Şimdi Ara

sisteme ram takviyesi M5A97 EVO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık olarak 4 yıl oldu sistemi topyalaı imzamdaki sistem. ssd alacaktım son anda vazgeçtim şuanlık neden bilmiyorum :) ram takviyesi düşünüyorum şuan 2x2 kingston hyperx dual kullanıyorum. Şimdi bu dual olayını bozmamak için 2x4 dual alsam oluyormu.
    2x2 dual pek fazla yoktur 2x4 alırım ancak. olay nasıl olur yardımcı olabilen varmı. tavsiye edecek olsanız ne tavsiye edersiniz marka farkı uyumu etkilermi..

• arkadaşlar yardım :) ben takviye yapacak olsam 2 x 4 mü almalıyım dual özelliği kaybolmaması için.. birde ben şuan ram hangi mhz de çalışlıyor nasıl öğrenebilirim cpuz dan bakıyorumda ordaki hangi kısım bilgi veriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tsubasa.

arkadaşlar yardım :) ben takviye yapacak olsam 2 x 4 mü almalıyım dual özelliği kaybolmaması için.. birde ben şuan ram hangi mhz de çalışlıyor nasıl öğrenebilirim cpuz dan bakıyorumda ordaki hangi kısım bilgi veriyor

Ramlerin 1600mhz gözüküyor imzanda. tek 4gb 1600mhz de alabilirsin sorun olmaz

Oyun icin 8gb ram sart oldu artık Dual özelliği konusu inceleyebilirsin

http://forum.donanimhaber.com/m_57274577/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erennavas -- 29 Aralık 2014; 2:13:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erennavas

quote:

arkadaşlar yardım :) ben takviye yapacak olsam 2 x 4 mü almalıyım dual özelliği kaybolmaması için.. birde ben şuan ram hangi mhz de çalışlıyor nasıl öğrenebilirim cpuz dan bakıyorumda ordaki hangi kısım bilgi veriyor

Ram 1600 mhz ama nasıl söylim 1600 demi kullanıyorum.
    c puz programında değerler şöyle

nb frequency 2167 mhz
    dram frequency 577 mhz

SLOT 1 pc3-10700(667 mhz)

SLOT 3 pc3-10700(667 mhz)

dediğin incelemeye baktım o zaman dual olmasa çok bişe kaybetmiyorum tek modül alıp dual özelliği bozarsam bişe olmaz ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erennavas

quote:

Ram 1600 mhz ama nasıl söylim 1600 demi kullanıyorum.
    c puz programında değerler şöyle

nb frequency 2167 mhz
    dram frequency 577 mhz

SLOT 1 pc3-10700(667 mhz)

SLOT 3 pc3-10700(667 mhz)

dediğin incelemeye baktım o zaman dual olmasa çok bişe kaybetmiyorum tek modül alıp dual özelliği bozarsam bişe olmaz ?

Bios menüden bak yazar orda mhz si (Bilgisayar açılışta Del tuşuna bas devamlı)

istediğin degerde değilse Menüden _Memory frequency_ bölümünden auto veya istediğin degeri kendin seç

• Maalesef son çıkan oyunlar sağlam çıkıyor ben 8gb ddr 3 1600 mhz ram kullanıyorum artık yetmediğini düşünüyorum. 8 gb daha ekleyeceğim
  • tamam kardeş bi bakayım .. ben o zaman 4x2 alır takarsam 12 gb ram oluyor ama dual özellik devam ediyormu yoksa direk 8 tek modülmü alayım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Maalesef son çıkan oyunlar sağlam çıkıyor ben 8gb ddr 3 1600 mhz ram kullanıyorum artık yetmediğini düşünüyorum. 8 gb daha ekleyeceğim

hangi oyun yetmiyor bende 4gb var hiç bi sıkıntı yok
  • quote:

tamam kardeş bi bakayım .. ben o zaman 4x2 alır takarsam 12 gb ram oluyor ama dual özellik devam ediyormu yoksa direk 8 tek modülmü alayım

dual özelligine kafayı takma bulursan 8gb tek al ama 2x4gb dan daha pahalıdır tek 8gb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erennavas -- 29 Aralık 2014; 20:00:27 >
  • dual bozulursa sıkıntı olmaz diyorsanız şu ramler nasıl ?

http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-4gb-hyperx-genesis-ddr3-1600mhz-cl9-pc-ram.html?OM.zn=category_top_sellers&OM.zpc=KHX1600C9D3/4G#genel-bakis

http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-4gb-ripjaws-ddr3-1600mhz-cl9-15v-tek-modul-ram.html?OM.zn=category_top_sellers&OM.zpc=F3-12800CL9S-4GBRL#genel-bakis

bendeki ramler kingston o yüzden kingston almam dahamı iyi olur uyum farkı olurmu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tsubasa. -- 30 Aralık 2014; 1:45:07 >

• Dual bozulmuyor istediğin belleği al m5a97 kullanıyorum 3 farklı marka ram takılı pcde 4+4+2 şeklinde dual channel açık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Dual bozulmuyor istediğin belleği al m5a97 kullanıyorum 3 farklı marka ram takılı pcde 4+4+2 şeklinde dual channel açık...

o zaman ben bu 4 gb g skill alsam 2x2 rami dual diğerinide normal tek modüldemi kullanacağım ??

birde ben şimdi biostan baktım memory 1153 mhz diyor 1600 de çalışmıuyormu yani..elle ayarlama yerinde bi sonraki 1713 mhz mi neydi yinede karışmadım emin olmadan yapmayayım dedim.. yüksek mhz de çalışması yanma şansını artırıyomu ?
  • Biosunu sıfırla biosda anamenüde 3 seçenek var power saving - normal - asus optimal diye oradan normali seçeceksin daha sonra f7 ile advanced menüye geçeceksin orda ram frekansının ayarlandığı bir kısım var ddr3-1600mhz seçeceksin olup bitecek:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 30 Aralık 2014; 3:12:13 >
  • quote:

Biosunu sıfırla biosda anamenüde 3 seçenek var power saving - normal - asus optimal diye oradan normali seçeceksin daha sonra f7 ile advanced menüye geçeceksin orda ram frekansının ayarlandığı bir kısım var ddr3-1600mhz seçeceksin olup bitecek:

ram frekansının ayarlandığı yeri buldum zaten orda 1600 ü görsem direk seçecektim ama sanırım 1513 den sonra 1713 mü ne vardı şimdi gene bakacam onun olması farkediyormu öyle ??

biosu sıfırlamam herhangi bi etki yaparmı ?? şuanda normalde seçili diye gördüm sanki ben

• speccy ile baktım değerler böyle
  • quote:

speccy ile baktım değerler böyle

Biosu sifirlaman gerek iste set default yapmalisin :) ondan sonra orasi duzelecrk otomatik overclock acmissin boarddan kapatmak icin bu islemi yapman lazim f5 e basarak yapabilirisin biosdaykrn sonra o frekans secme menusu normale donecektir :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

speccy ile baktım değerler böyle

Biosu sifirlaman gerek iste set default yapmalisin :) ondan sonra orasi duzelecrk otomatik overclock acmissin boarddan kapatmak icin bu islemi yapman lazim f5 e basarak yapabilirisin biosdaykrn sonra o frekans secme menusu normale donecektir :)

sıfırlarsam birşey olmaz değilmi gece gece bişeyle uğraşmak ozrunda kalmayayım :)

• Bisey olmaz merak etme :) ondan sonra hicbir ayari kurcalamadan rami 1600e ayarla tamamdir :) kaydet cik bioadada cok gezinme :) ilk bios ekraninda 3 secenek var orda asus optimali secme overclock o iste sen secmissin :)

• quote:

Bisey olmaz merak etme :) ondan sonra hicbir ayari kurcalamadan rami 1600e ayarla tamamdir :) kaydet cik bioadada cok gezinme :) ilk bios ekraninda 3 secenek var orda asus optimali secme overclock o iste sen secmissin :)

yaptım kardeş resimden de göreceğin üzere dram frekans 802 oldu .. şimdi Benim buradaki Artım ne oldu :) Yardımın için saol bu arada bana tavsiyede bulun g skill rami alsam 4 gb sorunsuz çalışır değilmi ? 115 tl fiyatı iyi gibi

• Hicbir artisi olmadi gunkuk kullanimda farkini hissetmezsn :D olsun biosunu sifirladin oto oc hos bisey degil asusda :)

4gb gskill bellegi alabilirsn evet 115tl fiyati cok uygun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.