Şimdi Ara

Sistemi almaya karar verdim,nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @ Sistemi almaya karar verdim,nasıl? ve PSU;http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-vs-serisi-550w-guc-kaynagi.html Görüşleriniz nelerdir?Monitör de alacağım monitör için 350-400 TL civarı bütçem var en fazla o fiyatlarda alabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Falsoluserttop -- 13 Şubat 2015; 16:50:53 >

• Gecende almamış mıydın
    Monitör olarak Aoc i2369v var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SHIHAD

Gecende almamış mıydın
    Monitör olarak Aoc i2369v var

Tam olarak karar vermemiştim hocam bilgili arkadaşlarla da görüştüm bu süre içerisinde forumdan.Ama artık kesinleştirdim,iyi mi sizce sistem?Ayrıca monitör için en fazla 350-400 lira bütçem var.Maksimum 400 hocam.
  • Aoc i2269wv var baska onerilerede bak

• Güç kaynağı yok orda corsair vs650 alabilirsiniz ana kartida z97 PC mate yap ileriye donuk bir sistemin olur

• quote:

Orijinalden alıntı: luffymert

Güç kaynağı yok orda corsair vs650 alabilirsiniz ana kartida z97 PC mate yap ileriye donuk bir sistemin olur

hocam psu olarakhttp://www.vatanbilgisayar.com/corsair-vs-serisi-550w-guc-kaynagi.html buna karar vermiştim ama iyi değil midir bu?bir de anakart ne fark ediyor,pek anlamıyorum da.
  • Bence güzel sistem

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Görüşleriniz önemli arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DireğeÇarpanŞut

@ Sistemi almaya karar verdim,nasıl? ve PSU;http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-vs-serisi-550w-guc-kaynagi.html Görüşleriniz nelerdir?Monitör de alacağım monitör için 350-400 TL civarı bütçem var en fazla o fiyatlarda alabilirim.

sistem gayet güzel bir sistem anakartı z97 alabilirsin çok istersen fakat pc mate alma çok sorun yaşayan var.
    eğer ilerde işlemci değiştirmem diyorsan bu anakartta iyi

• Anakartı z97-g55 ile,
    Psu'yu vs650 ile,

Değiştir.Monitör olarak;

Aoc i2369
    Aoc i2269

Seçenekler arasında.

• Hocam neden bu onerilerde bulundunuz aciklayabilir misiniz?Yanlis anlamayin pek anlamiyorum da ne farki var hocam?

• quote:

Hocam neden bu onerilerde bulundunuz aciklayabilir misiniz?Yanlis anlamayin pek anlamiyorum da ne farki var hocam?

Öncelikle yazmayı unutmuşum;

Kasayı en azından z5 plus ile,

Değiştir.Sebeplerine gelecek olursak,

Zalman z3 plus dar bir kasa.Bu denli güçlü parçaların ürettiği ısıda fazla olacaktır.Ayrıyeten ekran kartı büyük.Hava akışında sorun oluşabilir(Aslında ekran kartı normal boyutlarda,fakat bu kasaya göre büyük)

H81 çipsetli kartlara en son haswell refresh(i7-4790,i5-4690,i5-4590 Vs.)takabilirsiniz.Yeni gelecek olan 14nm broadwell mimarili işlemcileri desteklemeyecek.Z97,h97 çipsetli kartlara ise bios güncellemesi ile takılabilecek.Neden h97 önermedin diye sorarsanda,ileride takacağın/takabileceğin son işlemcinin(5.Nesil broadwell i7/i5)çarpan kilidi açık olursa,rahat o.c yapabilirsin.Ayrıca z97 anakartlarda h97 anakartlar göre daha kaliteli bileşenler kullanılıyor(istisna h97'ler ve pc mate hariç).

Vs650 ise hem ucuz,hemde yüksek verimli bir PSU.Senin o.c ve güvenlik payınıda hesaba katarsak vs650 biçilmiş kaftan.Ayrıca ileride yapacağın upgrade'ler için önün açık olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Simplyfor

quote:

Hocam neden bu onerilerde bulundunuz aciklayabilir misiniz?Yanlis anlamayin pek anlamiyorum da ne farki var hocam?

Öncelikle yazmayı unutmuşum;

Kasayı en azından z5 plus ile,

Değiştir.Sebeplerine gelecek olursak,

Zalman z3 plus dar bir kasa.Bu denli güçlü parçaların ürettiği ısıda fazla olacaktır.Ayrıyeten ekran kartı büyük.Hava akışında sorun oluşabilir(Aslında ekran kartı normal boyutlarda,fakat bu kasaya göre büyük)

H81 çipsetli kartlara en son haswell refresh(i7-4790,i5-4690,i5-4590 Vs.)takabilirsiniz.Yeni gelecek olan 14nm broadwell mimarili işlemcileri desteklemeyecek.Z97,h97 çipsetli kartlara ise bios güncellemesi ile takılabilecek.Neden h97 önermedin diye sorarsanda,ileride takacağın/takabileceğin son işlemcinin(5.Nesil broadwell i7/i5)çarpan kilidi açık olursa,rahat o.c yapabilirsin.Ayrıca z97 anakartlarda h97 anakartlar göre daha kaliteli bileşenler kullanılıyor(istisna h97'ler ve pc mate hariç).

Vs650 ise hem ucuz,hemde yüksek verimli bir PSU.Senin o.c ve güvenlik payınıda hesaba katarsak vs650 biçilmiş kaftan.Ayrıca ileride yapacağın upgrade'ler için önün açık olur.

Hocam VS650 alacağım mağazanın stoğunda bulunmamakta.VS 550 W alsam sorun çıkartır mı?12V kanalından 504 W veriyor diye okumuştum bir yerde,OC yapmayacağım.Ayrıca Zalman Z5 Plus kasa yeterli olur mu,sanırım 2 fanla geliyor.İçinin soğuk olmasını istiyorum,laptopda çok uğraştım ısınma sorunuyla.Günde 8-15 saat civarı kullanılıyor PC.Önerdiğiniz anakartlar çok pahalı bütçeme göre,anakartı değiştirmesem anakartım iyi mi ısınma felan olur mu yani?Tek dezavantajı ileride upgrade sıkıntısıysa değiştirmesem sorun olmaz benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Falsoluserttop -- 13 Şubat 2015; 23:36:52 >

• O.c yapmayacaksanız vs550 sorun çıkarmaz.

Upgrade yapmasamda olur diyorsan,anakartı alabilirsin.Yanlız alırken mutlaka bios upgrade yapmalarını iste.Yoksa i5-4460 çalıştıramazsın o anakartta.

Z5 plus gayet f/p bir kasadır,tabiki alabilirsiniz.Biraz daha çıkarsanız;

Champ 02

Almanızı öneririm.Zira içinde vs650 psu'da dahil geliyor.

• al kardeş

monitör için

BenQ
    RL2240HE 21.5" 1ms (Analog+DVI+HDMI) Full HD Led Gaming Monitör
    399 TL ( hepsiburada )
  • Güzel toplamışsın, fiyata göre ideal
  • Tesekkurler hocam ama elden alabilecegim bir yer olmali.Vatan,MediaMarkt gibi.Zenfone 5 kullaniyorum ekrani IPS ve en dusuk parlaklikta kullaniyorum gozumu almiyor,monitorun gozu almamasi da onemli hocam.Ayrica bir sey daha sormak istiyorum monitorun prize baglanmasi gereken kac kablosu var acaba?Daha once sadece CRT monitor kullandim. @MühendisMurat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Falsoluserttop -- 14 Şubat 2015; 15:09:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir tane.

AOC 21.5" i2269Vw GENİŞ EKRAN LED IPS MONİTÖR
  • VS239HR ASUS nasildir hocam 23 inc İPS o da @MühendisMurat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Falsoluserttop -- 14 Şubat 2015; 15:30:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

VS239HR ASUS nasildir hocam 23 inc İPS o da @MühendisMurat

fena değil ama eski kaldı artık ve çok tutulmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 14 Şubat 2015; 15:42:53 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.