Şimdi Ara

Sıvı nitrojen nereden bulunur? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
23.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Aslında benim ilk amacım toplam max. 12KW güç tüketen peltier, buzdolabı motoru vs. kullanarak -200C elde etmekti ancak sonra saçmalamayın gibi bir ifade duyunca en iyisi sıvı nitrojen alayım dedim.(zaten benim istediğim sıvı nitrojeni kendim üretip başka bir şeyi soğutmaktı ama sanırım üretemeyeceğime göre (yazılanlara bakılırsa) en iyisi başka bir yerden almak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerege -- 7 Ekim 2008; 20:49:30 >
  • sıvı nitrojen üretimi için kullanılan aletler pahalıdır be hocam bir çok yer bu nedenle kendi üretmeyip bu işi profesyonel olarak yapan yerlerden temin etme yoluna gider sonuçta litresi en fazla 4 ytl, kaynak hava olduğundan tesisi kurunca üretim maliyeti sadece cihazın bakım parası ve elektrik gideri bu nedenle satın almak üretmekten ucuza gelir (eğer çok büyük miktarlarda kullanılmayacaksa)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ermanunal01

Nitrojeni tam olarak nerede kullanacağınızı söylermisiniz?

Güzel bi soru bende merak ettim

birde hadi aldin diyelim eve ya da deneyi yapcagin yere bunu nasil götürceksin? ufak bi sıcaklikta gümmm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McCarty -- 8 Ekim 2008; 11:20:19 >
  • -200 dereceyi nerde elde etmeyi düşünüyorsun arkadaşım :D
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.