Şimdi Ara

Sistemime ssd mi almalıyım yoksa ram mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • (EDİT):8GB ram taktım aşırı hızlandı bilgisayar. Sanki 1050 den 1080 ekran kartına geçiş yaptım öyle hissediyorum.

Ardakaşlar selam benim sorunum oyunlarda inanılmaz bir şekilde fps drop yiyorum. Town of salemde bile yazarken drop giriyor. Ramden kaynaklı olduğunu düşündüm youtubede videolarda adamlar 8gb ddr3 ve 1050 2gb kartla benden daha akıcı şekilde oynuyorlar. Kardeşimin 2013den kalma leptobuyla daha iyi performans alıyorum. Sorun ramde mi yoksa hdd mi sistemim ve yaptığım testler bu şekilde. Driverların hepsi güncel.

AMD Ryzen R3 2200G Soket AM4 3.5GHz 6MB Önbellek 65W 4 Çekirdek Vega 8 GPU İşlemciAsus PRIME-A320M-K AMD A320 Soket AM4 DDR4 3200MHz (OC) HDMI AnakartAsus Phoenix GTX1050 Ti 4GB GDDR5 128Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran KartıADATA 8GB XPG GAMMIX D10 DDR4 3000Mhz CL16 Single Kit RamSeagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB 210Mb/s okuma HarddiskPowerBoost Deluxe Serisi VK-G1023S USB 3.0 Midtower Kasa (Psu Yok)Power Boost 500w 12cm fanlı Siyah ATX PSU.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞenapCenabettin -- 9 Ocak 2021; 12:58:33 >

• Aslında ikisi de lazım fakat bütçeyi düşünerek yorumlarsam benim fikrim öncelikle ram almanız. Ardından ikinci tavsiyem ise Windows 10 disk kullanımı çok yüksek, arka planda çalışan programları kapatarak bunu düşürebilirsiniz önceki laptopum düşük sistemli bir cihazdı ssdi yoktu çoğu zaman disk kullanımı yüzde 100 buluyordu bu yöntem ile düşürmüştüm disk kullanımı youtube üzerinden aratınca bolca video mevcut disk kullanımı için.

Ama ne olursa olsun uzun vadede ssd ekleyin sisteme.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    fahişeye fahişe, hırsıza hırsız, ahlaksıza ahlaksız diyemezsiniz.
  • ikisi de ama oncelik ise Ram

Ryzen 9 5950X || ROG RYUJIN 360 || Asus ROG CROSSHAIR VIII EXTREME || XPG Spectirix D50 4X8GB 4133MHz CL19 DDR4 Ram || MSI RTX 3090 X TRIO || Corsair MP600 Pro Hydro X Edition CSSD-F2000GBMP600HXE 2TB x 2 RAID.0 || Cooler Master HAF 700 EVO || EVGA Supernova 1000 P2 80+ Platinum, 1000W || Corsair LL140 x 4 || GIGABYTE AORUS 27" FI27Q-X || Astell&Kern KANN MAX || Denon PMA-720 AE || JBL Studio 280 BK x 2|| Asus Rog Claymore II || LOGITECH G502 LIGHTSPEED Wireless Gaming Mouse || SteelSeries QcK Mouse Pad || 2 x Logitech F710

İntel i7 4770K || Asus Z-87 Deluxe || Asus GTX760 DirectCU II O.C. || Corsair LS120 SSD || Cooler Master Haf912 || 2 x 2TB WD Green HDD || Logitceh MK520 || Logitech Darkfield || Sony 65AG9 || Sony STR DA 3700ES || JBL STUDIO 250P || 2 X JBL STUDIO 280 || 2 X JBL STUDIO 180 || PIONEER SW21
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hdd performans ve sağlık testi yapsana bi, hdd problemli gibi geldi
  • HDD veri erişiminde problemli görünüyor.

Elinizden gelirse HDD elektronik plakasını söküp kontak noktalarında oksitlenme varsa silgi ile temizlemeyi deneyin. Nette videolarını bulabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Guest-4A4AA6D33

Bu mesaj silindi.

O ramin D30 lusu var 324 tlye olur mu . D10lusu da var ama 470 tl yazıyor.

https://www.hepsiburada.com/adata-xpg-gammix-d30-8gb-3000mhz-ddr4-ram-ax4u300038g16a-sr30-pm-HB00000KAOWP

• 575 Tl diyor d10 lu rame nasıl bi yerden almışsak pcyi hiç bir parçasını yükseltemiyorum. Ekran kartını rx570 yapacaktım psu yetmiyor. Psu yetse darboğaz yapacak şimdide rami bulamıyorum. Atıcam camdan aşağı o olacak.

Bu mesaj silindi.

Sanırım aynısı d30lusunu almayı düşünüyordum bu çok pahalı.

Bu mesaj silindi.

Tamamdır hocam teşekkürler kuzene vereyim oynasın pcyi satarım sonra 1650 superli alırım. Psu, ekran kartı, ram ssd ekleyim derken 2000 tl çıkacak. Pcyi satıp üstüne 2.5k koyup 1650 superli kasa almak daha mantıklı geldi. Adam olmaz bu pc

Ama herhangi bir flaş belleği READYBOOST ile ram olarak ekle bakalım faydasını hissedecek misin? USB3 varsa daha ideal olur.

Sonuçta her ikisini de güncellemelisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.