Şimdi Ara

Sistem Odası (Data Center)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistem odası hakkında yardımlarınızı bekliyorum. Bir okulun sistem odasında bazı portlar çalışmıyor. Sınıfların hiçbirine, öğrt. odası bilgisayar sınıfı vb yerlere internet gitmiyor. Sistem odasından, o panelleri kuranlar acaba eksik yada yanlış bir şey mi yapmışlar emin değilim kablolamalar yapılmış. Bu sorunu nasıl çözebilirim

konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim Sistem Odası (Data Center)Sistem Odası (Data Center)Sistem Odası (Data Center)

• bizim okul da yukarı daki resim deki sistem den 3 tane vardı ?
  • Hocam kabinet çok tozlu, yeni kurulmamışa benziyor. Birden mi başladı arıza?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhtemelen switch'e erişim yetkiniz yoktur, şu durumda yapabileceğiniz tek şey kabloların jaklarını kontrol etmenizdir. kontrol etmeye panelden başlayın ve diğer uçların nerede sonlandığını not alın daha sonra ethernet kontrol cihazlarıyla tek tek kontrol edin, sıkıntılı olan kabloların uçlarını tekrar yapın. bu dediklerimi yaptıktan sonra düzelmezse switch'e debug atılması gerekiyor, onu merkezden TT yapabilir ya da saha elemanı gönderirler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kabinete tam erişim verdiler bana. Kabinet kurulalı çok oldu bildiğim kadarıyla kurulduğundan beridir dediğim yerlere internet erişimi vermemişler. Okul yöneticileri bana lazım olan alet edevat ne varsa temin edeceklerini söylediler bu sorun çözülsün istiyorlar. İnternetten çok araştırma yaptım ama kullanabileceğim herhangi bir bilgi bulamadım. Bu işle ilgilenmiyorum normalde ama kurcalamaya korkuyorum bozarım diye. Varsa bir yolu benim de yapabileceğim bir şey var ise yapmak istiyorum ama önerilere ihtiyacım var
  • 2015 sonbaharında bir okula sistem kurmuştuk çok salakça bir işti. Hatırladıgıma göre hiçbir kabloda elle basılan rj45 portu yoktu. Sınıflara mor kablo gidiyor onların her ıkı ucuna digitus rj45 giriş ucu takılıyordu. Sonra tümüyle arada fabrika çıkışlı modemlerın yanında verilen ethernet kabloları verılıyordu 1 mt veya 3 mt olarak. Ya bu aradaki kablo uçlarında sorun var veya kabinetteki cihazda oluşan bir problemdir. Bence arıza kabinette birden fazla sınıfa gitmemesi anormal. Birde sınıftaki yukarda duvarıdaki cihazlara bir giriş birde ogretmen masası için kablo oluyordu bu duvardaki cihazın bir internet girişi birde ogretmen için kablonun devamını saglayan port bukunuyordu bunlarda ters takılmış olabilir. baya kurcalamanız gerekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldenParsTR -- 8 Nisan 2019; 6:30:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yanına bir dizüstü bilgisayar ve ethernet kablosu alıp portları tek tek dene.
    portlar çalışıyorsa tesisatta sıkıntı vardır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biraz araştırdım, kurulum bakanlığın belirlediği kriterlere de uygun değil anladığım kadarıyla.

Kabinet yerleşimi hatalı.
    Sınıflardan, idari odalardan gelen hatlar tek bir switch'e değil, her bir odadaki hatlar ayrı ayrı switchlere paylaşılması gerekiyormuş.

Ayrıca ethernet renkleri de doğru ayrılmamış, AP'ler bağlı mı değil mi belli olmuyor, farklı renkte olmalıymış. PoE kapalı, AP'ler PoE ile çalışıyorsa onlar da çalışmıyordur.

Tabii bütün bunlar sorunuza tam cevap vermiyor. Ancak baştan savma bir yapmış kurulum yapan ekip belli ki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.