Şimdi Ara

Sistemim 4 Gb Rami Görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Anakartım Ürün Bilgisi http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-945p-s3_10/ bu linkteki anakart 4 gb desteklediği yazıyuor fakat bende 2 gb ve 1 er gb 2 tane ram var toplamda 4 gb bu ramler slotlara takılı cpu-z programında ramlar 4096 Mbytes oalrak gözüküyor Aida64 Extreme Edition programındada öyle 4 gb olarak gözüküyor fakat pc özelliklerime tıkladığımda 3 gb olarak gözüküyor sistemim windows 7 x64 professional sistemimde 4 gb rami kullanamıyorum sılotlarda gözüküyor ramleri tek tek denedim hepsi sorunsuz çalışıyor birbirleriyle farklı farklı denedim gayet iyi sorunsuz fakat 4 gb birden gözükmüyor sorunuma yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim herkeze iyi forumlar...

Sistemin Özellikleri resimler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gomyhome4848 -- 3 Ekim 2012; 12:24:46 >

• biosunuz güncel mi ? bununla da ilgili olabilir
  • bende de aynı sorun var, 64 bit W7 ultimate 32GB rami 30GB olarak görüyor. lütfen yardım.
  • ImSkrillex , arkadaşım bios güncelleme dedin biraz araştırıp direk biosumu güncelledim yedek almadan bişe yapamdan bilgisayarı yeniden başlattım açılmadı sorna bios pilini çıkarıp 15 dk bekledim bios güncellenmiş sanırım ram suan 4 gb oalrak gözüküyor fakat kullanılabikir miktar 3 gb ekran kartı paylaşımsız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gomyhome4848

ImSkrillex , arkadaşım bios güncelleme dedin biraz araştırıp direk biosumu güncelledim yedek almadan bişe yapamdan bilgisayarı yeniden başlattım açılmadı sorna bios pilini çıkarıp 15 dk bekledim bios güncellenmiş sanırım ram suan 4 gb oalrak gözüküyor fakat kullanılabikir miktar 3 gb ekran kartı paylaşımsız..

Arkadaşımda da vardı aynı sorun, biosdan halletmişti. Biraz kurcala derim
  • ram'lerin yerini bir değiştir istersen hocam
  • RAM'lerin yerini değiştirmek gerçekten işe yarayabiliyor ve en zahmetsiz/zararsız işlem, dene.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4GB Ram Takılı, 3GB görüyor
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ram slotum dediğim gibi 4 tane idi değiştirdim fakat değişen hiç bişe olmadı ram suan 4 gb olarak gözüküyor fakat kullanılabilirlik 3 gb

suan böyle

• ekran kartın suanda kac gb...?

o alıyo gibime geldide.
  • gelişmiş önyükleme seçeneklerinde bellek limiti mi var acep?

msconfig'ten bakıyoruz.
  • Önyüklemede bir sınır yok fakat ekran kartım 1 gb ama yaklaşık top bellek olarak 2258 gözüküyor

birde görev yöneticisinden ss atayım daha anlaşılır olsun konu, hepinize yardımlarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar saolun ilgilendiğiniz için...

• Biosta Memory Rampar.... böyle bişeler, bi seçenek vardı onu enabled yapın belki olur .konusu vardı şuanda bulamıyorum o yardımcı olabilir.
  • quote:

Önyüklemede bir sınır yok fakat ekran kartım 1 gb ama yaklaşık top bellek olarak 2258 gözüküyor

birde görev yöneticisinden ss atayım daha anlaşılır olsun konu, hepinize yardımlarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar saolun ilgilendiğiniz için...

ondan değil, ondan olsa benden yaklaşık 16GB çalması lazım, orası payalşıyor gibi görünüyor ama bugüne kadar o belleğin kullanıldığını hiç bir oyun veya uygulamada görmedim.

edit: üstteki arkadaşın dediği memory remapping'i dene istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Mukteda -- 9 Ekim 2012; 22:31:19 >

• Şimdi anlamadım ben bu resme göre ekran kartıma ram paylaşılmış mı ? Bi bakarmısınız ona göre bi çözüm önerileri üretelim anlamadım biraz kafam karıstı açıkçası...

• o ss'e göre senin sistem 4GB'ı sorunsuz görmüş gibi, kullanılabilir 3GB mı diyor yoksa?
  • evet kullanılabilir 3 gb diyor 4 gb görme sorununu biosu güncelleyerek düzelttim suuanda 4 gb ram görüyor fakat kullanılabilir bellek 3 gb bunu çözmeye çalışıyorum sizin yardımlarınızla...
  • quote:

evet kullanılabilir 3 gb diyor 4 gb görme sorununu biosu güncelleyerek düzelttim suuanda 4 gb ram görüyor fakat kullanılabilir bellek 3 gb bunu çözmeye çalışıyorum sizin yardımlarınızla...

ben bu kullanılabilir 3GB olayını bir gigabyte anakartımla yaşamıştım ve ramlerin yerini değiştirerek çözmüştüm. anakartının modeli nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

quote:

evet kullanılabilir 3 gb diyor 4 gb görme sorununu biosu güncelleyerek düzelttim suuanda 4 gb ram görüyor fakat kullanılabilir bellek 3 gb bunu çözmeye çalışıyorum sizin yardımlarınızla...

ben bu kullanılabilir 3GB olayını bir gigabyte anakartımla yaşamıştım ve ramlerin yerini değiştirerek çözmüştüm. anakartının modeli nedir?

Anakartım Gıgabyte GA-945P-S3 bu linkteki anakarthttp://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-945p-s3_10/

Ramlerin yerini tek tek değiştirip denedim fakat nafile hala durum aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gomyhome4848 -- 10 Ekim 2012; 12:16:13 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

quote:

Anakartım Gıgabyte GA-945P-S3 bu linkteki anakarthttp://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-945p-s3_10/

Ramlerin yerini tek tek değiştirip denedim fakat nafile hala durum aynı

aynı renk slotlara takıyorsun değil mi?

• elimde 3 tane ram var birisi 2 gb diğerleri 1 er gb lık 2 gb ve 1 gb sarı slotlarda takılı diğer 1 gb ise kırmızı slotta takılı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.