Şimdi Ara

Siyah Ekran Sorunu(Explorer.exe)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sorunum 2 gündür yaşanıyor.Bilgisayarı normal bir şekilde şifremi yazıp girdiğimde açılmamış gibi siyah ekran geliyor ctrl-alt-del yapıp explorer.exe yi çalıştırdığımda ise eskisi gibi normal bir şekilde çalışıyor ve programlar açılıyor.Msnconfig den baktım herşey aynı.Vista işletim sistemine sahibim,laptop kullanmaktayım,pc yi 2 gün boyunca download nedeniyle açık bırakmıştım sebebi bu olabilir mi?Eğer o ise nasıl düzeltebilirim?İşletim sistemi vista.

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim...

Edit:Eksik Bilgi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serbest Çağrışım -- 23 Haziran 2009; 23:56:41 >

• sistemi combofix superantispyware vb. programlarla güvenlı kipte bir tarattır. muhtemel bir virüs işi olabilir. taramayı yaptıktan sonra duruma bakarız. sistemin acık kalması vb. nedenlerden degil bu problem. explorer.exe dosyası acılısta devreye gırmıyor.
  • Virüs olabilecek bir dosya yada benzeri bir şey indirmedim ama tarayacağım sonuca göre buraya yazarım.
  • Tarattım hiçbirşey çıkmadı yardım
  • Sistem geri yüklemeyi denedin mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mem49

Sistem geri yüklemeyi denedin mi?

Hocam düşündüm ama kaç gb dosya indi düzelmesse sonra çare artık onları bi yere yedekleyip geri yükleyeceğim.Geri yükleme yapınca internetten yüklediklerim gidiyor dimi?Eğer gitmiyorsa direk geri yüklerim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• 2 gün önceye kadar olan geri yüklemeler yoktu 2 gün önceye yükledim değişen bişey yok

• Yeni kullanıcı açtım değişen bişey yok,sistem geri yükledim değişen birşey yok,virüs taraması yaptım değişen birşey yok........
  • www.combofix.org sitesinden programı indirip taratıp çıkan txt dosyası içeriğini buraya yapıştırabilir misin?
    başlat-çalıştır-msconfig yazıp başlangıç sekmesinde çalışan programları yazabilir ya da ss alıp buraya koyabilir misin?

bu ikisini yaparsan yardımcı olabiliriz

bir diğer çözüm yolu da, xp onarma cdsini tak, bilkgisayarı onar (belgelerin özel dosyaların gitmeyecektir merak etme)
  • Cevabın için teşekkür ederim.İşletim sistemim vista başta belirtmeyi unutmuşum dediğin gibi kurtarmak içib vista cd sini taktım fakat direk silme menüsü karşıma çıktı daha önce vista ile kurma silme işlemi yapmadığımdan her ihtimale karşı çıktım.Sonrasında combofixi indirip kurdum taradı birşeyler yaptı sonra log.txt çıktı tam buraya koyacakkan firefox ve ikisi kapandı pc yi açıp kapadım sinir olup fakat açtığımda siyah ekranla karşılaşmadan direk açıldı sorunum düzeldi çok teşekkür ederim.
  • o zaman combofix iş görmüş
  • Sorun kendini yineledi fakat bu sefer combofix ile taramama rağmen düzelmedi ve bilgisayar açıldığında direk belgerim klasörü açılıyor.Sizce bunun tekrarlanmasına ne neden oldu ve ne yapabilirim?
  • Combofix ile tekrar tarattım ve bu denememde düzeldi.Ama ben bu soruna neyin sebep olduğunu tam olarak çözemedim tekrar aynı sorunla karşılaşmamak için ne yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serbest Çağrışım -- 31 Ekim 2009; 18:52:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.