21.5 samsung syncmaster S22B150 Mönitör 60 hz GTX 1050 ti 4 gb 128 bit ekran kartı 8 gb ddr4 vengeance ram gigabyte a320 anakart amd ryzen 3 1300 3.5 ghz işlemci 1 tb harddisk pubg de 1366 768 cozunurlukte 20 40 arası fps alıyorum sureklı kasmalar var.Driverlar güncel denemediğim yol kalmadı sıkıntı ne olabilir |
Sistemimdeki sorun nedir ?

-
-
Harddiskin eski ise o drop takılma yapıyor. İşlemcin ekran kartini tam besliyor mu emin değilim ordan da fps kaybi olabilir. 8 gb pubg de yeterli değil zaten. Ekran kartın ideal diyelim. Ayarları açtığında ram kullanimin artacak ordan da drop yiyeceksin. Butun ayarlari düşür ve işlemci ve erkan karti kullanim değerlerini bi de hele. Sıcaklıklarda önemli -
quote:
Orijinalden alıntı: Kanaat34
Harddiskin eski ise o drop takılma yapıyor. İşlemcin ekran kartini tam besliyor mu emin değilim ordan da fps kaybi olabilir. 8 gb pubg de yeterli değil zaten. Ekran kartın ideal diyelim. Ayarları açtığında ram kullanimin artacak ordan da drop yiyeceksin. Butun ayarlari düşür ve işlemci ve erkan karti kullanim değerlerini bi de hele. Sıcaklıklarda önemliişlemcinin ekran kartını besleyip beslemediğini nasıl anlarız ? ayrıca ram taktırsam 8 gb daha faydası olur mu
-
ayarları ne kdr düşürürsem düşüreyım fps arttımıyor
-
Hdd bad sector taraması yapın , başıma gelmıstı sorun muhtemelen hdd kaynaklıdır.
-
WD Blue 1TB 7200RPM Sata 3.0 64Mb 3,5" Sabit Disk (WD10EZEX)
harddisk bu
-
quote:
Orijinalden alıntı: DerMeister_Hdd bad sector taraması yapın , başıma gelmıstı sorun muhtemelen hdd kaynaklıdır.
nasıl yapıcam
-
hddscan indirip harddiski taratın
-
quote:
Orijinalden alıntı: DerMeister_hddscan indirip harddiski taratın
harddiski tarattım bir sorun yok
-
ne çabuk :D
-
bunu ev arkadasım denemıs hdtuneyle skntı cıkmamıs
-
çözünürlük düşük olduğu için darboğaz oluyor olabilir. çözünürlüğü 1080p yapıp denediniz mi?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Mar00N
çözünürlük düşük olduğu için darboğaz oluyor olabilir. çözünürlüğü 1080p yapıp denediniz mi?esasen bütün çözünürlükler vs vs denedim hiçbirinde fpsi 30 40 civarından yukarıya cıkmadı ve cok fazla kasma oldu pubg de
-
pubg sıkıntılı bir oyun. ram darboğazı yaşıyor olabilirsin. diğer oyunlarda sorun var mı?quote:
Orijinalden alıntı: brave7979esasen bütün çözünürlükler vs vs denedim hiçbirinde fpsi 30 40 civarından yukarıya cıkmadı ve cok fazla kasma oldu pubg de
Alıntıları Göster
quote:
pubg sıkıntılı bir oyun. ram darboğazı yaşıyor olabilirsin. diğer oyunlarda sorun var mı?
Alıntıları Gösterboyle bir oyunda denemedim hic.knight online oynuyorum onda sorun yok
-
bilgisayarında sorun yok. pubg sorunlu bir oyun ve o sistem ile aldığın fps normal. eğer bir 8 gb ram daha alırsan 15-20 fps katkısı olur.quote:
Orijinalden alıntı: brave7979boyle bir oyunda denemedim hic.knight online oynuyorum onda sorun yok
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mar00N -- 10 Mart 2021; 19:45:12 >
quote:
bilgisayarında sorun yok. pubg sorunlu bir oyun ve o sistem ile aldığın fps normal. eğer bir 8 gb ram daha alırsan 15-20 fps katkısı olur.
Alıntıları Gösterbilemedim.8 gb ram daha eklesem acaba fayda olur mu
-
8 gb ramin yanina 8 gb ekledigin zaman her türlü her ortamda faydasi olur. Bu devirde 8 gb ram kullanan ya da tercih eden nerdeyse yok. Oyun için. Harddisk gizli bir sorundur. Hdtune programi ile yavas modda ayrintili taratip baadsector var mi bakmalisin. -
1 adet daha aynı ramden alın
Takılmalar büyük oranda gidecektir. Fps artışıyla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Kanaat34
8 gb ramin yanina 8 gb ekledigin zaman her türlü her ortamda faydasi olur. Bu devirde 8 gb ram kullanan ya da tercih eden nerdeyse yok. Oyun için. Harddisk gizli bir sorundur. Hdtune programi ile yavas modda ayrintili taratip baadsector var mi bakmalisin.harddiski tarattık tekrar bir sorun yok.ama ram artısı yapacağım
Benzer içerikler
- termal pad önerisi
- galax ekran kartı alınır mı
- opengl mi directx mi
- amd radeon r7 200
- gpu hotspot nedir
- nvidia 5070
- 9070 xt
- ekran kartı öğrenme
- rtx 5070 ne zaman çıkacak
- dlss nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X