Şimdi Ara

SİSTEM MİSTEM FARKETMEZ BAMBAMBAM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni sınav sistemi taslağını Hürriyet'ten okudum. İşimize yarayan bir sistem.(Mezunlar olarak söylüyorum.)
    Önce YGS'de obp'ye ağırlık verilerek meslek liseliler gibi öğrencilerin barajı geçmeleri ve ardından üniversiteye yerleşmeleri sağlanacak. Bunun yapılmasındaki amaç sağda solda başı boş gezen gençlerin başını bir yere bağlamak.
    Bunun gibi öğrenciler üniversitelere yerleştirildikten sonra sıra bizim için önemli lisans sınavlarına gelecek. 850.000'den 500.000 öğrencinin girip rekabet edilecek kişi sayısının azaltılması planlanıyor.
    Lisans yerleştirme sınavında ALES tarzı gibi üç sınava gireceğiz.(İsteyen girecek) Nasıl mı? Diyelim ilk sınavımız kötü geçti telafi için ikinci sınava hatta üçüncü sınava girebileceğiz. En yüksek aldığımız sınavın puanıyla üniversiteye yerleşebileceğiz.
    En baştaki mezunların işine yarar dememdeki sebebe gelirsek; Sınav tarihleri ne zaman olacağı bilinmiyor. İlk sınavı erken yapma ihtimalleri var. Bu da demek oluyor ki 12'ler konuları yetiştirmeyebilir. Bizde konulara hemen hemen aşina olduğumuzdan belirli bir kesimi eleyebiliriz.Diyelim eleyemedik sorun değil. İkinci sınavda daha yüksek almaya bakarız. O da kötü geçti üçüncü sınava da gideriz. Yani telafisi olan bir sistem. Tek sıkıntı sınav tarihleri.
    Eğer eski sistem olursa da herkesin kendine göre bir planı var, konuşmamıza gerek yok.
    Hülasa edersek; sistem değişikliği sadece kendimizi zamanlamamız açısından ufak bir problem doğurabilir.
    Benim fikrime göre artıları eksilerinden fazla bu sistemin.(mezunlar olarak söylüyorum!)Bu sisteme geçsek de geçmesek de her türlü biz bu sınavın içinden geçeceğiz gençler. Rahat olun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Senin OBP kaç?
  • David Belle kullanıcısına yanıt
    91,70 hocam sizin?

• quote:

Orijinalden alıntı: umuduvar3k

91,70 hocam sizin?

Sistem mistem farketmez demenden belliydi, iyi forumlar.
    Hocam hedefim yüksek. İstediğim yerleri kazanan öğrencilerin obp hep 98 99. Üstelik özel okul,temel lise gibi yerlere şişirme not veren yerlere gitmeden, kendi emeğimle aldım bu puanı.Bir arkadaşımın obp'si benim gibi 91,70'di. Hamda 6000'de iken yerleştirmesi 6500 idi. 6000 d ebile bu kadar atıyorsa 2k 3k'da kim bilir ne kadar atar :(

Düşüncenize saygı duyuyorum ama obp'm 84 olsa bile yeni sistemle çok etkileyeceğini zannetmiyorum

• hmm demek obp den memnunsunuz o zaman:

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 91 obp en var kerdeşim rahatsın tabi sen.Böyle söylemek ne güzel değil mi ?
  • yusuf2156 kullanıcısına yanıt
    David Belle kullanıcısına yanıt
    Sadece YGS ile alan bir bölümü hedeflemiyorsanız çok takmayın. Üstelik moral vermek için açtım konuyu şu yaptığınıza bakın

• ilmentore kullanıcısına yanıt
    Get out from my subject

• quote:

Orijinalden alıntı: umuduvar3k

Sadece YGS ile alan bir bölümü hedeflemiyorsanız çok takmayın. Üstelik moral vermek için açtım konuyu şu yaptığınıza bakın

obp'nin nasıl bir haksızlık olduğunun farkındasın ayrıca seni de kötü etkiliyor nasıl bir moral bu arkadaşım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WooW464 -- 21 Eylül 2017; 21:20:28 >
  • WooW464 W kullanıcısına yanıt
    Sadece yeni sistemde olan bir haksızlık değil bu ?

• Bi dakika şimdi hürriyetin haberine baktım. Lisanstan tercih yapacaklar için değişen bir şey yok, her şey aynı. Sadece 3 kez girebilme hakkı esktradan veriliyor. OBP olayı sadece ygs tercihleri için geçerli oluyor. İyi lan bak rahatladım. İnşallah böyle olur. LYS için de obp oynaması yapmazlarsa tamamdır bizi etkileyen bir şey yok. hatta senin dediğin gibi 12lere göre avantajımız var.

Sadece ilerleyen dönemlerde üniversiteleri gruplandıracaklar, o bölümlere sınavsız geçiş için hak tanıyacaklar ama o da ilerleyen zamanlarda olacak. Bu sene bizi etkileyen bir şey yok yani. Güzeeeeeeel. Tam gaz devammmmm

Edit: Bu arada obp ni fark etmedim sanma. Onun için ayrıca küfür ettim. İçimden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pirumar -- 21 Eylül 2017; 21:23:22 >
  • Pirumar kullanıcısına yanıt
    Sonunda beni anlayan bir kişi çıktı alnından öpüyorum seni kardeşim

• 91 mi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.