Şimdi Ara

Sistemini güç/akım korumalı prize emanet eden var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
11.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güçle ilgili bir konu olduğu için buraya açtım konuyu umarım doğrudur.Sistemini güç korumalı prize emanet eden kaç kişi var acaba merak ediyorum.Güç korumalı priz gerekli mi?Bilgilerinizi ve tecrübelerinizi burada paylaşırsanız çok faydalı olacağını düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knnkpln -- 23 Ocak 2012; 21:46:52 >

• güç kaynağının kaliteli olması yetrli ama ben yinede her prize akım korumalı priz takarım hiçbir elektronik aleti direk evdeki prize bağlamam...
  • Normalde sistemimi korumalı priz + kgk ile koruyorum. Ama şu an kgk nın aküleri öldüğü için sadece priz koruyor. En kısa zamanda sıfır akü alıp kgk yi hayata döndürmeyi düşünüyorum. Prizin regülasyon yapma gibi bir işlevi olmadığı için tek başına çok güvenemyorum.
  • Korumalı Priz bilgisayarınızı korumakta çok yetersizdir. Türkiye şartlarında bilgisayarınızı kesinlikle bir U.P.S. ile kullanın. 100 TL lik bir U.P.S. elektrik kesilse bile masaüstü bilgisayarınızı 10 dakika çalıştırır. U.P.S. Korumalı Prizin görevinide fazlasıyla yapar. Elektrik kesintilerinin, ani voltaj dalgalanmalarının, yüksek voltaj ve düşük voltajın bu kadar sık görüldüğü Türkiye'de U.P.S. Uninterruptible Power Supply (Kesintisiz Güç Kaynağı) kesinlikle gereklidir. Siz elektirik normal sanırsınız o sırada şebekede 170 volt vardır en dandik kalitesiz U.P.S. bile gelen 170 voltu 200 volta çıkarır bilgisayarınızın bozulmasını engeller. U.P.S. olmadan kullandığınız bilgisayarınızın ne kadar tehlikede olduğunun farkında değilsiniz. (Laptoplar ve bataryalı tüm cihazlar için U.P.S. almanıza gerek yoktur) (Evde bulunan elektronik cihazlar içinde elektrik kesilmelerden voltaj dalgalanmalarından en çok etkilenen masaüstü bilgisayarlardır evde kullandığımız diğer elektronik eşyalara kolay kolay bir şey olmaz)

•  Sistemini güç/akım korumalı prize emanet eden var mı?

• Diyelim ki korumalı Priziniz var voltajınız akşam 4-5 saat 160 volta düştü sonuç: Bilgisayarınız büyük ihtimal bozuldu.

Korumalı Priziniz var voltajınız tüm gün 290 volt civarındaydı sonuç: Bilgisayarınız büyük ihtimal bozuldu.

Korumalı Priziniz var voltajınız bi ara 160 volta düştü sonuç: Bilgisayarınız büyük ihtimal bozuldu

Korumalı Priziniz var voltaj bi ara 290 volta çıktı sonuç: Bilgisayarınız büyük ihtimal bozuldu.

Korumalı Priziniz var elektrik kesildi sonuç: Tüm gün çalıştığınız bir işi kaydetmediğiniz için kaybettiniz yada hard diskinizde bad sector oluştu veya bilgisayarınız bozuldu.

Korumalı Priziniz var hava sıcak ama klimanız yok sonuç: Elektrik olduğu halde korumalı priziniz elektriği kesti ve bilgisayarınız kapandı korumalı prizinize biraz üfleyin içindeki termal devre parçaları soğusun ve tekrar çalışır hale gelsin.

Korumalı Priziniz var ve elektrik kablosuna yıldırım düştü sonuç: Bilgisayarınız büyük ihtimal bozuldu.

Korumalı Priziniz var ve telefon hattınızdan yüksek gerilim geldi sonuç: sadece modeminiz yandıysa şanslısınız.

Korumalı Priziniz var ve ethernet ağ kablosunda bir sorun oldu biraz yüksek voltaj geldi yada kısa devre oldu sonuç: sadece ethernet kartınız yanarsa şanslısınız.

Neredeyse tüm U.P.S. lerde ethernet ağ ve telefon kablosu koruması vardır. (RJ 11 /45 (Modem /internet) koruma portu diye geçer)

Bir U.P.S. Korumalı Prizin yaptığı şeyi fazlasıyla yapar.

Yukarıdaki durumlarda bir U.P.S. olsaydı Bilgisayarınız Modeminiz U.P.S. e bağladığınız diğer elektronik eşyalar kesinlikle sağlam kalırdı.

• akım korumalı priz güç kaynğından(psu) kaynaklanabilecek sorunları engellermi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akakiakakiyevic -- 24 Ocak 2012; 5:52:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben bu ürünleri kullanıyorum, malum çedaşın işi belli olmuyor :)

Sistemini güç/akım korumalı prize emanet eden var mı? +  Sistemini güç/akım korumalı prize emanet eden var mı?

• @srabonn
    Hocam saydıklarınızda "Bilgisayarınız büyük ihtimalle bozuldu" gibi kesin bir ibare kullanmışsınız.Bu saydıklarınıza göre sizin mantığınızla bütün elektronik aletleri ups bağlamamız lazım.
    Dedikleriniz doğruysa bu güç korumalı priz o zaman tamamen para tuzağı ve yukarıda resimlerini koyduğum bu dediklerinize karşı koruyan tunçmatik güç koruma prizi tamamen yalan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knnkpln -- 24 Ocak 2012; 9:22:27 >
  • ben de kullanıyorum bu prizlerden hem bilgisayarda hem de televizyonda.. yakın zamanda bir de ups almayı düşünüyorum..
  • Tekrar yazıyım Evde bulunan elektronik cihazlar içinde elektrik kesilmelerden voltaj dalgalanmalarından en çok etkilenen masaüstü bilgisayarlardır evde kullandığımız diğer elektronik eşyalara voltajdan kolay kolay bir şey olmaz. Laptoplar ve bataryalı tüm cihazlara bile bir şey olmaz en fazla adaptörleri bozulur. Korumalı prizler tabiki işe yarıyor mesela yakınlardaki bir fabrikada bir elektrik motoru çalıştığında voltajdaki çok kısa süreli gerilimin cihazınızı bozmasını engelliyormuş. Milyarlar harcayarak aldığımız Lcd Led tv ler bilgisayarlarımızda koruma prizi ve U.P.S. kullanmamak cihazları büyük bir tehlikeye atmaktan başka bir şey değil. Koruma prizinde bulunan anten korumasını kesinlikle kullanmanızı öneririm. Yukarıda yazdığım durumlarda Koruma prizinin işe yaramadığını tekrar hatırlatayım.
  • Konuya biraz döküman eklense daha iyi olur diye düşünüyorum çünkü forumu okuyan insanlar neden böyle ya da nereden biliyorsunuz gibi sorular sorduğunda ben biliyorum bu böyledir demekle bilmeyenlere pek yardımcı olamayız diye düşünüyorum.Kimsenin bilgisi sorgulamıyorum ama burada birşey paylaşıyorsak kural olarak söylediklerimizin teknik bilgi veya belgelerle bir dayanağı da olmalı bence.
  • Ben 7 seneden fazla süredir U.P.S. sanırım 2 senedirde korumalı priz kullanıyorum. Tecrübelerimi paylaştım Araştıran insanlarda gerekli döküman bulurlar, satılan en ucuz U.P.S. özelliklerine bakmak bile yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srabonn

Ben 7 seneden fazla süredir U.P.S. sanırım 2 senedirde korumalı priz kullanıyorum. Tecrübelerimi paylaştım Araştıran insanlarda gerekli döküman bulurlar, satılan en ucuz U.P.S. özelliklerine bakmak bile yeterli.

Tabi doğrudur ama 7 sene önceki tecrübeleriniz,ups kullanmadığınız vakit başınıza gelenler konusunda tecrübelerinizi aktarırsanız daha faydalı olur kanımca.Ayrıca bu 7 sene için de elektrikli ev aletleri, bilgisayar bileşenleri çok gelişti özellikle psular,psular artık içlerinde bir çok teknolojiyi barındırıyor ve birden fazla koruma devresine sahip ve bunlar arızaları en aza indiriyor.Bunları bilerekten zaten ilk mesajımda yazdım güç korumalı priz gerçekten faydalı mı diye.Güç korumalı prizler kötü pek işe yaramıyor ups alın demek pek faydalı olmuyor.Güç korumalı priz ve ups karşılaştırmasından ziyade güç korumalı prizin neye yaradığını nasıl yaradığını anlamaya çalışıyoruz.

• Oturduğum yerde Türkiye'deki birçok yer gibi Elektrik kesintileri çok oluyor, ani voltaj dalgalanmaları var hatta toprak hattından elektrik bile geldi. Akşamları sürekli düşük voltaj var Kullandığım U.P.S. düşük voltajı arttırıp bilgisayarımı elektronik cihazlarımı besliyor ve benim içim rahat. U.P.S. kullanmadan önce 2 tane masaüstü bilgisayarı çöpe atmıştım U.P.S. yokken toprak hattından elektrik gelmiş ve masaüstü bilgisayarımın tüm parçaları yanmıştı anakartın hdd nin üstünde yanan kömürleşen diyotlar gözüküyordu.
    Bilgisayarın içine takılan Psu lar güç kaynakları çok gelişse bile milyarlar harcadığınız bilgisayar parçalarınızı koruyamazlar. 80+ yada daha iyi bir etikete sahip bir psu alınmasını hep önerdim çünkü elektrik faturanızı azaltıyor.
    U.P.S (Kesintisiz Güç Kaynağı) kullandığımdan beri hiçbir arıza olmadı. U.P.S. kullanmadan önce başıma birçok olay geldi hatırladıkça yazarım buraya.

• Benim hem bilgisayarımda hem de tv panelinde var bunlardan.

Açıkçası en güzeli evdeki tüm elektronik cihazları korumak için kapı girişine takabileceğiniz bir regulatör ama o da pahalı
  • Ben trust'un akım korumalı pirizini + tuncmatik 1kv ups ini kullanıyorum,elektrik işi hele kayseride boş bırakmaya gelmez valla alırlar cpu nu elinden :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: srabonn

Diyelim ki korumalı Priziniz var voltajınız akşam 4-5 saat 160 volta düştü sonuç: Bilgisayarınız büyük ihtimal bozuldu.

Korumalı Priziniz var voltajınız tüm gün 290 volt civarındaydı sonuç: Bilgisayarınız büyük ihtimal bozuldu.

Korumalı Priziniz var voltajınız bi ara 160 volta düştü sonuç: Bilgisayarınız büyük ihtimal bozuldu

Korumalı Priziniz var voltaj bi ara 290 volta çıktı sonuç: Bilgisayarınız büyük ihtimal bozuldu.

Korumalı Priziniz var elektrik kesildi sonuç: Tüm gün çalıştığınız bir işi kaydetmediğiniz için kaybettiniz yada hard diskinizde bad sector oluştu veya bilgisayarınız bozuldu.

Korumalı Priziniz var hava sıcak ama klimanız yok sonuç: Elektrik olduğu halde korumalı priziniz elektriği kesti ve bilgisayarınız kapandı korumalı prizinize biraz üfleyin içindeki termal devre parçaları soğusun ve tekrar çalışır hale gelsin.

Korumalı Priziniz var ve elektrik kablosuna yıldırım düştü sonuç: Bilgisayarınız büyük ihtimal bozuldu.

Korumalı Priziniz var ve telefon hattınızdan yüksek gerilim geldi sonuç: sadece modeminiz yandıysa şanslısınız.

Korumalı Priziniz var ve ethernet ağ kablosunda bir sorun oldu biraz yüksek voltaj geldi yada kısa devre oldu sonuç: sadece ethernet kartınız yanarsa şanslısınız.

Neredeyse tüm U.P.S. lerde ethernet ağ ve telefon kablosu koruması vardır. (RJ 11 /45 (Modem /internet) koruma portu diye geçer)

Bir U.P.S. Korumalı Prizin yaptığı şeyi fazlasıyla yapar.

Yukarıdaki durumlarda bir U.P.S. olsaydı Bilgisayarınız Modeminiz U.P.S. e bağladığınız diğer elektronik eşyalar kesinlikle sağlam kalırdı.

fikirlerine katılıyorum, bu koruma yaptığını iddia eden ürünler halkın korku ve cehaletinden para kazanmayı hedefliyor, bilgisayar ac gerilim ile çalışmaz dc gerilim çalışır bunu yapanda psu dur, elektrik geriliminden kaynaklı bir sorundan dolayı psunuz bozulur diğer bileşenler sağlam kalır(standartlarda üretilmiş psu olması kaydıyla), bir psunun değerini bu ürünün değerini elektrik gerilimindeki bir sorun nedeniyle bozulma olasılığı ile çarparsanız bulacağınız değer bu ürünün değerinden oldukça düşük olacaktır, bu da almaya değer olmadığını gösterir, elektrikten kaynaklı sorun olmasını istemiyorsanız elektrik gerilimindeki ani düşüşler ve ani elektrik kesintisinden etkilenmemesi için ups alın.

• Tartıştığımız konu psuya kadar gelen elektrik zaten.Psudan sonrası bizi alakadar etmiyor.Yüksek voltaj geldiğinde güç korumalı priz psuyu herhangi bir arızdan koruyacakmı onu merak ediyoruz.
  • Ben de UPS almayı düşünüyorum. 200-250 Liraya ne alınır Marka/Model ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.