Şimdi Ara

Siz Hangi AntiVirüs'ü Kullanıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi ve kötü yanlarıyla yazarsanız burada birçok kullanıcıya yardım edeceği görüşündeyim. Teşekkürler

• Sanırım bununla alakalı forumda baya konu var. Ancak ben yinede son zamanlardaki deneyimlerimi yazayım.

Öncesinde Comodo İnternet Security kullanıyordum. Son 1 aya kadar. Yalnız son zamanlarda çok uyarı vermeye ve bana lazım olan ( istisnalar listesinde olmalarına rağmen ) programları engellemeye başladı. Hatta oyunlara ait yeni güncel dll'leri falan silmeye başladı. Özellikle hem evdeki hem iş yerindeki Windows 10 kurulu bilgisayarlarımda aşırı kasmalara ( özellikle tarayıcıların kilitlenmelerine ) sebep oldu. Bende bunun üzerine Panda free olanını kurdum. Kasma ve herşeye müdahale olayı anında çözüldü. Ancak bu defa da Panda'nın bazı virüsleri ( az sayıda da değil yani ) kaçırdığını gördüm. Başka programlar ile temizledim tabi. Son olarak bi kaç gün önce Kaspersky İnternet Security'i kurdum. Şimdilik bir sıkıntı yok. Kasma falan yapmıyor. 1 aylık deneme sürümünü kullanıyorum bu arada. Panda ile sisteme bulaşan virüslerin kaynağı olan programları ve siteleri KİS ile denedim anında müdahale ediyor. O konuda rahata çıkarttı beni. Comodo'da ki kasma olayı da yok şu anlık. Sanırım 1 ay sonunda ya lisans alırım ya da trial reset ile 1 ay daha denerim. Sonrasına da bakarız artık.

Aslında Comodo iyiydi benim için. Ancak son güncellemeden sonra mı bu hale geldi yoksa Windows 10'nun son güncellemesinden dolayı mı oldu onu çözemedim. İyi bir programdı benim için ama özellikle iş yerindeki bilgisayara yeniden sistem kurmak zorunda bıraktığı için şimdilik tamamen soğudum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 11 Haziran 2017; 18:16:24 >

• Kullanmıyorum.Nereye tıkladığınızı bildiğiniz sürece çok ihtiyaç duymuyorsunuz.Ancak virüslere karşı koruma konusunda kaspersky'nin başarılı olduğunu düşünüyorum.Eset de başarılı bir antivirüs programı.Bu ikisi haricinde kullandığım diğer programlar ya virüsün farkına varmıyor ya da temizleyemiyordu.Tabi bu dediğim bazı virüsler için geçerli.Temel bir koruma için windows defender bile iyi işler ortaya koyuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanmiyorum.

4GB RAM 'i ESET veya KasperSky somuruyor. Kullanmiyorum. Defenderi devre disi biraktim. Her sene hem laptobun icini temizliyorum macunlarini yeniliyorum hem temiz Windows 10 kuruyorum.

• Black_Ang3l B kullanıcısına yanıt
    Vay be adam macun yenileyerek virüslerden korunuyor
  • Avira. Arayüz sade ve virüslü sistemlerde kilitleniyor. Reklam göstermesi de olumsuz yönlerinden bir tanesi. Virüslü sistemde deneyecekseniz ayarları yapın ve RKill kullanın.

Ücretlilerde Norton da iyi bir yazılım sayılır.

• DARK_WORM kullanıcısına yanıt
    Yok ya temiz Windows 10 kuruyorum. Onemli dosya yok. Oyunlarida ps den oynuyorum. Hemde laptobun bakimini yapiyorum. Hemde windows yenileniyor. Tertemiz oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi saati kullanıyorsunuz ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Windows 10 ile beraber gelen windows defender'ı kullanıyorum. Gayet iyi, güncellemelerle daha da iyiye gidiyor. Ayrıca sistemi kastırmıyor, kaynakları iyi kullanıyor. Arkadaşın bilgisayarında portal sepeti virüsü vardı. Ana sayfa değişmişti işte. Pek umursamıyor öyle kullanıyordu. Sonra bir gün baktım ana sayfası düzelmiş, tekrar google olmuş. Demem o ki windows güncellemelerle temizliyor virüsleri. Sıkıntı yapmanıza gerek yok bence.
  • Avira açık ara gördüğüm en çöp antivirüs. Çoğu Ransomware'i engelleyemiyordu en son baktığımda.
    Ayrıca sistemi dondurması gibi bir sorunu barındırıyordu.

Bir örneğini atıyorum Avira engelleyemiyor;
    https://www.youtube.com/watch?v=t9DsD7tjtOg

Diğer antivirüsler engelliyor,
    https://www.youtube.com/watch?v=WDi2xz47orQ
    https://www.youtube.com/watch?v=0JjXfWm-o_Q
    https://www.youtube.com/watch?v=G7k4qJY5K6g

Antivirüs kullanacaksanız Bitdefender'ı kullanın. Sanal makinedeki site de bile uyarıyor sanal makinede kurulu olmamasına rağmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARK_WORM -- 11 Haziran 2017; 20:56:11 >

• Linux kullanın antivirüs programı derdinizde olmasın.
  • Ücretsiz diye avira vs kullanmayın. Bu program bizzat kendisi virüstür. Reklam yayını yapar sürekli sistemde. En iyi çözüm eset ve webroot tur. Cracklerde sorun çıkarmaz. En korumacı çözüm ise bitdefender, avast, kayspersky dir. Bunlar sistemde ne kadar zararlı varsa tespit edip yok eder. Virüs bulaştığında vs öncelikli tercihiniz bitdefender olmalı her zaman.

• quote:

Orijinalden alıntı: DARK_WORM

Avira açık ara gördüğüm en çöp antivirüs. Çoğu Ransomware'i engelleyemiyordu en son baktığımda.
    Ayrıca sistemi dondurması gibi bir sorunu barındırıyordu.

Bir örneğini atıyorum Avira engelleyemiyor;
    https://www.youtube.com/watch?v=t9DsD7tjtOg

Diğer antivirüsler engelliyor,
    https://www.youtube.com/watch?v=WDi2xz47orQ
    https://www.youtube.com/watch?v=0JjXfWm-o_Q
    https://www.youtube.com/watch?v=G7k4qJY5K6g

Antivirüs kullanacaksanız Bitdefender'ı kullanın. Sanal makinedeki site de bile uyarıyor sanal makinede kurulu olmamasına rağmen.

Zaten ücretsiz olduğu için kullanıyorum. Ücretsizlerin çoğu öyle. Ücretli olduğunda Kaspersky, Bitdefender, Norton öneriyorum. O kadar Avira fanatiği değilim yani; avatarı önemsemeyin.

Bitdefender çok övülüyor çoğu yerde zaten.

Ama Avira'ya bakınca 40 MB RAM tüketiyor sistem boştayken. Şimdiye kadar gördüğüm en kötü antivirüs McAfee idi.

• Normal Windows update dışında Malwarebytes ile günde bir tarama yaptırıyorum. Ama bu programlara çok güvenmeyin malesef bunlarda aşılabiliyor. Önemli dosyalarınız backuplayın ve VeraCrypt tarzı bi programla encrypt hale getirin.
  • 4GB 'DEN FAZLA RAMIN VARSA ( ORN 6GB ) HIC DUSUNMEKSIZIN ;

AVAST - KASPERSKY DİĞERLERİ BANA GORE BOS İŞ ;) IYI FORUMLAR
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak.ay

4GB 'DEN FAZLA RAMIN VARSA ( ORN 6GB ) HIC DUSUNMEKSIZIN ;

AVAST - KASPERSKY DİĞERLERİ BANA GORE BOS İŞ ;) IYI FORUMLAR

maalesef hocam o 6gb olan babamın pc'si benimkinde 4gb var. 4gb için ne önerirsiniz? teşekkürler.
  • Bu arada şu fotoğrafı da göz önüne alın:
    Ufak bir şey gibi görünebilir ama bence önemli bir şey.
  • Bitdefender kullanıyorum.
    En sevdiğim özelliği ise satın alma ve internet bankacılığına giriş gibi ekranlarda kendi tarayıcısını (masaüstünü) açıyor. İşe yarıyor mu bilmiyorum ama Pentagon'a giriş yapıyormuş gibi hissediyorum.

Buraya eklemek için ekran görüntüsü almaya çalıştım, sonuç aşağıda.

Tarama yaparken kullandığı kaynaklar:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rabelisa -- 13 Haziran 2017; 14:46:16 >

• Kimse Eset kullanmıyor demek Ben kullanıyorum yazayım nasıl bir şey bizim de faydamız olsun

+ Yönleri

Sistem kaynaklarını çok az kullanıyor.

Korsan programlarla uğraşıyorsanız ayar yapıp ilaçlarınıza dokunmasını engelleyebilirsiniz

Kendini saat başı günceller hiç uğraşmazsınız.

Tarama yaptığını hissetmezsiniz bile çok hafif.

Ev ağı için güvenlik açığı taraması mevcut.

Hırsızlık için Anti-Theft modülü var.

- Yönleri

Yönetici olarak çalıştırılmazsa virüs temizleyemiyor.

Virüs veritabanı aşırı geniş değil yani bir Kaspersky değil.

Nötr Yönleri

Uygulama güncellemelerini geç alıyor sanırım stabilleşmesi beklendiği için.

İnternette 1-2 tık ile yüzlerce lisansını bulabilirsiniz.

Şimdilik aklıma gelen bu kadar

• Uzun zamandır kaspersky kullanıyorum ve memnunum.
  • Deneme amaçlı Kaspersky kurdum. Şimdilik gördüğüm artı ve eksi yönlerini yazmaya çalışacağım.

+ Yönleri

Oldukça stabil açılışta bilgisayarı yormuyor.

Her şeyi virüs olarak algılamıyor örneğin ilaç kullanırsanız uyarıyor şüpheli uygulama diye.

Virüs bulduğunda direkt silmiyor zararlı kodu temizlemeye çalışıyor.

Çok ama çok sık güncelleme alıyor.

- Yönleri

Henüz rastlamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.