Şimdi Ara

Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri okunur mu ? Okuyan var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
21.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu hostluk olayını belli bir süredir araştırıyorum, hatta mülakatlar için dil kursuna gidip ingilizce öğrenmeyi de düşünüyorum ama şimdi direk bu sene sivil havacılık kabin hizmetleri bölümünü yazarsam bitirince de aynı mülakatlardan geçip kabin memuru oluyoruz değil mi ?

Okunur mu ? Okuyan var mı ? İş imkanı vs araştırıyorum tavsiye verebilecekler varsa sevinirim, iyi forumlar.

Edit : soruyla ilgili konu mevcutmuş, görmemişim k.bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drakeshark -- 22 Aralık 2014; 12:42:43 >

• Sn iki abim'e yanıt:

başka kısımda başlık olabilir benden de özür siz benim mesajımı paylaşırsınız veya sizde kalsın. çok sık girmiyorum, hasbel kader nokta atışı yanıtlıyorum.

Ben a.ü. sivil havacılık mezunuyum. okul bitmeden çelebi gelip bizi işe aldı. yer kısmını okudum. yani operasyon kargo hizmetlerini kapsayan bölüm. Yer Hizmetleri genel başlığında bir bölüm diyelim.
    havacılıkta aç kalınmaz yeterki azim ve gayret.
    yabancı dil mutlaka bilinmeli. bunun için en azından ingilizce hazırlık sınıfı olan adı sanı belli olmadık herhangi bir ünv veya yuksek okulu kazan yeter. hazırlık bitince yine sınava girersin atıyorum ... ingilizce biliyorsan herhangi bir fakülte mezunu isen havalimanında mutlaka iş bulursun. çelebi veya havaşa rutin CV gönderirsin. kapağı attınmı yeter.
    özel okulların havacılık dallarını tavsıye etmem. gerçek eğitim devlet okulunda hocam. mezunuyet belgen işe girerken değil işteyken farkını ortaya koyar-tecrube ıle sabıt.
    bu kısma kadar okuduysanız devam....

bunun okulu tektir eskişehir. diğerlerinin altyapısı yetersiz. Aydın peşinden geliyor.
    havalimanında en zor iş kolu kabin memurluğudur, yani havada garsonluk. kolay kolay giremezsin de. sağlam ingilizce altyapın olmalı en azından toefl. bunun yoluda ingilizce hazılığı olan okul şart. bu must yani.olmazsa olmaz. dışarıdan kursla olmaz onların hepsi hava... ama internetten bir arkadaş edinir sık sık görüşür örneğin ülkesine ziyarete gidersin imkan dahilinde Hani dil öğrenmenin diğer yolu...

ikinci kısım da şöyle:
    uçak teknisyenliği. yani araba tamircisi gibi uçak tamircisi olma durumu. yıllandıkça şarap olur tecrubelendıkçe bulunmaz hınt kumasına donersın. ayda 5 bın dolar alanı var ... bu da zor değil. teknik bir havacılık bolumunden mezun ol yeter. inanılmaz bir teknısyen açığı var. öyle böyle değil. ama bu kendine özel ,,,, eğitim altyapısı olmadan kesınlıkle almazlar. şu an deki teknisyen lisansım var, yarın istedğin bir havayolundasın emin ol...

sonuç : biryerleri bitirip havacı olunmuyor . ilk sorunun yanıtı burda : kabin kısmını okudun dıye senı kabıne almazlar. alır- eğitirler ilk bakılan aldıklarında senden fayda alınabilirmi kriteridir yani: İNG artı EĞT durumunuz (güzel bir marka fakülte veya havacılık sektöründe / sektöre yakın bir bölüm,,,any type).
    işletme - edustrı muh. - teknik fakulteler vs. bitir ve havacılık sektörünü takip et yeterli.İNG biliyorsan sıkıntı çekmeden girersin. Havalımanı aile gibidir. orda tanıkdıksız diyim birkişi bile yoktur. herkes ama herkes bırbırı ıle bırsekılde yakınıdır veya arkası sağlamdır ama yıne ıcerıden bır yakını vardır. İçeri girmek aileye katılmak bundan dolayı çok çok zor ve bir okadar kolaydır. Siz Yeterki İsteyin Azim Edin Giricem DeyiN, Ben de Öyle yaptım ama üniversiteye girerken :-)

yazdıklarımın her kelimesi inanın tekrar tekrar okunası ve düşünülesi ifadelerdir.

umuyorum size faydası olur. slmr.

not: büyük harfler için sorry.

• flover_02 F kullanıcısına yanıt
    Ben okulunu bitirsen de bu sana + puan kazandırmıyor diye düşünerek kafamdan çıkarmıştım kabin memurluğunu.

Yani şöyle ki, bu mülakatlara mühendislik okuyanda işletme okuyanda öğretmenlerde yada mezun olmayanlarda girebilecek. Oradan sonra olay ingilizceye, mülakattaki durumuna ve tipine fiziğine vs kalacak. Yani anladığım kadarıyla mülakat zamanı bunun okulunu okuyup okumaman bir şey farkettirmiyor orada eşitsin. İş sana kalmış sonuçta thy aldığı elemanlara 6 ay eğitim veriyor yani bunu hiç bilmesen bile öğreniyorsun.

Tabi ki bunun okulunu okuyan birisi diğerlerine göre 1 tık daha iyidir ama bariz fark olmadıktan sonra riske atıp direk sivil havacılık okumak yerine, farklı bir okul okuyup yanına ingilizce kursu vs bir şekilde dili de halledip mülakata girmek daha mantıklı geliyor bana. Sonuçta çocukluktan beri hayalim havacılık falan değildi. Başka düşünenler de olabilir tabi.

• bravo çok mantıklı düşünce. Öncelik inglizce... olmazsa olmazınız. Yolunuz açık hayalleriniz gerçek olsun.

Bir kere Apron'a çıkıp egzos gazını içine çektin mi, artık geriye dönüş yoktur. Limandan ve o ortamdan kopamazsın.

Aynen mafya jargonu gibi "Giren bir daha çıkamaz"...

*Çook uzun uzun yazanları *Sürekli mark/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.