İmzadaki sistem için PSU yu fazlamı almışım acaba bazı oyun ve programlarda ekran kararması yaşıyorum resetlemeden düzelmiyo 1000 watt ve üzeri PSU lar ani tepkime veremiyomuş sanırım şöyle bir şey gördüm ; http://www.cizgi.com.tr/page.aspx?f=psu
özellikle ungine heaven 2.5 ve ya 3.0 en düşük ayarlarda bile ekran karatıp ses cızırdıyo bide skyrimde ani grafik değişiminde yapıyo reset atıyorum mecburen..
aynı sitede PSU hesaplayıcı var sizce doğrumu işlemcim olmadığı için bi benzerini seçtim ;
Toplam Güç Gereksinimi 750 Watt gibi bişey çıkıyo Watt Adet Parça Anakart 80 1 x Masaüstü Anakart Üst Düzey (75W) +5W koruma İşlemci 215 1 x AMD Phenom II X4 965/955/945/940/920 socket AM3(200W) +15W koruma Ekran 305 1x ATi Radeon HD6870 (300W) +5W koruma RAM 24 2x Hafıza (RAM) 24 1 2 3 4 5 6 7 8 x DDR3 SDRAM (7W) diğer 70
Malum sitelerdeki sistem özelliklerine göre PSU değerleri,mevcut donanımın maksimum çekebileceği güç üzerinden hesaplanmaktadır.
Eğer hesaplamalarınızda 750W gibi bir sonuca ulaştıysanız,bu sonuç,sisteminizdeki tüm donanımların tam kapasite kullanımlarında ihtiyacı olan güç miktarıdır.
750W gibi bir gereksinime sahip olan bir sistem için 1050W PSU çok da fazla değildir.Zaten sistem,ihtiyacı olabilecek kadar gücü PSU'dan çeker.Tam olarak 1050W sisteminizde dolaşır halde bulunmaz.
Dolayısıyla fazla güçlü PSU'nun,bahsetmiş olduğunuz problemlere yol açabilmesi pek mümkün değildir.
Sorun kaynağını başka yerlerde aramanız gerekmekte.
quote:
Orijinalden alıntı: PurGaTor
Toplam Güç Gereksinimi 750 Watt gibi bişey çıkıyo Watt Adet Parça Anakart 80 1 x Masaüstü Anakart Üst Düzey (75W) +5W koruma İşlemci 215 1 x AMD Phenom II X4 965/955/945/940/920 socket AM3(200W) +15W koruma Ekran 305 1x ATi Radeon HD6870 (300W) +5W koruma RAM 24 2x Hafıza (RAM) 24 1 2 3 4 5 6 7 8 x DDR3 SDRAM (7W) diğer 70
Yukarıda yazdığın sistem 450-500 watt'ın altında güç çeker, çizginin sitesindeki hesaplayıca kulak asma.http://extreme.outervision.com/PSUEngine Hatanın sebebini başka yerde ara.
quote:
Orijinalden alıntı: R0ME
Merhaba,
Malum sitelerdeki sistem özelliklerine göre PSU değerleri,mevcut donanımın maksimum çekebileceği güç üzerinden hesaplanmaktadır.
Eğer hesaplamalarınızda 750W gibi bir sonuca ulaştıysanız,bu sonuç,sisteminizdeki tüm donanımların tam kapasite kullanımlarında ihtiyacı olan güç miktarıdır.
750W gibi bir gereksinime sahip olan bir sistem için 1050W PSU çok da fazla değildir.Zaten sistem,ihtiyacı olabilecek kadar gücü PSU'dan çeker.Tam olarak 1050W sisteminizde dolaşır halde bulunmaz.
Dolayısıyla fazla güçlü PSU'nun,bahsetmiş olduğunuz problemlere yol açabilmesi pek mümkün değildir.
Sorun kaynağını başka yerlerde aramanız gerekmekte.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim .
Bu konuyu açtıktan sonra biraz PSU bölümüne yöneldim Kullandığım TT Grand 80 Plus Gold gibi bir PSU nun kesinlikle sorun çıkarmayacağını anladım sizin tespitinizlede teyit edilmiş oldu
HİS HD6870 ekran kartıma daha çok yoğunlaşıcam sanırım ;
1) AMD nin dengesiz ve gereksiz yazılım sorunlarıyla olabilir bi versiyonunda unigine heaven düzgün çalışıp bench skoru çıkartıyodu şuan çıkarmıyo
2) Gözle görülür bi takılma mevcut buda kesinlikle ekran kartının işi
Bunlardan doğru ve ya yanlışını belirtirseniz sevinirim çünkü ekran kartı değiştirip bir GTX580 - 670 arası bişey almayı düşünmeye başladım
@PurGaTor
Rica ederim.
HD6870 gibi bir ekran kartı için Skyrim benzeri oyunlar fazla sorun teşkil etmeyecektir.
Büyük ihtimalle sizin de dediğiniz gibi AMD'nin başarısız yazılımlarından kaynaklanan bir sorun oluşmuş olabilir. Eğer ses çıkışını da ekran kartı üzerinden alıyorsanız bu da sorun oluşturuyor olabilir.
Ekran kartı yazılımını güncelledi iseniz,kaldırıp eski sürücüye dönmeyi deneyiniz.Yada yeni sürücü deneyiniz.
Windows 7 üzerinde kullanıyorsanız,Görev Yöneticisi üzerinde fazla CPU tüketen programlara göz atınız. audiodg.exe problemi olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: R0ME
@PurGaTor
Rica ederim.
HD6870 gibi bir ekran kartı için Skyrim benzeri oyunlar fazla sorun teşkil etmeyecektir.
Büyük ihtimalle sizin de dediğiniz gibi AMD'nin başarısız yazılımlarından kaynaklanan bir sorun oluşmuş olabilir. Eğer ses çıkışını da ekran kartı üzerinden alıyorsanız bu da sorun oluşturuyor olabilir.
Ekran kartı yazılımını güncelledi iseniz,kaldırıp eski sürücüye dönmeyi deneyiniz.Yada yeni sürücü deneyiniz.
Windows 7 üzerinde kullanıyorsanız,Görev Yöneticisi üzerinde fazla CPU tüketen programlara göz atınız. audiodg.exe problemi olabilir.
eğer sesi ekran kartı üzerinde alıyorsa bunu nasıl etkisiz hale getirebilirim
öğrenmek istediğiniz bir bilgi varsa her türlü detayı sağlarım
çok canımı sıkıyo ekran kararmaları
Skyrimde çoğu AMD kullanıcısı sorun yaşıyo diye biliyorum