Bildirim
Sivil pilotluk mu Askeri pilotluk mu ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
uzay mekiği üstüne tanımam , yakıt masrafları çok olsada tok kapı sesi çok hoşuma gidiyor -
Bana kalırsa bu tamamen şahsi zevklerin ve yönelimlerin doğrultusunda olmalı. Bana sorarsan ben askeri pilot olmayı tercih ederim, sivil havacılık sıradan geliyor bana indir kaldır. O jetlerin sesi bitiriyor hele o çıkardığı beyaz buluta benzeyen şeyler -
quote:
Orijinalden alıntı: Revv.0
uzay mekiği üstüne tanımam , yakıt masrafları çok olsada tok kapı sesi çok hoşuma gidiyor
Hocam bende aslında onu istemiştim ama marslılar çok musallat oluyor yoksa yakıt masrafı mühim değil -
hocam bende karar veremedim bazen senin gibi düşünüyorum bazen de sivil pilot ol hayatın kurtulsun ne yapcan askeriyede diye düşünüyorum bide Türkiye'nin de nereye gittiği belli değil uçupta inememek var -
Eğer sen bu mantıkla düşünüyorsan ne hava kuvvetlerindeki subaylar seni pilot yapar, nede kara havacılar. Askeriyeyi amacın için araç konumuna sokma, askeriyedeki aldığın pilotaj eğitimini Türkiye de ki hiç bir kurumda alamazsın, ülkenin bir pilot için harcadığı paraları unutmayın, düşünüyorsanız bile dillendirmeyin lütfen. -
%99.99 hho mülakatlarında eleniceksin, hho ya girmek türkiyede mülakat ile girilmesi en zor yerdir hatta imkansızdır, %95 ini askeri liselerden alıyorlar, %5 düzden, %5 için 15 bin kişi başvuruyor. Totalde maxımum 150 200 kişi alıyorlar hho ya.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam haklısın ülkem pilotlarımız için çok şey yapıyor ama benim de kafama arkadaşım soktu bu sivil pilotluğu araştırdım ama istdiğim bilgiyi bulamadım artık araştırmama kararı aldım hocam pilotsanız veya bu konuda bilginiz varsa özelden yardımcı olurmusun? (6 yaşımdan beri pilot olmak istiyorum hiç vazgeçmedim) -
Pilot değilim yakınlarım var oradan biliyorum. Gerekli bilgi vardır hava kuvvetlerinin sitesinde göz atıyordursun zaten ama üst yorumlarda arkadaşın dediği gibi çok zor kabul alman, aldıktan sonra da kişilik olarak da pilotluğun üstesinden gelmen. -
Bende bu durumu sorcaktım askeriyeye girdikten sonra belirleniyomuş f4 f16 pilotu mu olcan yoksa olamıycan mı giripte kazanamamak var -
Her hava kuvvetlerindeki subay pilot olmuyor, yalnız uçuşa kalman lazım, dersleri zordur, ezber gerektirir daha bir çok etkeni var. -
ezber işini hallederim ama beni asıl korkutan yalnız uçuşa kalamamak neyse hocam ben yine pilotaja dönüyim olmadı hho ya başvurcaz halimden vazgeçmiycem ne olursa olsun gerekirse sabahlara kadar ders çalışcam...
Bu arada bilgilendirmen için çok saol. -
1-Askeri pilotluk çok zordur. Hadi mülakatı geçtin. Sağlığı geçtin. 4 yıl sabrettin okudun daha bitmedi eğitimler yeni başlıyor. Hadi eiğitimden de geçtin. Ama herhangi bir sağlık sorunun oldu.
Direk yer subayısın. Zaten okula başlamadan önce başarısız olursam yer subayı olmayı kabul ederim diye imza atıyorsun. Yani pilot olamayacaksın. Yani pilotluk istiyorsan ele bunu.
2-Normal 4 yıllık pilotajlığa da gidebilirsin ama orada da sağlıktan elenmeyeceğin ne malum? (hho kadar ağır sağlık muayenesi yok) kazanırsan burası da iyi olur...
3-Bence git mühendislik oku sonra 1.5 yıl pilotaj eğitimi al (iş garantili) belli bi ücret yada geri ödemeli çıkabilir.(THY Uçuş Eğitim Akademisi..) İlerde sağlık sorunun olsa bile zaten bir işin var ;)
Ben bunları ilerde sağlığını düşünerek yazdım. Kimse sana sağlığının garantisini veremez. 3. şık daha bi cazip gibi
-
mantıklı geldi banada 4 yıllık pilotajı kazanırım gibi geliyo bana ama olmadı dediğin gibi mühendislik okuyup thy uçuş akademisine geçerim askeriye ye gidip jet uçurcaz hayaline telef olmuyalım -
quote:
Orijinalden alıntı: umut kaplan
mantıklı geldi banada 4 yıllık pilotajı kazanırım gibi geliyo bana ama olmadı dediğin gibi mühendislik okuyup thy uçuş akademisine geçerim askeriye ye gidip jet uçurcaz hayaline telef olmuyalım
Askeriyeyi jet için istiyorsan onu ele bi kere. 4 yıllık pilotajda da risk var ama az. 4 yıl okuyup 4. yılın sonunda Allah göstermesin kaza falan geçirisen ne olacak? En mantıklısı senin için mühendislikten sonra pilotaj eğitimi almak olur.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X