Şimdi Ara

Sıvı Soğutma Faciası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen bilgisayarımdaki sıvı soğutma sistemim gece yarısı ekran kartı blogunun oldugu yerden hortum fırlamış ordan çıkan su anakarta temas edip anakartın chipini yakmış anakarta akım gidiyor fakat hiç açılmıyordu 1 gün beklettim güzel bir su ve nemden arındırdıktan sonra tekrar çalıştırdım dedim ufak tefek kapaklarını fln takayım çalışmadı götürdüğümde bilgisayarcıya başlıkta belirttiğim gibi oksitlenme olmuş ve chipe hasar vermiş chip için 50 tl ücret talep ettiler bu ücret normalmidir birde diğer parçalar ram işlemci ekran kartı ve power supply bunların arıza verme ihtimali nedir zaten kasa dikti gpu blogu ekran kartının pasif soğutucusuna bağlıydı gpu işlemcisinin hasar gördüğünü pek zannetmiyorum ama ne de olsa insanın içinde bir korku olmuyor değil tamire verdiğim yer ise diğer parçalarda problem olmayacağını söylediler zaten parçaların hiç birisinde ne yanık kokusu ne de ona benzer kararma gibi kötü görünüm var sadece anakart kısa devre yapmış.

• Muhtemelende öyledir ..Yinede kalan parçaları test ederek çalıştırarak sonucu görmek lazım .. Çip için 50 tl abartımı yoksa iyimi bunu bilemıyorum ...Geçmiş olsun
  • Teşekür ederim anakart için 50 tlyi gözden çıkarttım zaten diğer parçalarda sorun olmaması evdekilerde zaten bir sorun sürekli pc sorup duruyorlar sıkıntım şu aslında ekran kartı blogunun ordan sızdırdı anakarta indi ekran kartının pasif soğutucusu üzerine bağlıydı blok kasa dik olduğu için yere döküldü suyun çoğu asıl sıkıntım ekran kartından yana çalışırken olduğu için insan ister istemez korkuyor.
  • Anladım hocam... Dediğim gibi deneyip bakmak gerek. Anakartınız onarıldıkdan sonra durum belli olacakdır ..Sonucda sıvı teması olmuş .Ama yanık vs yoksa sorun yoktur ..Umarım yoktur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Modality

Arkadaşlar geçen bilgisayarımdaki sıvı soğutma sistemim gece yarısı ekran kartı blogunun oldugu yerden hortum fırlamış ordan çıkan su anakarta temas edip anakartın chipini yakmış anakarta akım gidiyor fakat hiç açılmıyordu 1 gün beklettim güzel bir su ve nemden arındırdıktan sonra tekrar çalıştırdım dedim ufak tefek kapaklarını fln takayım çalışmadı götürdüğümde bilgisayarcıya başlıkta belirttiğim gibi oksitlenme olmuş ve chipe hasar vermiş chip için 50 tl ücret talep ettiler bu ücret normalmidir birde diğer parçalar ram işlemci ekran kartı ve power supply bunların arıza verme ihtimali nedir zaten kasa dikti gpu blogu ekran kartının pasif soğutucusuna bağlıydı gpu işlemcisinin hasar gördüğünü pek zannetmiyorum ama ne de olsa insanın içinde bir korku olmuyor değil tamire verdiğim yer ise diğer parçalarda problem olmayacağını söylediler zaten parçaların hiç birisinde ne yanık kokusu ne de ona benzer kararma gibi kötü görünüm var sadece anakart kısa devre yapmış.

Benim bildiğim onun içindeki su saf su yani iletken olmayan bir su hatta iletken değil yalıtkandır. Nasıl oluyorda chip yanıyor anlamadım. Saçma geldi bana.

• Oksitlenme olduğunu belirtmiş arkadaş ...
  • Hocam 5-8 tl arası bir ücrete kırmızı kutu blue bird marka contact sprey alıp anakartının çipset kısmına veya komple sıkıp yumuşak bir fırça ile sürterek temizlermisin. Oksitlenme genelde bu şekilde çözülebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SIVI SOĞUTMA TEMİZLİK
    15 yıl önce açıldı
    Sıvı Soğutma Dükkanı
    4 yıl önce açıldı
    Sıvı Soğutma Tavsiyesi.
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sarıaslan

Hocam 5-8 tl arası bir ücrete kırmızı kutu blue bird marka contact sprey alıp anakartının çipset kısmına veya komple sıkıp yumuşak bir fırça ile sürterek temizlermisin. Oksitlenme genelde bu şekilde çözülebilir.

evet bir tane contact sprey temin edeceğim bilmiyordum oksitlenme bunla temizlendiğini

ilk başta chip arızası bana da saçma geldi fakat oksitlenmeden kaynaklı olduğunu sölediler

o zaman saf su yalıtkan olduğu için diğer parçalar için risk daha mı azdır yani 50 tlyi gözden çıkardım zaten önemli olan ram ekran kartı power supply ve işlemci anakarttan daha önemli benim için
  • ekran kartı ve power supply çalıştı ilk taktığım sistemde ekran kartından görüntü alamadım galiba eski bir sistem ve kasa içi dar olduğu içindi hd6850 o yüzden sıkıntı yaratttı şimdiki sistemde görüntü alabildim geriye işlemci ve ramler kaldı zaten işlemci ve ram tarafına sıvı gitmedi hiç ama o da cuma belli olacak bi sıkıntı var mı yok mu
  • quote:

ekran kartı ve power supply çalıştı ilk taktığım sistemde ekran kartından görüntü alamadım galiba eski bir sistem ve kasa içi dar olduğu içindi hd6850 o yüzden sıkıntı yaratttı şimdiki sistemde görüntü alabildim geriye işlemci ve ramler kaldı zaten işlemci ve ram tarafına sıvı gitmedi hiç ama o da cuma belli olacak bi sıkıntı var mı yok mu

Konuya durumu paylaşırsan sevinirim belli oldukdan sonra ...
  • tabiki an ve an durumu paylaşıcam burdan sizlerle
  • sapphire ati hd6850 ekran kartı ve 600 watt ixgmatek power supply i taktım çalışıyor fakat herhangi bir oyun açık değilken sadece firefox 2 tane sekme açık ekran bi kaç saniyeliğine kararıyor boşta iken ara ara bakıyorum sıcaklıgına 35 e düşüyor 39 oluyor bakıyorum 50 55 derecelere çıkıyor şuan kullandığım kasanın içi dar sıcaklık kaynaklı olabilir mi bu sorun yoksa farklı bir problem mi var driverı da silip baştan yükledim sonuç aynı ne yapmamı önerirsiniz.

Denediğim sistem : Amd athlon x2 2,7 ghz am2

asus am2 uyumlu anakart

2 gb 800 mhz ram

250 gb hdd

windows 7 64 bit ultimate

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Modality -- 11 Aralık 2012; 14:02:19 >
  • 55 derece sıcaklık sorun çıkaracak bir değer değil ..Normalde oyunlarda yada grafik isteyen uygulamalarda uzun süre kullanımda ortalama ekran kartı sıcaklıkları 55-70 arası soğutmasına ve kasa yapısına göre değişir ..

Bu yüzden sorunun nedeni sanırım ısı değil ...
  • Benim tahminime göre sistem konfigrasyonu ekran kartına göre düşük olduğu için uyumsuzluk yarattı ve kasa midi tower ufak bişey sapphire ati hd6850 nin boyutunu düşününce baya bir yer kaplıyor yazılımsal olarak düşündüm o da değil ekran kartında problem olsa en azından görüntü titrer yada hiç gelmez ekranda mavi yeşil farklı renkler çıkar tek sorun 1-2 saniyelik kararması
  • quote:

Benim tahminime göre sistem konfigrasyonu ekran kartına göre düşük olduğu için uyumsuzluk yarattı ve kasa midi tower ufak bişey sapphire ati hd6850 nin boyutunu düşününce baya bir yer kaplıyor yazılımsal olarak düşündüm o da değil ekran kartında problem olsa en azından görüntü titrer yada hiç gelmez ekranda mavi yeşil farklı renkler çıkar tek sorun 1-2 saniyelik kararması

bende de hd6870 var ustam hd kablo ile bağlı ise kablosu tam yerleşmediğinde yapabiliyor biraz bastırarak tak
  • Dvi ile bağlı hdmı desteklemediği için monitör bağlantı kablosu duruyor öyle bence kasa içi biraz dar olduğu için yapıyo sanırsam normalde ben ixgmatek pantheon 600 wat psulu kasa kullanıyorum içinde 2-3 tane büyük fan var şimdiki kasada bu mevcut değil birazda anakart eski olduğu için tam oturmuyor sanırsam benim amacım sıvı temasından sonra kendi sistemimi kurana kadar bir süre çalıştırıp denemek
  • assasins creed açtım 85 dereceleri buldu ısısı fan hızı filan %89ları buldu termal macun yenilemeyi düşünüyorum simdiki kullandıgım kasa mid tower standart bir kasa normalde xigmatek pantheon kasa kullanıyorum içinde 3 tane büyük fan var şimdiki kasaya göre daha fazla fark edeceğini düşünüyorum.
  • Evet bugün itibari ile sistemim geldi anakart işlemci ram hdd montajını yaptım çalıştırdım boşta işlemci 35 ekran kartı 32 derece yükte işlemci 45 ekran kartı 52 dereceye kadar çıktı şuan için herhangi bir problem gözükmüyor işlemci ve ram de sağlam çıktı çok şükür ucuz yırttık bu sefer yarında işlemci için akasa venom işlemci soğutucusu alacağım nasıldır bu ürün artık sıvı soğutma fln işim kalmadı bir kere sütten dilimiz yandı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.