Şimdi Ara

sistem yenileme önerisi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şu anda 1080ti ve 7700k lı bir sistem kullanıyorum.

4k ye geçiş yapmayı düşünerek yeni bir sistem arayışındayım.

Asrock b650 livemixer

Amd 7800x3d

Kingston beast expo 2*16 6000 mhz cl30 (sanırım 64 gb şu an için gereksiz)

Kioxia Exceria Pro 1 tb

setini düşünüyorum.

bunlara ek olarak ta ekran kartını

ya Amd seçip powercolor hellhound 7900 xtx ya da Nvidia tarafından galax veya colorful 4080 super alacağım.

Monitör olarak ta Samsung LS32BG700EUXUF ya da çıkabilirsem MSI MAG 323UPF düşündüğüm modeller. 32 inç 4k ips olması önceliklerim.

psu, soğutucu ve kasa var. bunlara ihtiyacım yok.

biraz tuzlu bir sistem yenileme olacak bana biliyorum, ondan dolayı düşünce ve önerilere açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saintroyo -- 24 Haziran 2024; 21:33:29 >

• Bu yenileme değil sıfırdan sistem kurmak demek istediğiniz sistem monitör dahil 100kya toplarsanız iyimser bir tahmin olur.Bütçe belirtin öyle tavsiye vereyim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Düşündükleriniz cukkadak yerine oturuyor zaten. İlave edilecek veya değişecek ,bi şey kalmamış.

• rayli82 kullanıcısına yanıt
    Bütçe dediğiniz aralıklarda. Aslında sormak istediğim ekran kartı ve monitör. Şu an kullandığım sistem 2017 den beri benimle. Yine aynı şekilde beni uzun süreler götürebilecek bir sistem peşindeyim.

• metin abi 65 kullanıcısına yanıt
    Daha çok ekran kartı ve monitör konusunda pek bilgi sahibi değilim. Özellikle Monitörde çok fazla sayıda seçenek var.

• sıvı soğutma şart o işlemciye

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Yükseltme Önerisi
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tundra202006 kullanıcısına yanıt
    Bende Corsair h150i pro var ama Bi çılgınlık yapıp onu da değiştirebilirim aslında. Ne zamandan beri hava soğutmaya mı dönsem diyorum. Thermalright phantom spirit var aklımda. Şimdilik boşa masraf. Belki ilerde.

• sanki sadece hayirli olsun denecek bir konu olmus :)

• canozturk21 kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim, 1 aydır neredeyse bunun araştırmalarını yapıyorum. Ama yine de alışkanlık olarak foruma sormak âdet olmuş. Belki ''şunu alma, bunu al'' diyen olur diye son bir kontrol amaçlı açtım konuyu.

• powercolor hellhound 7900xtx'te 2x8pin güç girişi var referans tasarım. 3x8pin güç girişi kullanan red devil bulabilirseniz daha iyi olur ya da nitro+ da 3x8pin olabilir ona da bir bakın. 64gb ram de gereksiz değil ben dolduruyorum bazı oyunlarda 32gb'yi 5800x3d red revil 7900xtx sistem 64gb. monitör olarak da geçen sene temmuz'dan beri bu modeli kullanıyorum ve gösterdiğiniz inceleme sitesinin komple saçmalık olduğunu düşünüyorum.

gaming.gen.tr
    Dell G3223Q 32 inç 144Hz 1ms UHD FreeSync Premium Pro Fast IPS HDR600 Gaming Monitör
    https://www.gaming.gen.tr/urun/215797/dell-g3223q-32-inc-144hz-1ms-uhd-freesync-premium-pro-fast-ips-hdr600-gaming-monitor/

bir de asus rog monitör kullanıyorum 2020'de almıştım dünyanın parasına göya bu daha iyiymiş. lanet ettim HDR'sine bir kere bile kullanamadım hep kapattım zindan gibi olunca. gösterdiğim 32 dell ultrasharp modeli ile kıyaslanıyor bi oarada saçmalamamışlar 9.4 renk doğruluğu vermişler miyop herhalde o siteyi yapan gerisi sallama. 

bir şekilde xtx kart alırsanız dell'de freesync premium pro var sürekli de firmware çıktı. sorunluydu xtx modelleri fspp ile ama sonradan düzeldi. 4080 alacak olursanız hardware gsync ki bilmiyorum dell'deki nasıl ama 3080 ile de denemiştim gsync var ama öyle sistem ve nvidia kart olursa o zaman rog monitör bakardım ben olsam ama 27 ve çok pahalıdır ve zor bulunur.

nitro+'da 3x8pin giriş var kablolar ayrı ayrı gelecek 850w en az öneririm. ben 2 kablo gelen birini çoğalttım 750w seasonic ile de bir süre kullandım sıkıntı oluyor çok güç çeken benchlerde sonra adata 850w taktım sorun yok bayadır. kartı da geçen sene temmuz'da almıştım.

https://www.sapphiretech.com/en/consumer/nitro-radeon-rx-7900-xtx-vaporx-24g-gddr6

bu sitelerden tercih edilebilir nitro+

https://www.amazon.com.tr/dp/B0BT524DL4

https://www.hepsiburada.com/sapphire-rx7900xtx-nitro-vapor-x-amd-24gb-gddr6-ekran-karti-11322-01-40g-pm-HBC00003MWUIW

red devil modeli yok zaten sınırlı sayıda sadece bu siteye geldi geçen sene ve ağustos eylül gibi falan bitmişti tekrar gelmemiş demek ki?

https://www.gamegaraj.com/urun/powercolor-red-devil-rx-7900-xtx-24gb-gddr6-limited-edition/

oy oy oy demiştim.. 

https://www.hepsiburada.com/asus-rog-strix-xg27uqr-27-gaming-4k-ips-freesync-ve-g-sync-uyumlu-hdr-3840x2160-1ms-mprt-144hz-dp-hdmi-usb-3-0-x2-vesa-3yil-dsc-yukseklik-ayari-pm-HBC00000YSG88

al işte bunun da HDR'si kötü asus neden beceremiyor bu işi? dell'in HDR'si süper ve ölü piksel değil 2 sene bire bir değişim garantisi var samsung mu kaldı allaasen. 

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Öncelikle, Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

Dediğiniz gibi keşke red devil olsa da alsam ama ne yazık ki yok. ondan dolayı kardeşi hellhounda yönelmiştim. Aslında aralarında çok fazla fark olmasa sapphire nitro+ vapor almak isterim a dediğim gibi arada bayağı fiyat farkı var. ama eğer onda da fiyatta biraz düşüş vs olursa ya da dediğiniz gibi 3*8 li başka bir model denk gelirse alırım tabii ki.

64 gb aslında benim de aklımda almışken onu alıp sonra geriye bakmamak. zaten gb başına ücret olarak baktığımda o daha mantıklı oluyor.

Elimde psu olarak fsp nin 1200 aurum modeli var, güçten yana sıkıntı duyacağımı sanmıyorum.

size şunu söyleyeyim, uzun bir süre boyunca hayalim gösterdiğiniz dell monitördü. ama rtings teki inceleme ile ondan vazgeçmiştim, şimdi gene aklım karıştı. İstediğim amd sistem kurmak. üst seviye amd kart ile monitörün uyumunu istiyorum. bu monitöre tekrardan dönebilirim.

ilk mesajda yazdığım samsung monitöre çok fazla sıcak bakmıyorum ama msi alacağıma bu dell monitörü alırsam hellhound yerine nitro+ vapor modeline geçebilirim.

aslında bu model de var ma afiyatı beni aşıyor... monitör için buralara kadar çıkabileceğimi sanmıyourm pek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saintroyo -- 25 Haziran 2024; 13:8:20 >

• saintroyo kullanıcısına yanıt

forumdan bir arkadaş aldı hellhound'u o da red devil bulamayınca bir düşüğü olsun abi sıkıntı yok dedi ama kıyaslıyoruz bir sıkıntı var sonradan uyandık 2x8pin bu alet referans tasarım diye sonra arattık nette. nedir diyeceksin ghz basmıyor alet güç alamayınca yani kardeşi yapmışlar da üvey olmuş biraz.  nitro+ nun pcb ile red devil aynı kalite falan hep aldıktan sonra öğrendik o kartı iade ettik ikinci el safir pulse aldı onu bile çok beğendi yani bence bu aralar vatan amazon çünkü herkes tatile gidecek böyle pahalı parçaları kimse almaz indirim kovalayın madem amd sistem diyorsunuz bir kere kurun kafanız ağrımasın. wilson marka beysbol sopası aldım 2018'de 600 lira ama top yok yerlisi var aldım yumuşak yani öyle olmaz beysbol topu. sopa zaten maçlarda kullanılan ve maçlarda kullanılan top da geldi ama çok pahalı. deli gibi bakıyorum her gün fiyatı düşmüş mü diye. bir gün başka bir şey ararken google dedi hb'de wilson topta indirim reklam olarak. 119'ya düşmüş dedim hah ya işe yara biraz.  sonra pandemi geldi google da bitti filmlerde geçen sözleri aratıyorum onu bile bulamıyor duckduckgo kullanıyorum bir iki senedir. yani azmetmenin önemi diye böyle uzattım temiz iş olsun varsın 3 lira pahalı olsun.

o psu şahane bende de vardı aynısı 2021 sonbaharında 10600kf sistem toplamıştım p4'ten sonra ilk defa ama samsung 980 pro aldım dediler anakartın z490 TUF iyi güzel ama o işlemci pcie4.0 desteklemez. haydii sattım kasayı komple bir daha kurdum 11. seri. o psuya hala yanarım sıfır cam gibi şeyi verdik adama diye ama Ankara'dan bir Albaydı adam hanımıyla mercedes arabayla geldi götürdü kargoyla vermem deyince. yani o da işini biliyormuş ama ben de haklıyım dedim ki ekran kartı kırılır kargoda onu söküp yanında ayrı yollasam işlemci fanı vs küçük kasa bonzai agacı gibi sistem yani sistemi ben toplamış olacam satmam o şekilde dedim. 21 bin lira mıydı neydi 2021 kasım yani şöyle anlatayım 2021 aralıkta 1850 liraya aldığım saati bir ara 15 bin lira diye gördüm 21 deli paraymış bir tek işlemci dandikti onu da oc yapacam diye ve ultra ucuz buldum yurt dışından mı getirmiş fatuıra falan yok işte ucuz etin yahnisi oluyor sistem en dandik parça ayarında oluyor. verecektim biraz daha 11 alacaktım ama oc olmadığını biliyordum. bir artısı bir eksisi olacak ama sizin durumda nitro+'ya biraz daha vermek dışında bir eksisi yok.

keşke konya'da olsaydınız da davet etseydim gözünüzle görseydiniz yani dell çok iyi oyun film HDR boyut kurulum hatta verdiğim linkteki yorumlarda dalga geçtim tek eksiği çerçevesi altın değil diye.  alın kullanın beğenmezseniz iade edin o site öyle bir yer ki yorumları da okuyun ultrasharp kullanan adamlar zaten designer falandır onlar bile beğendiyse ki ben freesync premium pro olayı xtx(nitro+ benim kartın aynısı) ile düzgün çalışıyor firmware güncellemeleri diyorsam oyun için biz zaten beğeniriz tasarımcı olmasak bile. msi fason yaptırır dell'i anlatmaya gerek yok. daha da komiği ki bu da yorumlarda yazıyor 2018'de 2k 24 AOC o zaman için çok güzel bir aletti 144hz ama TN paneldi. ayar manyağı oluyordum küfrediyordum bu sene bir arkadaşa hediye ettim satarmış gibi yapıp işte kaç sene 6 sene boyunca ayar tutturamadım ben o alete ve ayarların ne işe yaradığını öğrenemedim. asus'ta da çok sövdüm ayar tutturacam diye ama dell'de fspp aç kapa bir de response time başka hiçbir ayarını bilmem merak bile etmedim ayar bile yapmadım işte o yüzden renk doğruluğuna severek 9.4 vermiş o site ultrasharp denince burada bilinmeyebilir ama zamanının yanına yaklaşılmayacak fiyatlı pro aletleriydi o da dell'di. şöyle bir modelini göstereyim oyun için değil bu ama adamlar oyun için olanını da yapmışlar daha ucuza. 2022 kasım mı ne gösterdiğim dell yeni alet sayılır. 14 gün içinde ben bunu beğenmedim diye zaten iade edebiliyorsun ama dediğim gibi o site harbiden öyle bir site bir şans verip gözünüzle görün matrix'i anlatamasın gibi bir durum. 

amazon
    Dell U3223QE 31.5 3840x2160 60Hz 8ms HDMI DP Type-C HDR 400 IPS Monitor
    https://www.amazon.com.tr/dp/B09TVZHV4W

Dediklerinizin ışığında kararım belli oldu. açıkçası ben de hellhound için aynı şeyi düşünüyordum demek ki hata imiş.

Anakart, işlemci, ram ve ssd zaten kesin olarak yazdıklarımı alacağım orası kesin.

Ekran kartı olarak vapor-x kovalayacağım. indirim gibi bir şey vs denk gelirse alırım. ya da belki merck ya da red devil denk gelir bir yerlerden..

Monitör olarak ta dell olur, hem fiyatı da güzel. zaten sevdiğim bir markadır. ilk monitörüm şu an masamda duruyor zaten boş olarak 1024*768 çözünürlüklü 2007 lerden falan kalma sanırım.

valla güzel oldu, özellikle hellhound ve dell hakkındaki yazdıklarınızdan sonra düşüncelerim değişti. Gerçekten çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için 

• Hocam 1 ay içerisinde Zen5 işlemciler geliyor, bence şuan sistem toplamak için kötü bir zaman

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @saintroyorica ederim hocam hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.

@Mr. Decent evet 9000 serisi geliyor ama 7800x3d'den daha iyi bir şey gelmiyor adamlar kendileri söyledi. 9000 serisinin x3d modelleri ne zaman gelir belli değil. anakartı belki yeni çipli olanlardan tercih edilebilir 5 6 güne piyasaya düşerse ama işlemci konusunda beklemeye gerek yok. daha pahalı geliyor 9000 serisi ne kadar aynı gelecek diye haber yaptı buradaki copy pasteci araklamacı gazetecilerimiz ama ben baktım %27 mi %30 mu daha pahalıydı baktığım model. ilerde 9000 serisinin x3d'si çıkarsa değiştirilebilir işlemci önemli değil anakart önemli o da ram hızı olarak farkeder olsa olsa ki o da pek bir şey değiştirmiyor. ddr5 ram hızı iki katı benimkinin 5800x3d var bende ama bakıyoruz aaa oyunlarda hiç fark yok 2k 4k o xtx hellhound alan arkadaşta 7800x3d vardı ben biliyorum alet multi'de uçuyor o süper oyun işlemcisi dedikleri bir ara oc'li 13600k değerlerine falan rahmet okutuyor ki o arkadaşın önceki işlemcisiydi yani dışarıdan bilgi yok denediğimiz şeyler ama siz görmediniz pm'den yaptık. amd test yapıyor 9000 serisi avatar. aynısını yapıyorum aynı kart var. biri dedi neden böyle uzun yazılar yazıyorsunuz öteki dedi senin yaptığın yanlış. tabi sen oradan oturduğun yerden iyi biliyorsun ben oturup yapmışım. böyle bir yere neden uğraşayım artık ama denedik dediklerim çok oldu kıştı.

Benim asıl beklentim artık Ryzen platformunda da +8000mt/s ram hızlarına ulaşacağız söylediklerine göre. Eğer AMD'nin iddiaları doğru çıkarsa ilk jenerasyon 600lü çipsetler kullanışlılığını kaybedecekler, bence en azından alımı 1 aylığına erteleyip gelen serinin başarısını görmekte fayda var. Hem yeni seriyle beraber şuanki 7000 serisinde bir fiyat düşüşü olması lazım, yani yine 7000 serisi alınacaksa biraz daha ucuza alma ihtimali artıyor. Buralarda hali hazırda fiyatlarda damping yapmaya başladı satıcılar. Ve bence 9000 serisinde 3D cacheli işlemcileri çok daha hızlı çıkaracaktır AMD, satış başarısı ve pazar payı ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Decent -- 25 Haziran 2024; 17:57:55 >
  • Mr. Decent kullanıcısına yanıt

Merhaba,

hocam haklısınız ama ne yazık ki pek bekleyecek zmaanım yok. zaten almayı düşündüğüm işlemci üst seviye konumunda, bundan daha iyi bir işlemci yani 9800x3d gibi bir işlemcinin aralık gibi gelebileceğini söylüyorlar.

benim kullandığım anakart sanırım işlemci soket tarafından gitti, bir arkadaşımdan ödünç aldığım 6700 ve b250m bir anakartı geçici olarak kullanıyorum. format falkan uğraşmadım direk taktım ssdyi kullanıyourm. yani diğer bileşenler neyse de anakart ve işlemci ikilisini en öncelik olarak almak zorundayım. zaten yaşayacağım güncelleme bana yepyeni bir boyut yaşatacak. bu da bana yeter sanırım, fazlasında pek gözüm yok açıkçası.

• saintroyo kullanıcısına yanıt

Ha şuanki sisteminiz mefta olduysa yapacak bir şey yok hocam, ben sadece ilk mesajı okudum orada 7700k + 1080ti görünce pek de fena bir sistem değil diye düşünüp geçtim. Bu arada LiveMixer anakart almak istemenizdeki sebep nedir? Üstünde tonla USB portu var bundan dolayı mıdır  

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.