Şimdi Ara

Sistem upgrade önerileri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese günaydın. Baya bi süredir el sürmediğim sistemimi yükseltmek istiyorum hemen sistemimi yazayım sizlerin önerileriyle neleri değişebilirim bakalım.

Asus gryphon anakart - 8gb ram 1333mhz - 4790k işlemci - msi gtx 770 - thermaltake lite 700w power- 128gb ssd

Kaba taslak sistemim böyle. Birazda aklımdakilerden bahsedeyim. Ramları 16gb 1866 mhz alsam nasıl olur?
    Ve en önemlisi ekran kartı gtx1070 pahalı 1060 desen düşük geliyor performansı gözüme. Rx 480 de alınabilir ama nvidiadan amd ye gecmek nasıl olur?
    Her türlü öneriye acıgım son 2 senedir adam akıllı bileşen bölümüne girdiğimde yok. Sizlerin yorumlar önemli. Teşekkürler şimdiden:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: -Rusher-

Herkese günaydın. Baya bi süredir el sürmediğim sistemimi yükseltmek istiyorum hemen sistemimi yazayım sizlerin önerileriyle neleri değişebilirim bakalım.

Asus gryphon anakart - 8gb ram 1333mhz - 4790k işlemci - msi gtx 770 - thermaltake lite 700w power- 128gb ssd

Kaba taslak sistemim böyle. Birazda aklımdakilerden bahsedeyim. Ramları 16gb 1866 mhz alsam nasıl olur?
    Ve en önemlisi ekran kartı gtx1070 pahalı 1060 desen düşük geliyor performansı gözüme. Rx 480 de alınabilir ama nvidiadan amd ye gecmek nasıl olur?
    Her türlü öneriye acıgım son 2 senedir adam akıllı bileşen bölümüne girdiğimde yok. Sizlerin yorumlar önemli. Teşekkürler şimdiden:)

RAM: G-Skill Ripjaws 16 GB (2x8) GB DDR3 2133 MHz CL10 1.60Vhttps://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-16gb-2133mhz-cl10-gskill-ripjaws-set-2x8gb-339196442/detay

İşlemci Soğutucu: Akasa Venom V10 Intel / AMD Su Soğutmahttp://www.eksenbilgisayar.com/akasa-venom-a10-ak-lc4001hs01-intel--amd-uyumlu-sivi-sogutma-sistemi

Ekran Kartı: Gigabyte GTX 1060 Gaming G1 6 GB GDDR5 192 Bit DX 12http://www.sanalmarketim.com/gigabyte-gvn1060g1-gaming6gd-geforce-gtx-1060-g1-gaming-6gb-gddr5-192bit-16x/p_64494/

Anakartın gayet kaliteli ve sağlam.. işlemci zaten şimdiki i7 6700K gücünde neredeyse.. iyi bir O.C. yaparak GTX 1080 bile takıp kullanabilirsin.. :) Ama pahalı diyorsan GTX 1060 da işini görecektir.. elindeki monitör zaten en iyi 1080p, 5 ms ve DVI bir modeldir.. daha iyi karta ihtiyacın olmaz..

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

Herkese günaydın. Baya bi süredir el sürmediğim sistemimi yükseltmek istiyorum hemen sistemimi yazayım sizlerin önerileriyle neleri değişebilirim bakalım.

RAM: G-Skill Ripjaws 16 GB (2x8) GB DDR3 2133 MHz CL10 1.60Vhttps://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-16gb-2133mhz-cl10-gskill-ripjaws-set-2x8gb-339196442/detay

İşlemci Soğutucu: Akasa Venom V10 Intel / AMD Su Soğutmahttp://www.eksenbilgisayar.com/akasa-venom-a10-ak-lc4001hs01-intel--amd-uyumlu-sivi-sogutma-sistemi

Ekran Kartı: Gigabyte GTX 1060 Gaming G1 6 GB GDDR5 192 Bit DX 12http://www.sanalmarketim.com/gigabyte-gvn1060g1-gaming6gd-geforce-gtx-1060-g1-gaming-6gb-gddr5-192bit-16x/p_64494/

Anakartın gayet kaliteli ve sağlam.. işlemci zaten şimdiki i7 6700K gücünde neredeyse.. iyi bir O.C. yaparak GTX 1080 bile takıp kullanabilirsin.. :) Ama pahalı diyorsan GTX 1060 da işini görecektir.. elindeki monitör zaten en iyi 1080p, 5 ms ve DVI bir modeldir.. daha iyi karta ihtiyacın olmaz..

Evet hocam monitörüm asus vg248qe 144hz. Lakin şöyle şaçma bir sorunum var anakart sıkıntılı elektrik kesildiğinde kasadan herşeyi sıfırlıyor:) overclok yapsam bile bi kesintide tekrar ugrasacagım :)

Şimdi sunuda sorayım hocam gtx1060 alsam pişman olma durumum olurmu 1070 varken.

• quote:

Evet hocam monitörüm asus vg248qe 144hz. Lakin şöyle şaçma bir sorunum var anakart sıkıntılı elektrik kesildiğinde kasadan herşeyi sıfırlıyor:) overclok yapsam bile bi kesintide tekrar ugrasacagım :)

Şimdi sunuda sorayım hocam gtx1060 alsam pişman olma durumum olurmu 1070 varken.

Tamam, monitörün güzelmiş kardeşim.. o anakartta gelişmiş koruma özellikleri var.. bu nedenle öyle oluyor.. sorunu çözmek için BIOS'a girip Anti-Surge Protection, vs. de ON ya da ENABLED yazan koruma özelliklerini OFF ya da DISABLED yapıp sistemi yeniden başlatmalısın.. yalnız bunu yapınca da anakartın ve parçaların elektrik kesintilerine karşı korumasız kalacaktır.. akım korumalı priz ya da ucuz bir UPS kullanarak bunu da gidermen mümkün elbette..

Ekran kartına gelince, güncel ve yüksek kalite oyunları Ultra veya Very High ayarlarda oynamayı seviyorsan GTX 1060 en fazla 2 sene idare edecektir.. GTX 1070 alırsan bu süre 3 sene ve üzeri olur yüksek ayarlarda.. yine de şu an için GTX 1060 da pişman etmez diyebiliriz.. :)

• Angelmax kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam anakartın bu özelliğini hiç bilmiyordum :) akşam yapayım bende bozuk diye hiç ilgilenmedim :) remlere ve işlemciye iyi bi overclok yapabilirim artık :)

oc ye gerek yok ki her türlü bottleneck olmadan kullanır 1080 i
  • bence aynı model ramlerden al 16gb yap kullan ramde hız çok farketmiyor zaten. maksat masraf olmasın ama istersen 1600-1866 mhz bişey alabilirsin. gpu bence 1070 al 1060 arkadaşın dediği gibi maksimum 2-2.5 sene full ayarlarda oynayabilirsin. ki belli olmaz oyunlar artık çok güç istiyor. ssdyi de en azından 250ye çıkar bence bende de 120lik var bi tane maksimum 1 oyun atabiliyorum malum 40gb civarı artık oyunlar. işlemci anakart psu on numara bence hiç dokunma. şöyle bi temizle ama istersen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Toplama Önerisi
    2 ay önce açıldı
    Ram ve Ssd Upgrade Önerisi
    8 yıl önce açıldı
    Güncel Sistem Tavsiyesi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Sağolun hocam anakartın bu özelliğini hiç bilmiyordum :) akşam yapayım bende bozuk diye hiç ilgilenmedim :) remlere ve işlemciye iyi bi overclok yapabilirim artık :)

Bir şey değil kardeşim.. Sen yine de tam bilmediğin ayarları kapatma.. gerekirse foruma ekran görüntüsü yolla, ona göre yardımcı olalım.. :)
  • quote:

quote:

Bir şey değil kardeşim.. Sen yine de tam bilmediğin ayarları kapatma.. gerekirse foruma ekran görüntüsü yolla, ona göre yardımcı olalım.. :)

Tamam hocam akşam eve gidip ilk iş anakartla uğraşmak olacak :) ve şuanlık ram takviyesi ve yeni bir ekran kartı almayı kafaya koydum :) yanınada güzel bir kasa olabilir ufak tefek bir kasa :)

• quote:

Tamam hocam akşam eve gidip ilk iş anakartla uğraşmak olacak :) ve şuanlık ram takviyesi ve yeni bir ekran kartı almayı kafaya koydum :) yanınada güzel bir kasa olabilir ufak tefek bir kasa :)

Tamam kardeşim.. işlemci soğutucu yoksa işlemcide, onu da al bence.. lazım olabilir ekran kartını alınca.. :) Daha uygun bir şey şu olabilir:

İşlemci Soğutucu: Deep Cool Gammaxx 400 Intel / AMD 12 cm Fanlıhttps://www.webdenal.com/deep-cool-gammaxx-400-120x25mm-fan-cpu-sogutucu_847178.html

Kasa olarak küp ya da mini ITX almaktan bahsediyorsan, o saçma kasalara bir dünya para verme bence... sistemin güzel, al bir Midi Tower adam gibi kasa, ferah ferah çalışsın parçalar.. :) Şu olabilir mesela:

Kasa: Deep Cool Kendomen RD USB 3.0 MidT ATX Siyah (4 Fanlı)http://www.ebrarbilgisayar.com/deep-cool-kendomen-mid-tower-kirmizi-psu-yok-pmu347985

• İki ay önce 40liraya bi soğutucu almıştım monte ettikten sonra yani bir hafta filan baktım oyunlarda fps düşüyor cs go da özellikle. Anladım tabi işlemcinin ısındıgını kasayı açıp baktığımda işlemci soğutucusunun bir köşesi yerinden çıkmıştı :) o kadar denememe rağmen oturtamadım en son aklıma kağıt sıkıştırmak geldi monte yeri ve anakart arasına bildiğin karton soktum tutması için :) eğilme ya da her neyse neyden kaynaklı bilmiyorum ama montesi sağlam bir işlemci soğutucu lazım bu ararlar :) anakarta sağlam bir şekilde monte olan. Akşam soğutucuyudq kontrol edeyim yerinden çıkmışsa ince demir parçası koyarım araya artık :)

Hocam iyi akşamlar dediğinizi yaptım ve anakartı hallettim :) ilk iş ramleri 1600mhz de çalıştırmak oldu. İşlemciye şuan girmiyorum baya bi araştırıp sormam lazım nasıl olur yapılır diye :) ramlar için bi sorum olacaktı 1866 ile 1600 mhz arasında ciddi performans farkı olmazsa tek slot halinde 8gb 1600mhz ram alsam nasıl olur? Sonrada ekran kartını alacağım param yeterince olursa gtx 1070i koydum kafama. Olmazsa 1060 alır geçerim baya bi araştırdım izledim ahım şahım fps farkı yok. Cevaplar için teşekkürler :)

• quote:

Hocam iyi akşamlar dediğinizi yaptım ve anakartı hallettim :) ilk iş ramleri 1600mhz de çalıştırmak oldu. İşlemciye şuan girmiyorum baya bi araştırıp sormam lazım nasıl olur yapılır diye :) ramlar için bi sorum olacaktı 1866 ile 1600 mhz arasında ciddi performans farkı olmazsa tek slot halinde 8gb 1600mhz ram alsam nasıl olur? Sonrada ekran kartını alacağım param yeterince olursa gtx 1070i koydum kafama. Olmazsa 1060 alır geçerim baya bi araştırdım izledim ahım şahım fps farkı yok. Cevaplar için teşekkürler :)

Merhaba kardeşim.. Oyun açısından soruyorsan iki RAM hızı arasından en fazla 1 - 2 fps belki farkeder, belki etmez bile.. Ama yeni alacaksan 16 GB tercih etsen daha iyi olabilir.. yeni nesil oyunlar 5 - 6 GB sistem belleğini tek başına sömürmeye başladı oyun esnasında.. bu yüzden 2 x 8 şeklinde alıp en az 3 - 4 sene rahat edebilirsin.. ekran kartı paran hangisine yetiyorsa onu alabilirsin.. ikisi de güzel karttır ve memnun edecektir seni.. :)

16 gb ram ve bütçeye göre ekran kartı eyvallah hocam :) anakartın sorununu böyle aşacağım aklıma bile gelmezdin bunun ayrıyetten teşekkürler hocam :)

• quote:

16 gb ram ve bütçeye göre ekran kartı eyvallah hocam :) anakartın sorununu böyle aşacağım aklıma bile gelmezdin bunun ayrıyetten teşekkürler hocam :)

Rica ederim kardeşim.. sorunun çözüldüyse ben de sevindim senin kadar.. :) ama az bir şey parayı da akım korumalı priz almak için ayırmayı unutma sakın.. zaten çok pahalı bir şey değil.. 25 - 30 liraya iyi bir şey çok rahat bulursun.. :) Şu olabilir mesela:

http://www.hepsiburada.com/s-link-spg6-750-joul-1-5m-6-li-akim-korumali-siyah-priz-p-BS51708

• quote:

quote:

Rica ederim kardeşim.. sorunun çözüldüyse ben de sevindim senin kadar.. :) ama az bir şey parayı da akım korumalı priz almak için ayırmayı unutma sakın.. zaten çok pahalı bir şey değil.. 25 - 30 liraya iyi bir şey çok rahat bulursun.. :) Şu olabilir mesela:

http://www.hepsiburada.com/s-link-spg6-750-joul-1-5m-6-li-akim-korumali-siyah-priz-p-BS51708

Böyle bir priz kullanıyorum hocam vatandan almıştım zamanında düğmeli açıp kapıyosun sorun olmaz dediğin gibi :)

• quote:

Böyle bir priz kullanıyorum hocam vatandan almıştım zamanında düğmeli açıp kapıyosun sorun olmaz dediğin gibi :)

Tamam, o da çok güzel.. bir masraftan daha kurtulmuş oldun böylece.. :) RAM ve ekran kartı aldığında hazır açmışken kasanın tozunu da bir alırsan güzelce, çok daha serin ve stabil çalışacaktır sistemin.. :)
  • quote:

quote:

Tamam, o da çok güzel.. bir masraftan daha kurtulmuş oldun böylece.. :) RAM ve ekran kartı aldığında hazır açmışken kasanın tozunu da bir alırsan güzelce, çok daha serin ve stabil çalışacaktır sistemin.. :)

3 senedir temizlik yüzü görmedi zaten hocam :) işlemci boşta 40-43 derecede calısıyor soğutucu kalitesiz ya da bahsettiğim sıkıntı yüzünden kaynaklı :)

• quote:

3 senedir temizlik yüzü görmedi zaten hocam :) işlemci boşta 40-43 derecede calısıyor soğutucu kalitesiz ya da bahsettiğim sıkıntı yüzünden kaynaklı :)

3 senede içi örümcek bağlamıştır o kasanın içi kardeşim.. ne yapmışsın öyle sen.. :) ilk fırsatta güzelce temizle kasayı, soğutucuyu da değiştir düzgün çalışmıyorsa.. boşta 35 - 40 dereceye kadar düşecektir işlemci ısısı.. :)
  • quote:

quote:

3 senede içi örümcek bağlamıştır o kasanın içi kardeşim.. ne yapmışsın öyle sen.. :) ilk fırsatta güzelce temizle kasayı, soğutucuyu da değiştir düzgün çalışmıyorsa.. boşta 35 - 40 dereceye kadar düşecektir işlemci ısısı.. :)

Örümcek bağlasa yine iyi :) temizlik için vakit olmuyor ki iş güç derken aksam gel bi iki saat oyna hafta sonu desen kim uğrasacak diyorum. Önümüzdeki ay senelik izine çıkacam olursa kasa alırsam yeni bitane tertemiz yapar bi 4 senede öyle kullanırım :):):)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.