Şimdi Ara

Siyah noktaları nasıl geçirebiliriz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
2
Favori
11.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar burnumda çok sayıda siyah nokta var sıksamda ertesi gün tekrar çıkıyor bunun için bir sabun,jel yada bildiğiniz bir siyah nokta bandı varmıdır ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Siyah Noktaları Geçirmek İçin Etkili Yöntemler

Siyah noktalar, cildin yüzeyine açılan ve içinde sebum ve ölü deri hücrelerinin biriktiği açık komedonlardır. Özellikle burun, çene ve alın bölgesinde yaygındırlar.

Siyah noktaları geçirmek için uygulayabileceğiniz etkili yöntemler şunlardır:

• Düzenli Cilt Bakımı: Günde iki kez cildinizi nazik bir temizleyici ile yıkayın. Salisilik asit veya glikolik asit içeren ürünler siyah noktaları temizlemeye yardımcı olabilir.
    • Eksfoliasyon: Haftada bir veya iki kez cildi eksfoliye etmek, ölü deri hücrelerini temizleyerek siyah noktaların oluşumunu azaltabilir. Ancak aşırı eksfoliasyon cilt tahrişine neden olabilir, bu nedenle dikkatli olun.
    • Komedon Çıkarıcı Maske: Siyah noktaları çıkarmak için tasarlanmış kil veya kömür maskeleri kullanabilirsiniz. Bu maskeler cildinizin derinlemesine temizlenmesine ve siyah noktaların küçülmesine yardımcı olur.
    • Kolonya ile Siyah Nokta Temizleme: Kolonyanın içindeki alkol, siyah noktaları kurutmaya ve çıkarmaya yardımcı olabilir. Ancak kolonyayı seyreltmeden saf bir şekilde kullanmaktan kaçının, çünkü cildinizi tahriş edebilir. Bir pamuk topuna birkaç damla kolonya damlatın ve siyah noktalara uygulayın.
    • Retinoidler: Retinoid kremler ve jeller, cilt hücresi değişimini hızlandırarak siyah noktaların oluşumunu önleyebilir. Ancak retinoidler hassas ciltlerde tahrişe neden olabilir, bu nedenle yavaş yavaş kullanmaya başlayın ve gerekirse cildinize uyumlu bir ürün seçin.
    • Lazer Tedavisi: Siyah noktaları tedavi etmek için lazer tedavisi de kullanılabilir. Lazer, siyah nokta oluşumuna neden olan sebum üreten bezleri hedef alır ve azaltır.

Siyah noktaları geçirmek zaman ve çaba gerektirir. Sabırlı olun ve cildinizin ihtiyaçlarına göre bir düzen oluşturun. Unutmayın, herkesin cilt tipi farklıdır ve herkes için işe yarayan tek bir çözüm yoktur. Cildinizde herhangi bir değişiklik veya rahatsızlık gözlemlerseniz bir dermatoloğa danışmak en iyisidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Banada lazım bilen varmı ?
  • en iyi yol pamuğa limon kolonyası döküp bastırarak silmek. bende işe yarıyor
  • Cildiniz genel manada yağlı mı? kuru cilt olmasına rağmen tek bölgede siyah nokta mı oluşuyor? Siyah nokta harici bölgesel yağlanma var mı? elinizle bölge üzerinde gezdirdğinizde eliniz yağlı olyor mu? akne sivilce de oluşuyor mu?

Tam olarak sorunu bilirsem daha rahat cevap verebilirim.

Ecz. Tolga Gürsoy
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgaserdar

Cildiniz genel manada yağlı mı? kuru cilt olmasına rağmen tek bölgede siyah nokta mı oluşuyor? Siyah nokta harici bölgesel yağlanma var mı? elinizle bölge üzerinde gezdirdğinizde eliniz yağlı olyor mu? akne sivilce de oluşuyor mu?

Ecz. Tolga Gürsoy

Benim yüzüm çok yağlı ve burnumda yağlı yüzümdeki sivilceler için günde 2 kere normal kalıplı sabunla yıkıyorum az çok işe yarıyor ama burnumun üstündeki siyah noktalar hala var bu arada önerdiğin yan etkisi olmayan akne kremi varmıdır abi .

kolay gelsin .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Light99

quote:

Cildiniz genel manada yağlı mı? kuru cilt olmasına rağmen tek bölgede siyah nokta mı oluşuyor? Siyah nokta harici bölgesel yağlanma var mı? elinizle bölge üzerinde gezdirdğinizde eliniz yağlı olyor mu? akne sivilce de oluşuyor mu?

Ecz. Tolga Gürsoy

Benim yüzüm çok yağlı ve burnumda yağlı yüzümdeki sivilceler için günde 2 kere normal kalıplı sabunla yıkıyorum az çok işe yarıyor ama burnumun üstündeki siyah noktalar hala var bu arada önerdiğin yan etkisi olmayan akne kremi varmıdır abi .

kolay gelsin .

Eğer akne sorunun çok fazla yoksa
    Akşamları kükürtlü sabunla yıka yüzünü sabahta Oilatum sabun var onunla yıkarsın. Kükürtlü (koza capila ya da moos marka alabilirsin) sabun yağlanmayı azaltır fakat cildi kurutabiliyor bunu da sabah kullanacağın oilatum sabunla çok iyi bir şekilde çözersin.

Akne problemin çoksa eğer isotrexin jel öneririm. Ama çok fazla değilse bence sabunla sorunu çözebilirsin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Light99

quote:

Ecz. Tolga Gürsoy

kolay gelsin .

Eğer akne sorunun çok fazla yoksa
    Akşamları kükürtlü sabunla yıka yüzünü sabahta Oilatum sabun var onunla yıkarsın. Kükürtlü (koza capila ya da moos marka alabilirsin) sabun yağlanmayı azaltır fakat cildi kurutabiliyor bunu da sabah kullanacağın oilatum sabunla çok iyi bir şekilde çözersin.

Akne problemin çoksa eğer isotrexin jel öneririm. Ama çok fazla değilse bence sabunla sorunu çözebilirsin.

Artık hergün limonla yüzümü temizlemeye çalışıyorum biraz yanıyor ama düzelme var gibi sizce limon kullanmak yüze zarar verirmi .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet bende merak ediyorum yüzümde sivilceler var ve sanki iz kalmış gibiler sönükler ama dışardan bakınca gözüküyor bir yerde gördüm pamuğa kolonya döküp temizliyorlarmış zararı var mıdır ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: flat_kil

Evet bende merak ediyorum yüzümde sivilceler var ve sanki iz kalmış gibiler sönükler ama dışardan bakınca gözüküyor bir yerde gördüm pamuğa kolonya döküp temizliyorlarmış zararı var mıdır ?

Kolonya kimyasal olduğu için bilemicem ama limon işe yarar inşallah bende hiç olmadı kükürtlü sabun alıcam 3 lira civarı zaten .
  • kolonya alkollü olduğu için işe yarar limonun yapacağını pek sanmıyorum gerçi asitli olduğu için yakarak düzeltiyo sanırım. Ben yüzü temizlemek için majistral bir ilaç söyleyim onu yaptırın isterseniz.

Salisilik asit 2 gr
    Rezorsin 2 gr
    Alkol(%90) 75 cc
    Gülsuyu 100 cc

Bunu yapma ilaçları iyi yapan bir eczaneye yaptırın. doktora reçete olarakta yazdırıp daha ucuza mâl edebilirsiniz.

Akşamları pamuğa döküp yüzünüzü temizlersiniz.

Ecz. Tolga Gürsoy
  • Benim de vardı ve ben bir ilaç aldım şimdi adını hatırlayamadım ama çok işe yarıyor denemeni öneririm eczaneye sorsan bulabilirsin.
  • Peki cilde zarar vermez değil mi ? Bugün bir denemek istiyorum.

• hocam bir yerde okudum, uhu sürüyorsunuz siyah noktaların olduğu bölgeye uhu kuruyuncada çıkartıyorsunuz. siyah noktalara elvada. kendim yapmadım siyah nokta olmadığı için ama işe yarıyormuş yapan var. @FX12

• quote:

Peki cilde zarar vermez değil mi ? Bugün bir denemek istiyorum.

hayır bir sıkıntı olmaz. Bunu ana ilaç olarak değil yüzü temizleyecek tonik olarak düşünün.
  • Anladım peki kırmızı izler için ne önerirsiniz gerçekten doktora gitmeye gerek var mı bir cildiye ye ? Yada aile hekimleride ilaç yazabilirler mi ?

• quote:

Anladım peki kırmızı izler için ne önerirsiniz gerçekten doktora gitmeye gerek var mı bir cildiye ye ? Yada aile hekimleride ilaç yazabilirler mi ?

kırmızı izler sivilce sonrası kalan izler mi?
  • herbalife ın dış beslenme ürünleri yüzünüzdeki problemlere cozum olur. sonuc garantilidir düzenli kullanırsanız. ürünlerin temel esprisi su. cilt bir organdır. onun da beslenmeye ihtiyacı var. beslerseniz sonuc alırsınız.
  • Evet galiba

• quote:

Evet galiba

İzler yeni oluştuysa çözüm daha kolay olabilir ama uzun süre geçtiyse üzerinden tedavisi zor olabilir. Bence Bulunduğun şehir hangisiyse biraz araştır ve iyi bir dermatologa görün derim. Görmeden yorum yapmam mantıksız olur çünkü, ayrıca doktorla görüştükten sonra koyduğu teşhis ve önerdiği ürünler üzerinden konuşursak daha mantıklı olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.