Genel olarak da çok sayıda akademisyen yetiştiren bir bölümdür, çok değerli hocaları vardır. Özellikle de ABD, Kanada veya Avrupa'nın önde gelen üniversitelerinde akademik kariyer düşünüyorsan, tabi düşünmek yetmiyor hakikaten çalışma azmi ve sabrı olması lazım, Bilkent EE'yi öneririm.

Bilg. Müh. bölümlerinde ise yine Bilkent çok üst düzey. Kadrosu zengin, referansları kuvvetli. ODTÜ de oldukça iyidir tabi. TOBB ETÜ hoca sayısı bakımından zenginleşti, sürekli de hoca alınıyor. Araştırma ve öğretim anlamında işler rayına oturuyor; hocaların dış destekli projeleri olsun, açılan seçmeli dersler olsun vb. Daha da iyi olacağını düşünüyorum.

Makina'da üstte durumu özetledim aslında, ODTÜ her türlü en iyi. Bilkent bölümü yeni açtı, hoca kadrosu (tek tek incelediğinde çok üst düzey hocalar tabi ki, lafım yok) ama 4 tane hoca var. Seçmeli dersler, alttan-üstten ders alma, farklı alanlara yönlendirme açısından sıkıntı olacaktır illa ki ilk 3-5 sene. Ayrıca müfredatına yönelik eleştiriler var. TOBB ETÜ Mak. Müh. kadrosunu ve lablarını incelersen, hatta bir bilene inceletirsen, gayet iyi durumda olduğunu göreceksin.

Endüstri'ye gelecek olursak Bilkent'in ABET akreditasyonu var, Endüstri bölümü bildiğim kadarı ile dünyanın önde gelen Endüstri Müh. bölümlerinden. ODTÜ de oldukça iyidir tabi. TOBB ETÜ End. Müh. bölümü de iyidir, her dönem ödev, proje, sunum vb. uygulamalar olur, mesleki anlamda çok şey katar. Çok değerli hocaları var, referansları kuvvetlidir.

Sıralama yaptık ama bu üniversitelerden ODTÜ'nün 1950'lerde kurulduğunu, Bilkent'in 25 yıllık bir geçmişi olduğunu ve ilk vakıf üniversitesi olmanın avantajlarını çok iyi kullandığını, TOBB ETÜ'nün ise 2004'te ilk öğrencilerini aldığını ve yeni yeni mezun vermeye başladığını unutma derim Yani çok iyi bir üniversitenin yeni kurulan bir bölümde bile çeşitli aksaklıklar olurken, yeni kurulan bir üniversitenin mezun vermesi, tanınması, referanslarının oluşması vb. haliyle zaman alıyor.

Bir de sıralamaya göre iş bulma durumu vb. aklına gelmesin hemen. İnsanımızın gözünde en iyi üniversite = en kolay iş bulduran üniversite şeklinde bir anlayış var. Bu yanlış, örneğin kendi mezun arkadaşlarımdan örnek verecek olursam; ABD'nin önemli bir üniversitesinden burslu doktora kabulü alan Bilkent EE mezunu arkadaşım olduğu gibi, aylarca iş bulamayan Bilkent EE mezunu arkadaşım da oldu. Kendi okulumda da benzer durumlar oldu. Genel olarak bu üniversite ve bölümlerden mezun olursan, işsiz kalma gibi bir durumun, çok istisna durumlar harici olmaz zaten, herkes bir şekilde bir yerlere geliyor.

cok saolun, is bulma acisindan sormadim, kendimi gelistirebilecegim en iyi unuversite hangisi olur diye sormustum tekrar cok saolun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.