Şimdi Ara

Sivas Hakkında Bilgisi Olan Var mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocalar hakkında bilgim yokta dedikleri doğru ama bir arkadaşım hemşirelik diğeri de otomotiv de öyle egolu vs olay demediler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sivas Tıplı ayağınıza geldi Sivas tıpta okunur mu demişsiniz: Evet okunuyor. Hocalar kaliteli ama aynı şekilde kalitesiz hocalar da var. Yapacak bir şey yok. Genel olarak kadro prof ve doçlardan oluşuyor. 10-14 bin arasında Atatürkle beraber okunabilecek en iyi üniversitedir üniversitemiz (Eğitim açısından). Kadavra imkanlarımız iyi, daha yeni 2 kadavra geldi. İlk kullananlar sizler bile olabilirsiniz. Maket ve kemiklerimiz de gayet iyi durumdalar. Okul binası biraz eski ama tadilat olacak deniyor. Bakıp göreceğiz. Son 2 yıldır biraz zorluyorlar derslerde, oranlarsak sınıfın 5'te ya da 6'da 1'i kalabiliyor ona dikkat edin. Kampüs gayet büyük ve güzel bir kampüs ben beğeniyorum şahsen. Şehre otobüsle 10 dk uzaklıkta. Erkek öğrenciler için yurt biraz sıkıntı. KYK yurdu var ama iyi değil. 6 kişilik odalarda kalıyor erkekler. Yeni bir yurt yapılıyor ama erkek mi kız yurdu mu belli değil. Özel yurtlar var ama 2 tanesi güzel ve fiyatları oldukça fahişleştirdiler. 2 kişilik oda bir yurtta 800 lira diğer yurtta 875 lira. Ben rahatımdan taviz vermem diyorsanız bu iki yurt da iyidir. Birisi Hedef 2, diğeri Akpolat Erkek öğrenci yurtları. (reklam yapmak gibi bir amacım yok tarafsızım ) Bu ikisi dışındaki yurtlar çok iyi şartlarda değil. Ev kiraları artmaya başladı. Kabul etmeliyim ki çok öğrenci dostu bir şehir değil. Çok ucuz olmasını da beklemeyin. Kiralar 700-800 den başlayıp 1100 civarına kadar gider. Eski yerlileri biraz kabadır ama yeniler düzelmeye başlıyor biraz. Hava kışın birkaç kez -30'un altına düşebilir ama onun dışında -15 -25 olur en fazla. Bünye bir süre alışamasa bile sonradan uyum sağlıyor merak etmeyin. Sıkı giyindiğiniz sürece hasta falan olmazsınız. Ama okula gelirken yanınızdan el dudak kreminizi eksik etmeyin. İlk başlarda bünyeniz alışkın olmadığı için şehrin kuruluğu sizi de kurutabilir. Özellikle dudakları mahvediyor. Sosyal bakımdan 2 ana caddesi var: İstasyon ve Atatürk caddeleri. Buralarda çeşitli markaların mağazaları, yemek yemek için mekanlar BK, McDonalds vs vs bulabilirsiniz. Hemen İstasyon caddesinin üstünde kafeler sokağı var. Pek çok kafe var arkadaşlarınızla vakit geçirebilirsiniz. Bu yıl AVM de açtılar içinde güzel mekanlar var. Hayal kahvesi, Gloria Jeans, Popeyes vs vs. Ufak örnekler veriyorum sadece :) Söyleyeceklerim hemen hemen bu kadar. Başka soracağınız sorular varsa sorabilirsiniz. Tavsiyem, yeni kazananlar birbirinizle tanışın numaralarını alıp whatsapp grubu kurun. Facebook grubu da kurun 2017 girişliler diye :)

• BugraB. B kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam siralamam 14370 sivas geçen yıl 14.424 'le kapatmış gelirse mutlu olurum valla.:) hocam birde hem entegre hem pdö sistem varmış bu iki sistemin olması zorlaştırıyor mu? Tus başarısı nasıldır. Birde antepte oturuyorum dersler memleketime sık sık gitmemi engelleyecek kadar mi ağır olur :)

• Sivastayım. Madde madde sıralayacağım.

-Evet soğuk.Alışıp alışmaman bünyene bağlı.

-Öğrenci için karın doyurmak çok ucuz. Dürüm fiyatlarını yazıyorum.

3.5 lira olan yerlerde var ama onlara değinmeyeceğim kendin keşfedersin zaten.

Dürümcü duran emmi 4 lira(ayran dahil)

Köşe döner 4.5 yada 5 lira (ayran dahil)

Öncü dürüm Hatay usulü 5 lira (ayransız)

Bunun dışında çiğköfte dürümler 4 lira

Pideciler var kapına kadar getirirler

Kepenek pide ve Şehitler pide fırını en aktifleridir 7-24 açıklar

tavuklu 5.5

etli 7 lira

lahmacun 2.5 pidecilerde..

ama iyisini istiyorsan 3 lira (elif lahmacun)

Bun dışında iyi bir tam porsiyon (8 köfte) köfte 20 lira

------

Ev fiyatlarına gelirsek sivas son zamanlarda çok uçtu.Ev sahipleri öpecek adam arıyor.Yurtta kalırsan ne âla yok ev diyorsan 4 kişi kalmanız lazim en az ki ôdeyebilesiniz.

Ufak ama güzel bir şehirdir. İstasyon ve Atatürk caddelerinde yoğunluk var. Birde avm yapıldı ama şehrin diğer ucunda oda yakındabatar zaten oraya hiç girmiyorum.

Otobus fiyatları geçen ay zamlandı. Kent kart ile biniyorsun.. Ögrenci-Emekli 1.20 iken 1.75 oldu.. parasız biniş ise 2.75..

Başka sorun olursa cevaplarım :)

• Mehcan07 kullanıcısına yanıt
    hocam gaziantepte oturuyorum mühendislik olarak odtü den ayrılma yani hem çok zor hem kaliteli hazırlık hariç 4 yılda bitiren çok azdır. Antep sınır sayılmaz pek 19 senedir antepteyim daha hiç sınır falan görmedim 1.5 saat uzaklıkta falan. Antep Turkiyenin en gelişmiş 5. şehri olması lazım sivas ve antep arasında kaldıysan gözün kapalı antep. 4 tane avm var. Onun dışında bir eski çarşı turistik çarşı var meydanlar çok fazla. Gelirsen ve midene duskunsen obez olarak bile ayrılabilirsin antepten. Şahsen bana antep gelmiyor ve buradan ayrılacağım için agliyorum:) sonra 3 tane üniversite var şehirde bu bile gelişmiş olduğunu gösterir daha çok sanayisiyle ünlüdür. Haaa antepliler çok zengin sonradan görme insanlardır hepsi arsa zengini çok para etmeye başladı birkaç yıldır.Suriyeli sayisi çok ama gerçekten çok zengin suriyeliler var burada hepsi villada oturuyor yani ama artık kılık kiyafetleride değişti anlamıyorsun pek kim suriyeli kim değil diye. Gaün çok büyük kampüse sahip Burç ormanı var onla iç içe her yeri çam ağacı ve üniversite şehrin merkezinde üniversitenin oralar çok canlıdır. Antep genelde hayalet şehirdir akşam ezanından sonra dışarıda kimseyi göremezsin ama üniversitenin oralarda sıkıntı yok. Bu arada kiralar ev fiyatları her şey suriyelilerden dolayi çok pahalı. en kötü yerde 3+1 ev 1200 falan kirası. Senin merak ettiğin bir şey varsa sor yardımcı olurum. Haaa bu arada kışları da sıcaktır öyle geceleri ayazı çok olur ama kar falan yağmaz çok

• crazy585858 kullanıcısına yanıt
    hocam yemekleri yazmışsınız acıktım valla. Ve fiyatlar gecekten çok ucuz antepte oturuyorum sadece küçük lahmacunu 6tl ye alıyorum burada orta halli yerde tavuk döneri 6 tl ye yiyordum ayransiz:) iyi para biriktirikir o zaman kafelerde takılmayı çok sevmiyorum zaten. Bir de hocam bunyem pek dirençli değil kışlari 1 ay hasta yatarım hep. Ama burası soğuk çok bakteri mikrop olmaz hasta olmam diyorum bakalım ne olacak :)

• nye kullanıcısına yanıt
    Öncelikle detaylı cevabın için sağol hocam kafamdaki soru işaretleri sayende azaldı. Gaziantep inşaat 7.sıramda duruyor gelme olasılığı var sivas 11. tercihte kalıyor. Gaziantep inşaatı ingilizce ve ben 19 yaşımdayım geç olur mu diye düşünüyorum ama ingilizce de hertürlü şart. Bir yıl gezip tozmak yerine ingilizce kassam bile benim faydama olur gerçi. Kiraya hiç bulaşmadan kyk yerlerinde kalırım diye düşünüyorum hocam maddi imkanımızda pek el vermez zaten ev çıkma işine. Bu arada bende Antalyada yaşıyorum sanırım nereye gidersem gideyim bu güzel şehrimin yokluğunu hissedicem :(
  • Mehcan07 kullanıcısına yanıt
    kyk yurdu kampüsün içinde merkezi konumda. Antalyaya tatile gelmiştim bir kere insanları o kadar kibar nazikti ki acaba Turkiyede miyim diye kendime soruyordum.Gelismislik acısından antep çok gelişmiş ama insanları çok yozlaşmış kaba insanlar hep kendilerini düşünürler antepe gelirsen alışman uzun sürebilir insanlarına :)

Rica ederim :) Sanırım kontenjan da artırmışlar, geleceğini düşünüyorum ben Sivas'ın sana. Entegre ve Pdö sisteminin beraber olması kesinlikle zorlaştırmıyor. Hatta pdö'ler eğlenceli oluyor ve öğrenciye puan konusunda katkı sağlıyor. Zaten sürekli bir pdö durumu yok bizim fakültemizde. 1. sınıfta bir komitenin bir haftası pdö'ye ayrılıyor sonra hoca oturumdaki performansına göre notunu veriyor. 2. sınıfta da 2 kez pdö oluyor. Onun dışında tamamen entegre diyebilirim sisteme.

Tus başarısının çok yüksek olduğunu söyleyemem. Orta belki biraz altında. Ama bunun sebebi fakültenin çok öğrenci alması biraz da. Misal: En yüksek tus başarısı son sıralamalarda Hitit Üniversitesindeydi.

Memleketine sık sık gidecek vakit bulamayabilirsin. Komite sonraları 1'er hafta falan kaçamak yapabilirsin (Tabi 1. sınıf için geçerli :) ) 2. sınıfta 7 tane komite olacağı için o 1 haftaları da bulamayacaksın ne yazık ki :) Bu vakti nereye gidersen git yine bulamazsın 1 hadi 2 saat mesafede olmadığı sürece. O işin sorunlu kısmı biraz :)

• BugraB. B kullanıcısına yanıt
    Aileme baya düşkünüm daha önce de hiç ayrılmamıştık umarım cabuk alışırım o zaman cevabınız için teşekkürler hocam

Rica ederim :) Bir yerden alışmak lazım artık yavaş yavaş. Tahminen yılda 4-5 kez gidebilirsin ilk sene :)

• Benim sıralama 15364 ilk sıraya Sivas yazdım sizce gelebilir mi

• Peri09 P kullanıcısına yanıt
    hocam biraz zor gibi. Ama hatay kesin gelir

• Sivas candır canım memleketim 58 <3
    Hatay yazamıyorum hocam onun yerine aynı sıradaki tokatı yazdım

• Sivasta yaşayan biri olarak arkadaşın dediklerine katılıyorum.+1
  • crazy585858 kullanıcısına yanıt
    Duran emminin buralara kadar geleceğini hiç düşünmezdim.Okurken baya güldüm çok iyi yazmışsınız.
  • meb1907 kullanıcısına yanıt
    kazanırsam gideceğim bende merak ettim ahahas

Sivas güzel yerdir hocam merak etmeyin.
  • Doğma büyüme sivaslıyım. Küçük ve gelişen bir şehir. Kışları evet soğuktur ama o -30 lar felan yılın toplamda en fazla 10 gününde yaşanır, kış mevsimi uzun ve genellikle -5 ile 5 derece arası seyreder.

Şehir ucuzdur. Yani herşeyin ucuz bir alternatifini kolay bulursunuz.

İnsanına gelicek olursak genellikle çomardır. Daha kibarı olarak söylecek olursak sığ düşünen ve vizyonsuz insanlar. Fakat büyük şehirlerde ki çomarlara nazaran çok daha saygılı ve sıcaklar, muhabbet etmeyi severler. Büyük şehirlerde ki gibi insanlar birbirinden korkmuyor. Ve her şehirde olduğu gibi müptezel serserilerden uzak dur.

Kampüs olarak, türkiyenin en büyük 5 kampüsü arasında. Cidden çok büyük üniversite. Şuan balkonda oturuyorum, manzaramızda üniversite var ve hakikaten yerleşke olarak büyük üniversite. Hatta resmini çekeyim şimdi. Ama binaları eski bina aklında olsun. Gerçi restorasyonlar başladı, yavaş yavaş binalar değişiyor. Tıp fakültesi eğtimini hala eski binada veriyor.

Tıp fakültesinde ki hocaların yarısı bizim sitede oturuyor. Hepsi kaliteli ve vizyonlu insanlar. Tıp eğitimi sivasın iyidir fakat mühendisliği beş para etmez.

Resimde gördüğün bütün binalar üniversite.

Sivas Hakkında Bilgisi Olan Var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dentrassi -- 24 Temmuz 2017; 20:32:5 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.