Şimdi Ara

Sistem için son Tavsiyeler (Lütfen Acil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yılbaşından önce bu sistemi alacağım parçalar hakkında ki görüş ve önerilerinizi belirtirseniz çok memnun olurum

Amd Sempron 64 3100+
    Epox 8NPA7I nforce4 s754
    Asus EAX1300pro/T 256mb 128bit (yada asus x550 256mb)
    512 kingston ram
    Asus TA 250 300w siyah kasa
    Asus 1608P2 siyah dvd writer
    harddisk var onu almayacağım, özellikle EKRAN KARTI konusunda x1300 pro nun sorunlu olduğunu çok duydum sizce bu sorun sadece msi da mı vardır yoksa asuslardada aynı sorun varmıdır eğer riskli ise hiç riske girmeyip x550 alayım diyorum ne dersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fyilmaz -- 29 Aralık 2005 13:35:42 >

• AMD Sempron 64 3100+ ve Nf4 chipsetli bir board ,p4 2,66 yı bile rahatlıkla dize getirmiştir...
    gönül rahatlığıyla al..
    VGA da paran sorun değilse x1300 pro mantıklı gözüküyor ( kim demiş sorun var diye)
  • yalnız şunu unutmayalım VGA larda bellek yüksek çözünürlüklü ( 1600*1200 gibi) oyunlarda performans artışı yapar ve çok karmaşık texture nin olduğu sahnelerde performans artar (ne kadar : fark edilir derecede diil), yani 128 MB ile 256 MB arasında performans açısında pek te bir fark yok.. bunu göz önünde bulundur..
    VGA da önemli olan çekirdek hızı ve kullanılar çekirdektir..
  • Sistemin gayet güzel olmuş. Ama Rami 1 GB alsan daha iyi olur. Yeni oyunlar için 1GB gerekiyor(mesela NFS Most Wanted). Twinmos alman daha iyi olur.
    Ekran kartı seçimin güzel. Sorunlu olanlar MSI'dı. Asus bir sorun olacağını zannetmiyorum
  • npa7i yı bilmiyorum ama kda7i nin bios u çok zayıf. onu verip yerine asus k8n aldım onunda bios u pek bi salaktı kullanıcıları bozulmasınlar :) bende 6 aylık bi 8kda3i ile kafa kafaya değiştim. zaten süperdi bios u biliyodum bide updateini yaptım dahada bi süper oldu ;) kullanan birini bulup power bios seçeneklerine bi bakmadan alma derim ben npa7i için. tabi overclockla uğraşacaksan geçerli bunlar :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: UcAN the teKMe

npa7i yı bilmiyorum ama kda7i nin bios u çok zayıf. onu verip yerine asus k8n aldım onunda bios u pek bi salaktı kullanıcıları bozulmasınlar :) bende 6 aylık bi 8kda3i ile kafa kafaya değiştim. zaten süperdi bios u biliyodum bide updateini yaptım dahada bi süper oldu ;) kullanan birini bulup power bios seçeneklerine bi bakmadan alma derim ben npa7i için. tabi overclockla uğraşacaksan geçerli bunlar :)

peki sana sorum şu
    Epox EP-8KDA7I (NF3 250 LAN SATA RAID sc 754) 66$+KDV yi mi yoksa
    Eopx EP-8KDA3I (NF3 250 LAN SATA RAID sc 754) 68 $+KDV yi mi alsak iyi olur
    bu boardlarda sempron 64 3100+ kullanacağım.. bu iki boarddan hangisini alalım? kullanmışsın hangisinden memnunsun? diğerinden neden memnun değilsin ?
    sadece bios mu farklı yoksa farklı özellikleri var mı?

• Bahsettiğiniz board 8KDA3I nforce3 fakat 8NPA7I İSE nforce4 ben bu nedenle bunu terci ettim yoksa bende diğerini düşünüyordum.

Bildiğim kadarıyla 8KDA7I ile 8KDA3I arasında ki tek fark 3I da 3 ram slotu var max 3gb ve 6 tane pci slot var, 7I da ise 2 ram slotu max 2 gb ve 5 tane pci slot var bios ları farklımı bilmiyorum.

Ram için ilerde bir 512 daha alırım o zaman 1 gb olur şuan bunu alabiliyorum birde neden twinmos önerdiğinizi yazabilirmisiniz acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fyilmaz -- 29 Aralık 2005 12:47:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 7I alacağına 3I al bende kda3j vardı arızalandı yerine 7I aldım baktım biostaki overclock yetenekleri çok dandik satıp asus k8n aldım baktım o da yaramaz ikinci el 8kda3I aldım

8kda7I mı 8kda3I mı sorusuna direkman 3I derim :)
    bide bendeki 8kda7I revision 1 di benimki kuzey köprüsü çevresinde başka soğutucu takmak için gereken delik yoktu. ben orayada su sogutma için blok takıyom o sebeptende istemedim.

agp bu arada bu anakartlar :)
  • Epox 8NPA7I kullanan varmı arkadaşlar
  • Yakın paraya belleği daha fazla olan AMD Athlon64 2800+ almayı da düşünebilirsin. Kartların bozuk olmasının bir çok nedeni olabilir. Ben X1300 derim. Testlerde 6600 ile aynı performans veriyor. Asus pahlı satar. MSI,Sapphire bulursan tercih et.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Raven70

Yakın paraya belleği daha fazla olan AMD Athlon64 2800+ almayı da düşünebilirsin. Kartların bozuk olmasının bir çok nedeni olabilir. Ben X1300 derim. Testlerde 6600 ile aynı performans veriyor. Asus pahlı satar. MSI,Sapphire bulursan tercih et.

Ben aslında amd athlon 64 3000 s754 almayı düşündüm ama sonuçta her ikiside 754 olduğu için çok fazla performans farkı olmayacağı kanaatiyle sempron 3100 alayım dedim sizce ne gibi performans farklılıkları olur
  • RAM EĞER YAPABİLİYORSAN EN AZ 1GB YAP HATTA BENCE 2X1GB YAP
  • wm için 1gb rammi istio şimdi.Bende 768 var.netten warcraft3 acmıışım servera bağlı beklio simge durumunda.limeware acık dl yapıom.Ama ben nfs oynuom full detayda tık demio...onuda duşun.nfs örnegi pek gecerli diil sanırsam.
    quote:

Orjinalden alıntı: elektronik4

Sistemin gayet güzel olmuş. Ama Rami 1 GB alsan daha iyi olur. Yeni oyunlar için 1GB gerekiyor(mesela NFS Most Wanted). Twinmos alman daha iyi olur.
    Ekran kartı seçimin güzel. Sorunlu olanlar MSI'dı. Asus bir sorun olacağını zannetmiyorum
  • Evet arkadaşlar birazdan çarşıya çıkıp alacam ne diyosunuz
    Sonuç olarak;

İşlemci için athlon 3000 in 754 pin olanını almaya gerek varmı
    Ram kingstonmu olsun twinmosmu
    Ekran kartı x1300 pro alıyorum hangi marka olsun

Lütfen acil gitmem lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fyilmaz -- 29 Aralık 2005 13:36:37 >
  • sistemini yazarsan stok durumlari ve yaklasik fiyatlari hakkinda sana yorum yapabilirim en azindan carsiya ciktiginda duruma daha hakim olursun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sekerrenk

sistemini yazarsan stok durumlari ve yaklasik fiyatlari hakkinda sana yorum yapabilirim en azindan carsiya ciktiginda duruma daha hakim olursun.

Yukarıdada yazdığım gibi

Amd Sempron 64 3100+ ( yada athlon 3000 754 pin)
    Epox 8NPA7I nforce4 s754
    Asus EAX1300pro/T 256mb 128bit (saphire de olabilir )
    512 kingston ram
    Asus TA 250 300w siyah kasa
    Asus 1608P2 siyah dvd writer
  • Bilgisayarı aldın heralde hayırlı olsun. Aynı anakarttan bende almayı düşünüyorum. Tavsiye edermisin?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.