Şimdi Ara

´´ Siyah bir renk midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• değilmidir.
  • sıyah ve beyaz renk degıldır
  • Siyah renk değildi en son.
  • peki siyah renk değilse benim yazım ne renk?
  • berrak bi suyun görüntüsü (ve benzeri) haricindeki her yansıma bi renktir bu nedenle siyahta bi renktir.
  • Yedi ana renk ve değişen tonları, aslında elektromanyetik tayfın, bizim görebildiğimiz, optik ya da görülebilen ışık diye adlandırılan bölgesindeki aralığındaki farklı dalga boylarıdır. Basit prizma deneylerinden de bildiğimiz gibi bunlar bir araya gelince "beyaz ışık" dediğimiz demet oluşuyor.

Siyah "renk", aslında ışığın olmadığı bir durum.
    http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=1&soru_id=851

Komik arkadaşların da kalbini kırmak istemiyorum.
    Eğlenebilecekleri muhtelif konular zaten var. Müsaadeleriyle burada ciddi birkaç kelam edelim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 3 Aralık 2007; 19:52:59 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kulaklikta siyah mi beyaz mi?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BI DAKKA BI DAKKA SIYAH BEYAZ RENK DEILSE BJK????
  • siyah-beyaz renk değildir ışığı yansıtamazlar
  • Renk diye birşey yoktur
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer
    Siyah "renk", aslında ışığın olmadığı bir durum.
    http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=1&soru_id=851

Şimdi bu metinde siyah bir renk değildir diye başlamış ama ben neden sorusunun cevabını alamadım.

Yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi, "siyah bir renk değilse, şu anda benim bu yazılım hangi renkte yazılıyor?" o zaman.

• @MaviAteş,

quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Teorik olarak gerçek siyah bir renk değildir. Cisimden hiç bir dalgaboyunda ışık gelmemesi durumudur. Oysa çevremizdeki siyah olarak bildiğimiz cisimlerden bile bir miktar ışık gelir. Beynimizin algıda seçicilik özelliği bu parlaklık farklılıklarını tolere ederek cismi tek renk olarak algılamamızı sağlar. Siyah bir cisme dikkatlice baktığımız zaman üzerindeki yansımaların aslında onu gri gibi gösterdiğini farkedeceksiniz.

Dünyadaki en siyah cisim karbondur. Karbon çoğu zaman boyalarda siyah renk elde etmek için kullanılır. Karbon evrensel bir siyahlatıcıdır. Fakat ancak uzaydaki bir karadelik gerçek manası ile siyah olabilir.

Kaotika güzel ifade etmiş... Paylaşmak istedim.
  • Siyah renk değildir ışıksız rengin aldığı hâldir o zaman ?
  • Degil Dogada Olan Bişey
  • değildur
  • Yanlış hatırlamıyorsam ışık ve boya renkleri olarak 2 ye ayırmak lazım. Işık olarak beyaz ışıgı taflarına ayırdıgımızda prizmadaki kırılma deneyinden renklere ayırıyorduk. Bunda siyah renk olmama manası taşıyor. Ancak boya rengi olarak siyah ise farklı ele alınmalı ama hangi renklerin bileşiminden elde ediliyor bilmiyorum.
  • beşiktaşın ADAMLARININ nie cıplak oynadıklarını anladım formada renk yoq su gibiler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

@MaviAteş,

quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Teorik olarak gerçek siyah bir renk değildir. Cisimden hiç bir dalgaboyunda ışık gelmemesi durumudur. Oysa çevremizdeki siyah olarak bildiğimiz cisimlerden bile bir miktar ışık gelir. Beynimizin algıda seçicilik özelliği bu parlaklık farklılıklarını tolere ederek cismi tek renk olarak algılamamızı sağlar. Siyah bir cisme dikkatlice baktığımız zaman üzerindeki yansımaların aslında onu gri gibi gösterdiğini farkedeceksiniz.

Dünyadaki en siyah cisim karbondur. Karbon çoğu zaman boyalarda siyah renk elde etmek için kullanılır. Karbon evrensel bir siyahlatıcıdır. Fakat ancak uzaydaki bir karadelik gerçek manası ile siyah olabilir.

Kaotika güzel ifade etmiş... Paylaşmak istedim.

@kaotika gerçekten güzel demiş. Uzaydaki bir karadelik, ışığı bile içine çekeceğinden, yansıtma gibi bir durumu olamaz. Bu durumda cidden "siyah" olur. Bu durumda biz bir karadeliği yakından göremediğimiz için [umarım göremeyiz de] bu yazıyı yazdığım rengin de siyah olmadığını savunabilirmiyiz diye sormak isterim. Ya karadelikler "kırmızı" ise? Yani bizim "siyah" bildiğimiz şey "kırmızı" ise? Şu ana kadar ayrıntılı biçimde gözlenebilmiş bir karadelik varmıdır? Merak ettim bak şimdi.

• Renk nedir?
    Sorunun özünden başlayalım madem.
  • Renktir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.