Şimdi Ara

sistem ram'in yarısını görüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

değişik bir problemim var. 2x16 olaraktan 32 gb ramli bir sistemim var. Önceden düzgün görmesine rağmen geçen gün 16 gb olarak gördüğünü farkettim ne zaman bu hatanın oluştuğunu bilmiyorum uzun zamandır ram'i kontrol etme ihtiyacı hissetmemiştim. Bu yanlış görme olayı BIOS'da da geçerli sadece windows seviyesinde değil.

En son düzgün olduğundan beri donanımsal olarak sadece sisteme SSD disk ekledim. Ayrıca bir ara windows 10 deneyip tekrar windows 8.1'e döndüm.

Sorunu çözmek için denediğim şeyler.

1) ram'leri çıkartıp hem kolonya hem de silgiyle temizleyip tekrar takmak.
    2) ram'leri farklı slotlara takıp denemek
    3) ram'leri tek olarak her bir slotta denemel
    4) BIOS'u fabrika ayarlarına döndürmek
    5) BIOS pilini çıkarıp takmak
    6) BIOS'u güncellemek

her durumda ne olursa olsun ram miktarı takılı ram'in yarısı olarak görünmekte. Çözüm önerilerine açığım.

• cpu z tarzi bir programla memory kismindan ramleri kontrol et bi..o programlarda aynimi goruyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ay_tech

cpu z tarzi bir programla memory kismindan ramleri kontrol et bi..o programlarda aynimi goruyor?

Evet orda da 16 görüyor ama daha ilginci ram'in frekansını da yarım görüyor. 1600 Mhz ram onu 800 Mhz olarak görmekte.
  • hdd den 10 gb lik bi kisim ayir..oraya windows kur bak bakalim rami kac gorecek..sorun windemi yoksa donanimdami net anlamis olursun..sonra o 10 gblik kismi bicimlendirip silebilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BIOS'dan bakınca da eksik gözüküyor sadece windows değil.
  • ram leri tek tek taktığınızda pc çalışıyor mu ? çalışıyorsa frekans ve kapasite değerleri nedir onu kontrol edin. Eğer yine yarım görüyorsa bios da ram çalışma frekansları yanlış olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.