Şimdi Ara

Siz olsanız bilgisayarla ilgili ne okurdunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 28 yaşındayım İ.Ü Mühendislik fakültesi ve aynı anda aöf işletme okuyordum geçen yıl bazı sebepler dolayısı ile ikisinide bırakmak zorunda kaldım.Bu yıl tekrar sınava girdim.Öğretmen lisesi çıkışlıyım.Ve yök ün hazırladığı tasarı doğrultusunda okuldan atılmanın kalkacağı son bir genel af çııkacağı şeklinde tasarı var henüz yasalaşmadı ancak yakında çıkacak bekliyorum af çıkınca kaydımı dondurup tekrar yarım kalan eğitimi tamamlayacağım fakat asker sonrası .Seneye 29 yaş dolduğu zaman askere gideceğim uzun dönem ancak uzun vadede planlarıma yön vermek açısından sorum şu :

Siz olsanız bilgisayar ile ilgili hangi bölümü neden okurdunuz ?grafik,programcılık vb. mezun olunca iş durumu,kendi işini yapma şartları gibi bilgi sahibi arkadaşlar bu işle uğraşann arkadaşlar konu hakkında ciddi yorum yaparlarsa sevinirim.

NOT: 2 yıllık bir bölüm düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abraxass34 -- 16 Temmuz 2010; 0:55:11 >

• burada bilgisayardan kasıt bilgisayar içindeki elektronik değilde hani programlama ise, aslında grafik tasarımıda yazılım geliştirmede sizin yeteneklerinizle ilgili olduğunu düşünüyorum.yani her ikisinde de öğreneceğiniz teknikler, yöntemler var fakat üretecek birşey bulamayınca bir işe yaramıyor.yinede ben olsam şahsen programcılık okurdum.ki şu an ki hedefimde budur, meslek liselilerden yer kalırsa bana direk bilgisayar programcılığı 2 yıllık okuyacağım.daha bugün bir rektör tvde söylüyordu; geleceğin meslekleri adı altında ilk 3'e bilgisayar ile ilgili bölümler girmiş.(yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği vs.)
  • Teşekkürler ben bilgisayara karşı oldum olası ilgiliydim ancak bu temel düzeyde kaldı.Bununla ilgili bu şartlarda bilgisayar başında vakit geçirmeyi sevdiğimden bende programcılık düşünüyorum ama forumda bu işi yapan bir çok kişi olduğu için sormak istedim ancak konum buraya taşındı.sen sınava girdinmi hocam yada girecekmisin
  • Teşekkürler yorum için zaten uzun süredir çalışıyorum bir kaç aydır çalışmıyorum şu an ailemin istanbulda evi var orada yanlız yaşıyorum onlardan destek almıyorum,kira derdim yok kendi yağımla kavrulabilecek durumdayım.Puanım 4 yıllık bölümlere yetiyor kısmen ancak 2 yıllık tercih edişimin sebebi artık vakit kaybı yaşamak istemeyişim.Garanti olması açısından şu anda tercih öncesi araştırma yapıyorum.
  • ben sınava girdim ortalamanın altında bir sonuçla beklemedeyim.bu arada geleceğin mesleği deyimine öyle ileride çok para kazanırsın gibilerinden bakmamak lazım.tabi ki kazanılır o ayrı konu ama "gelecek .." ten kasıt burada her elektronik aletin programlanmaya ihtiyaç duyduğudur.hani elektronik çok gelişir, hatta 20 sene sonraki teknolojinin bugünkü teknolojiyle alakası olmayabilirde.ama ne olursa olsun tüm bunların programlanmaya, emirler verilmeye ihtiyacı vardır.programlama dilleri de ne kadar güncellensede kökünden değiştirilmesi söz konusu olmadığı için arkası yaslanılabilir birşeydir.
  • hocam ilk önce şunu söylemek isterim kesinlikle okumanın yaşı yok hele ki sizin yaşınız türkiye şartlarında hiçbirşey neden derseniz 22-23 yaşında üniversiteden mezun olup 30 yaşına gelmiş hala iş bulamamış insanları düşününce yaşınızı çok problem etmeyin üniversiteyi erken yaşta bitirmek insana herzaman birşey kazandırmıyor mesela ben okul bitti hala kpss uğraşıyorum yazın bir bölüm okuyun

Orijinalden alıntı: Abraxass34

Teşekkürler yorum için zaten uzun süredir çalışıyorum bir kaç aydır çalışmıyorum şu an ailemin istanbulda evi var orada yanlız yaşıyorum onlardan destek almıyorum,kira derdim yok kendi yağımla kavrulabilecek durumdayım.Puanım 4 yıllık bölümlere yetiyor kısmen ancak 2 yıllık tercih edişimin sebebi artık vakit kaybı yaşamak istemeyişim.Garanti olması açısından şu anda tercih öncesi araştırma yapıyorum.

Vallaha hocam senin yaş 28 ben 25.Geçen yıl aynı senin gibi düşündüm üniversiteye girdim.Aöf işletme okuyordum daha önceden ailevi sorunlardan normal üniversiteye kazandığım halde gitmemiştim.Neyse işi bıraktım sınava girdim 4 yıllık fakülte yazacak puanım varken aynı senin gibi düşünerek zaman kaybetmemek için 2 yıllık yazdım.Sağlık bölümlerinden istiyordum ama abimin ısrarıyla deniz-liman işletmeye girdim.2 yıllıklar içinde tm alanında en yüksek puanlı bölümlerden biri.Fakülteyle 2 yıllıklar arasında çok fark var ben sana pek tavsiye etmem.Pek adamdan sayılmıyoruz 2 yıllık okuduğumuz için.Hocaların tek bildiği öğrencileri gazlamak okul bitince görse tanımamazlıktan gelir.Bir de sınavsız geçişle öğrenci aldıklarından 4 işlem matematiği bilmeyen çocukluktan çıkamamış meslek lisesi mezunları dolu 2 yıllıklarda.Yine de takılacak bir sürü yaşıtını bulursun ben buldum hep onlarla takılıyorum.
    İllaki 2 yıllığa gireceksen garanti bir bölüm yaz ya da mühendisliğe devam et.

• Teşekkür ederim zaten şuanda tek kaygım o garanti bir iş bulabileceğim bi bölüm bitirip 40 yaşındada olsa ben af çıkınca okula geri döneceğim.Çalışma alanında bi sıkıntım yok İstanbul da bir şekilde iş bulunabiliyor.Herkesi kastetmiyorum tabiki ama benimde MYO ile ilgili gözlemlerim çok olumlu olmasa da önemli olduğunu sanmıyorum.Zaten yeterince çevrem olucak okul dışında.Ama hayırlısı bakalım bir şekilde tercih yapıcaz.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.