Merhaba arkadaşlar yeni toplamakta olduğum ve muhtemelen önümüzdeki %25 kampanyasıyla alacağım sisteme uygun Kasa ve Güç Kaynağı arıyorum. Ne önerirsiniz?
Kasamda aradığım özellikler arasında sessiz çalışması ve ileride daha yüksek bir sistem alırsam kasayı değiştirmek zorunda kalmamak.
4 HDD Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM 64 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (ST1000DM003) 5 SSD OCZ 128GB VERTEX 4 SERISI SATA 3.0 SSD(560MB OKUMA / 430MB YAZMA) 6 Ram CORSAIR 8GB (2X4GB)VENGEANCE LOWPROFILE DDR3 1600MHZ CL9 DUAL KIT RAM (CML8GX3M2A1600C9) (B) Mavi 7 DVD LG 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI SİYAH (GH24NS90)
Hem kasa hemde güç kaynağı çok hoş ancak ikisi birlikte 470TL gibi bir şey yapıyor.
Biraz fazla değil mi...
quote:
Orijinalden alıntı: Dicklers
Cevap için teşekkürler.
Hem kasa hemde güç kaynağı çok hoş ancak ikisi birlikte 470TL gibi bir şey yapıyor.
Biraz fazla değil mi...
Belirttiğimiz linkte ki kasanın içinde modelini söylediğimiz power supply'de bulunuyor, şu an ki indirimle ikisi beraber 289 TL gözüküyor vatanbilgisayar'da, dikkatli inceleyin.
Biraz fazla değil mi...
Belirttiğimiz linkte ki kasanın içinde modelini söylediğimiz power supply'de bulunuyor, şu an ki indirimle ikisi beraber 289 TL gözüküyor vatanbilgisayar'da, dikkatli inceleyin.
Bakıyorum ama güç kaynağının birlikte olduğunu göremiyorum. Başlıktan mı anlıyorsunuz?
İkisi birlikte 289tl evet gerçekten mükemmel bir fiyatmış o halde.
Peki benim kuracağım sistem için 600W yeterli olur mu?
Ayrıca bu kasada sanırım sadece iki fan var içinde... Ekstradan fan takmam gerekir mi?
CORSAIR CORBIDE SERİSİ™ 300R 80PLUS 600W MIDT ATX SİYAH KASA yazıyor. 300R kasanın modeli 600w ise psu. Başlıktan anlaşılıyor aynen. 600w sistemin için rahat yeter. 12v değeri 480w..
CORSAIR CORBIDE SERİSİ™ 300R 80PLUS 600W MIDT ATX SİYAH KASA yazıyor. 300R kasanın modeli 600w ise psu. Başlıktan anlaşılıyor aynen. 600w sistemin için rahat yeter. 12v değeri 480w..
Yardımın için çok teşekkür ederim. O halde dediğiniz gibi sistemim için bu kasayı ve psu'yu seçeceğim.
Açıklamada bulunan resimlerden anladığım kadarıyla. Kasa ile birlikte sadece 2 adet fan geliyor. Diğer 4 fan yeri boş. Onlar için ek fan almama gerek var mı?
Gerek yok bence. Size kalmış. Ek fan ile fazla sıcaklık düşmeyebilir. Parçalarınız çok ısınan türden değiller.
İçine H80 taktım, rahatlıkla ekstra olarak kendi 5 tane fan ile geliyor.
Su soğutmanın 2 fanını da toplarsak toplamda 7 fan dönüyor içinde, hem sessiz, soğutma çok iyi, tipi de Corsair'dan iyidir.
Belki biraz tuzlu olur ama aşağıdaki kasayı önerebilirim. 9 aydır kullanıyorum, dün içini açtığımda tozdan eser dahi yoktu. Ayrıca havalandırması ve dahili fanları çok iyi. Hava sirkülasyonu tasarım olarak çok iyi ayarlanmış. Yüksek bir sesi yok, fısıltı ile çalışıyor diyebilirim.
Belki biraz tuzlu olur ama aşağıdaki kasayı önerebilirim. 9 aydır kullanıyorum, dün içini açtığımda tozdan eser dahi yoktu. Ayrıca havalandırması ve dahili fanları çok iyi. Hava sirkülasyonu tasarım olarak çok iyi ayarlanmış. Yüksek bir sesi yok, fısıltı ile çalışıyor diyebilirim.
Hocam aynı linki atmışız, ben de diyorum acaba ne çıkacak
quote:
Orijinalden alıntı: Miex
quote:
Orijinalden alıntı: punkerland
Hocam aynı linki atmışız, ben de diyorum acaba ne çıkacak
Görmedim mesajını, konuya bodozlama daldım direk
Aslında bir bakıma da iyi olmuş. Her iki taraftan da olumlu yorum görenler bu ürüne yönelerek hiç pişman olmayacakları bir tercih yapmış olurlar
boş kasaya 200tl verirse,arkadaşın bu girişimi kaliteli bir psu ile birlikte (örn.seasonic m12 200tl) 400tlye patlar.buda 110tl gibi bir kayıp demek.. bencede corsairi almalısın dostum.bence kalas gibi değil çok şık ve sade duruyor yanardönerli kasalardan hoşlanmam pek..Ek fan konusunda yazın izmir sıcağında yukarıya taktığım egzoz fan gerçekten fark yaratmıştı ancak acil oldugunu düşünmüyorum önümüz kış
İçine H80 taktım, rahatlıkla ekstra olarak kendi 5 tane fan ile geliyor.
Su soğutmanın 2 fanını da toplarsak toplamda 7 fan dönüyor içinde, hem sessiz, soğutma çok iyi, tipi de Corsair'dan iyidir.
Evet tipi kesinlikle corsairden daha iyi. Peki CPU olarak ne önerirsiniz Zalman Plus 11 için?
Ben 190 liraya vatandan OCZ ZS 80+ 650 watt aldım.
Senin sisteme gerçek 500 yeter, 550-600 olursan 10 numara olur.
Herhangi bir 500-550-600wattlık kaliteli modellere bakabilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: OnLyLoveMe
boş kasaya 200tl verirse,arkadaşın bu girişimi kaliteli bir psu ile birlikte (örn.seasonic m12 200tl) 400tlye patlar.buda 110tl gibi bir kayıp demek.. bencede corsairi almalısın dostum.bence kalas gibi değil çok şık ve sade duruyor yanardönerli kasalardan hoşlanmam pek..Ek fan konusunda yazın izmir sıcağında yukarıya taktığım egzoz fan gerçekten fark yaratmıştı ancak acil oldugunu düşünmüyorum önümüz kış
Aradaki 110TL asla bir kayıp değildir. Bunu 2 ürünü karşılaştırdığınızda rahatlıkla anlayabilirsiniz. Ayrıca 600W şimdilik durumu idare etse de sistem geliştirmek istendiğinde kesinlikle değiştirilmesi gerekir. O yüzden almışken şimdiden 800'lük bir şey almak gerekir.
Son olarak ta kasaya muhakkak ek fan takmak gereklidir (fan sayısını bilmiyorum, sizin söylediğiniz üzere 2 fan olduğunu varsayarak konuşuyorum). Arkadaşın biri 'fan gerekmez senin parçalar çok ısınan türden değil', öteki ise 'Önümüz kış fan almana gerek yok' demiş fakat sistemin kuruluşundan anlaşılacağı üzere tam bir oyuncu kasası. Bu makine de mevcut fanlarla BF3 ultra ayarlarda oynandı mı kutuplarda olmadığın sürece o kasa alev topuna döner. Benim sana tavsiyem Zalman'ı tercih etmendir fakat bütçem yok Corsair almaya mecburum dersen muhakkak ek fan taktırman gereklidir.
kasa zevk meselesi tabi saygı duyarım ancak sistem geliştirmekten kastın gtx 690 takmaksa evet değiştirmesi gerekir ancak cx 600w yetmediği birkaç istisna hariç tek gpu lu kart söylermisin bana? üstüne oc bile kaldırır ne 800 ünden bahsediyoruz.Fan konusu için ise şu konuya göz atmanı tavsiye ederim http://forum.donanimhaber.com/m_56816619/tm.htm
Corsair kasa ve PSU'nun açıklamalarına linkte bakabilirsin.