Şimdi Ara

SIVI SOĞUTMAYA GEÇMELİ MİYİM ? ÖNERİLERİ BEKLİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar thermaltake işlemci soğutucumdan gayet memnunum yaklaşık (fan hariç aksamı) 2-3 yıldır kullanıyorum. Isı olarak stres testlerinde gördüğü en fazla sıcaklık 54 derecedir. Eski fanı ses yaptığı için cooler master 'ın 20 TL lik bir fanını taktım. Fakat o da ses yapıyor. Şimdi ekteki sıvı soğutmayı almayı düşünüyorum. Amaç sesi azaltmak soğutma ile ilgili bir sorunum yok.

http://www.vatanbilgisayar.com/seidon-120m-sivi-sogutma-sistemi.html?srt=UP#genel-bakis

• İyi soğutan soğutucun varsa israf olur.Fan devirlerini düşürürsün ses dahi duymassın.
  • Fan muhtemelen son devirde dönüyor hep.
    BIOS'ta sıcaklığa göre artan fan hızı gibi bir seçenek olması lazım onu aktifleştirin.
  • trktlh @ , Dovahkiin @

CEvaplar için tek tek teşekkürler. Fan devrini ayarlayamıyorum,cpu fanını anakarta bağladım fan1 yazan yere. Asus al suit le olmuyor bios dan yapmayı da ben bllmiyorum ayrıca bakır-metal aksam çok yer kaplıyor. 5 fanın 2 si kontrolöre 1 tanesi psuya 2 taneside anakarta takılı. Cpu fan (6.) o da anakartta takılı.

metin abi 52 @ Metin hocam bu sıvı soğutma egzos fanının yerine mi takılıyor acaba? Öyleyse orjinal zalman fanını sökmem gerekecek.
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Sen bilirsin.alacağın sıvı soğutmadan pişman olmassın.Bu arada egzos fan yerine tak.
  • CM 120M kullanıyorum ben de. Pompa da hafif bir uğultu var. Bir çok insan duymaz bile fakat benim gibi takıntılıysan rahatsız edebilir. Ama onun dışında soğutması başarılı ve fanı da oldukça sessiz. i5 4670k ile 52-53 derece civarında geziyor yük altında.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu sisteme soğutucu önerisi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi gidip boş fan alsam , iyi bir fan 30 TL. Alıyım CM sıvı soğutmayı indirimle 150-170 TL arası bir fiyat denk getirebilirsem. Hergün kasayı açıp nerden geliyor bu ses demekten iyidir. İmkan olursa akşam bu fan sesini kayedip koyacam fan ile ilgili açtığım konulara
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

Şimdi gidip boş fan alsam , iyi bir fan 30 TL. Alıyım CM sıvı soğutmayı indirimle 150-170 TL arası bir fiyat denk getirebilirsem. Hergün kasayı açıp nerden geliyor bu ses demekten iyidir. İmkan olursa akşam bu fan sesini kayedip koyacam fan ile ilgili açtığım konulara

Tepeye tak tepeye,arkadaki fanı elleme.Boş fan niye alıyon ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

quote:

Şimdi gidip boş fan alsam , iyi bir fan 30 TL. Alıyım CM sıvı soğutmayı indirimle 150-170 TL arası bir fiyat denk getirebilirsem. Hergün kasayı açıp nerden geliyor bu ses demekten iyidir. İmkan olursa akşam bu fan sesini kayedip koyacam fan ile ilgili açtığım konulara

Hocam bunda da azami 40 db fan sesi diyor. Amacım sesi azaltmak. Bu sıvı soğutmanın fanıda ses yaparsa uğraş dur artık . Overclok yaptığım işlemci boşta 30 -33 derece aida stres testinde de 54 derecede şu an. Ama bu ses işini çözemiyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

quote:

Hocam bunda da azami 40 db fan sesi diyor. Amacım sesi azaltmak. Bu sıvı soğutmanın fanıda ses yaparsa uğraş dur artık . Overclok yaptığım işlemci boşta 30 -33 derece aida stres testinde de 54 derecede şu an. Ama bu ses işini çözemiyorum

Yahu ,o kadar tereddütte isen,git en sessiz fanı veya düşük devirli, ama sessiz ,kalitesiz bi fan al tak o zaman radyatöre.Nasıl olsa ,sonuçta sıvı soğutma. Senin hava soğutmandan her halukarda ,daha iyi soğutur

• BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    ses için sıvı sogutmaya gecmek cok mantıklı gibi degil 30 tl ye cm bir fanı vardı 20 db olan ondan alabilirsiniz hocam
  • http://forum.donanimhaber.com/m_89260380/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_89176884/tm.htm

Sırf bu ses takıntım yüzünden konular açtım.
    1. si harici fan kontrolü alıp bütün fanları elle müdahale edip kısıyım dedim, o konu havada kaldı.
    2. Al suit 2 ile bir sürü video izledim nasıl yapılır dedim , saolsun yasin @ kardeşim yardımcı olmaya çalıştı. Biosu güncelledik All suit'i yeniledik kar etmedi. Fan devri all suitte 675.000 görünüyor , bios da da 192760 diye saydırıyor. Hatayı da çözemedim.
    Edit:Metin Hocam All Suiti güncelleyince ,imzamda senle beraber yaptığımız O/C gitti Allah 'tan imzaya koymuşum aynı değerleri yazınca durumu toparladık vesselam
    3. dün açtım kasanın 2 tarafııda kulak dayadım fanlara en çok işlemci fanı vınlıyor. Son çare sıvı soğutmamı anlamadım. Diğer fanlardan birinde de çınlama sesi gibi bir ses geliyor ama çok kulaktırmalamıyor.

Edit :
    Teknoseyiri takip ediyorum video 42 dk iş yerinde izlemeye vaktim yok evde % 100 izleyeceğim.

Teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.