Şimdi Ara

Sıvı nitrojen nereden bulunur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
23.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sıvı nitrojeni nerden ve kaça bulurum yardım edenlere teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerege -- 6 Ekim 2008; 16:37:33 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sıvı Nitrojen: Nereden Bulunur?

Sıvı nitrojen, endüstriyel uygulamalardan mutfak gösterilerine kadar çok çeşitli alanlarda kullanılan son derece soğuk bir sıvıdır. Eğer sıvı nitrojene ihtiyacın varsa, aşağıdaki yerlerden elde edebilirsin:

• Uzman Tedarikçiler: Linde, Air Products ve Praxair gibi gaz tedarik şirketleri sıvı nitrojen satmaktadır.
    • Laboratuvar Tedarik Mağazaları: Fisher Scientific ve VWR International gibi laboratuvar tedarik mağazaları genellikle sıvı nitrojen stoğu bulundurur.
    • Eczaneler: Bazı eczaneler küçük miktarlarda sıvı nitrojen satabilir. Bununla birlikte, mevcutluk değişebilir, bu nedenle önceden aramanı öneririz.

Bilmen Gereken Önemli Hususlar:

• Sıvı nitrojen extremely cold olduğundan, onu kullanırken dikkatli olmalısın.
    • Sıvı nitrojenle çalışırken her zaman uygun güvenlik önlemlerini almalısın, örneğin eldiven ve koruyucu gözlük takmalısın.
    • Sıvı nitrojen, uygun şekilde saklanmalıdır. Bu, özel bir kriyojenik tank gerektirir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • SAÇMALAMAYIN GÖZÜNÜZÜ SEVEYİM MADEM SOĞUTMAK İSTİYORSUN GİT SIVI AZOT AL

AL SANA -200 DERECE
  • şurda mutlak sıfıra ne kalmış ki
  • Mesajı editlemiş arkadaş.Konu neydi?Nitrojenle dolapmı yapacaktı yoksa
  • quote:

Orjinalden alıntı: sezerkıran

SAÇMALAMAYIN GÖZÜNÜZÜ SEVEYİM MADEM SOĞUTMAK İSTİYORSUN GİT SIVI AZOT AL

AL SANA -200 DERECE

nitrojen ile azot aynı şey değil mi ? yoksa arkadaşın türkçe kelime kullanması yönünde bir espri var da ben mi uyanamadım ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: aksoy93

Mesajı editlemiş arkadaş.Konu neydi?Nitrojenle dolapmı yapacaktı yoksa

ewt arkadaş konuyu degiştirdi sezerin eleştirisi havada kaldı en son degişikligine göre cevaplarsak arkadaşı ve bizzleri aydınlatırsınız
  • kırtasiyelerde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• Asil'in imzasında bulabilirsin
  • hastanelerde falan sını azot tankı olur ama oradan zor alırsın

kimya sanayilerine bak derim
  • sıvı azotu tut ki buldun ne yapacaksın-nasıl taşıyacaksın kazanda durduğu gibi durmaz ki meret
  • istanbul kaynarca da E-5 in hemen kenarında (tuzladan gelirken sağda) orda oto tamirciler var orda orda adam yazmış nitrojen die ama gazmıdır sıvımıdır bilmem
  • gaz onlar ayrıca isteyince vermiyorlar zaten sakat görüyorlar demekki
  • Nitrojeni tam olarak nerede kullanacağınızı söylermisiniz?
  • quote:

/>

Asil'in imzasında bulabilirsin

o sıvı oksijen oluyor
  • Kısa sürelik soğutma amaçlı kullanacaksan LN2 alacaksın.Overclock denemelerinde kullanılıyor genelde.Yani SIVI AZOT
  • quote:

Orjinalden alıntı: ASİL01

quote:

/>

Asil'in imzasında bulabilirsin

o sıvı oksijen oluyor

NOS yazdığını görünce şiy sandım.
    Oraya FOS yaz sende madem oksijen

• öncelikle azot ile nitrojen aynı elementtir.NOS dediğiniz şey sıvı oksijen değildir.azot dioksit diye bilinir, oksijen yerine yakıcı olarak kullanılır,tercih sebebi kaynama sıcaklığının daha yüksek olmasıdır.
    SIVI AZOT TEHLİKELİDİR...
    Ama yinede lazım ise sun'i Tohumlama işi ile uğraşan veterinerlere sorun, nerde satıldığını bilirler.Sperm dondurma işinde kullanıyorlar.Geçen yıl litresi 2,5 YTL idi.
  • Sıvı azot sıvı nitrojen aynı şey soğutma derecedesi de -200 değil sadece -196 derececiktir bu nedenle harcı alem alınıp kullanılamaz eğer bir yerinize dökerseniz o organımnızdan vazgeçmek zorunda kalabilirisniz ama yine ben illaki alacam kullanıcak diyorsanız Ali_Şahin arkadaşın dediği gibi suni tohumlama yapan veterinerlerden alabilirsiniz mutlaka termosa koymanız ve koyduğunuzu termosunda sübaplı bir havalandırması olmak zorunda yoksa patlatırsınız
  • elinde taşıma imkanın varsa üniversitelerden bulabilirsin.gerçi ben öyle bir imkanın olduğunu zannetmiyorum zira ona sahip olan burda nerden bulurum diye soru sormazdı.

amaaa pet şişede sıvı azot patlatmak çok zevklidir :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ali_Şahin

öncelikle azot ile nitrojen aynı elementtir.NOS dediğiniz şey sıvı oksijen değildir.azot dioksit diye bilinir, oksijen yerine yakıcı olarak kullanılır,tercih sebebi kaynama sıcaklığının daha yüksek olmasıdır.
    SIVI AZOT TEHLİKELİDİR...
    Ama yinede lazım ise sun'i Tohumlama işi ile uğraşan veterinerlere sorun, nerde satıldığını bilirler.Sperm dondurma işinde kullanıyorlar.Geçen yıl litresi 2,5 YTL idi.

nos diazot monoksit n2o imiş.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.