Şimdi Ara

Sivil Havacılık Yüksek Okulu (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
481
Cevap
10
Favori
71.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

quote:

Orijinalden alıntı: local99

quote:

Orijinalden alıntı: ekog

yetenek sınavı kalkarsa nasıl pilot olup olmayacağı anlaşılacak adamın?

Çok büyük ihtimalle kalkacakmış

kalkması daha mantıkllı olur, 1.si torpil ortadan kalkacak, 2.si gerçekten hakedenler bölüme girebilecekler. Çalışın sizinde olsun arkadaşlar bence top size atılıyor burda direkt olarak, eskiden olsa torpilliler önünüze geçecekti giremeyecektiniz belkide, şimdi oturun çalışın ve kazanın bu kadar herşey elinizde daha ne olsun..

dediğin gibi torpil olayını bende yakınımdan duydum gerçekten oluyormuş bunun için iyi olabilir ama yetenek sınavıda pilotluk için bir ölçü olduğundan tamamen kalkmaması lazım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: local99

quote:

Orijinalden alıntı: ekog

yetenek sınavı kalkarsa nasıl pilot olup olmayacağı anlaşılacak adamın?

Çok büyük ihtimalle kalkacakmış

kalkması daha mantıkllı olur, 1.si torpil ortadan kalkacak, 2.si gerçekten hakedenler bölüme girebilecekler. Çalışın sizinde olsun arkadaşlar bence top size atılıyor burda direkt olarak, eskiden olsa torpilliler önünüze geçecekti giremeyecektiniz belkide, şimdi oturun çalışın ve kazanın bu kadar herşey elinizde daha ne olsun..

okulda torpil yok gün gelirse buradan mezun olan lys de bilmem kaçıncı olmuş yüksek korkusu ve vertigo su olan adam senin bindiğin uçağı kullansın umarım

pilotluk mühendislik değil herkez yapamaz! ben havacılıkta birçok şeyi yaşadım insanların ne zaman 3.5 atıp ayakları kıçına kıçına vurarak kaçtıklarını gördüm! havacılık herkesin yapabileceği bir iş değil umarım bana hak verirsin

normal sistem gayet iyi ve güzeldi

o zaman güzelsanatlarda lys den alsın dimi?

• quote:

Orijinalden alıntı: omergs1905

Dostum dediklerine katiliyorum.Artik hersey otomatiklesiyor.Sektorden tanidigim biri bir sure sonra inis kalkislarinda otomatik olabilecegini soyluyor.Pilotlar sadece acil durumlarda devreye girecek.Pilotlara dusen is gitgide azaliyor.Ama bu pilotlugun olecegi anlamina gelmez.Tam tersi sektor giderek buyuyor.Haliyle pilot ihtiyaci doguyor. Ozel yetenek sinavlarininda pek gerekli oldugunu dusunmuyorum.Sonucta o kisi pilotlugu severek yapacagi icin o kadar zahmet edipte elemelere giriyor.Mesela Thk mulakat yapmadan sadece saglik raporuyla ogrenci aldi.Demek ki oluyormus.

belki pilot sayısı bir 10 sene sonra 1 e düşebilir kardeşim hiç belli olmaz.. ayrıca thkda millet uçuyorsa ve sıkıntı yoksa testlerin gereksizliği yine kanıtlanır zaten..

arkadaşlar pilotluğu sevebilirsiniz, yada parası için istersiniz hiç önemi yok, pilotluk araba sürmek gibidir bir özellik değildir ancak standartta değildir.

meslek olarak şöförlük yapanlar gibi pilotluğuda isteyen yapabilir tabiki.. ama thy aydından yüzlerce pilot basınca 5 yıl sonra neler olur bende bilemiyorum.. Amerikaya dönecek ortam galiba çünkü pilotluk bir nitelik değildir lise mezunu adama eğitim versen hergün uçuş yapılabilen bir ortamda 1 yılda mezun edersin.. isteseler dünyanın bütün pilot ihtiyacını 1 yılda kapatabilirler. ama bir mühendis 4 yılda çıkar oda iyi bir muhendis değil daha toydur.. ancak pilot yine pilottur aynı pilot kaptan olmadıktan sonra.. anlatabildim mi durumu bilemiyorum, şuan türkiye ve çin gibi ülkelerde extrem paralar kazanılıyor, bütün dünyada açık var, ancak para dikkat getirir ve zamanla pilot bolluğu olur ve o mesleğide bitirecektir.. meslek zor evinize ugrayamıyorsunuz.. tek katlanılır yanı parası bence, oda giderse acaba su an pilot olmak isteyen kaç kişi hala istekli olur?? bilemiyorum..

parası için olmak isteyen nüfüsü hızla artan dünyada insaat mühendisi olsun derim.. emin olun meslek hiç ölmez hayatınız boyuncada muhtemelen bir pilotun bir kaç katı para kazanırsınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangokudbgt -- 13 Haziran 2012; 19:14:37 >

• quote:

günü gelirde uçak kazaları artarsa en başından düşünülmeye başlanır nerede ne hata yaptık diye!

benimde orada şuan okuyan 2 arkadaşım ve bir tane çok önemli bir pozisyonda olan hoca tanıdığım var her tarafım havacılıktan insan kaynıyor bu işi gönülden yapanla para için yapan bir

bir gün umarım uçağına bu işi para için yapan biri kaptanlık yapar diyecek başka sözüm yok

pilotluk basit birşey değil olmamalıda! şöförlükte basit birşey değil! ben bugün trafiğe çıkmaya korkar oldum sırf araba sürmüş olmak için sürenler ve mesleğini sevmeyen otobüs/minibüs şöförleri yüzünden! havacılık bu noktaya gelmemeli!
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • gelmemeli gitmemesi yok kardeşim olacak işte..

ona bakarsan hukukta bozulmamalı, askerde bozulmamalı, emniyet polis gücüde bozulmamalı, eğitimde bozulmamalı.. yahu eğitim berbat ülkenin yarısı matematikten 0 çekiyor, zaten fen desen yıllardır 0 çeken sayısı ülkenin yarısından fazla, hala daha havacılık bozulmamalı.. evet kardeşim bozulmamalı ama bu ülkede hiçbişey zaten iyi değil ki.. aslen bir uçak düşse 200 kişi gider, ülkenin yarısı basit bir matematik sorusunu çözememiş, tecavüz suç olmaktan çıkmış hak olmuş nerdeyse daha mi iyi şeyler sanki.. gönül ister ki herşey iyi olsun ama bu ülkede gece bir kızın yolda yürümesi artık orta okul mezunu para için çalışan bir pilotun uçağından daha çok daha güvensiz, bilmem durumu anlatabildim mi kardeşim..
  • arkadaşım iyide işte bizde iyi için çalışıyoruz ama lys de ilk bilmem kaç bininci olunca da iyi olunmuyor maalesef o sınavın güvenirliği varmı? orada asıl işler dönüyor bildiğin gibi elimizde olanları koyun gibi insanlar yüzünden kaybediyoruz
  • Şu torpil olayına o kadar çok şahit olan var ama kanıtlamaya çalışan yok kimse mi k*çını kaldırmaz ?

Özel yetenek sınavlarının kalkması durumunda okul en az 500 puanla kapatır .. Yaklaşık olarak 5-7k arasına denk geliyor. Panik atağı olan , hayatında daha önce uçağa binmemiş , pilotluğu hosteslerle alem yapma olarak gören , sadece trigonometri formüllerini ezberleyen adamda pilot olmamalı ..

225 ile alım yacağına 400 + ile alım yapsın yine mülakatı , uçuşu olsun ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: waterloo

quote:

günü gelirde uçak kazaları artarsa en başından düşünülmeye başlanır nerede ne hata yaptık diye!

benimde orada şuan okuyan 2 arkadaşım ve bir tane çok önemli bir pozisyonda olan hoca tanıdığım var her tarafım havacılıktan insan kaynıyor bu işi gönülden yapanla para için yapan bir

bir gün umarım uçağına bu işi para için yapan biri kaptanlık yapar diyecek başka sözüm yok

pilotluk basit birşey değil olmamalıda! şöförlükte basit birşey değil! ben bugün trafiğe çıkmaya korkar oldum sırf araba sürmüş olmak için sürenler ve mesleğini sevmeyen otobüs/minibüs şöförleri yüzünden! havacılık bu noktaya gelmemeli!

tamamen katılıyorum para için pilotluk yapanlar ileride kargo araçları kullanırmışcasına bıkkın kullanarak çok kazalara sebeb olacak bu işlerin çilesinden haberdar değiller...

• Merhaba arkadaşlar benim de bir kaç sorum olacak.Cevaplarsanız gerçekten mutlu olurum.

Şimdi ben lise 3'e geçtim.Düz lisede okuyorum,sayısal öğrencisiyim.Şu ana kadar hiç bir meslek aklımda yoktu ama shui gerçekten aklıma yattı.Şimdi ben sayısalım shui işletme olduğundan tm ile alıyordur.Yani alan dışı seçeceğim.Minimum sıralamada kaç bininci olmam gerek veya puan bakımından kaç puan almam gerek ? İş imkanları fazlasıyla var diye duymuştum öyle midir ? Bu bölümü okuduktan sonra ales'e girip öğretmen bile olursun demişlerdi.Başka ne gibi meslekler çıkabilir bu bölümden ? İlk işe başlayınca kaç tl ile başlanır .

Şimdiden herkese teşekkürler.Unuttuğum bir şey olursa eklerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: canberk88

Merhaba arkadaşlar benim de bir kaç sorum olacak.Cevaplarsanız gerçekten mutlu olurum.

Şimdi ben lise 3'e geçtim.Düz lisede okuyorum,sayısal öğrencisiyim.Şu ana kadar hiç bir meslek aklımda yoktu ama shui gerçekten aklıma yattı.Şimdi ben sayısalım shui işletme olduğundan tm ile alıyordur.Yani alan dışı seçeceğim.Minimum sıralamada kaç bininci olmam gerek veya puan bakımından kaç puan almam gerek ? İş imkanları fazlasıyla var diye duymuştum öyle midir ? Bu bölümü okuduktan sonra ales'e girip öğretmen bile olursun demişlerdi.Başka ne gibi meslekler çıkabilir bu bölümden ? İlk işe başlayınca kaç tl ile başlanır .

Şimdiden herkese teşekkürler.Unuttuğum bir şey olursa eklerim

dostum kimse ilgilenmemiş mesaj atma gereği duydum. Öncelikle puanın kesilmesi gibi bir durum 2012 de sözkonusu değil. alan diye birşey kalmadı. Ama 2013 te ne olur belli olmaz her yıl bir şeyleri değiştiriyorlar. shui bölümü 2007 den bu yana birçok üniversitede var. 6-7 tane olması lazım. Daha da açarlar. Önceden sadece anadolu üniversitesinde vardı. Meslek hakkında da söyleyebileceğim şudur, ingilizce 1.şarttır olmazsa iş bulamazsın. Sektörde bu işin okulunu okumayan insanlar çok. Okullu olmanın illaki avantajı vardır. İş imkanları var ama mükemmel değil yani. Ales konusuna gelince de bildiğim kadarıyla başka bir bölümden de alese girer gene hoca olursun extra bir + değil yani. İlk işe başlangıç parası olarak da şunu söyleyebilirm 1000 liraya da başlarsın 1500 e de başlarsın. Thy olursa 2000 e de başlarsın. Daha fazlası olmaz. Vardiyalı çalışma sisteminin olmasını da eksi olarak söyleyebilirm.

Aklıma başka bişey gelmedi tercihlerinde başarılar dilerim..

• up
  • arkadaşlar biliyosnuz ki anadolu üni sivil havacılık myo kapandı yerine havacılk ve uzay bilimleri fakultesi açıldı ve öğrenci alımına 2012-3013 te başlayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: newmayin

arkadaşlar biliyosnuz ki anadolu üni sivil havacılık myo kapandı yerine havacılk ve uzay bilimleri fakultesi açıldı ve öğrenci alımına 2012-3013 te başlayacak.

Fakülte olacaktıda Anadolu Üni.nin sitesinde herhangi bi değişiklik yok gibi görünüyor
  • şu an evt öyle ama ben ekyerlestirme.com sitesinden bu haberleri takip ediyorum ve meb in böyle bi çalışması vr resmi gazetede yayınlandığını okudum bu sitede her türlü güncel eğitim haberlerini bulabilirsin
  • quote:

şu an evt öyle ama ben ekyerlestirme.com sitesinden bu haberleri takip ediyorum ve meb in böyle bi çalışması vr resmi gazetede yayınlandığını okudum bu sitede her türlü güncel eğitim haberlerini bulabilirsin

merhabalar acaba anadolu universitesi pilotaj icin on kayiti ne zaman duyurur ve nereden bakabiliriz bu bilgiye bilginiz varmidir ?
  • https://www.anadolu.edu.tr/duy/ilan/onkayit2011.2012son/pilotaj.htm
    arkadaşım burdan bakabilirsin tüm bilgiler var tarihi yazıyo ama bu 2011 in yani hemen hemen aynı tarihte olur ağustosun ilk haftası gibi
  • eğer ne zaman durulur diyosan ön kayıt duyurusu anadolu üni sitesini takip et derim
  • Tesekkurler iyi calismalar.
  • quote:

https://www.anadolu.edu.tr/duy/ilan/onkayit2011.2012son/pilotaj.htm
    arkadaşım burdan bakabilirsin tüm bilgiler var tarihi yazıyo ama bu 2011 in yani hemen hemen aynı tarihte olur ağustosun ilk haftası gibi

Hani yetenek sınavları kalkacak denmişti ! YÖK bu yıl tercih klavuzunda oalcak demiş . Nasıl oluyor bu ?

İtiraz etmişlerdi kabul mu edildi acaba * Ya da bu yıl son yetenek sınavımı uygulanacak ?

O kadar bu sınavlara hazırlanan adam var , insan bi duyurur ya !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıllı Lopez -- 3 Temmuz 2012; 14:27:43 >

• nerden duydunuz bilmiyorum ama ben kalkmadığına inanıyorum çünkü bir çok üni 2012-2013 özel yetenek sınavı tarihlerini açıklamış
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.